Asiaczek Posted November 11, 2010 Author Posted November 11, 2010 No to będzie czas na pogadanie:) pzdr. Quote
Asiaczek Posted November 11, 2010 Author Posted November 11, 2010 Zajrzyjcie na bazarek z olejem rybnym, rybami suszonymi i pulpa buraczaną dla naszych psiaków. To są b.dobre dodatki do karmy. Polecam! Ja juz kupiłam te smakołyki" w poprzednim wydaniu bazarku. Teraz tez kupuję:) http://www.dogomania.pl/threads/196245-Ryba-suszon-olej-rybi-pulpa-buraczana-II-edycja-do-24.11/page2 pzdr. Quote
Asiaczek Posted November 11, 2010 Author Posted November 11, 2010 deer_1987 napisał(a):Witam sie wieczornie! :loveu: Hej, witaj! Pzdr. Quote
*kleo* Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Witam się :p Byłam twarda i jednak nadrobiłam (co to jest małe 20 stron :evil_lol:), ale teraz postaram się już być na bieżąco :p Gratuluję sukcesów Asiaczków w Poznaniu, nam niestety tym razem szczęście nie dopisało, ale mam nadzieję, że NDM będzie dla nas bardziej szczęśliwy :p Quote
DuDziaczek Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 deklaracja miłości :eviltong: - uważaj w domu, bo jak twoje stadko usłyszy coś o tym, że nie są miłością od pierwszego wejrzenia to może być krucho :evil_lol: swoja droga... czy czasem tu u was nie było rozmowy o diecie Dukana? tak weszłam na bazarek i cos mi sie skojazyło, może któras ciotka zechce akurat:lol: http://www.dogomania.pl/threads/196244-Dieta-Dukana-kalendarze-cudna-pisanka-ciuszki-dla-pa%C5%84-i-pan%C3%B3w-20.11-p%C3%B3%C5%82noc Quote
Elitesse Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 http://www.rasypsow.org/basenji :lol::lol::lol: wszystkie opisy ras sa tak powalajace :evil_lol: Quote
Asiaczek Posted November 12, 2010 Author Posted November 12, 2010 [quote name='Elitesse']http://www.rasypsow.org/basenji :lol::lol::lol: wszystkie opisy ras sa tak powalajace :evil_lol: Pozwoliłam sobie zacytować tę powalającą opinię o basenji. Juz o języku nie wspomnę - widać ciężką prace automatycznego translatora. Edytor nawet nie zadał sobie trudu, aby napisac tę opinię PO POLSKU... Basenji sa prymitywne psy. Nie wszystkie psy sa prymitywne dzikich i dzikich psów nie moga byc parias psów genetycznie mówienia. Basenji jest kilka z najbardziej glupi rasy psów. Mental szkolenia zwykle mniejsze znaczenie w bystry rasy psów. Nie kurnika. Basenji jest najlepszy dla osób z doswiadczeniem, poniewaz moze okazac sie klopotliwy rozwijac. Pies rasy wymaga duzo cwiczenia. Do Basenji moze byc nieco zastrzezone uboczu i nieufny wobec goscie. Basenji posiada jest przebojowy i moze dzialac agresywnie wobec innych psów. Te psy moga byc wielkie zwierzeta dla starszych dzieci. Zwierzeta te moga przyniesc pewne tendencje grabiezczych. Moga zuc, ale nie zawsze jest instynktownie. Tego psa rasy jest korowanie zwlaszcza kusy. Te psy nie obsluguje klimacie zimnym. Te psy bedzie odgrywac w razie zachecac, ale luzne zainteresowanie doroslosci. Te psy powinny byc trzymane na smyczy, poniewaz maja tendencje do przewedrowac jesli przechowywane luzem. Te psy bedzie zwykle nie mysli pozostaja same w domu przez kilka godzin kazdego dnia. Hodowla kraj: Basenji od Afryka. Ugrupowania z Basenji: Basenji jest zatwierdzona w FCI ksiazki. Pies rasy jest uznana w sekcji «rasy pierwotne» (5.6) in the ugrupowania «Szpice i psy w typie pierwotnym». FCI ID dla basenji jest 43 w do ksiazki 2000-01-24. American Kennel Club grupy pies rasy w «Hounds». United Kennel Club wymaga pies rasy jako «Sighthound & Pariah Dogs» w ich ksiazki. Canadian Kennel Club grupy pies rasy jako «Hounds». Basenji Zagadnien zdrowia: Niestety, oni nalezy uzyskac niebezpieczne zagadnienia zwiazane ze zdrowiem. Wiele Basenji bedzie oka lub oczu problemów choroby. Nerka choroby jest obecna w wielu psów niniejszej rasa psa. Ponadto, moga one miec zagadnienia zwiazane ze zdrowiem takich jak hernia, lymphatic health problems, urinary renal defects, digestive problems. Do Basenji wyswietlacz: To jest raczej srednich. Psy dostaje za wysoka jak 41 by 43 centymetrów wysoki. Suki bedzie 38 by 41 centymetrów. Psy moze wazyc 10 by 12 kg. Suki jak 9 by 11 kg. Basenji rasa psa rzadko uzyskac nadwaga. Do basenji ma wielkie pionowo uszy. Nogi jest zwykle sredniej dlugosci. Jego ksztaltu ciala z Basenji jest miesni. Psy Troche ogon jest zwiniete. Maja wspólne wielkosci nosa. Psy kamien jest krótki. Zalezna informacji about do basenji: Oczekiwane wiek dla basenji jest 10 by 12 lat. Liczba cubs jest zwykle 4 by 6 noworodków psów. Pies rasy jest zwykle nie klopotliwy by oczach na sprzedaz w Ogloszenia. n Congo Dog Po prostu cudne... Pzdr. Quote
Asiaczek Posted November 12, 2010 Author Posted November 12, 2010 [quote name='*kleo*']Witam się :p Byłam twarda i jednak nadrobiłam (co to jest małe 20 stron :evil_lol:), ale teraz postaram się już być na bieżąco :p Gratuluję sukcesów Asiaczków w Poznaniu, nam niestety tym razem szczęście nie dopisało, ale mam nadzieję, że NDM będzie dla nas bardziej szczęśliwy :p Uhhhhh, rzeczywiście twardy z Ciebie zawodnik:) Gratuluję! Będę pamiętała o Waszyn NDM i juz zaczynam 3mać kciuki:) [quote name='DuDziaczek']deklaracja miłości :eviltong: - uważaj w domu, bo jak twoje stadko usłyszy coś o tym, że nie są miłością od pierwszego wejrzenia to może być krucho :evil_lol: swoja droga... czy czasem tu u was nie było rozmowy o diecie Dukana? tak weszłam na bazarek i cos mi sie skojazyło, może któras ciotka zechce akurat:lol: http://www.dogomania.pl/threads/196244-Dieta-Dukana-kalendarze-cudna-pisanka-ciuszki-dla-pa%C5%84-i-pan%C3%B3w-20.11-p%C3%B3%C5%82noc Dzięki, Kochana, za link. Juz tam byłam i zamówiłam kalendarz dla Cioci. Ona taka gospocha z prawdziwego zdarzenia, więc z przyjemnością oglądnie sobie warzywka i inne takie:) A o diecie Dukana była gdzies pisane, ale ja tej diety nie stosuję, chociaż bardzo chciałabym schudnąć...;) Pzdr. Quote
Darianna Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Zastanawiam sie o co chodzi z tym kurnikiem... Że nie wolno trzymać basenji w kurniku? A które psy zatem można? :D Quote
Asiaczek Posted November 12, 2010 Author Posted November 12, 2010 A ja się zastanawiam, o co tak wogóle chodzi w tym artykule. Czyli "A o co chodzi?" Pzdr. Quote
Asiaczek Posted November 12, 2010 Author Posted November 12, 2010 Oj, wiesz, nie byłabym tego taka pewna... Pzdr. Quote
przeszlus Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Aha :) a masz jakieś inne ulubione rasy ? Quote
Asiaczek Posted November 12, 2010 Author Posted November 12, 2010 agnethka napisał(a):ano... patrząc na nasze społeczeństwo.. to mało co zdziwi... Otóż to! Mnie kiedys dziwiwły moherowe berety. Teraz już się przestałam dziwić... przeszlus napisał(a):Aha :) a masz jakieś inne ulubione rasy ? Praktycznie w każdej grupei FCI mam swoich ulubieńców... 1 - pumi!, owcz. holenderskie, bouviery, owcz. szkocki krótkowłosy 2 - sznaucery olbrzymy!owcz. środkowo-azjatyckie, mastif tybetański 3 - terierry pszeniczne, staffiki, bull miniatura, 4 - ? 5 - basenji, tajskie ridgebacki, podengo portugalskie 6 - ? 7 - ? 8 - hiszpański pies dowodny 9 - boston terrier, buldog francuski, gryfoniki 10 - ? I coo tym sadzisz? Jest tu wogóle jakas prawidłowość...? pzdr. Quote
Asiaczek Posted November 12, 2010 Author Posted November 12, 2010 Seterki - wybacz, nigdy mnie nie fascynowały. Owszem, sa piękne, smukłe, cudne w ruchu, ale to nie moja bajka... Nigdy tez nie myslałam, aby mieś takie rude cudo w domu... Pzdr. Quote
Korenia Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Opis basenji booski! Wczoraj się uśmiałyśmy z siostą ;) Asiu nie możesz basków trzymac luzem :P Musisz tylko w klatkach ;) Co do kurnika - chodzi o to, że nie szczekają ;) Quote
jamnicze Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 [quote name='Elitesse']http://www.rasypsow.org/basenji :lol::lol::lol: wszystkie opisy ras sa tak powalajace :evil_lol: Mama-mija, a po jakiemu oni to napisali??? Quote
przeszlus Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Widzę że krąg ulubioncyh jest ciekawy :) Quote
zielona Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 jamnicze napisał(a):Mama-mija, a po jakiemu oni to napisali??? To typowe tłumaczenie przez translator Quote
Asiaczek Posted November 12, 2010 Author Posted November 12, 2010 [quote name='Korenia']Opis basenji booski! Wczoraj się uśmiałyśmy z siostą ;) Asiu nie możesz basków trzymac luzem :P Musisz tylko w klatkach ;) Co do kurnika - chodzi o to, że nie szczekają ;) A co maja kurniki do nieszczekania...? [quote name='jamnicze']Mama-mija, a po jakiemu oni to napisali??? Tez się zastanawiałam... Jak czytałam pierwsze zdanie to pomyslałam, że, ot, jakieś zawirowanie drukarskie... Ale im dalej, tym juz było tylko gorzej... [quote name='przeszlus']Widzę że krąg ulubioncyh jest ciekawy :) Rozrzut niezły... [quote name='zielona']To typowe tłumaczenie przez translator Tak i napisałam. A to, to chyba najbardziej niezrozumiałe zdania w tym opisie: Zwierzeta te moga przyniesc pewne tendencje grabiezczych. Moga zuc, ale nie zawsze jest instynktownie. Tego psa rasy jest korowanie zwlaszcza kusy. Pzdr. Quote
Zuza i Noddy Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 A tak w ogóle to: Wszystkiego najlepszego dla Szepsi, Draco, Okiego no i dla mojego Ofiątka, czyli dla całego miotu O, który dzisiaj kończ 1 roczek !!! :loveu: Quote
Asiaczek Posted November 12, 2010 Author Posted November 12, 2010 Noooo, o tej porze, to one juz miały trochę godzinek na koncie:) Smaczności, cudnych spacerków, wolnych rąk do głaskania:):new-bday::tort: Uploaded with ImageShack.us Pzdr. Quote
Dojo Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 [FONT=Comic Sans MS]HAPPY wonderful 1st BIRTHDAY to the O's!!!![/FONT] [FONT=Comic Sans MS][/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Daddy Dojo and aunt Peony send a biiiiiiig barooooooo & jodels![/FONT] [FONT=Comic Sans MS][/FONT] [FONT=Comic Sans MS]And we send lots of kisses and hugs!!!![/FONT] [FONT=Comic Sans MS][/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Please stay as wonderful and happy as you are! [/FONT] [FONT=Comic Sans MS][/FONT] :new-bday: :tort: :BIG: :bday: [FONT=Comic Sans MS][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][/FONT] Quote
Recommended Posts