Kisses Posted December 24, 2010 Posted December 24, 2010 No i jak obiecałam - wpadam :) U mnie pogoda wybitnie świąteczna - zero śniegu, deszcz... No a mnie jeszcze jakaś choroba bierze, gardło, katar, a przez to jeszcze głowa... Jeszcze raz wesołych :loveu: Quote
Asiaczek Posted December 24, 2010 Author Posted December 24, 2010 [quote name='Cerber']Wesołych świąt Asiaczki kochane :*Dziekuję, Cerberku, i wzajemnie:) [quote name='ewtos'],dalszych sukcesów w pracy hodowlanej w kraju i poza granicami, dużo zdrowia , spokoju i miłosci. choinka dla basków:tree1:, bo podobno mają w tym roku tylko stroik :lol:. Fakt, baski w tym roku mają tylko stroik. Więc ogromne dzięki za choineczkę:) [quote name='bonita']Witajci Asiaczkowa familio :) Przyszłam Wam złożyć Świąteczne Życzenia :loveu: Życzyć Duuuuużo sukcesów wystawowych, hodowlanych i życiowych w nadchodzącym 2011( już 2011 :crazyeye:!) roku Serdecznie Pozdrawiam:loveu: Hohoho, i Bonita do nas zawitała, super!!! [quote name='Iza.']Spokojnych Świąt i wszystkiego co najlepsze w Nowym roku :) Witaj, zabiegana dziewczyno:) Chociaż w Święta usiądź sobie spokojnie i odetchnij... [quote name='Buszki']Pewnie,że to Szepsi :). No to znaczy, że z moimi oczami jeszcze jest OK:) [quote name='Alicja']ASiu ....spokojnych Dziękowac:) [quote name='Kisses']No i jak obiecałam - wpadam :) U mnie pogoda wybitnie świąteczna - zero śniegu, deszcz... No a mnie jeszcze jakaś choroba bierze, gardło, katar, a przez to jeszcze głowa... Jeszcze raz wesołych :loveu: Wiesz co? Właściwie mogłabym się podpisac pod Twoim postem co do pogody. Bo ze zdrowiem to u mnie w miarę dobrze:) Pzdr. Quote
Kisses Posted December 24, 2010 Posted December 24, 2010 A no to tylko się cieszyć, że ze zdrowiem dobrze :) Quote
Asiaczek Posted December 24, 2010 Author Posted December 24, 2010 Ja juz z kuchni wyszłam: 3 sałatki śledziowe zrobione w ilościach średnich miseczek. Jak dla mnie wystarczy. Do tego barszczyk, ciasto..... A sałatki zrobiłam takie: śledzie groszek kukurydza ziemniaczki ugotowane w mundurkach ogóreczki kiszone (2-3, nie więcej) 1 nieduża cebulka sos: majonez + jogurt sól, pieprz śledzie sos: jabłko sarte na grubej tarce+cebulka drobno pokrojona (w przepisie było starta, ale nie chciałam w taki odświętny dzięń płakać) + żurawina + pieprz biały + sok z połówki cytryny śledzie buraczki cebulka jajko na twardo ziemniaki ugotowane w mundurkach, gorące starte na tarce jogurt + majonez sól, pieprz. Jak próbowałam każdej sałatki - była świetna, super przyprawiona. A jeszcze jak się przegryzie w chłodzie lodówki - mniam, mniam... Z ciast mam piernik domowy i drożdżowe (moje). Pierwszy raz robiłam drożdzowe z 1/2 porcji... Niestety, nie mam makowca, trudno... Pzdr. Quote
FredziaFredzia Posted December 24, 2010 Posted December 24, 2010 Wesołych Asiaczki! Nawet te samotne mogą być radosne. Szczególnie, że z psami :) Dla was: Quote
Paula03 Posted December 24, 2010 Posted December 24, 2010 Wesołych świat bez względu na wszystko ;) Quote
Asiaczek Posted December 24, 2010 Author Posted December 24, 2010 [quote name='FredziaFredzia']Wesołych Asiaczki! Nawet te samotne mogą być radosne. Szczególnie, że z psami :) Dla was: O, ile prezentów! Jak się cieszę:) [quote name='Paula03']Wesołych świat bez względu na wszystko ;) Dzięki! Pzdr. Quote
taxelina Posted December 24, 2010 Posted December 24, 2010 No widzisz bedziesz miec troche pewnie ulubionego jedzenia :) moje mrozone uszka sie wlasnie gotuja :D Quote
Cienka Posted December 24, 2010 Posted December 24, 2010 Jutro poczytam co tu się działo (bo tomecki pracuje nie udało się by miał wolne przez całe święta) a teraz składamy życzenia z okazji świąt i urodzin miotu P Quote
taxelina Posted December 24, 2010 Posted December 24, 2010 Przesylamy duzo glaskow dla baskow :loveu: Quote
Asiaczek Posted December 24, 2010 Author Posted December 24, 2010 [quote name='deer_1987']No widzisz bedziesz miec troche pewnie ulubionego jedzenia :) moje mrozone uszka sie wlasnie gotuja :DJa zrobiłam tylko to na Święta, co lubię. Więc moje ulubione potrawy już sa:) [quote name='Ciapkowa.']Wesołych:x-mas: Wesołych, wesołych:) [quote name='Cienka']Jutro poczytam co tu się działo (bo tomecki pracuje nie udało się by miał wolne przez całe święta) a teraz składamy życzenia z okazji świąt i urodzin miotu P Nic się ostatnio nie działo... Pzdr. Quote
Alicja Posted December 24, 2010 Posted December 24, 2010 MY już powigilijnie , odwieźliśmy Rodziców do domu ...teraz TZ dokańcza pierogi ;) i karpia ...ja skonsumowałam makówki :) ... ogólnie w ferworze przygotowań o 14 zorientowałam sie ze nic nie jadłam a po 2 zapomniałam kupić serwetek ...ale Mama uratowała sytuację i mi przywiozła . Quote
Asiaczek Posted December 24, 2010 Author Posted December 24, 2010 Hahaha, trzeba było powiedzieć, podesłałabym, bo mam w domu 2 paczuszki nowych świątecznych serwetek. A tak, to będę musiała je zużyć na wystawach... Pzdr. Quote
Alicja Posted December 24, 2010 Posted December 24, 2010 Asiaczek napisał(a):Hahaha, trzeba było powiedzieć, podesłałabym, bo mam w domu 2 paczuszki nowych świątecznych serwetek. A tak, to będę musiała je zużyć na wystawach... Pzdr. nooooo...to teraz piszesz ...;) Quote
Asiaczek Posted December 24, 2010 Author Posted December 24, 2010 A bo wczesniej się jakos nie zgadało... Pzdr. Quote
Alicja Posted December 24, 2010 Posted December 24, 2010 Asiaczek napisał(a):A bo wczesniej się jakos nie zgadało... Pzdr. bo ostatnio mało bywałam na dogo ;) Quote
Asiaczek Posted December 24, 2010 Author Posted December 24, 2010 zapracowana byłaś, no i przygotowania do Świąt... Pzdr. Quote
taxelina Posted December 24, 2010 Posted December 24, 2010 baski wyglaskane od nas? http://www.dogomania.pl/threads/18883-Basenji-Asiaczek-przyjaciele?p=15986473&viewfull=1#post15986473 Quote
Asiaczek Posted December 24, 2010 Author Posted December 24, 2010 Wygłaskane:) JUz śpią... Pzdr. Quote
Asiaczek Posted December 25, 2010 Author Posted December 25, 2010 Witam w Pierwszy Dzień Świąt:) Jak tam po wczorajszym wigilijnym obżarstwie...? Jak pasterki? Pzdr. Quote
Alicja Posted December 25, 2010 Posted December 25, 2010 Asiaczek napisał(a):Witam w Pierwszy Dzień Świąt:) Jak tam po wczorajszym wigilijnym obżarstwie...? Jak pasterki? Pzdr. u mnie obżarstwo nie wchodzi w grę , ale przed chwilką odgrzałam sobie barszczyk wigilijny :) Quote
Asiaczek Posted December 25, 2010 Author Posted December 25, 2010 ...a ja na ąniadanie jadłam sałatki śledziowe i popijałam herbatką z cytryną:) Potem po kawałeczku piernika i drożdzowego... Pzdr. Quote
Recommended Posts