Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jeśli ktoś go znalazł to dziwne, że jeszcze tatuażu nie szukał na nim, chociaż wiem, że nie wszyscy wiedzą o tym, że psy rodo są tatuowane...

Trzymam kciuki, szkoła to świetny pomysł, teraz coraz ładniej więc i dzieciaki się kręcą wszędzie...

• Replies 49.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Asiaczek

18152

• M&S

1809

• Alicja

1483

• taxelina

1475

Top Posters In This Topic

Posted

agnethka napisał(a):
oj..ja nie wiem - Wazirek chyba nie ma tatuażu? jeśli dobrze wyczytałam to on nie urodził się w Polsce... a za granicą stosuje się tylko chip!
zresztą teraz w Polsce hodowca ma już prawo wyboru - czy chip, czy tatuaż (ale to już nie na temat jest)...

A może :oops:
Tak czy siak - nie każdy od razu ma odruch sprawdzenia tatoo czy chipa u weta...

Posted

A moze komus sie spodobal... ale fakt ,ze dzieci są wszędzie i dużo widzą a szkoła to zbieranina dzieci z okolic więc to super pomysł dac ogloszenie po szkołach i przystankach przy szkole.I dopisac ,ze będzie nagroda na zachętę. Ja wierzę w to ,ze on się znajdzie i żałuję ,że nie mieszkam bliżej bo bym mogła Asiaczkowi dużo pomóc w szukaniu bo nie pracuję a moje szkodniki dostają radosnej apopleksji na widok jakiegokolwiek psa więc żaden nie umknie ich uwagi :(

Posted

Moja właśnie się spodobała, szczególnie 5-cio letniej córeczce znalazcy. Chwała mu za to ,że się nią zajął ale potem wyraźnie ją ukrywał.Miała obrożę, adresówkę i numer ze SM ( bo tam wtedy płaciło się podatek za psa, podobno numerki się urwały) znalazca mieszkał w blokowisku więc było trudno ukryć psa przez dłuższy czas. Kiedy dzieci a właściwie młodzież zadzwoniła do mnie , z prędkością światła biegłam pod wskazany adres , czekała na mnie gromadka dzieci i wskazała numer mieszkania. Ponoć wyprowadzali sunie późnym wieczorem.

Posted

Kisses napisał(a):
Jeśli ktoś go znalazł to dziwne, że jeszcze tatuażu nie szukał na nim, chociaż wiem, że nie wszyscy wiedzą o tym, że psy rodo są tatuowane...
Trzymam kciuki, szkoła to świetny pomysł, teraz coraz ładniej więc i dzieciaki się kręcą wszędzie...

Wazirek nie ma tatoo. Ma tylko chipa, bo urodził sie w Holandii.

Pzdr.

Posted

NIc, cisza. Nikt nie widział Wazirka... Wazi może byc obecnie wszędzie.... nawet w Śródmieściu W-wy, co to dla baska taki bieg...
Oby tylko nie leżał gdzieś przy drodze walnięty samochodem... oby!

Pzdr.

Posted

Nawet tak nie myśl ! Pies jest cały i zdrowy i nie wolno mysleć inaczej !!! - rozwieszaj info po szkołach i w końcu sie ktoś odezwie. Szkoła to skupisko dzieci z blizszych i dalszych okolic. Po szkole dzieci się bawia i wędrują wszedzie o różnych porach. Jak się napatrzą na zdjecia psa to juz ich wzrok napewno go wyłapie

Posted

Kisses napisał(a):
Napisze do znajomej hodowli spod Wa-wy, bywają w Wa-wie, może coś im w oko wpadnie...

Napisz. Nadal nie wiem, gdzie Wazi może byc, a więc może byc wszędzie...

Matusz napisał(a):
Asiu, umieściłem info na FB, jutro będę w Wawie to się porozglądam ! oby się znalazł jak najszybciej!

Super, dzięki!

Pzdr.

Posted

Wróciłam do domu po szwendaniu się z Serkiem w tym miejscu, gdzie Wazi był ostatnio widziany. Dodatkowo okrazyłam osiedle Marina... żadnej info. GDZIE ON MOŻE BYĆ...?
Jutro i pojutrze następne wycieczki z ogłoszeniami... i czekanie, obrzydliwe czekanie na jakikolwiek telefon, wiadomość....

Pzdr.

Posted

Okropna sprawa...
Przekazałam koleżance z Warszawy oraz znajomym którzy mają znajomych w stolicy, aby przekazali. Może taka droga pantoflowa pomoże?
A może warto sprawdzić pobliskie pseudo i giełdy zwierząt? Nie daj Boże ktoś zwęszył interes...

Posted

Asia, ja bym jeszcze obkleiła okolice Pól Mokotowskich, bo z osiedla Marina, to już rzut beretem. A skoro z psami tam chodziłaś, to kto wie...
Ja puściłam informację na drugą stronę Żwirek - Grójecka, Szczęśliwice...
Masz ogłoszenie do wydrukowania??
To podeślij mi, puszczę dalej i poproszę o rozklejenie w tamtej okolicy.
I bądź dobrej myśli,

Posted

MMM podunęła mi pomysł,żeby może jakąś nagrodę wyznaczyć dla znalazcy(jeśli jeszcze nie jest wyznaczona).
A może info o zaginięciu do radia lokalnego i telewzji.

Posted

Poświata napisał(a):
Asia, ja bym jeszcze obkleiła okolice Pól Mokotowskich, bo z osiedla Marina, to już rzut beretem. A skoro z psami tam chodziłaś, to kto wie...
Ja puściłam informację na drugą stronę Żwirek - Grójecka, Szczęśliwice...
Masz ogłoszenie do wydrukowania??
To podeślij mi, puszczę dalej i poproszę o rozklejenie w tamtej okolicy.
I bądź dobrej myśli,

Zaraz wyślę.

agnethka napisał(a):
a ja mam pytanko - czy jest tu ktoś, kto potrafiłby zrobić ładny bannerek o Wazirku? Kręcimy się przecież po różnych forach, możemy umieścić go w podpisie i tam... z podlinkowaniem np. do wątku o jego zaginięciu albo tu albo w dziale psów,które zaginęły... czytać dogo może każdy, nie musi być zarejestrowany - może warto spróbować?

Niestety, nie umiem robic bannerków ani ich linkować.

Buszki napisał(a):
MMM podunęła mi pomysł,żeby może jakąś nagrodę wyznaczyć dla znalazcy(jeśli jeszcze nie jest wyznaczona).
A może info o zaginięciu do radia lokalnego i telewzji.

Lokalna telewizja nie zamieszcza tego typu ogłoszeń. Ogłasza tylko psy do adopcji i/lub znalezione.

Pzdr.

Posted

Ja mogę zrobić banner, przynajmniej spróbować.

Znajoma z Wa-wy podesłała maila z całą informacją o Wazirku do wszystkich z Wa-wy, których zna, ja dodatkowo wrzuciłam na forum MP ogłoszenie, są tam osoby z Wa-wy...

Posted

Kisses napisał(a):
Ja mogę zrobić banner, przynajmniej spróbować.

Znajoma z Wa-wy podesłała maila z całą informacją o Wazirku do wszystkich z Wa-wy, których zna, ja dodatkowo wrzuciłam na forum MP ogłoszenie, są tam osoby z Wa-wy...

Polubek się nie odzywa to może zrób Ty.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Wazirek nie ma tatoo. Ma tylko chipa, bo urodził sie w Holandii.

Pzdr.

[FONT=Comic Sans MS]Do tego to mało znana rasa, ktoś mógł się nim zaopiekować. Czasami brak wiadomości to dobra wiadomość i tego trzeba się trzymać.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Zaraz sobie skopiuję jego zdjęcie i porozsyłam po znajomych, co prawda nie znam nikogo w Warszawie ale od znajomego do znajomego i kto wie.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Trzymam kciuki, niech szybko wraca do domu.[/FONT]