Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hehehe, zmusić FCI do uznania koloru wcale nie jest tak łatwo! A przede wszystkim trzeba zmusić kraj wprowadzający rasę (Anglia), aby wypowiedziała się pozytywnie co do nowego koloru. Słyszałam, że były niezłe przepychanki i inne takie, aby uznać kolor pręgowany wśród basków...

A faktycznie kolor trindle chyba jest pierwszy w kolejce do uznania, ale co na to Anglia?!

Zdjęć dorosłych trindli nie mam. Ale dzisiaj wstawię zdjęcia moich bąbelków, OK?
Pręgi są na brązowym tle (policzki!). Na razie nie widać tego zbyt dobrze, ale one są...
pzdr.

• Replies 49.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Asiaczek

18152

• M&S

1809

• Alicja

1483

• taxelina

1475

Top Posters In This Topic

Posted

Witaj Asiaczek :multi:
Dawno mnie nie było ale to przejściowy brak czasu na DGM!
Wiesz co czasem to już mi ręce opadają z tym FCI i tymi kolorami jakie mogą być a jakie nie bo czasami takie poprawne pieski grzeją fotele w domowym zaciszu a mogłyby wiele wnieść dla rasy a tak klops :shake: ale tak bywa co nie zmienia faktu, że Twoje Basenji napewno znajda kochajace domy i beda sie tam mialy swietnie za co mocno trzymam kciuki :thumbs:
Szkoda, że nie masz fotek dorosłych Trindli bo z chęcią bym je zobaczyła bo nigdzie w necie nie mogłam znaleść :mad:
Przekazujemy wielkie mizianko i całuski dla uroczych basiorków i ich Mamusi :loveu:

Posted

Zaraz powinnam wychodzić z psiakami na wieczorny obchód osiedla, ale aż się boję... jakies dziwne przedmioty latają w powietrzu, wietrzysko takie, że no. psa nie wygnasz..., deszcz akurat nie pada, ale pewnie i tak ze spacerków wrócę przemoczona... Brrrr...

No nic. Trzeba się przemóc i jazda na spacery. Ojczyzna w potrzebie!
A po spacerkach wstawię wczorajsze i dzisiejsze fotki trindelków-rondelków.:lol:
Rondelki są cudne!:loveu::loveu::loveu::loveu:
pzdr.

Posted

[quote name='hanacek']Tiesz dlja mnie jest szkoda co nie uznany kolorek trindl.:placz::placz::placz:
Ja nalazla na netu tylko szczenka trindl- v germanii.

Mila - dzięki za wstawienie fotki.:lol:
Pzdr.

Posted

[quote name='sylrwia']:mad: Asiaczek kij mi w mrowisko włożyłaś! Na gg mnie nękają:angryy:

daj Gg tez Cię Ponękam:diabloti::evil_lol::evil_lol:
chcoiaż niewiem o co Chodzi:roll:

[quote name='Alicjarydzewska']:cool3:odleciała.....................

Przy Takiej Pogodzie wcale sie nie zdziwie! Justynka [Pinczerka] TEż ODLECIAłA xD

Posted

sylrwia napisał(a):
:mad: Asiaczek kij mi w mrowisko włożyłaś! Na gg mnie nękają:angryy:

Uhahahaha, no i dobrze! Beęzie to dla Ciebie cudowna mobilizacja, aby przemóc się i załatwić sprawę do końca!!! Ja już nogami przebieram...:oops:
I, broń boshe, nie zdradzaj, co to za nowinka, OK? Ale będzie niespodziewajka!!! A "gg" wyłącz i już. Ludziska wytrzymają...:evil_lol:
Pzdr.i całuski.
Joanna

Posted

[quote name='hanacek']Tiesz dlja mnie jest szkoda co nie uznany kolorek trindl.:placz::placz::placz:
Ja nalazla na netu tylko szczenka trindl- v germanii.

one maja o wiele mniej rudego od tri jak widze ?
kurcze to ja o innym kolorze myslalam :roll:

Posted

Asiaczku na tym zdjeciu to część ta ruda wyglada normalnei a tylko dwa na pregowane. W takim przypadku rude sa wystawowe, czy moga nieść pręgowane geny i też dostaną wbitego "misia" w metryczce??

Posted

Hej, wróciłam, chociaż w wieeeeelkim trudem. Za ostatnim obchodem tak zaczęło wiać i padać, że przed oczami miałam ścianę deszczu i "coś" mnie pchało ewidentnie w bok. Oczywiście, dzielnie się opierałam Naturze i w sumie dotarłam do klatki schodowej. Ale już otworzenie drzwi wejściowych to bylo nie lada wyzwanie...

No nic. Jestem i bardzo mnie ciekawi, co to bedzie jutro rano...:diabloti:

Sylrwia - wg mnie, cały miot powinien miec "misia". Ale może ja się mylę...?
Za chwile fotki.
Pzdr.