Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 49.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Asiaczek

18152

• M&S

1809

• Alicja

1483

• taxelina

1475

Top Posters In This Topic

Posted

:loveu: dzieki za gratulacje.
No troche pracy mialam z Buszka, bo to taka mala zlosnica jest, ale i tak ja kocham:loveu: Bardzo sie ciesze z faktu ze byl to nas 4 bodajze wystep razem i 3 razy BOB no i tylko dwa razy zostalismy na grupie i 2 x BOG 3 !!!:loveu::loveu: za ufutrzonymi husky, akitami, samojedami itp itd:razz:
wiec podsumowujac
Glogow 2007
I'M EVERYBODY'S DARLING Asiaczek - CWC, NSwR, BOB, BOG 3;)

Posted

Hej, melduję się po powrocie z Kowna. Dziekujemy za trzymanie kciuków - bardzo się przydały, bo wystawa jak najbardziej udana!
Jeżeli chodzi o ocenę w ringu, to oceniał nas sędzia z Irlandii - Seamus OATES - cudowny starszy Pan, który z taktem i sympatią dla uczestników komentował i oceniał ich psiaki. Robił do nawet dosyć szybko i nie było opóźnień!
Co do moich psiaków, to w każdej z klas, gdzie byliśmy - WYGRALIśMY!!![SIZE=2]

I tak:
PSY, kl.młodziezy:
JAZZY BOY Asiaczek - CAJC, NJwR, BIS JUNIORÓW[SIZE=5]2
[SIZE=2]JUMA MONGO Asiaczek - dosk. 2 (prezentowany przez swoją "trenerkę" z Kowna - Godę)

kl. otwarta
Abotere's WAHZIRI - dosk1, CAC

kl championów
Abotere's ADUNBI - dosk.1, CAC, NPwR, BOB, BOG[SIZE=5]5

SUKI
kl. młodzieży
JELLY JOSHREEN Asiaczek - CAJC (zakończony Młodziezowy Championat Litwy!!!!):loveu:

Dodatkowo Żelcia i Dżezik startowali w konkursie Najlepsza para Hodowlana i zajęli 5 miejsce na 13 par zgłoszonych!

Eh, chciałoby się zawsze wracac w takich humorach z wystawy!

Co do samego terenu wystawy - sala gimnastyczna, dziki tłum i powiem szczerze, że nie zdążyłam wysikać wszystkich psiaków przed oceną. Jak ja się bałam, coby zaden z tych niewysikanych nie zrobił mi kałuzy na wykładzinie... W pewnym momencie, przy wychodzeniu na zewnątrz, prawie przez 2-3 minuty stalismy w miejscu, nie zrobiliśmy ani jednego kroku... Możecie to sobie wyobrazić?!:crazyeye:

Trasa - ze względu na śnieg i wiatr w drodze do Kowna trwała 8 godzin, z w drodze powrotnej - 9 godzin. Jechaliśmy busem i chwała naszemu kierowcy, że tak świetnie dał sobie radę z przeciwnościami przyrody...

Zdjęć mam bardzo duzo, bo w międzyczasie zdążylismy z JUMą przejść się na spacer do pobliskiego parku, gdzie Rodzeństwo (Juma, Dżezik i Żelcia) pokazali, co to znaczy basenji! A Juma na dodatek byl w baaaardzo gustownej kurteczce... Sami wkrótce zobaczycie.

Idę teraz ponadrabiac zaległości w DGM, potem chyba krótka drzemka, o 13:00 ponownie spacerki i biorę się za obróbkę zdjęć. Poczekacie jeszcze te parę godzin?
Pzdr.

Posted

[quote name='Asiaczek']Do wyboru: sprzątanie mieszkania, wstawianie i opisanie nowości na www., wstawianie i opisanie zdjęć na DGM...
Pzdr.Hmmmmmmmmm, z tego wszystkiego to chyba moge wstawić na DGM, ale czy z opisami :hmmmm: :oops: ?

Posted

niema sprawy..gdybym miała odwage to bym autem do Ciebie pojechała i posprzatała..:cool3: bo Bym chciała wymiziać Mojego Ulubieńca:loveu:
ale Jako ze Autem panicznie sie Boje jeździć[prowadzić] to to już mój problem:shake::shake:

Posted

Ojej...Jaka propozycjaaa:loveu:
Jak Pojade do dziadków to Ci powiem....
ale Mi teraz dałaś Do Mysleniaaa:loveu:
do Krakowa jade do Sugarr w jeden dzień ferii z Atosem i Korą no i z ZonkOne:P
to Może i do Wawy bym sie też wybrała...:roll:
Musze dostać Fundusze... to Wtedy powiem jakby Co...:cool3:
Ale teraz bede śniłaaa:roll: Jak Miziam pierwszy raz w życiu Małe Basenji... BA! wogóle Basenji!:loveu: