Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Asiaczek napisał(a):
Cieszę się, że będziecie całą Rodziną:)
I fakt. Michał ma rację. Na zdjęciach jest tylko tycia część nagród baskowych...

Pzdr.

Asiu dziś nastąpiły pewne roszady rodzinne. Z Magdą i Olgą zostałem w Łodzi (w domu). O pozostałych szczegółach nie będę pisał:shake:.

Asiaczek napisał(a):
Hohoho, kto to do nas zawitał! Mudikowa znalazła czas i dla Asiaczków - czujemy się wyróżnieni:)

Pzdr.

Jak z Olgą pozwolimy to mama się odzywa:razz:

• Replies 49.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Asiaczek

18152

• M&S

1809

• Alicja

1483

• taxelina

1475

Top Posters In This Topic

Posted

Asiaczek napisał(a):

Przepis jest od Buszki
Składniki:
12 łyżek oleju
4 jajka
1,5 szkl. mąki
1 łyzeczka proszku do pieczenia
1 szkl. cukru
zapach, owoce

Olej + Jaja całe + cukier = utrzeć.
Dodać Mąkę + proszek do pieczenia + zapach = wymiezać.
Wylać ciasto na blaszkę, owoce na wierzch.
Piec w temp. 180 stopni ok. 40 minut.
Blaszka wysmarowana olejem(!) i wysypana bułką tartą.

Można dodać masę makową (gotową) = makowiec.
Można dodać mieszankę keksową (gotowa - keks.

Pzdr.

a jaka temperatura piekarnika i na ile minut ??

Vectra,czekam cały czas na zdjęcie tego ciasta
Asiaczek
, też poproszę o zdjęcie ciasta wstawię do przepisów

Posted

Vectra napisał(a):
ring 21 :) będziemy od 10 mniej więcej , o której baski wchodzą ?

Ring nr 3, baski wchodzą ok. 12.35.:)
Tak więc raczej ja Was będe pierwsza łapała:)

nefesza napisał(a):
Uuuuffff no tak, to sie nazywa ZYJACA galeria! 100x wiecej stron niz moja :D Obiecuje odwiedzac regularnie :)

A ja obiecuję molestować Ciebie o fotki psów i o nowości, osiągnięcia...

gosiaja napisał(a):
a jaka temperatura piekarnika i na ile minut ??
Vectra,czekam cały czas na zdjęcie tego ciasta
Asiaczek
, też poproszę o zdjęcie ciasta wstawię do przepisów

Temperaturę i czas pieczenia - wpisałam w przepisie: 180 stopni i ok. 40 minut.Ale mnie zawsze wychodzi czas pieczenia zdecydowanie dłuzszy, tak ok. godziny. Moze to wina mojego starego piekarnika...?
Zaraz zrobię zdjęcie,bo ciasto juz upieczone:)

Alicja napisał(a):
[FONT=Arial]Popieczone ciacha ??
doberek słoneczny :)
[/FONT]

Moje z truskawkami - tak. Mięsko na kotleciki przygotowane.
Zgłoszenie Maski na WDS - zopłacone i wysłane priorytetem:)
Mieszkanie odkurzone, Żelcia i Fariczek- już jada do hoteliku.
Tak ok. 13-tej - spacery, obiadek dla psów i potem smażenie kotletów. Strzyżenie głowy (mojej), musze trochę skrócić grzywkę. Pakowanie...

Pzdr.

Posted

Asiu kradnę przepis na ciasto truskawkowe, ja dzisiaj będę piec Murzynka dla rodziców, bo w weekend też jestem w Łodzi :) Ale niestety się miniemy, my w niedzielę. Mimo wszystko życzę powodzenia i sukcesów :) buziaczki

Posted

Ja właśnie na chwilkę zrobiłam sobie przerwe by odetchnąć, psiaki wybiegane, mieszkanie odkurzone, klatki wyczyszczone, materacyki przeprane, Fiolka wyskubana, jeszcze tylko za godz./pół mycie podłóg, kąpania, suszenia, strzyżenia, przyjazd Muszu, treningi z całą 3 i pakowanie, żeby rano można było dłużej pospać :) To bedzie szalone popołudnie, ale warto ;)

Posted

panienkabubu napisał(a):
Asiu kradnę przepis na ciasto truskawkowe, ja dzisiaj będę piec Murzynka dla rodziców, bo w weekend też jestem w Łodzi :) Ale niestety się miniemy, my w niedzielę. Mimo wszystko życzę powodzenia i sukcesów :) buziaczki

Kradnij, kradnij. Zaraz wstawię zdjęcie moje ciasta z truskawkami:)

Kaya napisał(a):
Ja właśnie na chwilkę zrobiłam sobie przerwe by odetchnąć, psiaki wybiegane, mieszkanie odkurzone, klatki wyczyszczone, materacyki przeprane, Fiolka wyskubana, jeszcze tylko za godz./pół mycie podłóg, kąpania, suszenia, strzyżenia, przyjazd Muszu, treningi z całą 3 i pakowanie, żeby rano można było dłużej pospać :) To bedzie szalone popołudnie, ale warto ;)

Hm, widze, że wszyscy maja jakiś szalony dzien dzisiaj...
Ja tez:)

Pzdr.

Posted

Witajcie Asiaczki !
Będę trzymać za Was kciuki !!!
Dopadłam się na chwile do komputera bo teraz to na wariackich obrotach, a to remont w nowym domu a to opieka nad moim małym Bouvierem no i oczywiscie przygotowania do matury blleeeee;/ no ale ja w sumie mature mam od urodzenia to chyba głupio by było nie zdac( licze że tak się nie stanie)!!! Dziś mieliśmy zakonczenie roku i od wt lecimy codziennie z matura ;/ Prosze o mocne trzymanie kciuków :)
Czekam na wieści z Opola na pewno dojdą do mnie pocztą pantoflową ;P

Posted

Florka_xyz napisał(a):
Witajcie Asiaczki !
Będę trzymać za Was kciuki !!!
Dopadłam się na chwile do komputera bo teraz to na wariackich obrotach, a to remont w nowym domu a to opieka nad moim małym Bouvierem no i oczywiscie przygotowania do matury blleeeee;/ no ale ja w sumie mature mam od urodzenia to chyba głupio by było nie zdac( licze że tak się nie stanie)!!! Dziś mieliśmy zakonczenie roku i od wt lecimy codziennie z matura ;/ Prosze o mocne trzymanie kciuków :)
Czekam na wieści z Opola na pewno dojdą do mnie pocztą pantoflową ;P

Florka - kciuki to na pewno będe trzymała do odboju:)

A z Opola to wiesci juz sa u mnie w Galerii, jakies...6 stron wczesniej;)

Natomiast z Łodzi to dopiero będa:)

Pzdr.

Posted

ja od rana juz bylam 3 razy na zakupach spozywczych + apteka + sklep z ciuchami - kupilam fajne spodnie i pasek !! :multi:
dodatkowo mialam jednego klienta na strzyzenie a teraz czekam na weta bo ma mi maluszki szczepic

na wieczor czeka na mnie sterta prasowania i jeszcze jeden wypad do sklepu ... :shake:

aa zapomnialam jeszcze smakolyki i zabawki pokupowalam szczeniakom do wyprawek :)

mam nadzieje ze zalatwilam wsio co mialam zalatwic bo jutro i poniedzialek sklepy poazmykane a w niedziele jestem w Lodzi :roll:

Posted

My też tak wchodzimy na ring ok 13 , więc sobie nie pokibicujemy ;)

a zdjęcia ciast , to ja dawałam setki razy już ..... majonezowiec robiłam w różnych smakach , kolorach ;)

Posted

I cross fingers for you all for the show on weekend!

We will have our next show next weekend in Dortmund, it's european winner show with 23 Basenji entered!! I am really excited!!

Hugs!
Katrin

Posted

Asiaczek napisał(a):
Florka - kciuki to na pewno będe trzymała do odboju:)

A z Opola to wiesci juz sa u mnie w Galerii, jakies...6 stron wczesniej;)

Natomiast z Łodzi to dopiero będa:)

Pzdr.

Oj Asiaczku przepraszam, chodziło mi o Łódz ;)

a tak w ogole to OGROMNIASTE GRATULACJE za Opole!!! Jak zawsze niezawodni !!! <jupi> :)

Posted

Agasia napisał(a):
to i ja poprosze!

Pewnie! I za Ciebie tez potrzymamy:)

Elitesse napisał(a):
ja od rana juz bylam 3 razy na zakupach spozywczych + apteka + sklep z ciuchami - kupilam fajne spodnie i pasek !! :multi:
dodatkowo mialam jednego klienta na strzyzenie a teraz czekam na weta bo ma mi maluszki szczepic
na wieczor czeka na mnie sterta prasowania i jeszcze jeden wypad do sklepu ... :shake:
aa zapomnialam jeszcze smakolyki i zabawki pokupowalam szczeniakom do wyprawek :)
mam nadzieje ze zalatwilam wsio co mialam zalatwic bo jutro i poniedzialek sklepy poazmykane a w niedziele jestem w Lodzi :roll:

Zdażysz, zdażysz... Też widzę zaganiana...

Vectra napisał(a):
My też tak wchodzimy na ring ok 13 , więc sobie nie pokibicujemy ;)
a zdjęcia ciast , to ja dawałam setki razy już ..... majonezowiec robiłam w różnych smakach , kolorach ;)

No to przynajmniej pogadamy PRZED ringiem. A po ocenie - jak nam się będzie chciało - pogadamy i wreszcie coś zjemy;)

Dojo napisał(a):
I cross fingers for you all for the show on weekend!
We will have our next show next weekend in Dortmund, it's european winner show with 23 Basenji entered!! I am really excited!!
Hugs!
Katrin

OK. we, for you too! And Petra will be in this show?

Florka_xyz napisał(a):
Oj Asiaczku przepraszam, chodziło mi o Łódz ;)
a tak w ogole to OGROMNIASTE GRATULACJE za Opole!!! Jak zawsze niezawodni !!! <jupi> :)

Dziękowac!

Pzdr.

Posted

Asiu ja już tez prawie gotowa, coraz lepiej się czuję, byłąm nawet na mini spacerku z Olą(odebrać wyniki Unguni od veta) i potem już sama z czarnymi emerytami, Ola się właśnie lekko budzi, ale ja już prawie mam gotowe..... ups bym się wygadała z niespodzianki ;-), szpice wchodzą o 10 tej więc bedziemy móc Ci kibicować i robić fotki, spokojnie po ocenie pogadać, już się cieszę na jutrzejszy dzień!

Posted

Asiaczek napisał(a):

OK. we, for you too! And Petra will be in this show?

Pzdr.

No, Petra will go to Austria next weekend for a show :-)