Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 49.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Asiaczek

18152

• M&S

1809

• Alicja

1483

• taxelina

1475

Top Posters In This Topic

Posted

... juz myślałam, że dzisiaj to nikt nie zaglądnie do Asiaczków...
A tu, proszę, Florka:)

Ale, niestety, nie będzie mnie w Poznaniu... będę za to w Kielcach:) Będziesz?

pzdr.

Posted

Ja dopiero teraz mam chwile miedzy robieniem obiadu, karmieniem zwierzynca i sprzataniem :hehe: a wczesniej w pracy. Tak wiec witam sie serdecznie w piatek popoludniu choc za oknem ciemno jakby juz 20 byla..

Posted

U nas tez ciemno...
A ja na DGM trochę z doskoku.
Wahziri nie przyjmuje do wiadomości, że cieczki się skończyły i trochę podsikuje mi pokój. Muszę z tym zrobić porządek. Umyc porządnie podłogę, potem spirytus i następnie płyn likwidujący zapach.

A potem... to chciałabym zjeśc cos ciepłego;)

Pzdr.

Posted

My też w odwiedzinki :)
U nas pogoda nie lepsza, ciemno, zimno i deszcz pada :watpliwy: nici z biegania, psy się zwinęły w kłębki i grzeją kuperki w domu, kot wtulił mi się w sweter i zrobił sobie drzemkę (a jak cieplutko od niego :wink: ), weekend zapowiada się pochmurnie i deszczowo, trzeba przetrwać tę szarugę, zawsze się pocieszam tym, że deszcz jest potrzebny, a poza tym różnorodność jest czasem dobra, bo byłoby zbyt nudno;)

Posted

U nas podobnie. I pewnie zaraz odejdę sprzed kompa i wypije na spokojnie herbatkę z cytryną. A koty same, bez zaproszenia, położą się obok mnie...
I będzie prawie jak u Ciebie, Czarna Owieczko:) Bo psy też śpią, skulone...

Pzdr.

Posted

Uff, wszystko nadrobiłam :)
Fajnie było znowu zobaczyć tatuśka, czyli Wazirka w akcji :)

Ale śmieszna minka :lol:
http://img338.imageshack.us/img338/9568/resizeofimg5527.jpg

[quote name='Asiaczek']I coś specjalnie dla jamnicze... jamniczki:)
Pzdr.
Bardzo dziękuję Asieńko za pamięć, jamnisie śliczne :loveu:
[quote name='Asiaczek']A wiesz, że ja jakos do ryżowego nie mogę się przekonac, a tak lubię makarony... nie wiem, czemu:hmmmm:...
Pzdr.
A ja właściwie nie rozróżniam sojowego od ryżowego, przygotowuje się je tak samo, podobnie wyglądają i smakują podobnie, a właściwie jak pisałaś są bez smaku :evil_lol:
Chyba zrobię sobie dzisiaj taki na kolację (sama nie wiem jaki mam ;))
[quote name='Cienka'] O wtedy mogę jechać, nie znosze wycieczek jak nie mam kosza z żarciem (nie jestem fanką tego co serwują przydrożne bary).
Bary jak bary, ale knajpki są różne, a ja lubię zawsze spróbować czegoś nowego :p
Np ostatnio jedliśmy "żurek po góralsku", był czerwony z papryką (z kuchnią góralską, to on nie miał nic wspólnego :evil_lol:) ale był oryginalny i na prawdę całkiem smaczny.

Posted

Witaj, Kochana:)
Co do próbowania różnych potraw, to ja aż taka otwarta nie jestem.
Ale kiedys próbowałam barszcz czerwony z makaronem - smakował wyśmienicie! I w domu od czasu do czasu tez tak jadam.

Próbowałam kaszanki (takiej mniam, mniam, wsiowej) pokrojonej na plasterki i na chlebek położonej - smakowało, a jakże!

Ostatnio jajecznica z posypką z czerwonej ostrej papryczki (Komarom) - b.smaczne. Oczywiście, nie można przesadzić z papryczką...

Próbowałam kotleta schabowego, przygotowanego tradycyjnie (panierka!) i na wierzchu - posypanego drobniutko posiekanym czosnkiem - wersja dla tych, co lubią czosnek:) Kotlecik smakował wyśmienicie... Za to w busie mieliśmy naprawdę czadową atmosferę:evil_lol: Bo zadziało hasło: one for all - all for one;)

Można by tak długo wymieniać, a że ja głodna, jeszcze przed śniadaniem, to.... mówię STOP!:diabloti:

Pzdr.

Posted

Jak tu u Ciebie kulinarnie ;)

Ja bardzo lubię smakować obce potrawy a i experymentowanie też mnie bawi .
Dziś jednak goloneczka , tradycyjnie , bo gotowana , do tego pieczone ziemniaczki i zasmażana kiszona kapustka ...która na chwilkę obecną jeszcze jest w sklepie :roll: bo ja zasiadłam po spacerku do kawy i jakoś mi się przedłuzyło kawkowanie ;)
U nas halny na całego szaleje , jest ciepło ale wiatr urywa głowe ... a w sumie mógłby ;) bo od czwartku mnie boli ..ale to przy halnym normalka ...

Posted

[quote name='jamnicze']Z oryginalnych potraw to polecam żabie udka, mniam, mniam.
Za to ślimaki mi nie podeszły.Nigdy nie jadłam żabich udek, ale myslę, że by mi podeszły:) Natomiast ślimaki jadłam (co prawda z puszki), ale nie. To nie moja bajka:)

[quote name='deer_1987']Witam sie w deszczowa sobote. Jakie plany na dzisiaj?
Byłam juz na bazarku. Zakupy zrobione. Przy okazji wypróbowałam nowe kaloszki, kupione specjalnie na wyjazd do Komarom;) Tam się nie przydały, ale dzisiaj - jak znalazł - pada od rana...

Dzisiaj albo zrobię szybkie pierożki ze śliwkami albo wypróbuję nowyprzepis na ciasto ze śliwkami... Jeszcze sama nie wiem.

A sobota to jakas taka leniwa mi się wydaje...

[quote name='Alicja']Jak tu u Ciebie kulinarnie ;)

Ja bardzo lubię smakować obce potrawy a i experymentowanie też mnie bawi .
Dziś jednak goloneczka , tradycyjnie , bo gotowana , do tego pieczone ziemniaczki i zasmażana kiszona kapustka ...która na chwilkę obecną jeszcze jest w sklepie :roll: bo ja zasiadłam po spacerku do kawy i jakoś mi się przedłuzyło kawkowanie ;)
U nas halny na całego szaleje , jest ciepło ale wiatr urywa głowe ... a w sumie mógłby ;) bo od czwartku mnie boli ..ale to przy halnym normalka ...

Noooo, pieczone ziemniaczki + kapustka. Do tego zestawu to juz mi golonka nie jest potrzebna...;)

Pzdr.

Posted

Kilka słonecznych fotek
Gabisi-tygryska...czyli MOST WANTED SUPRISE Asiaczek FCI
Najpierw w ramionach młodego wielbiciela:)

Uploaded with ImageShack.us

... potem biegająca po ogrodzie i na coś polująca...

Manio czyli KEY TO LOVE Asiaczek FCI

I jeszcze Manio i Zulika czyli PROFESSIONAL PANCAKE Asiaczek FCI

I sama zaspana Zulika juniorka:)

Pzdr.

Posted

[quote name='jamnicze']Z oryginalnych potraw to polecam żabie udka, mniam, mniam.

Za to ślimaki mi nie podeszły.[/QUOTE]

Potwierdzam, jak byłam we Francji poszłam ze znajomymi do restauracji, ślimaki konsystencji zielonego gluta - bleee...
Ostatnio jadłam ciasteczka robione przez Druzinów - Druzinów, nie Gruzinów, to taka mniejszość narodowa :) Były strasznieeeeee pyszne!

Posted

[quote name='Asiaczek']Z nasłuchu o wystawie w Poznaniu to wiem tylko tyle, że BUNDUSTAR African Elite FCI - dosk.1, CWC, r.CACIB (przechodzi!).
Pięknie!
Gratulacje:)

Pzdr.

Tyle to i ja wiem :cool3:.
BRAWOOOO DLA BUNDUSTARA (Benjiego) !!!

Posted

[quote name='Asiaczek']Korenia - a gdzie żyją Druzini...? I jakie to były ciasteczka?

Pzdr.

Jest to mniejszość żyjąca w Syrii, Libanie i innych okolicznych państwach, trochę jest ich też w Polsce, w sumie około 500-600 tysięcy. W necie niestety na ich temat nic, a nic nie ma...
Ciasteczka były coś a'la kruche z nadzieniem jakby truflowym, nie do opisania inne z pistacjami z ciasta francuskiego... pychaaaa

Posted

Buszki napisał(a):
Tyle to i ja wiem :cool3:.
BRAWOOOO DLA BUNDUSTARA (Benjiego) !!!

To czemu nic nie napisałas? Jesteś zajęta czyms innym?;)

Korenia napisał(a):
Jest to mniejszość żyjąca w Syrii, Libanie i innych okolicznych państwach, trochę jest ich też w Polsce, w sumie około 500-600 tysięcy. W necie niestety na ich temat nic, a nic nie ma...
Ciasteczka były coś a'la kruche z nadzieniem jakby truflowym, nie do opisania inne z pistacjami z ciasta francuskiego... pychaaaa

Ja tam bym od razu przepis wzięła...

Iza. napisał(a):
Ooo super wieści z Poznania, gratulacje dla Benjiego i jego właścicieli :cool3:

Może Krysia (BUNDUSTAR na DGM) sama tutaj wejdzie ...?

pzdr.