Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 49.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Asiaczek

18152

• M&S

1809

• Alicja

1483

• taxelina

1475

Top Posters In This Topic

Posted

oczywiście życzę wszystkiego najlepszego :loveu::loveu::loveu:

a tak na marginesie serdecznie zapraszam na wątek dwóch maluchów, w tym jednej małej, niestety chorej sunieczki :-( 2 miesięcznej, która jest u mnie na DT. tej o której pisałam asiaczku juz wcześniej.
Wszystko okaże się we wtorek, ale bardzo potrzebujemy choćby duchowego wsparcia.

http://www.dogomania.pl/threads/196270-Dwa-%C5%9Bliczne-szczeniaki-skazane-na-%C5%9Bmier%C4%87-przez-porzucenie-i-samotno%C5%9B%C4%87-juz-w-DT-%29

bardzo możliwe jest, że mała wkrótce może stracić wzrok... :(

taaaaka piekność

i przepraszam Asiaczku za zaśmiecanie wątku, ale w końcu sama pozwoliłaś :eviltong:

Posted

Asiaczek napisał(a):
Szarpki to tez nie moja bajka. Te łzawiące oczy, pudrowanie... juz wolę moje koty perskie:)
pzdr.

nie pudrujemy ....:eviltong:

DuDziaczek napisał(a):
jak dla mnie to one takie biedactwa są, jakby na operacje plastyczną czekały :eviltong:
:loveu:

spoko z AŻ takich fałdek wyrastają i to szybko ;)

Asiaczek napisał(a):
No, ale wzorzec rasy twardo określa cechy charakterystyczne. I czasami te "parę fałdeczek" jest za mało...
Pzdr.

albo raczej za dużo bo wzorzec jakno okresla psy "pzreskórzone" jako wadę dyswalifikującą ..

Cienka napisał(a):
Pina kiedyś się z takim bawiła i babka była w szoku, że była taka przyjazna.(bo podobno one maja troszkę inny zapach niż psy i wszystkie napotkane go gnębiły:-()

moze nie tyle inny zapach co "chrumkają" i tym dezorientują inne psy odbierajace te sygnałay jako potencjalne warczenie...;)

agnethka napisał(a):
o to to to ;)
pomyśleć, że ta rasa podobnie jak ttb byla stworzona do walk ;)

Nie, nie były stworzone do walk...to jedna z najstarszych ras i jedynie próbowano je wykorzystywać do walk bo dzieki słabiej ukrwionej skórze i /po nacieciach/ jej nadmiarze , trudno było takiego psa złapać bo sie zwyczajnie "okręcał " wookól własnej osi.....ale poniewaz sharpki mają niewiele zgresji w sobie od tego odstąpiono....

Hej...nie róbmy z sharpków chorowitych "demonów" walki :shake:...to kochane, oddane psy...jesli sa zdrwowe to NIE śmierdzą...skóra NIE ciągnie się za nimi fałdami ;) i NIE rzucaja sie na wszystko co sie rusza .no chyba że pańcia wraca z pracy to wszystkie chca sie hurtem przywitać / :multi::multi::multi::multi:

Posted

betka-sp napisał(a):

moze nie tyle inny zapach co "chrumkają" i tym dezorientują inne psy odbierajace te sygnałay jako potencjalne warczenie...;)

to to nawet zdarzą sie chyba u innych ras?

buldożki chyba maja czasem podobny problem?:lol:

Posted

DuDziaczek napisał(a):
to to nawet zdarzą sie chyba u innych ras?

buldożki chyba maja czasem podobny problem?:lol:

pewnie jest tak u wiekszości psów ze skróconyą kufą...te "dziwne" odgłosy ;) buldogi-sharpki-bostony itp;)

Posted

[quote name='Zuza i Noddy']Zuzka - jestem pod wrażeniem:)

[quote name='agnethka']Asiaczek teraz to sie na jutrzejszego szoła szykuje zapewne ;)
Dokładnie tak:)
Ciasto juz upieczone. Co prawda trochę go ubyło, bo była u mnie koleżanka i chciała spróbować:)

Kotleciki usmażone.
Kanapki zrobione.

Zostało jeszcze pakowanie, mycie głowy,prysznic. Pazurki i ogonki u psów...
No i może jakies 2-3 godzinki drzemki;)
Na razie oglądam Shreka a potem mam nadzieję na Kobietę-Kota... I jak tu wszystko pogodzić?

[quote name='DuDziaczek']oczywiście życzę wszystkiego najlepszego :loveu::loveu::loveu:

a tak na marginesie serdecznie zapraszam na wątek dwóch maluchów, w tym jednej małej, niestety chorej sunieczki :-( 2 miesięcznej, która jest u mnie na DT. tej o której pisałam asiaczku juz wcześniej.
Wszystko okaże się we wtorek, ale bardzo potrzebujemy choćby duchowego wsparcia.
http://www.dogomania.pl/threads/196270-Dwa-%C5%9Bliczne-szczeniaki-skazane-na-%C5%9Bmier%C4%87-przez-porzucenie-i-samotno%C5%9B%C4%87-juz-w-DT-%29
bardzo możliwe jest, że mała wkrótce może stracić wzrok... :(
taaaaka piekność

i przepraszam Asiaczku za zaśmiecanie wątku, ale w końcu sama pozwoliłaś :eviltong:
Śliczna Mała:)
Wpadnę do Niej w niedzielę, po powrocie z wystawy, OK?

[quote name='betka-sp']nie pudrujemy ....:eviltong:
spoko z AŻ takich fałdek wyrastają i to szybko ;)
albo raczej za dużo bo wzorzec jakno okresla psy "pzreskórzone" jako wadę dyswalifikującą ..
Hej...nie róbmy z sharpków chorowitych "demonów" walki :shake:...to kochane, oddane psy...jesli sa zdrwowe to NIE śmierdzą...skóra NIE ciągnie się za nimi fałdami ;) i NIE rzucaja sie na wszystko co sie rusza .no chyba że pańcia wraca z pracy to wszystkie chca sie hurtem przywitać / :multi::multi::multi::multi:
betka-sp - jak to dobrze, że mamy Ciebie:)
Widzisz, jeden wpis a tyle wątpliwości rozwianych:)
Dziękować:)

Pzdr.

Posted

deer_1987 napisał(a):
A Asiaczek to jakies zdjecia ma dla nas? :loveu:

Mam jeszcze fotki z Klubowej i Europejskiej. Ale nie mam kiedy się za nie zabrać...

wiki4 napisał(a):
Witaj Asiaczku :hand:

Heloł:)

Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):

betka-sp - jak to dobrze, że mamy Ciebie:)
Widzisz, jeden wpis a tyle wątpliwości rozwianych:)
Dziękować:)
Pzdr.

ach to nie tak...ale faktycznie tyle mitów o sharpkach i ich pielęgnacji "lata", że czasem ręce opadają.....:shake:a to kochane "fąfluchy"..hahahah...i tak naprawdę tylko powinny rodzić sie z przyczepiona do doopki sciereczą do wycierania pycha :evil_lol: i już było by wszystko OK :evil_lol:

Posted

Wszystkiego najlepszego dla miotu O :new-bday:
Ja też Shreka obejrzałam, na Kobietę-kota jednym okiem popatruję, ale zaraz trzeba spać, bo niestety muszę się jutro zebrać skoro świt :roll:

Posted

[quote name='agnethka']baski mają jasne pazurki? moje potfforki mają czarne, boje się im sama przycinać...
Tokaj ładnie sobie je starł na spacerach w Bychawie, Dziuni nic nie ubyło i ma troche za długie, a o Eli nie wspomnę...
może pod halą zanim mnie wciągną do środka to troche zdrapią.
my mamy wyjazd o 5, czyli o 4 pobudka.
Tak, baski mają jasne pazurki...
Musiałam trochę je przyciąć, bo u Serka były juz za długie...

[quote name='Alicja']O rany znów wojaże :hmmmm: ;)
To już ostatnie w tym roku. Bo do Nitry jedzie Agasia z Serkiem i Felką. Ja zostaję w domu...
Nudno będzie do końca roku tak bez wystaw...;)

[quote name='*kleo*']Wszystkiego najlepszego dla miotu O :new-bday:
Ja też Shreka obejrzałam, na Kobietę-kota jednym okiem popatruję, ale zaraz trzeba spać, bo niestety muszę się jutro zebrać skoro świt :roll:
Noooo, ja tez wstaję o 2-2.30, bo jeszcze umyc głowę i krótki prysznic mi pozostał do zrobienia...

Pzdr.

Posted

Gratulacje ostatnich wyników, kciuki za Kielce i wszystkiego naj dla miotu O!!!!!!!!!!!! Ja czytam na bieżąco, choć nie zawsze coś skrobne, ostatnio trochu u mnie cięzko Oli sie wyrzynaja kolejne dwa ząbki, może za kilka dni będzie mieć piekne 4 zęby!
Co do opisów ras, przerażające, mudik nie szczeka ! (sic!) i umiarkowanego ruchu potrzebuje ! szok!
Tylko nie mogę zgadnąc co to jest ten Cierny Sery o jaką polską rase chodzi?:crazyeye:

Posted

Mudik napisał(a):
Gratulacje ostatnich wyników, kciuki za Kielce i wszystkiego naj dla miotu O!!!!!!!!!!!! Ja czytam na bieżąco, choć nie zawsze coś skrobne, ostatnio trochu u mnie cięzko Oli sie wyrzynaja kolejne dwa ząbki, może za kilka dni będzie mieć piekne 4 zęby!
Co do opisów ras, przerażające, mudik nie szczeka ! (sic!) i umiarkowanego ruchu potrzebuje ! szok!
Tylko nie mogę zgadnąc co to jest ten Cierny Sery o jaką polską rase chodzi?:crazyeye:

Jasne...
Tez nie wiem, co to za rasa: Cierny Sery...

Odmeldowywuję się.
Spałam 2 i pól godzinki, ale co to za spanie... Co prawda nastawiłam 2 komórki, lecz i tak spałam z włączoną opcją czuwania;)
3majcie za nas kciuki - będzie Ofik, Serek, Dżez, Erka i Felka + 3 suczki nie z mojej hodowli.

Pzdr.