DominikaAnna Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Asiaczek napisał(a): O, matko! To Ty masz anioła a nie psa...;) Albo psiego aniołka:) He, he, no nie mogę pod tym względem narzekać :D Jak tak oglądam ten wątek, to głodna się robię przez zdjęcia tych smakowicie wyglądających ciasteczek :) Quote
Kisses Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 [quote name='Asiaczek']O, Kisses, Ty ze swoimi babeczkami tez możesz dołączyc do naszego grona:) O, jak miło :loveu: A nie wiem, czy wspominałam - ostatnio wypróbowałam czekoladowe :) Quote
Asiaczek Posted January 18, 2011 Author Posted January 18, 2011 Równiez wyglądaja b.apetycznie:) http://wd10.photoblog.pl/p2/59/17/18022379.jpg Pzdr. Quote
przeszlus Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 http://wd10.photoblog.pl/p2/59/17/18022379.jpg :loveu: ślinka cieknie :loveu: Quote
Kisses Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 [quote name='przeszlus']http://wd10.photoblog.pl/p2/59/17/18022379.jpg :loveu: ślinka cieknie :loveu: Jak będziesz w Rzeszowie to może się załapiesz :D Quote
Asiaczek Posted January 18, 2011 Author Posted January 18, 2011 [quote name='przeszlus']http://wd10.photoblog.pl/p2/59/17/18022379.jpg :loveu: ślinka cieknie :loveu: Ja podobne babeczki też w wykonaniu Kisses miałam okazję spróbować w Kielcach - były pyszne:) Pzdr. Quote
Czarna_Owieczka Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 ależ tutaj się przepysznie zrobiło, mmm :loveu: Kisses jeszcze musiała mnie dobić swoimi pięknymi babeczkami, bo od kilku dni chodzi za mną chęć na babeczki :lol: Quote
przeszlus Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Kisses napisał(a):Jak będziesz w Rzeszowie to może się załapiesz :D OK :diabloti: Do rzeszowa nie mam za daleko ;) tylko zrób dużo :cool3: Quote
Kisses Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Czarna_Owieczka napisał(a):ależ tutaj się przepysznie zrobiło, mmm :loveu: Kisses jeszcze musiała mnie dobić swoimi pięknymi babeczkami, bo od kilku dni chodzi za mną chęć na babeczki :lol: Czas się wybrać do sklepu :cool3: Asiaczek napisał(a):Ja podobne babeczki też w wykonaniu Kisses miałam okazję spróbować w Kielcach - były pyszne:) Pzdr. No i mam nadzieję, że w tym roku jeszcze się uda takie ciasteczkowe spotkanko - to, co było w Kielcach było genialne! :loveu: Czy ja prosiłam o przepis na nie? przeszlus napisał(a):OK :diabloti: Do rzeszowa nie mam za daleko ;) tylko zrób dużo :cool3: Hehe, no zobacze jak tam czasowo będzie, bo ja już w piątek mam spotkanie z Cane corso + inne zamieszanie przedwystawowe ;) Quote
Czarna_Owieczka Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Kisses napisał(a):Czas się wybrać do sklepu :cool3: ależ ja już byłam w tylu sklepach i cukierniach, ale nigdzie nie ma ładnych, dorodnych i pysznych babeczek...jestem zmuszona by upiec je sama :lol: Quote
Asiaczek Posted January 18, 2011 Author Posted January 18, 2011 Czarna_Owieczka napisał(a):ależ tutaj się przepysznie zrobiło, mmm :loveu: Kisses jeszcze musiała mnie dobić swoimi pięknymi babeczkami, bo od kilku dni chodzi za mną chęć na babeczki :lol: No to, do roboty! Według przepisu Kisses robi się je w miare prędko, serio:) przeszlus napisał(a):OK :diabloti: Do rzeszowa nie mam za daleko ;) tylko zrób dużo :cool3: Oj, tak, Bo w Kielcach było ich małowato...;) Kisses napisał(a):Czas się wybrać do sklepu :cool3: No i mam nadzieję, że w tym roku jeszcze się uda takie ciasteczkowe spotkanko - to, co było w Kielcach było genialne! :loveu: Czy ja prosiłam o przepis na nie? Hehe, no zobacze jak tam czasowo będzie, bo ja już w piątek mam spotkanie z Cane corso + inne zamieszanie przedwystawowe ;) Chodzi Ci o przepis na moje ciasto...? Ja nie pamiętam, jakie to ciacho miałam w Kielcach. Pamiętam, że były kotleciki mielone, takie na 1-2 kęsy. Ale ciasta - nie pamietam... Czarna_Owieczka napisał(a):ależ ja już byłam w tylu sklepach i cukierniach, ale nigdzie nie ma ładnych, dorodnych i pysznych babeczek...jestem zmuszona by upiec je sama :lol: Do roboty! Pzdr. Quote
Kisses Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Buuu... Pamiętam, że był na nim cukier puder i było takie ciemne :evil_lol: Quote
Asiaczek Posted January 18, 2011 Author Posted January 18, 2011 A, to chyba wiem. Zaraz podam przepis. Ja nazywam to ciasto "ciemne" albo "szwagier", bo przepis dostałam od mojego szwagra:) Składniki: 4 jajka 1 szkl.cukru 2 szkl.mąki 1 op. c.waniliowego 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3.4 szkl. oleju zapach (dowolny 4 średnie jabłka bakalie (dowolne) -------------------------------------- Jabłka pokroic w kostkę lub w kawałki, jak komu wygodnie. Mogą tez być plasterki. Jajka (całe) + cukier + c.waniliowy = ukręcić. Dodać mąkę + proszek do pieczenia + soda + cynamon = ukręcić. Dodać olej + zapach = ukręcić. Dodać bakalie + jabłka = ukręcić. Piec ok. godziny w temp. 150 stopni C. Smacznego! gosiaja - zapisz,proszę w swoim zbiorku, OK? Pzdr. Quote
Buszki Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Ja zamiast typowych mieszanek bakalii daję do niego orzechy siekane i migdały w płatkach. Quote
Kisses Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Asiaczek napisał(a):A, to chyba wiem. Zaraz podam przepis. Ja nazywam to ciasto "ciemne" albo "szwagier", bo przepis dostałam od mojego szwagra:) Składniki: 4 jajka 1 szkl.cukru 2 szkl.mąki 1 op. c.waniliowego 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3.4 szkl. oleju zapach (dowolny 4 średnie jabłka bakalie (dowolne) -------------------------------------- Jabłka pokroic w kostkę lub w kawałki, jak komu wygodnie. Mogą tez być plasterki. Jajka (całe) + cukier + c.waniliowy = ukręcić. Dodać mąkę + proszek do pieczenia + soda + cynamon = ukręcić. Dodać olej + zapach = ukręcić. Dodać bakalie + jabłka = ukręcić. Piec ok. godziny w temp. 150 stopni C. Smacznego! Pzdr. Jeej, dziękuję bardzo! Jak zrobie to dam znak, czy nadal żyję :evil_lol: Quote
Asiaczek Posted January 18, 2011 Author Posted January 18, 2011 Buszki napisał(a):Ja zamiast typowych mieszanek bakalii daję do niego orzechy siekane i migdały w płatkach. To ciasto charakteryzuje się tym, że można dac naprawde dowolne bakalie. Ja ostatnio dawałam nawet suszona zurawinę, śliwki suszone.... I ciacho wyszło super! Kisses napisał(a):Jeej, dziękuję bardzo! Jak zrobie to dam znak, czy nadal żyję :evil_lol: Kisses, jeżeli to ciasto za każdym razem "wychodzi" robione przez mojego szwagra, to jak Ty się weźmiesz za nie - wyjdzie na 125 %! Wioerzę w Ciebie:) Pzdr. Quote
wejherstaff Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Buszki napisał(a):Ja zamiast typowych mieszanek bakalii daję do niego orzechy siekane i migdały w płatkach. O to musi byc pyszne :) Chyba trzeba wypróbować ;) Quote
jamnicze Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Asiaczek napisał(a): No to pisz do Cioci, na co czekasz? Pzdr. Ciocia już wiekowa, w zeszłym roku zdaje się 90 urodziny obchodziła i już od kilku lat nie piecze, a przepis podawała mi z pamięci. Tyle się naczytałam jak byliście w Kielcach o tych babeczkach, że dzisiaj w sklepie znalazłam jakieś jogurtowe i kupiłam. Może jutro upiekę ;) Quote
Kisses Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 jamnicze napisał(a):Tyle się naczytałam jak byliście w Kielcach o tych babeczkach, że dzisiaj w sklepie znalazłam jakieś jogurtowe i kupiłam. Może jutro upiekę ;) Następnym razem trzeba być w Kielcach :diabloti: Oo, jogurtowe! To ja czekam na opinie, bo sama się zastanawiam, czy nie spróbować :) Quote
Buszki Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 wejherstaff napisał(a):O to musi byc pyszne :) Chyba trzeba wypróbować ;) Oj pyszne,pyszne.Ja na ciepło zjadam pół blaszki(małej,to fakt,ale zawsze). Kisses napisał(a):Następnym razem trzeba być w Kielcach :diabloti: Oo, jogurtowe! To ja czekam na opinie, bo sama się zastanawiam, czy nie spróbować :) Ja piekłam jogurtowe,zdecydowanie najsmaczniejsze.A te z konfiturą malinową,to po prostu poezja.Oczywiście najlepsze są na ciepło :). Quote
DuDziaczek Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 jamnicze napisał(a):Kielce to dla mnie koniec świata :) łahahaha :diabloti: ja tam nie narzekam jak się w pociągu cała noc gniotę do Gdańska :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Kisses Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Buszki napisał(a):Ja piekłam jogurtowe,zdecydowanie najsmaczniejsze.A te z konfiturą malinową,to po prostu poezja.Oczywiście najlepsze są na ciepło :). O, dobrze wiedzieć, dzięki :) Quote
Cienka Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 DuDziaczek napisał(a):łahahaha :diabloti: ja tam nie narzekam jak się w pociągu cała noc gniotę do Gdańska :evil_lol::evil_lol::evil_lol: DuDziaczku kochana paczka doszła wszystko ok. Na mój gust koniec świata czy nie to wysłałam priorytetem i jeszcze wartościówkę wiec już powinna być. Wiem z pewnego źródła, że oni najszybciej wartościówki przepychają bo nikt za to nie chce odpowiadać w razie zaginięcia. Ja jadłam babeczki czekoladowe u ziółków całkiem dobre były:eviltong:. Ale ziółek to gotować lubi jak zrobił karkówkę na grilla to poezja Mhmmmmm(mnie łatwiej przekupić mięskiem niż słodyczami). Quote
DuDziaczek Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Cienka napisał(a):DuDziaczku kochana paczka doszła wszystko ok. Na mój gust koniec świata czy nie to wysłałam priorytetem i jeszcze wartościówkę wiec już powinna być. Wiem z pewnego źródła, że oni najszybciej wartościówki przepychają bo nikt za to nie chce odpowiadać w razie zaginięcia. Kochana zapomniałam skrobnąć ze paczuszka doszła dziś :loveu::loveu::loveu::loveu: ledwo odpakowałam ale to są piękne cudeńka :loveu: jak tylko zakończy mi się semestr (mam nadzieje z pozytywnym skutkiem i przebrnę przez studniówkę) to wystawie bazarek :lol: Naprawdę piękniejsze niż na fotkach :) Quote
Recommended Posts