Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 49.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Asiaczek

18152

• M&S

1809

• Alicja

1483

• taxelina

1475

Top Posters In This Topic

Posted

gosiaja napisał(a):
teraz powinno być ok

Tak. Weszłam sobie i pooglądałam. Mam takie pytanie: czy pokrycie samego legowiska jest zdejmowalne i mozna je prac? Bo wypełnienie to pianka, tak?
O, i robisz konkurencyjny "swój" kalendarz:) na 2011 r.

Pzdr.

Posted

sylrwia napisał(a):
O jacie to Agasia miała kupę roboty.

Wcisnełam się z ogłoszeniem u Ciebie bo tu zawsze tłoczno, a na dogomaniaków zawsze można liczyć :)

zagłosowane ;)

Posted

Jeszcze co do wczoraj: Ofik na BIS Juniorów w pierwszej dzisiątce!!!!!
Lilka - Agasiowa - CAJC, Iane od Irishsetters - r.CACIB, Tichuana (?) - BOB. ale nie pytajcie kto zacz Tchuana - nie kojarzę;)

Pzdr.

Posted

Wieści z dzisiaj:

OFI CHILD OF THE STARS Asiaczek FCI - dosk.1, CAJC.
Kanibaru FROMAJE FRAIS - dosk.1, CAC, CACIB, BOS, BOB, BOG2!!!!
Jak napisała Agasia, Serek zajął pierwsze wolne po SH, który w sobotę wziął BIS'a...
FELMERIA FOR CHRISTMAS EVE Asiaczek FCI - dosk.1 CAC, r.CACIB.

Czekają na finały...

Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
O, tak! Serek dostanie jakieś ekstra smaczki po powrocie:) A i Felusia tez, bo.... skończyła CH.SK:)

Pzdr.

Aa no tak Felce tez obowiązkowo coś ekstra się należy :cool3:

Posted

Czekamy jeszcze na wyniki Ofika. Wczoraj chłopak załąpał się do pierwszej dziesiątki na BIS Juniorów, super wynik..... Bo wszyscy wiemy, jak to BIS Juniorów wygląda. A ciekawe, jak dzisiaj:)

Pzdr.

Posted

Chodzi Ci o BIS Juniorów, tak?

Zaczne od tego, że jest wszystkie rasowe psy pogrupowane sa w 10 grupach, ponumerowanych od 1 do 10. Na BIS Juniorów wychodzą psy/suki, które mają tytuł Najlepszy Junior lub - gdy nie ma porównania o tytuł Najlepszego Juniora - i pies i suka, które otrzymały ocenę doskonałą i lokatę I.
Wychodza najpierw - wg tego klucza, który opisałam wyżej - juniory z gr. I, potem z gr. I i tak aż do 10 grupy.
Z najlepszych juniorów grupy I sędzia wybiera od 1 do 3 najładniejszych. I tak z każdej grupy od 1 do 10.
W końcu na ringu zostaje coś ok. 20-30 psów i z tej liczby sędzia wybiera 3-4 (w zależności od tego, ile jest miejsc lokatowych; zalezy to od organizatorów). Trudne zadanie...

Pzdr.

Posted

Angelika_Roser napisał(a):
[FONT=Comic Sans MS]jakie dobre wieści :lol:[/FONT]

Oj, tak, super zakończenie sezonu:)

przeszlus napisał(a):
Szczena mi normalnie opada :crazyeye::crazyeye::crazyeye:

Konkurencje finałowe to ogólnie ciężka sprawa. Z zasady są jakieś pewniaki, w PL np. sa to Siberians Husky. Wydaje mi się, że i basenji tez powoli do tych pewniaków dobijają. Wiadomo, nie zawsze jest tak różowo, ale staramy sie byc zauwazonym.:)

Pzdr.

Posted

Witamy Asiaczki w niedzielny wieczór! I z marszu gratuluje sukcesów z Nitry! Asiaczku chyba się domyślasz co to za SH wziął BOG? :) ......oczywiście Mumin :)
A ja dzisiaj byłam z siostrą na wystawie kotów rasowych jako wystawcy - moja siostra jest posiadaczką 7 miesięcznej kotki rasy Bengalskiej :) urocza kitka :) ale te wystawy kotów to jakaś masakra, jakieś regulaminy, że przed 17.30 wystawy nie można opuszczać (mimo, iż wystawiało się ost. raz do porównania kota o 12...) kompletnie tego nie rozumiem! Jak będę miała od siostry jakieś zdjęcia Kitty wstawię u Ciebie, chciałabyś?
A jeśli chodzi o przyjazd to wiesz, że ja bardzo chętnie! może udało by się już w grudniu mam nadzieję, chętnie zobaczę Twoje baski no i przede wszystkim poznam wreszcie Serka! I can`t wait - bo na zdjęciach to istne cud, miód i orzeski!!! :)
pozdrawiam :)