Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Korenia napisał(a):
Zdjęć mam dużo ;) Na razie zgrałam na kumpka i się zmniejszają. Jeszcze soboty nie obrobiłam, a tu już niedziela woła :evil_lol: Mam ponad 1,5 tys. fot z wystawy, także zanim wrzucę to trochę potrwa, a dzisiaj jeszcze mamy kurs do weta.

no to czekamy na zdjęcia z Basenji :)

• Replies 49.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Asiaczek

18152

• M&S

1809

• Alicja

1483

• taxelina

1475

Top Posters In This Topic

Posted

deer_1987 napisał(a):
Na razie wystawy teraz na pierwszym miejscu :)
O, tak, zdecydowanie:)

Bundustar napisał(a):
BUNDUSTAR był bez `Taty` ;) i nie dostał OPR tylko jego Pani ;) za to, że go podobno ciągnie na ringówce, dziwne wnioski bo Benji ładnie biega na ringu i nie muszę go ciągnąć choć pewnie Pani Sędzia była o tym przekonana bo biegłam pół kroku przed psem i może stąd takie wrażenie ;) ocena: doskonała, 1 lokata, res CACIB, CWC - myślę, że to ładnie jak na młodego pieska. Dyskutować nie ma sensu, na początku Pani Sędzia była przekonana, że ogląda suczkę ;)

...nawet tutaj pokazała się z dobrej-inaczej strony...

Paulinka10 napisał(a):
Spóźnione troche ale również gratuluje:)
Ale super łazienka fajnie na ciemno,miejsce na kuchnie też super,ogólnie fajne są takie otwarte kuchnie..

Kiedys marzyła mi się taka kuchnia, ale... czas/finanse weryfikuje te plany...

Korenia napisał(a):
Zdecydowanie lubi upominać :evil_lol: Te Thaie co przed wami były były 3- jeden dostał OPR, za to że drze japę, drugi że po cieczce[czy w trakcie, nie wiem dokładnie] i wcale tu nie powinien być, a trzeci, że nie umie się dobrze wystawić :evil_lol:

Hahaha, dobrze za to popatrzec, jak pani sędzia wystawie swoje psy...

Korenia napisał(a):
Zdjęć mam dużo ;) Na razie zgrałam na kumpka i się zmniejszają. Jeszcze soboty nie obrobiłam, a tu już niedziela woła :evil_lol: Mam ponad 1,5 tys. fot z wystawy, także zanim wrzucę to trochę potrwa, a dzisiaj jeszcze mamy kurs do weta.

Czyżby coś z Amiską było nie tak...?

Pzdr.

Posted

Bundustar napisał(a):
no to czekamy na zdjęcia z Basenji :)

Tez czekam z niecierpliwością, jak zmieniły się "dzieciaki" - Max, Benji, Ulenka i jak wyglądały czeskie psiaki...

Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):

Czyżby coś z Amiską było nie tak...?

Pzdr.

Na szczęście nie ;) Ona tylko cieczkę ma :evil_lol: jedziemy z Wilusiem na ściągnięcie szwów, a że chodzimy do specjalisty od gryzoni to zawsze jest kilometrowa kolejka, bo ludzie przyjeżdżają do niego spoza Wrocławia.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Dzien będzie - tradycyjnie - pracowity. Czeka mnie wizyta w Banku, na poczcie. Chciałam równiez pójśc na cmentarz - ale przy takiej pogodzie - to raczej nie wypali.
Poza tym musze spieszyc się z fotkami, bo juz w czwartek - wyjazd na Słowenię na wystawę Europejską i Klubową:) Czasu mało...
Dzisiaj tez odbieram Farika, Wahzirka i Żelcię z hoteliku...

Pzdr.

Ja też w czwartek wyruszam i wracam we wtorek.

Korenia napisał(a):
Zdecydowanie lubi upominać :evil_lol: Te Thaie co przed wami były były 3- jeden dostał OPR, za to że drze japę, drugi że po cieczce[czy w trakcie, nie wiem dokładnie] i wcale tu nie powinien być, a trzeci, że nie umie się dobrze wystawić :evil_lol:

Ha ha ha, aż spojrzałam kto tam sędziował thaje - i jakoś mnie nie dziwią te spostrzeżenia. :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Tylko, że ta pani wszystkich op... a sama wiele takich i jeszcze gorszych przewinien ma na koncie jak wystawia swoje psy. :shake:
I chyba regulaminu nowego nie zna - bo teraz z cieczką można wystawiać. :eviltong:

Pzdr

Posted

Korenia napisał(a):

może ma wieczne PSM ;)

Cienka , masz łazieneczkę w moich kolorach ;)

Asiaczku , dojechał ten Chińczyk ;) ??

Posted

Cienka napisał(a):
a dziękuje:lol: łazienkę sam projektowałam, efekt na żywo jest lepszy

Ooo to tym bardziej suoer, zdolna bestia z Ciebie :cool3:

Asiaczek napisał(a):

Dzięki!
Fakt, łazienka w takich ciemnych kafelkach ładnie wygląda, mi się podoba.
Ja juz widziałam u koleżanki i u niej to kafelki zostały połozone nie w pionie ale w poziomie - tez super wygląda:)

Mi to się marzy, jak kiedyś wyprowadzę się na swoje, łazienka z czarnymi kafelkami, ale wszyscy mi odradzają, bo podobno straszne zacieki się robią.
A i oprócz łazienki marzy mi się taka wysepka w kuchni, jak w filmach hah :lol:

Posted

Faktycznie sędzia mógłby znać nowy regulamin.
Przez nieprzyjemnych sędziów niektórzy się zrażają do wystaw, a przecież, to my (wystawcy) ponosimy spore koszty i możemy oczekiwać chociaż odrobiny sympatii i wyrozumiałości. Na jednej z wystaw widziałam jak sędzia się złościł na młodą prezenterkę, że sama nie wie co ma robić, a niby skąd miała wiedzieć jak była pierwszy raz na wystawie.

Posted

Iza. napisał(a):
Ooo to tym bardziej suoer, zdolna bestia z Ciebie :cool3:

Mi to się marzy, jak kiedyś wyprowadzę się na swoje, łazienka z czarnymi kafelkami, ale wszyscy mi odradzają, bo podobno straszne zacieki się robią.

Kopiłam jakiś tani środek na kamień w biedronce i tam gdzie jest nim przetarte nie ma problemu z zaciekami.
Ja bardziej się bałam czy nie oszaleje przy szklanej baterii i czyszczeniu jej ale jest ok

Posted

Hi,

Joanna... HUGE CONGRATS to success in Tulln!!!!! Fantastic!

Cross fingers for you and all Asiaczek dogs in Celje :lol:

To all Basenji-people that have been in wroclaw...It was a pleasure to meet you all, nice to see you and your dogs again :loveu:

Thanks for the delicious salad :sabber: was REALLY good!!!

Happy to have seen Ofi and Ola again!

And thanks to Zuza for helping me with the photos and for cheering when Dojo was running for BOG! :multi: Korenia have you been there too?

AND special thanks to Joanna for this wonderful gift with Dojo! I LOVE IT :lol:

Hugs!
Katrin

Posted

[quote name='Alicja']może ma wieczne PSM ;)
Cienka , masz łazieneczkę w moich kolorach ;)
Asiaczku , dojechał ten Chińczyk ;) ??
Jak ma wieczne PSM - to się powinna leczyć;)
Tak chińczyk dojechał po monicie z mojej strony, a czas oczekiwania - półtorej godziny, wrrrrrrr......

[quote name='Iza.']Ooo to tym bardziej suoer, zdolna bestia z Ciebie :cool3:
Rodzina mojego świadka ślubnego mają łazienkę w czarnych kafelkach (błyszczące) i ciekawie to wygląda, chociaż, gdybym ja w mojej dziupelce takie kafelki dała, to juz bym chyba dostała klaustrofobii...

Wiem, jak wygląda taka wysepka, bo moi znajomi (mieszkający we własnym domku) tak właśnie mają zrobioną kuchnię.

[quote name='jamnicze']Faktycznie sędzia mógłby znać nowy regulamin.
Przez nieprzyjemnych sędziów niektórzy się zrażają do wystaw, a przecież, to my (wystawcy) ponosimy spore koszty i możemy oczekiwać chociaż odrobiny sympatii i wyrozumiałości. Na jednej z wystaw widziałam jak sędzia się złościł na młodą prezenterkę, że sama nie wie co ma robić, a niby skąd miała wiedzieć jak była pierwszy raz na wystawie.
Nasz regulamin nie precyzuje, gdzie i w jaki sposób osoba wystawiająca po raz pierwsza psa, ma się nauczyć go prezentować. Może to zrobić przy pomocy jakiejś osoby z Sekcji/Oddziału, może oddac psa w ręce profesjonalnego handlera... Ale tu znowu problem: skąd ten ktoś ma wiedziec, gdzie się skierować po pomoc. Jakoś nic na ten temat nigdzie nie jest napisane...

[quote name='Cienka']Kopiłam jakiś tani środek na kamień w biedronce i tam gdzie jest nim przetarte nie ma problemu z zaciekami.
Ja bardziej się bałam czy nie oszaleje przy szklanej baterii i czyszczeniu jej ale jest ok
SZKLANA BATERIA...?

[quote name='Dojo']Hi,
Joanna... HUGE CONGRATS to success in Tulln!!!!! Fantastic!
Cross fingers for you and all Asiaczek dogs in Celje :lol:
To all Basenji-people that have been in wroclaw...It was a pleasure to meet you all, nice to see you and your dogs again :loveu:
Thanks for the delicious salad :sabber: was REALLY good!!!
Happy to have seen Ofi and Ola again!
And thanks to Zuza for helping me with the photos and for cheering when Dojo was running for BOG! :multi: Korenia have you been there too?
AND special thanks to Joanna for this wonderful gift with Dojo! I LOVE IT :lol:
Hugs!
Katrin
Hi, Katrin:)
my pleasure:)

[quote name='Korenia']Zdjecia z niedzieli z Wrocławia :)
http://picasaweb.google.pl/ReniaAmy/CACIBWrocAwNiedziela?authkey=Gv1sRgCNiU8ubt5KOYPg
O, jak się postarała:)
Jak znajdę jakąś ładną fotkę, to mogę ukraść?

pzdr.

Posted

Niestety, dopiero teraz wklejam zdjęcia z wystawy w Chorzowie. Ale wiem, że na pewno Wam się spodobają:) Są tam znajome buzie ludzie i psie...

Będzie trochę nie pokolei, ale to chyba nie stanowi problemu, prawda?

FELMERIA FOR CHRISTMAS EVE Asiaczek FCI - Felka
Ćwiczenia z Panienkąbubu:)

Uploaded with ImageShack.us

Cdn.
Pzdr.

Posted

Cienka napisał(a):
Tak szklana, na zdjeciu widać takie szklane kółko to nasza łazienkowa atrakcja dla gości :razz:

Widziałam tę kulę, ale nie pomyślałam, że to jest BATERIA... ot, zacofana stara baba...

Pzdr.