Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 49.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Asiaczek

18152

• M&S

1809

• Alicja

1483

• taxelina

1475

Top Posters In This Topic

Posted

Asiaczek napisa艂(a):
Zgadza si臋. Sprawdza艂am Tr贸jmiasto i Olsztyn iPozna艅 - nie ma...
No wi臋c nie pozostaje nic innego, jakprzyjecha膰 z ch艂opakami idziewczynami do W-wy...:)

Pzdr.

ale to nie jest tak 偶e tylko dla mieszka艅c贸w warszawy jest darmowe ??

Posted

Asiaczek napisa艂(a):
UWAGA UWAGA UWAGA UWAGA UWAGA

Poni偶ej podaj臋 link do strony Urz臋du m.st. Warszawy w/s bezp艂atnego czipowania ps贸w i kot贸w!
http://www.bip.warszawa.pl/Menu_podmiotowe/Biura_Urzedu/OS/Zwierzeta/chipowanie.htm

Warto skorzystac z oferty, aby kiedys (tfu, tfu, tfu...) nie by艂o za p贸藕no...

Pzdr.

pzdr.

U nas ta akcja ju偶 jest enty raz ja ju偶 dawno za chipowa艂am wszystkie moje psiaki :) I Zarejestrowa艂am bo trzeba pami臋ta膰 偶e sam wszczepiony za darmo chip nie jest zarejestrowany w bazie. Trzeba to uczyni膰 po wcze艣niejszej op艂acie poprzez stron臋 http://www.identyfikacja.pl/

Gosiaja w Tr贸jmie艣cie akcje bezp艂atnego chipowania s膮 organizowane r贸wnie cz臋sto co w Warszawie.

Posted

B艂yskotka napisa艂(a):
Ale fajne kicie :).
Czekam na wi臋cej fotek kici no i z Nitry ;).

Wczoraj musia艂am odpu艣ci膰. Albo to m贸j kom albo DGM - co艣 wariowa艂o. Wyrzuca艂o mnie, jakies b艂臋dy, 艂adowa艂o si臋 b. powoli...Odpu艣ci艂am...

Darianna napisa艂(a):
Ja bym zgarn臋艂a maine coona, ale to kiedy艣 :) Albo norweskiego le艣nego, mniam :)

A ja, jak moje persy odejd膮 za TM, to sobie sprawie Ragdolla i wezm臋 jak膮艣 kici臋 ze schroniska. To juz ustalone:)

gosiaja napisa艂(a):
ale to nie jest tak 偶e tylko dla mieszka艅c贸w warszawy jest darmowe ??

Chyba tak...

dzasta napisa艂(a):
U nas ta akcja ju偶 jest enty raz ja ju偶 dawno za chipowa艂am wszystkie moje psiaki :) I Zarejestrowa艂am bo trzeba pami臋ta膰 偶e sam wszczepiony za darmo chip nie jest zarejestrowany w bazie. Trzeba to uczyni膰 po wcze艣niejszej op艂acie poprzez stron臋 http://www.identyfikacja.pl/
Gosiaja w Tr贸jmie艣cie akcje bezp艂atnego chipowania s膮 organizowane r贸wnie cz臋sto co w Warszawie.

Te chipy nie id膮 do bazy "Identyfikacji", ale do mi臋dzynarodowej bazy "Safe-animal". i dodatkowo bezp艂atnie mo偶na jeszcze umie艣ci膰 psy w bazie Urz臋du m.st. W-wy... Ale to trzeba osobi艣cie pofatygowa膰 si臋 na Pl. Starynkiewicza.
Jest tylko jakie艣 nieporozumienie. W lecznicy powiedziano mi, 偶e oni jako lecznica sami i bezp艂atnie umieszczaj膮 te dane w bazie "Safe-animal", a na stronie napisane jest, 偶e musz臋 sama na m贸j koszt umie艣ci膰 dane ps贸w w bazie "Safe animal".
Tak czy siak, widz臋, 偶e trzeba b臋dzie si臋 przej艣膰 na ten Pl. Sarynkiewicz (akurat mieszka艂am niedaleko, wi臋c wiem, gdzie to jest) i dopyta膰. Zobaczymy...

dzasta napisa艂(a):
Gosiaja wiem od kole偶anki z Wejherowa 偶e tam bezp艂atnie chipuj膮 psy od bodaj偶e 2006 roku w celu rejestracji ps贸w na terenie miasta/gminy.
W Gda艅sku chipowanie ps贸w jest obowi膮zkowe i bezp艂atne. http://www.lecznica.gdansk.pl/index.php?id=57

O, gosiaja i jamnicze. Mo偶e skorzystacie?

Pzdr.

Posted

dzasta, wszystko 艂adnie i pi臋knie ale tylko dla mieszka艅c贸w Gda艅ska " Ca艂a us艂uga jest bezp艂atna tylko dla w艂a艣cicieli ps贸w zamieszka艂ych na terenie Gda艅ska. Prosimy o stawianie si臋 w艂a艣cicieli ps贸w z dowodem osobistym."
dla jamnicze jak znalaz艂
na moje nieszcz臋艣cie mieszkam w Gdyni i musz臋 zap艂aci膰 za taka us艂ug臋

Posted

A to widz臋 Joasiu 偶e z tym chipowaniem to ile wet贸w tyle info ja dosta艂am po zachipowaniu karteczk臋 偶e trzeba zarejestrowa膰 na tej stronie co poda艂am i dopiero b臋dzie w bazie...
Gosiaja ja nie wiem dok艂adnie gdzie mieszkasz pisze tylko tyle co wiem od znajomych na temat chipowania w tr贸jmie艣cie...

Brawo Zuzka i Offik!!! Gratulacje!!!

Joasiu co do kot贸w to widz臋 b臋dziemy mie膰 podobne ale my si臋 zastanawiamy jeszcze czy nie aby rosyjski niebieski :D A Maine Coon mnie piekielnie uczulaj膮 i jako艣 nigdy nie my艣la艂am 偶eby je mie膰...moja Bratanica i jej Mama maj膮 hodowl臋 Maine Coon i jak przychodzi艂o mi nieraz opiekowa膰 si臋 nimi podczas ich wyjazd贸w to nie ko艅czy艂o to si臋 dobrze dla mnie... :(

Posted

Elitesse napisa艂(a):
no wreszcie :)
pierwszego klienta mam dzis na 10 wiec wstawiaj wstawiaj hihi

Reszt臋 dam chyba po spacerach, bo teraz to dopiero wr贸ci艂am po zabiegach, potem by艂y ma艂e zakupy w TESCO. I przed chwil膮 zjad艂am 艣niadanie.
Tak ok. 13.00-13.30 - spacery i przed 17.00 trzeba wyj艣膰 do weta na zaj臋cia. Ale Twoje to mo偶e zaraz wy艣l臋 zmniejszone na maila, co?

bety napisa艂(a):
艣liczny "dzikusek"
Pzdr

E, 艂agodny jak baranek. Da艂 si臋 ponosi膰 na r臋kach, pog艂askach. wog贸le z臋bol贸w nie pokazywa艂, a pazurki, mimo 偶e nie obci臋te - ca艂y czas mia艂 schowane:)

gosiaja napisa艂(a):
dzasta, wszystko 艂adnie i pi臋knie ale tylko dla mieszka艅c贸w Gda艅ska " Ca艂a us艂uga jest bezp艂atna tylko dla w艂a艣cicieli ps贸w zamieszka艂ych na terenie Gda艅ska. Prosimy o stawianie si臋 w艂a艣cicieli ps贸w z dowodem osobistym."
dla jamnicze jak znalaz艂
na moje nieszcz臋艣cie mieszkam w Gdyni i musz臋 zap艂aci膰 za taka us艂ug臋

A mo偶e poczekaj jeszcze z tym chipowaniem. Mo偶e jeszcze b臋dzie mo偶na zrobi膰 b/p艂atnie...

agnethka napisa艂(a):
Brawo dla Zuzki i Ofika - pi臋kna prezentacja!
a Maine Coon - BOSKI ;)

Fajny, ale to nie jest rasa dla mnie. M贸j faworyt to rasa Ragdoll... i dziad贸wa ze schroniska:)

dzasta napisa艂(a):
A to widz臋 Joasiu 偶e z tym chipowaniem to ile wet贸w tyle info ja dosta艂am po zachipowaniu karteczk臋 偶e trzeba zarejestrowa膰 na tej stronie co poda艂am i dopiero b臋dzie w bazie...
Gosiaja ja nie wiem dok艂adnie gdzie mieszkasz pisze tylko tyle co wiem od znajomych na temat chipowania w tr贸jmie艣cie...

Brawo Zuzka i Offik!!! Gratulacje!!!

Joasiu co do kot贸w to widz臋 b臋dziemy mie膰 podobne ale my si臋 zastanawiamy jeszcze czy nie aby rosyjski niebieski :D A Maine Coon mnie piekielnie uczulaj膮 i jako艣 nigdy nie my艣la艂am 偶eby je mie膰...moja Bratanica i jej Mama maj膮 hodowl臋 Maine Coon i jak przychodzi艂o mi nieraz opiekowa膰 si臋 nimi podczas ich wyjazd贸w to nie ko艅czy艂o to si臋 dobrze dla mnie... :(

Ja twardo chc臋 Ragdoll'a i jak膮艣 bid臋 ze schroniska, taka typow膮 dziad贸w臋...
Ale to dopiero jak mi persy poodchodz膮... Na staro艣膰 nie b臋d臋 im fundowa艂a ma艂ych kotk贸w w domu, bo pewnie tylko pierze b臋dzie fruwa艂o po pokojach...

Pzdr.