Unbelievable Posted July 9, 2011 Posted July 9, 2011 zielona napisał(a):Zbyt płytko to pojmujesz.Śmieszy mnie takie podejście.Gdyby trzeba było się przejmować to 3/4 basków należałoby wyłączyć z hodowli.Jeżeli na kilku wystawach pies ma doskonałą a na innej dobrą to który sędzia ma rację.A może obaj się mylą. Wzorzec sobie a upodobania sędziów sobie.Czyli nie ma się czym przejmować a tego właśnie sędziego omijać (bo szkoda kasy). omijać bo daje bardzo dobre? to po co się wystawiać? omijać jeżeli daje nieadekwatne opisy i nieuzasadnione oceny, ale nie dlatego że złe ;) a może widzi coś innego czego inni sędziowie nie zauważyli? może bardziej wnikliwie spojrzał na psa? Quote
zielona Posted July 9, 2011 Posted July 9, 2011 Unbelievable napisał(a):omijać bo daje bardzo dobre? to po co się wystawiać? omijać jeżeli daje nieadekwatne opisy i nieuzasadnione oceny, ale nie dlatego że złe ;) a może widzi coś innego czego inni sędziowie nie zauważyli? może bardziej wnikliwie spojrzał na psa? Dokładnie.....przez rentgen albo drugi koniec smyczy czyli światłowód. Quote
Asiaczek Posted July 9, 2011 Author Posted July 9, 2011 Unbelievable napisał(a):omijać bo daje bardzo dobre? to po co się wystawiać? omijać jeżeli daje nieadekwatne opisy i nieuzasadnione oceny, ale nie dlatego że złe ;) a może widzi coś innego czego inni sędziowie nie zauważyli? może bardziej wnikliwie spojrzał na psa? Wiesz, najgorsze jest to, że na Światowej nie ma opisów. Więc tak naprawde nie wiem (bo tam nie byłam osobiście), co zaważyło na takiej bądź innej ocenie... Ta ocena dobra to może być tez efekt, tego, że np. pies miał braki w zębach... mogło byc i tak, prawda? Ja osobiscie bardzo żałuję, że na tak powaznych wystawach nie ma opisów, ale z drugiej strony - gdyby były, to ile czasu trzeba na ocenę psów? A tak sędzia jest w stanie ocenić i 120 psów, podczas gdy przy wystawianiach opisów - tylko ok.80... Nic to.... A, i jeszcze jedno. Serek jest dosyć mocnym samcem. Juz raz "dostał po łapkach" od sędziny, która stwierdziła, że jest ZA MOCNY. I nie dostał BOB'ka... U francuskiego sędziego (a takim był sędzia na Championacie Francji - zdecydowanie lepiej by się prezentował Dżezik, no, ale ja nie miałam tyle kasy, aby i jego zgłosić. Musiałam wybierac i wybrałam Serka. W nastepnym poscie - rewelka! Pzdr. Quote
Asiaczek Posted July 9, 2011 Author Posted July 9, 2011 Zapowiadana rewelka:) WDS 2011 Paryż OFI CHILD OF THE STARS Asiaczek FCI - dosk.2 w kl. pośredniej!!!!:loveu::loveu::loveu::loveu::multi::multi::multi: Kanibaru FROMAJE FRAIS - dosk.1 w kl. otwartej!!!!!:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::multi::multi::multi: Dzisiaj, zdecydowanie lepiej niz wczoraj. Wierzę, że i na twarzy Zuzki pojawi się uśmiech. Bardzo dziękuję Zuzi, że zdecydowała się pojechac na WDS 2011 i że wzięła pod swoja opiekę również i Serka. Dziękuję Jej za cierpliwość w odpowiadaniu na moje SMS'y i za całokształt:) Serek dzisiaj był prezentowany przez Alę Nowak:) Ali tez serdecznie dziękuję - zrobiła wszystko, co mogła, a nawet więcej!!!!! Pzdr. Quote
taxelina Posted July 9, 2011 Posted July 9, 2011 Widzisz dzisiaj docenili psiaki!!! Ogromne gratulacje!! Quote
Unbelievable Posted July 9, 2011 Posted July 9, 2011 Asiaczek napisał(a):Wiesz, najgorsze jest to, że na Światowej nie ma opisów. Więc tak naprawde nie wiem (bo tam nie byłam osobiście), co zaważyło na takiej bądź innej ocenie... Ta ocena dobra to może być tez efekt, tego, że np. pies miał braki w zębach... mogło byc i tak, prawda? Ja osobiscie bardzo żałuję, że na tak powaznych wystawach nie ma opisów, ale z drugiej strony - gdyby były, to ile czasu trzeba na ocenę psów? A tak sędzia jest w stanie ocenić i 120 psów, podczas gdy przy wystawianiach opisów - tylko ok.80... Nic to.... A, i jeszcze jedno. Serek jest dosyć mocnym samcem. Juz raz "dostał po łapkach" od sędziny, która stwierdziła, że jest ZA MOCNY. I nie dostał BOB'ka... U francuskiego sędziego (a takim był sędzia na Championacie Francji - zdecydowanie lepiej by się prezentował Dżezik, no, ale ja nie miałam tyle kasy, aby i jego zgłosić. Musiałam wybierac i wybrałam Serka. W nastepnym poscie - rewelka! Pzdr. Pewnie, wszystko mogło być, serek mógl mieć także np.małą niezbyt ważną wadę która u tego sędziego jest nieakceptowalna, tak jak piszesz mógł mu się nie spodobać typ psa, no ale wystawiając trzeba się liczyć z takimi ocenami a nie "sędzia kalosz" ;) mój pies na przykład dostawał doskonałe i bardzo dobre, chociaż według mnie nie zasłużył nawet na dobrą, podwyższanie ocen też według mnie nie ma większego sensu... Quote
Unbelievable Posted July 9, 2011 Posted July 9, 2011 gratuluję wyniku! świetnie sobie poradzili :loveu: Quote
FredziaFredzia Posted July 9, 2011 Posted July 9, 2011 Dla mnie ocena bardzo dobra to i tak bardzo dobra, może sędziemu się nie spodobał, ma inne upodobania co do wyglądu rasy i tyle. Eris ma chyba 2x bdb w swojej karierze wystawowej, (doskonałe oczywiście też, nie miałby bez nich championa i repa) i jakoś przez to nie rozpaczam. ;) A rewelka - rewelka! :crazyeye::multi: Quote
Asiaczek Posted July 9, 2011 Author Posted July 9, 2011 deer_1987 napisał(a):Widzisz dzisiaj docenili psiaki!!! Ogromne gratulacje!! Uczciwie mówiąc, to nawet nie wiem, kto oceniał... Mysle, że wieczorkiem zadzwonię do Zuzki albo zgadam się z Alą na FB i się dowiem. W sumie to i tak się dowiem, jak wrócą do domu:) Unbelievable napisał(a):Pewnie, wszystko mogło być, serek mógl mieć także np.małą niezbyt ważną wadę która u tego sędziego jest nieakceptowalna, tak jak piszesz mógł mu się nie spodobać typ psa, no ale wystawiając trzeba się liczyć z takimi ocenami a nie "sędzia kalosz" ;) mój pies na przykład dostawał doskonałe i bardzo dobre, chociaż według mnie nie zasłużył nawet na dobrą, podwyższanie ocen też według mnie nie ma większego sensu... Serek dostał bdb i jest OK. Wiadomo, chcemy więcej i lepiej. I - tak, jak napisałam wczesniej - pomimo świetnej prezentacji nie spodobał się, bo on zupelnie nie jest w typie "francuskim". To mocny samczyk i podejrzewam, że dla sędziego był ZA mocny. FredziaFredzia napisał(a):Dla mnie ocena bardzo dobra to i tak bardzo dobra, może sędziemu się nie spodobał, ma inne upodobania co do wyglądu rasy i tyle. Eris ma chyba 2x bdb w swojej karierze wystawowej, (doskonałe oczywiście też, nie miałby bez nich championa i repa) i jakoś przez to nie rozpaczam. ;) A rewelka - rewelka! :crazyeye::multi: Dziękować:) Pzdr. Quote
Asiaczek Posted July 9, 2011 Author Posted July 9, 2011 Juz znam nazwisko sędziego z WDS dla basenji: Roberto Velez Pico z Puerto Rico:) pzdr. Quote
Vectra Posted July 9, 2011 Posted July 9, 2011 Gratuluje Asiu !!!!!! co do wystaw , ocen - jesteśmy jednym z nielicznych krajów , gdzie uprawnienia hodowlane zdobywa się na wystawach :) a to akurat wg mnie, jest bardzo mało miarodajne ... bo nie zawsze ten który jest NAJ NAJ na wystawach , przekazuje to potomstwu :) wystawa to pokaz elegancji - można ukryć wiele wad Quote
Asiaczek Posted July 9, 2011 Author Posted July 9, 2011 Vectra - zgadzam się:) Wystawa to pokaz psich piekności, a co taka "psia piękność" przekaże, to się okaże dopiero - niestety - w przyszłości... Pzdr. Quote
Asiaczek Posted July 9, 2011 Author Posted July 9, 2011 Korzystając z tego, że dzisiaj to jakas leniwa sobota na DGM, wkleję pozostałe fotki ze spaceru na Polach Mokotowskich (31.05.2011 r.). Może warto je oglądnąć? Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Cdn. Pzdr. Quote
Asiaczek Posted July 9, 2011 Author Posted July 9, 2011 Cd. Pola Mokotowskie, 31.05.2011 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Cdn. Pzdr. Quote
Asiaczek Posted July 9, 2011 Author Posted July 9, 2011 I ostatnia partia z tego spacerosa:) Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us I to wsio:) pzdr. Quote
FredziaFredzia Posted July 9, 2011 Posted July 9, 2011 http://img809.imageshack.us/img809/7941/zmianarozmiaruimg8502.jpg a co to za śliczna buldozia morda? Kogoś z dogo? Quote
Asiaczek Posted July 9, 2011 Author Posted July 9, 2011 Nie mam pojecia... to był spacerek na polach i tam biegało sporo psiaków... Pzdr. Quote
taxelina Posted July 9, 2011 Posted July 9, 2011 http://img543.imageshack.us/img543/1685/zmianarozmiaruimg8478.jpg ale duzo psiakow na raz! Quote
Czarna_Owieczka Posted July 9, 2011 Posted July 9, 2011 http://img543.imageshack.us/img543/1685/zmianarozmiaruimg8478.jpg jak śmiesznie jeden za drugim biegną :D Quote
Recommended Posts