Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 49.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Asiaczek

18152

• M&S

1809

• Alicja

1483

• taxelina

1475

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Czoko']Tradycyjnie zaglądam "na sekundkę" i spóźniona gratuluję!
No właśnie. Dlaczego, pytam się, tylko na sekundkę?

[quote name='Mudik']Mam nadzieję,że nie pogonisz mnie Asiu do Ciebie dużo osób wchodzi
Proszę rozgłoście to gdzie się da!!!!!!!!!!!!!!!!!!
http://obrona-zwierzat.pl/dyminy.html
Znam sprawę. Straszne to...

[quote name='Czarna_Owieczka']ja też zdecydowanie wolę włochate :lol:
u nas leje, a teraz na dodatek straszliwie wieje, dzisiaj w drodze do szkoły, skacząc przez kałużę, doszłam do wniosku że sztormiak i konkretne kalosze to dobra inwestycja :lol:
Noooo, ja w tym roku, i to całkiem niedawno, zainwestowałam w kaloszki. A taka pelerynę dla wodniaków, kupiłam juz jakieś półtora roku temu w sklepie dla marynarzy:) Jest super!

[quote name='Agappe']Asiu z tym kotkiem o 7 rano to chyba jednak nie do mnie było ;)
pozdrawiam ciepło z deszczowej anglii ;)
Kurczę, to i do Ciebie doszło...?Rany, Agappe, bardzo Cię serdecznie przepraszam. Rano miałam jakieś takie maślane łapy, że okazało się, iz ten sam SMS wysłałam do 3 zupełnie niezainteresowanych osób.
Przepraszam.
A to Ty znowu w Anglii?

Pzdr.

Posted

Witam, witam!
Mam nadzieję, że wybaczysz mi tak długą nieobecność, ale tyle się ostatnio działo. Dziękujemy za pamięć i odwiedziny galerii w trudnych dla mnie chwilach (mam tu na myśli pożegnanie Agenta [']), choć ja nie mogłam odwzajemnić się tym samym. :calus:

Już się zabieram do nadrabiania! ;)

Posted

Przywabiłaś mnie poszukiwaniem kotków i dziś jestem na dogo już kolejny raz. Może na Kotkowo.pl w Białymstoku byłoby coś ciekawego? Koleżanki z miau podały mi swojego linka, Kasia tez ma inne propozycje...
Iza jaki masz nick na miau?

Posted

Asiaczek napisał(a):

Kurczę, to i do Ciebie doszło...?Rany, Agappe, bardzo Cię serdecznie przepraszam. Rano miałam jakieś takie maślane łapy, że okazało się, iz ten sam SMS wysłałam do 3 zupełnie niezainteresowanych osób.
Przepraszam.
A to Ty znowu w Anglii?
Pzdr.

haha, ładnie, ładnie.. może to za wczesnie było na wysylanie smsów ;) trzeba bylo dać organizmowi chwile aby sie obodził ;)
a ja znowu w Anglii na 2 tyg.. ale w sobote już wracam..

Posted

Czoko napisał(a):
Przywabiłaś mnie poszukiwaniem kotków i dziś jestem na dogo już kolejny raz. Może na Kotkowo.pl w Białymstoku byłoby coś ciekawego? Koleżanki z miau podały mi swojego linka, Kasia tez ma inne propozycje...
Iza jaki masz nick na miau?

Dałam mojej koleżance wszelkie potrzebne informacje. Ona działa w skali kraju. Myslę, że na pewno coś dla Izy znajdzie:)

Agappe napisał(a):
haha, ładnie, ładnie.. może to za wczesnie było na wysylanie smsów ;) trzeba bylo dać organizmowi chwile aby sie obodził ;)
a ja znowu w Anglii na 2 tyg.. ale w sobote już wracam..

A czy znowu będzie tyle ciekawych fotek, co z poprzedniego pobytu? Byłoby super!

Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Dałam mojej koleżance wszelkie potrzebne informacje. Ona działa w skali kraju. Myslę, że na pewno coś dla Izy znajdzie:)
Pzdr.

Asiu obydwie piszemy o Tej Samej Koleżance -hi, hi, hi... znam Ją z miau - i tam odkryłam że szukacie kotka a zawsze czytam wszystkie Jej posty i odwiedzam Jej wątki...

Posted

Asiaczek napisał(a):

A czy znowu będzie tyle ciekawych fotek, co z poprzedniego pobytu? Byłoby super!

Pzdr.

oj nie, aż tylu nie będzie.. 2 tyg w Sheffield, 1 dzień w Manchesterze (kiepsko się wtedy fizycznie czułam, a i krótko byłam, więc za dużo to tych zdjęć nie ma)..

Posted

Czoko napisał(a):
Asiu obydwie piszemy o Tej Samej Koleżance -hi, hi, hi... znam Ją z miau - i tam odkryłam że szukacie kotka a zawsze czytam wszystkie Jej posty i odwiedzam Jej wątki...

OK. Tak więc jestem dobrej mysli:)

Agappe napisał(a):
oj nie, aż tylu nie będzie.. 2 tyg w Sheffield, 1 dzień w Manchesterze (kiepsko się wtedy fizycznie czułam, a i krótko byłam, więc za dużo to tych zdjęć nie ma)..

Ale chociaż trochę przywieź;)

Pzdr.

Posted

Czoko napisał(a):
Kasi udało się lepiej niż mnie wkleić link, mojego posta dotyczącego Kotkowa.pl z Białegostoku chyba i tak Iza nie zauważyła...

Zauważyła, zauważyła ;)

Posted

Błyskotka napisał(a):
Wygląda na to że spotkamy się w Kielcach ;).

O, jesteś może na "naszym" ringu? My mamy nr 14, a Wy?

Foxowa napisał(a):
Miałam być w Kielcach, ale niestety nie będę. Więc będę trzymać kciuki i czekać na relację w domu! :)

Oj, znowu niewypał...
No nic, trudno. Trzymaj za nas kciuki:) w takim razie...

pzdr.

Posted

przeszlus napisał(a):
Mogę zapytać dla czemu masz basenji ?
Do "miłośść od pierwszego wejżenia" ?

O, nie. Nie była to miłośc od pierwszego wejrzenia. Raczej chłodna logika...

Kiedy jeszcze sznaucery olbrzymy czarne były u mnie w domu, juz wtedy myślałam o "dorzuceniu" do sznaucerów jakiejś rasy, mniejszej, nie wymagającej tylu zachodu przed wystawami i zdecydowanie cichszą. Było sporo przemyśleń, nowych znajomości,które pozostały do dzisiaj. Na tapecie były i owczarki belgijskie, i collie, i corgi... Ale dopiero jak w jednej z książek znalazłam zdjęcie i opis rasy basenji, to wtedy zaczęłam się poważnie zastanawiać nad kupnem suczki tej rasy. Byłam z wizytą w hodowli, rozmawiałam z innymi hodowcami. doszło do tego, że koleżanka na moją usilną prośbę przysłała mi z Francji książkę o basenji (którą nota bene jedna z koleżanek nie oddała mi do dzisiaj...). Przeczytałam ja kilka razy, miałam mnóstwo wątpliwości, pytań. Ale po ok. pół roku doszłam do wniosku, że basenji to jest "to":)

Ta moja deklaracja miłości zbiegła się akurat z miotem grudniowym w w jednej z dwóch hodowli w PL. I tak to się zaczęło...

Do końca będę mieć w sercu sznaucery i zawsze mi serducho pika mocniej, gdy widzę je na ulicy ub na wystawach. Ale to moje serducho musiało się podzielić i część - od 1997 roku - należy do basenji.

Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
O, jesteś może na "naszym" ringu? My mamy nr 14, a Wy?

Też ten sam :). Ale jadę raczej jako w roli szofera bo swój sezon wystawowy zakończyłam w Rybniku.
Nowy sezon zaczynam najprawdopodobniej od Rzeszowa.