Buszki Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 W podziękowaniu za życzenia urodzinowe Uploaded with ImageShack.us Szepsi zadumana...:loveu: Quote
taxelina Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 A Asiaczek to jakies zdjecia ma dla nas? :loveu: Quote
betka-sp Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 och...to ja się również przyłacze do najlepszych życzeń dla roczniaków :new-bday::BIG:....niech rosną zdrowo na pociechę pańciów :bday: Quote
DuDziaczek Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 oczywiście życzę wszystkiego najlepszego :loveu::loveu::loveu: a tak na marginesie serdecznie zapraszam na wątek dwóch maluchów, w tym jednej małej, niestety chorej sunieczki :-( 2 miesięcznej, która jest u mnie na DT. tej o której pisałam asiaczku juz wcześniej. Wszystko okaże się we wtorek, ale bardzo potrzebujemy choćby duchowego wsparcia. http://www.dogomania.pl/threads/196270-Dwa-%C5%9Bliczne-szczeniaki-skazane-na-%C5%9Bmier%C4%87-przez-porzucenie-i-samotno%C5%9B%C4%87-juz-w-DT-%29 bardzo możliwe jest, że mała wkrótce może stracić wzrok... :( taaaaka piekność i przepraszam Asiaczku za zaśmiecanie wątku, ale w końcu sama pozwoliłaś :eviltong: Quote
Foxowa Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 To sto lat dla całego miotu O! Jak to szybko zleciało :) Quote
betka-sp Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Asiaczek napisał(a):Szarpki to tez nie moja bajka. Te łzawiące oczy, pudrowanie... juz wolę moje koty perskie:) pzdr. nie pudrujemy ....:eviltong: DuDziaczek napisał(a):jak dla mnie to one takie biedactwa są, jakby na operacje plastyczną czekały :eviltong: :loveu: spoko z AŻ takich fałdek wyrastają i to szybko ;) Asiaczek napisał(a):No, ale wzorzec rasy twardo określa cechy charakterystyczne. I czasami te "parę fałdeczek" jest za mało... Pzdr. albo raczej za dużo bo wzorzec jakno okresla psy "pzreskórzone" jako wadę dyswalifikującą .. Cienka napisał(a):Pina kiedyś się z takim bawiła i babka była w szoku, że była taka przyjazna.(bo podobno one maja troszkę inny zapach niż psy i wszystkie napotkane go gnębiły:-() moze nie tyle inny zapach co "chrumkają" i tym dezorientują inne psy odbierajace te sygnałay jako potencjalne warczenie...;) agnethka napisał(a):o to to to ;) pomyśleć, że ta rasa podobnie jak ttb byla stworzona do walk ;) Nie, nie były stworzone do walk...to jedna z najstarszych ras i jedynie próbowano je wykorzystywać do walk bo dzieki słabiej ukrwionej skórze i /po nacieciach/ jej nadmiarze , trudno było takiego psa złapać bo sie zwyczajnie "okręcał " wookól własnej osi.....ale poniewaz sharpki mają niewiele zgresji w sobie od tego odstąpiono.... Hej...nie róbmy z sharpków chorowitych "demonów" walki :shake:...to kochane, oddane psy...jesli sa zdrwowe to NIE śmierdzą...skóra NIE ciągnie się za nimi fałdami ;) i NIE rzucaja sie na wszystko co sie rusza .no chyba że pańcia wraca z pracy to wszystkie chca sie hurtem przywitać / :multi::multi::multi::multi: Quote
DuDziaczek Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 betka-sp napisał(a): moze nie tyle inny zapach co "chrumkają" i tym dezorientują inne psy odbierajace te sygnałay jako potencjalne warczenie...;) to to nawet zdarzą sie chyba u innych ras? buldożki chyba maja czasem podobny problem?:lol: Quote
betka-sp Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 DuDziaczek napisał(a):to to nawet zdarzą sie chyba u innych ras? buldożki chyba maja czasem podobny problem?:lol: pewnie jest tak u wiekszości psów ze skróconyą kufą...te "dziwne" odgłosy ;) buldogi-sharpki-bostony itp;) Quote
jamnicze Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Wszystkiego najlepszego dla miotu "O" :) I zaciskam już mocno kciuki za jutro :) Quote
Cienka Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 My też przesyłamy sto lat i:BIG::tort: niedługo nasza kolej na bibe :popcorn: Quote
Asiaczek Posted November 12, 2010 Author Posted November 12, 2010 [quote name='Zuza i Noddy']Zuzka - jestem pod wrażeniem:) [quote name='agnethka']Asiaczek teraz to sie na jutrzejszego szoła szykuje zapewne ;) Dokładnie tak:) Ciasto juz upieczone. Co prawda trochę go ubyło, bo była u mnie koleżanka i chciała spróbować:) Kotleciki usmażone. Kanapki zrobione. Zostało jeszcze pakowanie, mycie głowy,prysznic. Pazurki i ogonki u psów... No i może jakies 2-3 godzinki drzemki;) Na razie oglądam Shreka a potem mam nadzieję na Kobietę-Kota... I jak tu wszystko pogodzić? [quote name='DuDziaczek']oczywiście życzę wszystkiego najlepszego :loveu::loveu::loveu: a tak na marginesie serdecznie zapraszam na wątek dwóch maluchów, w tym jednej małej, niestety chorej sunieczki :-( 2 miesięcznej, która jest u mnie na DT. tej o której pisałam asiaczku juz wcześniej. Wszystko okaże się we wtorek, ale bardzo potrzebujemy choćby duchowego wsparcia. http://www.dogomania.pl/threads/196270-Dwa-%C5%9Bliczne-szczeniaki-skazane-na-%C5%9Bmier%C4%87-przez-porzucenie-i-samotno%C5%9B%C4%87-juz-w-DT-%29 bardzo możliwe jest, że mała wkrótce może stracić wzrok... :( taaaaka piekność i przepraszam Asiaczku za zaśmiecanie wątku, ale w końcu sama pozwoliłaś :eviltong: Śliczna Mała:) Wpadnę do Niej w niedzielę, po powrocie z wystawy, OK? [quote name='betka-sp']nie pudrujemy ....:eviltong: spoko z AŻ takich fałdek wyrastają i to szybko ;) albo raczej za dużo bo wzorzec jakno okresla psy "pzreskórzone" jako wadę dyswalifikującą .. moze nie tyle inny zapach co "chrumkają" i tym dezorientują inne psy odbierajace te sygnałay jako potencjalne warczenie...;) Hej...nie róbmy z sharpków chorowitych "demonów" walki :shake:...to kochane, oddane psy...jesli sa zdrwowe to NIE śmierdzą...skóra NIE ciągnie się za nimi fałdami ;) i NIE rzucaja sie na wszystko co sie rusza .no chyba że pańcia wraca z pracy to wszystkie chca sie hurtem przywitać / :multi::multi::multi::multi: betka-sp - jak to dobrze, że mamy Ciebie:) Widzisz, jeden wpis a tyle wątpliwości rozwianych:) Dziękować:) Pzdr. Quote
Asiaczek Posted November 12, 2010 Author Posted November 12, 2010 deer_1987 napisał(a):A Asiaczek to jakies zdjecia ma dla nas? :loveu: Mam jeszcze fotki z Klubowej i Europejskiej. Ale nie mam kiedy się za nie zabrać... wiki4 napisał(a):Witaj Asiaczku :hand: Heloł:) Pzdr. Quote
DuDziaczek Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Asiaczek napisał(a): Śliczna Mała:) Wpadnę do Niej w niedzielę, po powrocie z wystawy, OK? oczywiście :) zapraszamy :lol: Quote
betka-sp Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Asiaczek napisał(a): betka-sp - jak to dobrze, że mamy Ciebie:) Widzisz, jeden wpis a tyle wątpliwości rozwianych:) Dziękować:) Pzdr. ach to nie tak...ale faktycznie tyle mitów o sharpkach i ich pielęgnacji "lata", że czasem ręce opadają.....:shake:a to kochane "fąfluchy"..hahahah...i tak naprawdę tylko powinny rodzić sie z przyczepiona do doopki sciereczą do wycierania pycha :evil_lol: i już było by wszystko OK :evil_lol: Quote
Asiaczek Posted November 12, 2010 Author Posted November 12, 2010 Nie narzekaj:) Ściereczkę to se możesz sama kupić;) Pzdr. Quote
*kleo* Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Wszystkiego najlepszego dla miotu O :new-bday: Ja też Shreka obejrzałam, na Kobietę-kota jednym okiem popatruję, ale zaraz trzeba spać, bo niestety muszę się jutro zebrać skoro świt :roll: Quote
Asiaczek Posted November 12, 2010 Author Posted November 12, 2010 [quote name='agnethka']baski mają jasne pazurki? moje potfforki mają czarne, boje się im sama przycinać... Tokaj ładnie sobie je starł na spacerach w Bychawie, Dziuni nic nie ubyło i ma troche za długie, a o Eli nie wspomnę... może pod halą zanim mnie wciągną do środka to troche zdrapią. my mamy wyjazd o 5, czyli o 4 pobudka. Tak, baski mają jasne pazurki... Musiałam trochę je przyciąć, bo u Serka były juz za długie... [quote name='Alicja']O rany znów wojaże :hmmmm: ;) To już ostatnie w tym roku. Bo do Nitry jedzie Agasia z Serkiem i Felką. Ja zostaję w domu... Nudno będzie do końca roku tak bez wystaw...;) [quote name='*kleo*']Wszystkiego najlepszego dla miotu O :new-bday: Ja też Shreka obejrzałam, na Kobietę-kota jednym okiem popatruję, ale zaraz trzeba spać, bo niestety muszę się jutro zebrać skoro świt :roll: Noooo, ja tez wstaję o 2-2.30, bo jeszcze umyc głowę i krótki prysznic mi pozostał do zrobienia... Pzdr. Quote
*anusia&ajlu* Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 3 mam mocno kciuki za KIELCE!!!! :kciuki: Quote
Mudik Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 Gratulacje ostatnich wyników, kciuki za Kielce i wszystkiego naj dla miotu O!!!!!!!!!!!! Ja czytam na bieżąco, choć nie zawsze coś skrobne, ostatnio trochu u mnie cięzko Oli sie wyrzynaja kolejne dwa ząbki, może za kilka dni będzie mieć piekne 4 zęby! Co do opisów ras, przerażające, mudik nie szczeka ! (sic!) i umiarkowanego ruchu potrzebuje ! szok! Tylko nie mogę zgadnąc co to jest ten Cierny Sery o jaką polską rase chodzi?:crazyeye: Quote
Asiaczek Posted November 13, 2010 Author Posted November 13, 2010 Mudik napisał(a):Gratulacje ostatnich wyników, kciuki za Kielce i wszystkiego naj dla miotu O!!!!!!!!!!!! Ja czytam na bieżąco, choć nie zawsze coś skrobne, ostatnio trochu u mnie cięzko Oli sie wyrzynaja kolejne dwa ząbki, może za kilka dni będzie mieć piekne 4 zęby! Co do opisów ras, przerażające, mudik nie szczeka ! (sic!) i umiarkowanego ruchu potrzebuje ! szok! Tylko nie mogę zgadnąc co to jest ten Cierny Sery o jaką polską rase chodzi?:crazyeye: Jasne... Tez nie wiem, co to za rasa: Cierny Sery... Odmeldowywuję się. Spałam 2 i pól godzinki, ale co to za spanie... Co prawda nastawiłam 2 komórki, lecz i tak spałam z włączoną opcją czuwania;) 3majcie za nas kciuki - będzie Ofik, Serek, Dżez, Erka i Felka + 3 suczki nie z mojej hodowli. Pzdr. Quote
Darianna Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 Asiczku, trzymamy mocno kciuki za całą ekipę :) Quote
Recommended Posts