Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ooo cieszę się że zgadłam, uwielbiam psy z ładnym ruchem. Pies z ładnym równym kłusem, dobrym wykrokiem to miód na moje oczy, temu ten czarnulek w oko mi wpadł :lol:

A z makarony chińskiego to jadłam dziś sałatkę, nie powiem całkiem dobra była :cool3:

• Replies 49.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Asiaczek

18152

• M&S

1809

• Alicja

1483

• taxelina

1475

Top Posters In This Topic

Posted

Ja generalnie wole makaron sojowy, ale... byłam tak głodna, że, nie myslałam, co wolę, ale aby szybciej, co bliżej ręki...:evil_lol:
A poza tym spaghetti z makaronem sojowym to juz by było przegięcie:diabloti:...

Pzdr.

Posted

Hm, wg mnie to on jest raczej bezsmakowy... przejmuje smak potrawy, do której go wrzucasz. Ja często robię tak, że po smażeniu np.kurczaka w curry na pozostały na patelni "smak" wrzucam ten makaron sojowy + dolewam trochę sosu sojowego. I mam super marakon!
Albo dodaję do niektórych sałatek jako wypełniacz i jako bazę;)

Pzdr.

Posted

Ja uwielbiam ryżowy. Zwłaszcza jak gdzieś wybieramy się na wycieczkę. To robię sałatkę z makaronu ryżowego wrzucam wszystkie warzywa jakie mam w lodówce (pomidor, sałata, ogórek, papryka, seler naciowy itp.) do tego uprażone na patelni pestki słonecznika i dyni. Sos to zmiksowany ogórek z oliwą + przyprawy. Do tego zawsze też małe kotleciki do łapki. O wtedy mogę jechać, nie znosze wycieczek jak nie mam kosza z żarciem (nie jestem fanką tego co serwują przydrożne bary).

Posted

Cienka napisał(a):
Ja uwielbiam ryżowy. Zwłaszcza jak gdzieś wybieramy się na wycieczkę. To robię sałatkę z makaronu ryżowego wrzucam wszystkie warzywa jakie mam w lodówce (pomidor, sałata, ogórek, papryka, seler naciowy itp.) do tego uprażone na patelni pestki słonecznika i dyni. Sos to zmiksowany ogórek z oliwą + przyprawy. Do tego zawsze też małe kotleciki do łapki. O wtedy mogę jechać, nie znosze wycieczek jak nie mam kosza z żarciem (nie jestem fanką tego co serwują przydrożne bary).

Smakoszka:)

Czarna_Owieczka napisał(a):
podobno ten sos sojowy to dobry jest :razz: ale ja nic sojowego jeść nie mogę, bo mam alergię ;)
jeżeli chodzi ogólnie o makarony to uwieeeelbiam, ja to w ogóle kocham bardzo bardzo włoską kuchnię :loveu:

O, szkoda. Ja lubię sos sojowy i jego różne smakowe warianty...

Pzdr.

Posted

lubię dobre jedzonko (nie musi być wykwintne czy wyszukane), jednak bary przydrożne to porażka (przynajmniej dla mnie) potem taki obiadem odbija mi się do końca dnia:angryy:.

0

Posted

WSZYSTKIEGO
NAJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJ
DLA MIOTU
"M"
:multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi:

No już przestańcie gadać o jedzeniu :evil_lol: bo mi kiszki marsza zaczną grać. :diabloti:

Pzdr

Posted

Asiaczek napisał(a):
...a gdzie tutaj mowa o jedzeniu...? Wczoraj to było wczoraj:)
Dzisiaj mogę jedynie napisać, co jadłam na sniadanie (a było naprawde super!)... Chcesz?

Pzdr.

Pewnie tego pożałuję :) - chcę (hi hi hi)

Pzdr

Posted

agnethka napisał(a):
Dzisiaj tu gadają o pogodzie ;))

No, właśnie, taki neutralny temat i jednocześnie jaki pojemny...

bety napisał(a):
Pewnie tego pożałuję :) - chcę (hi hi hi)
Pzdr

Świezy chlebek Poligonowy (znacie go bardzo dobrze!),
masełko,
serek żółty z dziurami większymi niż sam ser
szynka Lisiecka (sam zmak!)
jajeczniczka z cebulką + posypka ze słodkiej i pikantnej papryczki - malinka!
serek Camembert (kozi! mój ulubiony ostatnio)
pomidorek, ogórek konserwowy, mała cebulka pokrojona na cieniutkie piórka
herbatka z cytryną

W połowie śniadanie - niestety - napój z proszku Arthryl. To jeszcze ok. 30 dni będę go piła na to moje kolano. Jest ohydny!

PO sniadaniu - 2 kapsułki z kwasami Omega 3 i 6;) (dla zdrowia)

Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
No, właśnie, taki neutralny temat i jednocześnie jaki pojemny...

Świezy chlebek Poligonowy (znacie go bardzo dobrze!),
masełko,
serek żółty z dziurami większymi niż sam ser
szynka Lisiecka (sam zmak!)
jajeczniczka z cebulką + posypka ze słodkiej i pikantnej papryczki - malinka!
serek Camembert (kozi! mój ulubiony ostatnio)
pomidorek, ogórek konserwowy, mała cebulka pokrojona na cieniutkie piórka
herbatka z cytryną

W połowie śniadanie - niestety - napój z proszku Arthryl. To jeszcze ok. 30 dni będę go piła na to moje kolano. Jest ohydny!

PO sniadaniu - 2 kapsułki z kwasami Omega 3 i 6;) (dla zdrowia)

Pzdr.

Ołaaaał! ja nigdy nie mam czasu na śniadanie, mam ważniejsze rzeczy do zrobienia rano i najczęściej to jem dopiero obiad jak wracam do domu czyli koło 16-17 ;)
Ale że urzęduje u nas babcia, to dziś wyjątkowo zjadłam pół kromki chleba z wędliną w drodze do autobusu :lol:

Posted

[quote name='gosiaja']ja to bym po pierwsze nie miała czasu na takie śniedania a po drógie to by mi się rano nie chciało przygotowywać
Ja to jestem "kanapkowiec" i bez sniadanie to się nigdzie nie ruszam. No, może na pobranie krwi...

[quote name='Angelika_Roser']

[FONT=Comic Sans MS]dzień dobry :lol:[/FONT]

Hejka!

[quote name='Iza.']Ołaaaał! ja nigdy nie mam czasu na śniadanie, mam ważniejsze rzeczy do zrobienia rano i najczęściej to jem dopiero obiad jak wracam do domu czyli koło 16-17 ;)
Ale że urzęduje u nas babcia, to dziś wyjątkowo zjadłam pół kromki chleba z wędliną w drodze do autobusu :lol:
Wiesz, mnie ostatnio to juz nigdzie się nie spieszy...;)

Pzdr.

Posted

od wczoraj jestem na diecie wiec nie w głowie mi serki :evil_lol: Właśnie pożegnałam pyszne śniadanka składające się z serków :evil_lol:po za tym przez wczorajszą rozmowe o makaronach narobiłyście mi ochoty na tiramisu xD Kurde wiedziałam żeby tu nie wchodzić :eviltong: