Alicja Posted July 7, 2011 Posted July 7, 2011 [quote name='Asiaczek']Co do wczorajszych poszukiwań. Porozwieszałam w ulewnym deszczu ogłoszenia na ogródkach działkowych + okolice. Wazirka nigdzie nie widziałam. Ale i nie dziwota, bo lało... A poza tym ten sygnał był sprzed ok. 2 tygodni. Jak wróciłam do domu, to mokra byłam po bieliznę, w butach chlupotało... A tu w domu jeszcze spacery z psami, oczywiście w deszczu... makabra... Potem szybki prysznic, obiadek (byle jaki...) i do kompa pisac, poprawiać i pisać...W najbliższy piątek pozbywam się już chyba definitywnie tego problemu i mogę zająć się wreszcie czymś innym. Może moją własną stroną [URL="http://www...?"]www...?[/URL] Pzdr.[/QUOTE] no to za pozbycie problemu ;) :kciuki: mam nadzieję ,ze ktoś sięo dezwie z okolic działek Quote
jamnicze Posted July 7, 2011 Posted July 7, 2011 @ tygodnie to niby dużo, ale to zawsze jakiś ślad, znaczy się chłopak żyje i czeka na swojego ludzia :) Quote
Buszki Posted July 7, 2011 Posted July 7, 2011 [quote name='Asiaczek']Championat Francji zaczyna się chyba od 12.30.... Pzdr.[/QUOTE] Dobrze wiedzieć,nie będę od rana kciuków nadwyrężać :diabloti:. Quote
Asiaczek Posted July 7, 2011 Author Posted July 7, 2011 [quote name='deer_1987']W jaki sposob? :([/QUOTE] Wysyłam CD do Łodzi i czekam;) [quote name='Alicja']no to za pozbycie problemu ;) :kciuki: mam nadzieję ,ze ktoś sięo dezwie z okolic działek[/QUOTE] Oby! [quote name='jamnicze']@ tygodnie to niby dużo, ale to zawsze jakiś ślad, znaczy się chłopak żyje i czeka na swojego ludzia :)[/QUOTE] Tak właśnie myslę:) Pzdr. Quote
Patisa Posted July 7, 2011 Posted July 7, 2011 Czytałam dzisiaj po raz pierwszy gruntownie stronę Twojej hodowli.:cool3: Musze przyznać, że strasznie podobały mi sie Twoje wywiady :p A mam pytanie - właśnie przypomniało mi się, że miałam zapytać - jak się wymawia słowo "basenji"? Tak jak sie pisze? Quote
gosiaja Posted July 7, 2011 Posted July 7, 2011 PILNE! Młoda, sliczna, została znaleziona naśrodku ulicy w Chwaszczynie (Gdynia). Moj Tata z Bratem zabrali ja do auta, zawiezli do lekarza - piesek jest zdrowy, byl poprostu bardzo przestraszony. Suszka jest milusia i lubi dzieci. Moze Wy możecie pomóc? [IMG]http://i473.photobucket.com/albums/rr93/szalony_duch/chwarz/SDC11422.jpg[/IMG] [IMG]http://i473.photobucket.com/albums/rr93/szalony_duch/chwarz/SDC11421.jpg[/IMG] [IMG]http://i473.photobucket.com/albums/rr93/szalony_duch/chwarz/SDC11420.jpg[/IMG] [IMG]http://i473.photobucket.com/albums/rr93/szalony_duch/chwarz/SDC11419.jpg[/IMG] [IMG]http://i473.photobucket.com/albums/rr93/szalony_duch/chwarz/SDC11418.jpg[/IMG] to znowu ja przepraszam Quote
taxelina Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 [quote name='Asiaczek']Wysyłam CD do Łodzi i czekam;) [/QUOTE] Ja zrozumialam ze to chodzilo o Wazzirka, przepraszam tyle ostatnio na glowie u nas... Quote
FredziaFredzia Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 Trzymam kciuki! :) I za znalezienie i za championat Francji! Quote
Asiaczek Posted July 9, 2011 Author Posted July 9, 2011 Skopiowane z FB: From France - judge Cassandre Mattera Bob Khanis everybody loves Raymond Bos ...Etoile d'Amour of swala pala Bob junior Djuvanstar gaklin lady charm Bos junior Catatau Itapuca Bob veteran Taikusu of Swala pala Bob puppy Signet Meisterhaus Innuendo Bos puppy Tim Spirit new edge Ofik - IV lokata w pośredniej Serek - poza lokatami w otwartej Juma - II lokata w otwartej. Timek Taschy - chyba tez poza lokatami... Pzdr. Quote
Asiaczek Posted July 9, 2011 Author Posted July 9, 2011 Patisa napisał(a):Czytałam dzisiaj po raz pierwszy gruntownie stronę Twojej hodowli.:cool3: Musze przyznać, że strasznie podobały mi sie Twoje wywiady :p A mam pytanie - właśnie przypomniało mi się, że miałam zapytać - jak się wymawia słowo "basenji"? Tak jak sie pisze? Wym. basendżi:) gosiaja napisał(a):PILNE! Młoda, sliczna, została znaleziona naśrodku ulicy w Chwaszczynie (Gdynia). Moj Tata z Bratem zabrali ja do auta, zawiezli do lekarza - piesek jest zdrowy, byl poprostu bardzo przestraszony. Suszka jest milusia i lubi dzieci. Moze Wy możecie pomóc? to znowu ja przepraszam gosiaja - i co z suczką? Znalazł się właściciel? Pzdr. Quote
Asiaczek Posted July 9, 2011 Author Posted July 9, 2011 A tu wsie rezultaty.Okazało się, że z PL były jeszcze 2 inne baski... [FONT=Verdana]Basenji Classe INTERMEDIAIRE MALE Juge : M. MATTERA Cassandre[/FONT] 8512 ENIGMA JUST WATCH ME1er EXCELLENT RCACS 8513 KIMWITU'S ABRAU DJURSO3e EXCELLENT 8514 KIMWITU'S AZZARO2e EXCELLENT 8515 OFI CHILD OF THE STARS ASIACZEK4e TRES BON [FONT=Verdana]Basenji Classe OUVERTE MALE Juge : M. MATTERA Cassandre[/FONT] 8516 DAY DREAM OF SWALA PALA3e EXCELLENT 8517 DOUBLE LINE MAN DES TERRES OCEANES4e EXCELLENT 8518 JUMA MONGO ASIACZEK2e EXCELLENT 8519 KANIBARU FROMAJE FRAIS - TRES BON 8520 KHANI'S EVERYBODY LOVES RAYMOND1er EXCELLENT CACS Meilleur de Race 8521 TIM SPIRIT MAN IN BLACK - TRES BON 8522 TIM SPIRIT ORLANDO FURIOZO - TRES BON 8523 ZAHLEKA EMILE EMILION - TRES BON 8524 ZAHLEKA MERRIC MERLOT - ABSENT [FONT=Verdana] Basenji Classe CHAMPION MALE Juge : M. MATTERA Cassandre[/FONT] 8525 BARTAN GOLDEN DELI AFRIKA - ABSENT 8526 FARAOLAND BLUETOOTH ENIGMA1er EXCELLENT 8527 FARAOLAND POINT TAKEN - ABSENT [FONT=Verdana] Basenji Classe JEUNE MALE Juge : M. MATTERA Cassandre[/FONT] 8528 CATATAU ITAPUCA1er EXCELLENT [FONT=Verdana] Basenji Classe PUPPY MALE Juge : M. MATTERA Cassandre[/FONT] 8529 FIRE'N LINES OF SWALA PALA - PROMETTEUR 8530 FORCE-ONE OF SWALA PALA - PROMETTEUR 8531 FURYO OF SWALA PALA - PROMETTEUR 8532 GUERLAIN TO KIMWITU OF SWALA PALA - TRES PROMETTEUR 8533 TIM SPIRIT NEW EIDGE - TRES PROMETTEUR [FONT=Verdana] Basenji Classe INTERMEDIAIRE FEMELLES Juge : M. MATTERA Cassandre[/FONT] 8534 EBELE AMARA OF SWALA PALA - EXCELLENT 8535 EMBE OF SWALA PALA3e EXCELLENT 8536 EMOTION OF SWALA PALA4e EXCELLENT 8537 ETOILE D'AMOUR OF SWALA PALA1er EXCELLENT CACS 8538 FOREST BELL OUT OF AFRICA - TRES BON 8539 KIMWITU'S NADEZHDA - TRES BON 8540 MATABICHI FILA NGANGA-TRUE - TRES BON 8541 MSUMARIS AZA ALOUA - BON 8542 SALONGA INDIGA STAR2e EXCELLENT RCACS 8543 SISCOS ANGEL OUT OF AFRICA - ABSENT 8544 WAZIN RED GAMBAI - TRES BON [FONT=Verdana]Basenji Classe OUVERTE FEMELLES Juge : M. MATTERA Cassandre[/FONT] 8545 AFRIKANSKIY MOLCHUN RODEZIA - ABSENT 8546 CHAGMAS LADY IN BLACK - ABSENT 8547 DARK LINE DES TERRES OCEANES - TRES BON 8548 FATAL ATTRACTION OUT OF AFRICA - TRES BON 8549 KHANI'S MIDNIGHT STAR3e EXCELLENT 8550 KIMWITU'S AMY W. - TRES BON 8551 KIMWITU'S DANCINGQUEEN ANGEL CONGO - TRES BON 8552 KLASSIC'S TRI-FECTA - EXCELLENT 8553 MEISTERHAUS SIGNET HIGHER N'HIGHER4e EXCELLENT 8554 MUTABARUGA'S JAH GLORY2e EXCELLENT 8555 SILJVERBROOK1er EXCELLENT 8556 TIM SPIRIT ALDJEBA - TRES BON 8557 USTOU DU HOULME - ASSEZ BON 8558 VIOLET FLOWER DREAM - TRES BON [FONT=Verdana] Basenji Classe CHAMPION FEMELLES Juge : M. MATTERA Cassandre[/FONT] 8559 ANGEL CONGO AISHA AIDZHIA - TRES PROMETTEUR 8560 JASIRI-SUKARI VERMILLION - TRES PROMETTEUR 8561 NIRSE KIBIBI - TRES PROMETTEUR [FONT=Verdana] Basenji Classe JEUNE FEMELLES Juge : M. MATTERA Cassandre[/FONT] 8562 DJUVANSTAR GAKLIN LADY SCHARM1er EXCELLENT Meilleur Jeune [FONT=Verdana]Basenji Classe PUPPY FEMELLES Juge : M. MATTERA Cassandre[/FONT] 8563 FROU-FROU OF SWALA PALA - TRES PROMETTEUR 8564 GUCCI KIMWITU OF SWALA PALA - TRES PROMETTEUR 8565 SIGNET MEISTERHAUS INNUENDO - TRES PROMETTEUR Meilleur Puppy 8566 TIM SPIRIT TIMBERLAND - TRES PROMETTEUR [FONT=Verdana]Basenji Classe VETERAN FEMELLES Juge : M. MATTERA Cassandre[/FONT] 8567 TAIKUSU OF SWALA PALA1er EXCELLENT Jak widać, sędzia nie szafował ocenami doskonałymi, zdarzyły się nawet oceny "bon" i "assez bon".... Generalnie, w zdecydowanej większości tylko psy na lokatach dostawały oceny najwyższe.... Według Zuzki sędzia nie miał swojego typu i zwycięzcy z poszczególnych klas różnili się od siebie... Edit - dlaczego w kl.championów w sukach sędzia dał ocenę "tres prometteur"? Czyli wybitnie obiecującą...? Bład sekretarza czy wprowadzającego oceny do netu...? Pzdr. Quote
zielona Posted July 9, 2011 Posted July 9, 2011 Asiaczek napisał(a):Skopiowane z FB: From France - judge Cassandre Mattera Bob Khanis everybody loves Raymond Bos ...Etoile d'Amour of swala pala Bob junior Djuvanstar gaklin lady charm Bos junior Catatau Itapuca Bob veteran Taikusu of Swala pala Bob puppy Signet Meisterhaus Innuendo Bos puppy Tim Spirit new edge Ofik - IV lokata w pośredniej Serek - poza lokatami w otwartej Juma - II lokata w otwartej. Timek Taschy - chyba tez poza lokatami... Pzdr. Nie podoba mi się to. Dziewczyny na pewno zrobiły zdjęcia.CZyżby aż taka różnica w fenotypie,że Pani sędzinie nic nie podobało się ze wszchodu???A wiadomo, że psy były pokazywane profesionalnie. Quote
zielona Posted July 9, 2011 Posted July 9, 2011 Ale biorąc pod uwagę "różne rzeczy" , wszystko jest możliwe. Podhalany w Dortmundzie wygrał pies sędziny.Na pewno przypadek haha Quote
zielona Posted July 9, 2011 Posted July 9, 2011 [FONT="]Oczy mnie bolały więc poukładałm. Może będzie bardziej czytelnie Basenji Classe INTERMEDIAIRE MALE Juge : M. MATTERA Cassandre[/FONT] 8512 ENIGMA JUST WATCH ME1er EXCELLENT RCACS 8513 KIMWITU'S ABRAU DJURSO3e EXCELLENT 8514 KIMWITU'S AZZARO2e EXCELLENT 8515 OFI CHILD OF THE STARS ASIACZEK4e TRES BON [FONT="]Basenji Classe OUVERTE MALE Juge : M. MATTERA Cassandre[/FONT] 8516 DAY DREAM OF SWALA PALA3e EXCELLENTs 8517 DOUBLE LINE MAN DES TERRES OCEANES4e EXCELLENT 8518 JUMA MONGO ASIACZEK2e EXCELLENT 8519 KANIBARU FROMAJE FRAIS - TRES BON 8520 KHANI'S EVERYBODY LOVES RAYMOND1er EXCELLENT CACS Meilleur de Race 8521 TIM SPIRIT MAN IN BLACK - TRES BON 8522 TIM SPIRIT ORLANDO FURIOZO - TRES BON 8523 ZAHLEKA EMILE EMILION - TRES BON 8524 ZAHLEKA MERRIC MERLOT - ABSENT [FONT="]Basenji Classe CHAMPION MALE Juge : M. MATTERA Cassandre[/FONT] 8525 BARTAN GOLDEN DELI AFRIKA - ABSENT 8526 FARAOLAND BLUETOOTH ENIGMA1er EXCELLENT 8527 FARAOLAND POINT TAKEN - ABSENT [FONT="]Basenji Classe JEUNE MALE Juge : M. MATTERA Cassandre[/FONT] 8528 CATATAU ITAPUCA1er EXCELLENT [FONT="]Basenji Classe PUPPY MALE Juge : M. MATTERA Cassandre[/FONT] 8529 FIRE'N LINES OF SWALA PALA - PROMETTEUR 8530 FORCE-ONE OF SWALA PALA - PROMETTEUR 8531 FURYO OF SWALA PALA - PROMETTEUR 8532 GUERLAIN TO KIMWITU OF SWALA PALA - TRES PROMETTEUR 8533 TIM SPIRIT NEW EIDGE - TRES PROMETTEUR [FONT="]Basenji Classe INTERMEDIAIRE FEMELLES Juge : M. MATTERA Cassandre[/FONT] 8534 EBELE AMARA OF SWALA PALA - EXCELLENT 8535 EMBE OF SWALA PALA3e EXCELLENT 8536 EMOTION OF SWALA PALA4e EXCELLENT 8537 ETOILE D'AMOUR OF SWALA PALA1er EXCELLENT CACS 8538 FOREST BELL OUT OF AFRICA - TRES BON 8539 KIMWITU'S NADEZHDA - TRES BON 8540 MATABICHI FILA NGANGA-TRUE - TRES BON 8541 MSUMARIS AZA ALOUA - BON 8542 SALONGA INDIGA STAR2e EXCELLENT RCACS 8543 SISCOS ANGEL OUT OF AFRICA - ABSENT 8544 WAZIN RED GAMBAI - TRES BON [FONT="]Basenji Classe OUVERTE FEMELLES Juge : M. MATTERA Cassandre[/FONT] 8545 AFRIKANSKIY MOLCHUN RODEZIA - ABSENT 8546 CHAGMAS LADY IN BLACK - ABSENT 8547 DARK LINE DES TERRES OCEANES - TRES BON 8548 FATAL ATTRACTION OUT OF AFRICA - TRES BON 8549 KHANI'S MIDNIGHT STAR3e EXCELLENT 8550 KIMWITU'S AMY W. - TRES BON 8551 KIMWITU'S DANCINGQUEEN ANGEL CONGO - TRES BON 8552 KLASSIC'S TRI-FECTA - EXCELLENT 8553 MEISTERHAUS SIGNET HIGHER N'HIGHER4e EXCELLENT 8554 MUTABARUGA'S JAH GLORY2e EXCELLENT 8555 SILJVERBROOK1er EXCELLENT 8556 TIM SPIRIT ALDJEBA - TRES BON 8557 USTOU DU HOULME - ASSEZ BON 8558 VIOLET FLOWER DREAM - TRES BON [FONT="]Basenji Classe CHAMPION FEMELLES Juge : M. MATTERA Cassandre[/FONT] 8559 ANGEL CONGO AISHA AIDZHIA - TRES PROMETTEUR 8560 JASIRI-SUKARI VERMILLION - TRES PROMETTEUR 8561 NIRSE KIBIBI - TRES PROMETTEUR [FONT="]Basenji Classe JEUNE FEMELLES Juge : M. MATTERA Cassandre[/FONT] 8562 DJUVANSTAR GAKLIN LADY SCHARM1er EXCELLENT Meilleur Jeune [FONT="]Basenji Classe PUPPY FEMELLES Juge : M. MATTERA Cassandre[/FONT] 8563 FROU-FROU OF SWALA PALA - TRES PROMETTEUR 8564 GUCCI KIMWITU OF SWALA PALA - TRES PROMETTEUR 8565 SIGNET MEISTERHAUS INNUENDO - TRES PROMETTEUR Meilleur Puppy 8566 TIM SPIRIT TIMBERLAND - TRES PROMETTEUR [FONT="]Basenji Classe VETERAN FEMELLES Juge : M. MATTERA Cassandre[/FONT] 8567 TAIKUSU OF SWALA PALA1er EXCELLENT Quote
zielona Posted July 9, 2011 Posted July 9, 2011 Tre bon to bardzo dobry a assez bon to dość dobry - ale oceny haha. Quote
FredziaFredzia Posted July 9, 2011 Posted July 9, 2011 Asiaczek napisał(a):Wym. basendżi:) O ja głupia zwsze myślałam że po prostu basenji - no cóż, człowiek uczy się przez całe życie. :) Asiaczek napisał(a):A tu wsie rezultaty.Okazało się, że z PL były jeszcze 2 inne baski... [FONT=Verdana]Basenji Classe INTERMEDIAIRE MALE Juge : M. MATTERA Cassandre[/FONT] 8512 ENIGMA JUST WATCH ME1er EXCELLENT RCACS 8513 KIMWITU'S ABRAU DJURSO3e EXCELLENT 8514 KIMWITU'S AZZARO2e EXCELLENT 8515 OFI CHILD OF THE STARS ASIACZEK4e TRES BON [FONT=Verdana]Basenji Classe OUVERTE MALE Juge : M. MATTERA Cassandre[/FONT] 8516 DAY DREAM OF SWALA PALA3e EXCELLENT 8517 DOUBLE LINE MAN DES TERRES OCEANES4e EXCELLENT 8518 JUMA MONGO ASIACZEK2e EXCELLENT 8519 KANIBARU FROMAJE FRAIS - TRES BON 8520 KHANI'S EVERYBODY LOVES RAYMOND1er EXCELLENT CACS Meilleur de Race 8521 TIM SPIRIT MAN IN BLACK - TRES BON 8522 TIM SPIRIT ORLANDO FURIOZO - TRES BON 8523 ZAHLEKA EMILE EMILION - TRES BON 8524 ZAHLEKA MERRIC MERLOT - ABSENT [FONT=Verdana] Basenji Classe CHAMPION MALE Juge : M. MATTERA Cassandre[/FONT] 8525 BARTAN GOLDEN DELI AFRIKA - ABSENT 8526 FARAOLAND BLUETOOTH ENIGMA1er EXCELLENT 8527 FARAOLAND POINT TAKEN - ABSENT [FONT=Verdana] Basenji Classe JEUNE MALE Juge : M. MATTERA Cassandre[/FONT] 8528 CATATAU ITAPUCA1er EXCELLENT [FONT=Verdana] Basenji Classe PUPPY MALE Juge : M. MATTERA Cassandre[/FONT] 8529 FIRE'N LINES OF SWALA PALA - PROMETTEUR 8530 FORCE-ONE OF SWALA PALA - PROMETTEUR 8531 FURYO OF SWALA PALA - PROMETTEUR 8532 GUERLAIN TO KIMWITU OF SWALA PALA - TRES PROMETTEUR 8533 TIM SPIRIT NEW EIDGE - TRES PROMETTEUR [FONT=Verdana] Basenji Classe INTERMEDIAIRE FEMELLES Juge : M. MATTERA Cassandre[/FONT] 8534 EBELE AMARA OF SWALA PALA - EXCELLENT 8535 EMBE OF SWALA PALA3e EXCELLENT 8536 EMOTION OF SWALA PALA4e EXCELLENT 8537 ETOILE D'AMOUR OF SWALA PALA1er EXCELLENT CACS 8538 FOREST BELL OUT OF AFRICA - TRES BON 8539 KIMWITU'S NADEZHDA - TRES BON 8540 MATABICHI FILA NGANGA-TRUE - TRES BON 8541 MSUMARIS AZA ALOUA - BON 8542 SALONGA INDIGA STAR2e EXCELLENT RCACS 8543 SISCOS ANGEL OUT OF AFRICA - ABSENT 8544 WAZIN RED GAMBAI - TRES BON [FONT=Verdana]Basenji Classe OUVERTE FEMELLES Juge : M. MATTERA Cassandre[/FONT] 8545 AFRIKANSKIY MOLCHUN RODEZIA - ABSENT 8546 CHAGMAS LADY IN BLACK - ABSENT 8547 DARK LINE DES TERRES OCEANES - TRES BON 8548 FATAL ATTRACTION OUT OF AFRICA - TRES BON 8549 KHANI'S MIDNIGHT STAR3e EXCELLENT 8550 KIMWITU'S AMY W. - TRES BON 8551 KIMWITU'S DANCINGQUEEN ANGEL CONGO - TRES BON 8552 KLASSIC'S TRI-FECTA - EXCELLENT 8553 MEISTERHAUS SIGNET HIGHER N'HIGHER4e EXCELLENT 8554 MUTABARUGA'S JAH GLORY2e EXCELLENT 8555 SILJVERBROOK1er EXCELLENT 8556 TIM SPIRIT ALDJEBA - TRES BON 8557 USTOU DU HOULME - ASSEZ BON 8558 VIOLET FLOWER DREAM - TRES BON [FONT=Verdana] Basenji Classe CHAMPION FEMELLES Juge : M. MATTERA Cassandre[/FONT] 8559 ANGEL CONGO AISHA AIDZHIA - TRES PROMETTEUR 8560 JASIRI-SUKARI VERMILLION - TRES PROMETTEUR 8561 NIRSE KIBIBI - TRES PROMETTEUR [FONT=Verdana] Basenji Classe JEUNE FEMELLES Juge : M. MATTERA Cassandre[/FONT] 8562 DJUVANSTAR GAKLIN LADY SCHARM1er EXCELLENT Meilleur Jeune [FONT=Verdana]Basenji Classe PUPPY FEMELLES Juge : M. MATTERA Cassandre[/FONT] 8563 FROU-FROU OF SWALA PALA - TRES PROMETTEUR 8564 GUCCI KIMWITU OF SWALA PALA - TRES PROMETTEUR 8565 SIGNET MEISTERHAUS INNUENDO - TRES PROMETTEUR Meilleur Puppy 8566 TIM SPIRIT TIMBERLAND - TRES PROMETTEUR [FONT=Verdana]Basenji Classe VETERAN FEMELLES Juge : M. MATTERA Cassandre[/FONT] 8567 TAIKUSU OF SWALA PALA1er EXCELLENT Jak widać, sędzia nie szafował ocenami doskonałymi, zdarzyły się nawet oceny "bon" i "assez bon".... Generalnie, w zdecydowanej większości tylko psy na lokatach dostawały oceny najwyższe.... Według Zuzki sędzia nie miał swojego typu i zwycięzcy z poszczególnych klas różnili się od siebie... Pzdr. To i tak dobrze wam poszło - patrząc po ilości psów. Quote
Asiaczek Posted July 9, 2011 Author Posted July 9, 2011 zielona napisał(a):Nie podoba mi się to. Dziewczyny na pewno zrobiły zdjęcia.CZyżby aż taka różnica w fenotypie,że Pani sędzinie nic nie podobało się ze wszchodu???A wiadomo, że psy były pokazywane profesionalnie. Obawiam się, że ze zdjęciami może być krucho. Ale z dzisiaj pewnie będą:) zielona napisał(a):Ale biorąc pod uwagę "różne rzeczy" , wszystko jest możliwe. Podhalany w Dortmundzie wygrał pies sędziny.Na pewno przypadek haha Na pewno... Pzdr. Quote
Asiaczek Posted July 9, 2011 Author Posted July 9, 2011 FredziaFredzia napisał(a): To i tak dobrze wam poszło - patrząc po ilości psów. Wiesz, ocena bdb jest zawsze lepsza niz db lub dst...;) pzdr. Quote
Asiaczek Posted July 9, 2011 Author Posted July 9, 2011 zielona napisał(a):Tre bon to bardzo dobry a assez bon to dość dobry - ale oceny haha. Nie ma oceny dość dobry. To ocena dostateczna, wg "naszej" klasyfikacji. zielona napisał(a):Nie podoba mi się to. Dziewczyny na pewno zrobiły zdjęcia.CZyżby aż taka różnica w fenotypie,że Pani sędzinie nic nie podobało się ze wszchodu???A wiadomo, że psy były pokazywane profesionalnie. To był Pan sędzia... Pzdr. Quote
zielona Posted July 9, 2011 Posted July 9, 2011 Asiaczek napisał(a):Nie ma oceny dość dobry. To ocena dostateczna, wg "naszej" klasyfikacji. To był Pan sędzia... Pzdr. Prztłumaczyłam dosłownie(uczyłam się w liceum francuskiego) Czy Pan czy Pani to sędzia ale kiepawy. Najgorsza rzecz to jechać do takiego, który nie jest do wystawy przygotowany.Koszta, czas a tu taki BUM.Poza tym pies z oceną bdb i suka z oceną db nie powinny być używane w hodowli. Czy Pan sędzia jest genetykiem,żeby na jednej wystawie dać taką ocenę? Ale wiem na pewno,że genetyk nigdy nie dał by takiej oceny. Czyli bawimy się dalej tylko trochę drożej haha Quote
Asiaczek Posted July 9, 2011 Author Posted July 9, 2011 zielona napisał(a):Prztłumaczyłam dosłownie(uczyłam się w liceum francuskiego) Czy Pan czy Pani to sędzia ale kiepawy. Najgorsza rzecz to jechać do takiego, który nie jest do wystawy przygotowany.Koszta, czas a tu taki BUM.Poza tym pies z oceną bdb i suka z oceną db nie powinny być używane w hodowli. Czy Pan sędzia jest genetykiem,żeby na jednej wystawie dać taką ocenę? Ale wiem na pewno,że genetyk nigdy nie dał by takiej oceny. Czyli bawimy się dalej tylko trochę drożej haha Przetłumaczyłaś dobrze, ale ja to przetransponowałam na nasze warunki:) Tez się uczyłam franca i to nie tylko w LO...;) Co do zabawy, to na Championacie miał nas oceniać zupełnie inny sędzia - Petru Muntean z Rumunii. Zmieniono na sędziego z Francji. Gdybym wiedziała, że to on będzie nas oceniac - zgłosiłabym Dżezika, bo on jest bardziej w typie francuskim... Ale to jeszcze nic. Dzisiaj na WDS też mamy zmianę sędziego; miała nas oceniac sędzina z Australii, a przed chwila na FB hodowca z Belgii napisał, że nadal nie wiadomo, kto nas będzie oceniał. Ciekawostka... Może sędzia z Puerto Rico, co? Zaczynam żałowac poniesionych kosztów, a były one niemałe... Pzdr. Quote
Unbelievable Posted July 9, 2011 Posted July 9, 2011 zielona napisał(a):Prztłumaczyłam dosłownie(uczyłam się w liceum francuskiego) Czy Pan czy Pani to sędzia ale kiepawy. Najgorsza rzecz to jechać do takiego, który nie jest do wystawy przygotowany.Koszta, czas a tu taki BUM.Poza tym pies z oceną bdb i suka z oceną db nie powinny być używane w hodowli. Czy Pan sędzia jest genetykiem,żeby na jednej wystawie dać taką ocenę? Ale wiem na pewno,że genetyk nigdy nie dał by takiej oceny. Czyli bawimy się dalej tylko trochę drożej haha a jak pies dostanie doskonałą to już sędzia zna genetykę? bardzo dobra i dobra to nie są złe oceny, według mnie powinny być częściej używane bo niektóre psy nie zasługują na doskonałe które dostają na każdej wystawie. Żeby nie było, ja się o baskach Asiaczkowych i wszystkich innych nie wypowiadam w kwestii hodowlanej bo się po prostu nie znam na baskach. Tylko mierzi mnie jak ktoś nie potrafi pogodzić się z gorszą(ale nie złą!) oceną. Nie zawsze musi wszystko być świetnie, może pies się zestresował, brzydko pokazał, miał zły dzień i to całkiem normalne że nie dostał doskonałej... A zmiany sędziów na tak dużej wystawie to świadczy o strasznej organizacji... to bardzo nie w porządku wobec wystawców... No i gratuluję wyników, mimo wszystko, w tak dużej stawce III czy IV lokata to na prawdę sukces! Quote
zielona Posted July 9, 2011 Posted July 9, 2011 Unbelievable napisał(a):a jak pies dostanie doskonałą to już sędzia zna genetykę? bardzo dobra i dobra to nie są złe oceny, według mnie powinny być częściej używane bo niektóre psy nie zasługują na doskonałe które dostają na każdej wystawie. Żeby nie było, ja się o baskach Asiaczkowych i wszystkich innych nie wypowiadam w kwestii hodowlanej bo się po prostu nie znam na baskach. Tylko mierzi mnie jak ktoś nie potrafi pogodzić się z gorszą(ale nie złą!) oceną. Nie zawsze musi wszystko być świetnie, może pies się zestresował, brzydko pokazał, miał zły dzień i to całkiem normalne że nie dostał doskonałej... A zmiany sędziów na tak dużej wystawie to świadczy o strasznej organizacji... to bardzo nie w porządku wobec wystawców... No i gratuluję wyników, mimo wszystko, w tak dużej stawce III czy IV lokata to na prawdę sukces! Zbyt płytko to pojmujesz.Śmieszy mnie takie podejście.Gdyby trzeba było się przejmować to 3/4 basków należałoby wyłączyć z hodowli.Jeżeli na kilku wystawach pies ma doskonałą a na innej dobrą to który sędzia ma rację.A może obaj się mylą. Wzorzec sobie a upodobania sędziów sobie.Czyli nie ma się czym przejmować a tego właśnie sędziego omijać (bo szkoda kasy). Quote
Recommended Posts