Kisses Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 Jeśli ktoś go znalazł to dziwne, że jeszcze tatuażu nie szukał na nim, chociaż wiem, że nie wszyscy wiedzą o tym, że psy rodo są tatuowane... Trzymam kciuki, szkoła to świetny pomysł, teraz coraz ładniej więc i dzieciaki się kręcą wszędzie... Quote
Kisses Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 agnethka napisał(a):oj..ja nie wiem - Wazirek chyba nie ma tatuażu? jeśli dobrze wyczytałam to on nie urodził się w Polsce... a za granicą stosuje się tylko chip! zresztą teraz w Polsce hodowca ma już prawo wyboru - czy chip, czy tatuaż (ale to już nie na temat jest)... A może :oops: Tak czy siak - nie każdy od razu ma odruch sprawdzenia tatoo czy chipa u weta... Quote
lourdnes Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 A moze komus sie spodobal... ale fakt ,ze dzieci są wszędzie i dużo widzą a szkoła to zbieranina dzieci z okolic więc to super pomysł dac ogloszenie po szkołach i przystankach przy szkole.I dopisac ,ze będzie nagroda na zachętę. Ja wierzę w to ,ze on się znajdzie i żałuję ,że nie mieszkam bliżej bo bym mogła Asiaczkowi dużo pomóc w szukaniu bo nie pracuję a moje szkodniki dostają radosnej apopleksji na widok jakiegokolwiek psa więc żaden nie umknie ich uwagi :( Quote
ewtos Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 Moja właśnie się spodobała, szczególnie 5-cio letniej córeczce znalazcy. Chwała mu za to ,że się nią zajął ale potem wyraźnie ją ukrywał.Miała obrożę, adresówkę i numer ze SM ( bo tam wtedy płaciło się podatek za psa, podobno numerki się urwały) znalazca mieszkał w blokowisku więc było trudno ukryć psa przez dłuższy czas. Kiedy dzieci a właściwie młodzież zadzwoniła do mnie , z prędkością światła biegłam pod wskazany adres , czekała na mnie gromadka dzieci i wskazała numer mieszkania. Ponoć wyprowadzali sunie późnym wieczorem. Quote
Asiaczek Posted April 15, 2011 Author Posted April 15, 2011 Kisses napisał(a):Jeśli ktoś go znalazł to dziwne, że jeszcze tatuażu nie szukał na nim, chociaż wiem, że nie wszyscy wiedzą o tym, że psy rodo są tatuowane... Trzymam kciuki, szkoła to świetny pomysł, teraz coraz ładniej więc i dzieciaki się kręcą wszędzie... Wazirek nie ma tatoo. Ma tylko chipa, bo urodził sie w Holandii. Pzdr. Quote
lourdnes Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 Asiaczku jeśli ktoś psa ukrywa to faktycznie stawiajmy na dzieci. Są spostrzegawcze i są wszędzie o różnych porach więc w koncu ktoś musi Wazirka zauważyć Quote
Ciapkowa. Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 Dalej nic? Dałam znać znajomem z Wawy, że Wazirek się zgubił, mam nadzieję, że szybko się znajdzie... Quote
Asiaczek Posted April 15, 2011 Author Posted April 15, 2011 NIc, cisza. Nikt nie widział Wazirka... Wazi może byc obecnie wszędzie.... nawet w Śródmieściu W-wy, co to dla baska taki bieg... Oby tylko nie leżał gdzieś przy drodze walnięty samochodem... oby! Pzdr. Quote
lourdnes Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 Nawet tak nie myśl ! Pies jest cały i zdrowy i nie wolno mysleć inaczej !!! - rozwieszaj info po szkołach i w końcu sie ktoś odezwie. Szkoła to skupisko dzieci z blizszych i dalszych okolic. Po szkole dzieci się bawia i wędrują wszedzie o różnych porach. Jak się napatrzą na zdjecia psa to juz ich wzrok napewno go wyłapie Quote
Kisses Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 Napisze do znajomej hodowli spod Wa-wy, bywają w Wa-wie, może coś im w oko wpadnie... Quote
Matusz Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 Asiu, umieściłem info na FB, jutro będę w Wawie to się porozglądam ! oby się znalazł jak najszybciej! Quote
Asiaczek Posted April 15, 2011 Author Posted April 15, 2011 Kisses napisał(a):Napisze do znajomej hodowli spod Wa-wy, bywają w Wa-wie, może coś im w oko wpadnie... Napisz. Nadal nie wiem, gdzie Wazi może byc, a więc może byc wszędzie... Matusz napisał(a):Asiu, umieściłem info na FB, jutro będę w Wawie to się porozglądam ! oby się znalazł jak najszybciej! Super, dzięki! Pzdr. Quote
Alicja Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 ASiu ....tak bardzo chciałabym pomóc inaczej niż tylko wysyłanie wieści ...ale za daleko ta stolica Cały czas liczę na to że w weekend Wazirek wróci Quote
Asiaczek Posted April 15, 2011 Author Posted April 15, 2011 Wróciłam do domu po szwendaniu się z Serkiem w tym miejscu, gdzie Wazi był ostatnio widziany. Dodatkowo okrazyłam osiedle Marina... żadnej info. GDZIE ON MOŻE BYĆ...? Jutro i pojutrze następne wycieczki z ogłoszeniami... i czekanie, obrzydliwe czekanie na jakikolwiek telefon, wiadomość.... Pzdr. Quote
kaskaSz Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 Okropna sprawa... Przekazałam koleżance z Warszawy oraz znajomym którzy mają znajomych w stolicy, aby przekazali. Może taka droga pantoflowa pomoże? A może warto sprawdzić pobliskie pseudo i giełdy zwierząt? Nie daj Boże ktoś zwęszył interes... Quote
Poświata Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 Asia, ja bym jeszcze obkleiła okolice Pól Mokotowskich, bo z osiedla Marina, to już rzut beretem. A skoro z psami tam chodziłaś, to kto wie... Ja puściłam informację na drugą stronę Żwirek - Grójecka, Szczęśliwice... Masz ogłoszenie do wydrukowania?? To podeślij mi, puszczę dalej i poproszę o rozklejenie w tamtej okolicy. I bądź dobrej myśli, Quote
Kaszczydlo Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 Przez przypadek wlazłam na forum bo ciągle nie miałam czasu.. a tu takie wieści... Trzymamy kciuki całą Rodzinką!!! Aby jak najszybciej się kruszyna znalazła!!! Quote
Buszki Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 MMM podunęła mi pomysł,żeby może jakąś nagrodę wyznaczyć dla znalazcy(jeśli jeszcze nie jest wyznaczona). A może info o zaginięciu do radia lokalnego i telewzji. Quote
Asiaczek Posted April 16, 2011 Author Posted April 16, 2011 Poświata napisał(a):Asia, ja bym jeszcze obkleiła okolice Pól Mokotowskich, bo z osiedla Marina, to już rzut beretem. A skoro z psami tam chodziłaś, to kto wie... Ja puściłam informację na drugą stronę Żwirek - Grójecka, Szczęśliwice... Masz ogłoszenie do wydrukowania?? To podeślij mi, puszczę dalej i poproszę o rozklejenie w tamtej okolicy. I bądź dobrej myśli, Zaraz wyślę. agnethka napisał(a):a ja mam pytanko - czy jest tu ktoś, kto potrafiłby zrobić ładny bannerek o Wazirku? Kręcimy się przecież po różnych forach, możemy umieścić go w podpisie i tam... z podlinkowaniem np. do wątku o jego zaginięciu albo tu albo w dziale psów,które zaginęły... czytać dogo może każdy, nie musi być zarejestrowany - może warto spróbować? Niestety, nie umiem robic bannerków ani ich linkować. Buszki napisał(a):MMM podunęła mi pomysł,żeby może jakąś nagrodę wyznaczyć dla znalazcy(jeśli jeszcze nie jest wyznaczona). A może info o zaginięciu do radia lokalnego i telewzji. Lokalna telewizja nie zamieszcza tego typu ogłoszeń. Ogłasza tylko psy do adopcji i/lub znalezione. Pzdr. Quote
ewtos Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 Cioteczka Polubek robiła piękne banerki min dla Lilki , napiszę do niej PW. Quote
Gioco Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 Asiu :-) Już przebywam na wolności i oferuję pomoc przy poszukiwaniach. Quote
Kisses Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 Ja mogę zrobić banner, przynajmniej spróbować. Znajoma z Wa-wy podesłała maila z całą informacją o Wazirku do wszystkich z Wa-wy, których zna, ja dodatkowo wrzuciłam na forum MP ogłoszenie, są tam osoby z Wa-wy... Quote
ewtos Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 Kisses napisał(a):Ja mogę zrobić banner, przynajmniej spróbować. Znajoma z Wa-wy podesłała maila z całą informacją o Wazirku do wszystkich z Wa-wy, których zna, ja dodatkowo wrzuciłam na forum MP ogłoszenie, są tam osoby z Wa-wy... Polubek się nie odzywa to może zrób Ty. Quote
Alicja Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 na NK powklejałam ogłoszenie na profilach Warszawskim ...może ktoś sie zainteresuje Quote
Kosmaty Gałganek Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 Asiaczek napisał(a):Wazirek nie ma tatoo. Ma tylko chipa, bo urodził sie w Holandii. Pzdr. [FONT=Comic Sans MS]Do tego to mało znana rasa, ktoś mógł się nim zaopiekować. Czasami brak wiadomości to dobra wiadomość i tego trzeba się trzymać.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS][/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Zaraz sobie skopiuję jego zdjęcie i porozsyłam po znajomych, co prawda nie znam nikogo w Warszawie ale od znajomego do znajomego i kto wie.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS][/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Trzymam kciuki, niech szybko wraca do domu.[/FONT] Quote
Recommended Posts