Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 49.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Asiaczek

18152

• M&S

1809

• Alicja

1483

• taxelina

1475

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Iza.']Oj biedny Serek, mam nadzieje, ze to nic poważnego.
Ja tez mam taką nadzieję.
Serek nadal kuleje, nie pokazałam go na ringu. W poniedziałek/wtorek trzeba jednak będzie iść do weta.

[quote name='betel']Trzymam nieco spóżnione kciuki i za pokaz i za łapkę Buszka:)
Ps. Bardzo mnie intryguje , co to jest ten osławiony majonezowiec?
Majonezowiec to po prostu nazwa ciasta.

[quote name='gosiaja']ciasto tu masz przepis
O, dzięki Gosiu!
Jak zwykle czuwasz nad tematemprzepisów:)

Pzdr.

Posted

[quote name='Korenia']I jak poszło Asiaczki :>?

[quote name='Alicja']Żadnych wieści ??

[quote name='jamnicze']Trzymałam cały czas kciuki, a tu jeszcze nic nie napisane.
Hej, hej, jak Wam poszło?
Pewnie tak się cała ekipa objadła, że im się na ring wyjść nie chciało
Jak ładnie trenują
http://img153.imageshack.us/img153/7171/resizeofimg34431.jpg
Hi, hi
http://img412.imageshack.us/img412/5010/wiosnaipsy218.jpg
I moja ulubienica :)
http://img88.imageshack.us/img88/4878/resizeofimg9210.jpg
Dopiero teraz jesteśmy w domu.
Poszło nam dobrze. Jestem zadowolona z oceny sędziego z Hiszpanii, dobry sędzia, dokładny, maca każdego psa wszędzie! Ale żaden z prezentowanych dzisiaj basków nie protestował:)
Zgłoszonych było 16 basków, 2 nie zostało doprowadzonych do oceny.

OFI CHILD OF THE STARS Asiaczek FCI - w.o.1, Best Baby.
Ofik-Tofik bardzo ładnie prezentował się na ringu, myslę, że wczorajszy krótki acz intensywny trening u mnie w domu przydał się. Bo i sama zuzka stwierdziła, że Ofik zdecydowanie lepiej i biegał i stał (szczególnie na BIS'ach), niż to miało miejsce w Katowicach.

BUNDUSTAR African Elite FCI - dosk.1, CAJC. Best Junior.
Benji prezentowany przez Mateusza pokazał się z b.dobrej strony nie tylko wygrywając ze swoim bratem, ale równiez pokonując suczkę z kl. młodziezy i otrzymując tytuł Best Junior.

BBWADDENE African Elite FCI - dosk.2.
Nadal szczupły, ale widac piękna głowę, mięśnie, sylwetkę, kąty. Jak nabierze trochę ciałka i ogłady ringowej - będzie to twardy orzech dla BUNDUSTARA.:) Bracia...

Kanibaru FROMAJE FRAIS - nb.

JAZZY BOY Asiaczek FCI - dosk.1, CAC, CACIB, Zwycięzca, BOB.
Dżezik prezentował się naprawde fajnie. Troche zmieniłam sposób ćwiczeń z nim i myslę, że efekty było widac. W karcie oceny ma wpisane przymiotniki takie, jak: fantastyczny, przepiękny, wspaniały. Szkoda, że te przymiotniki nie znalazły odzwierciedlenia na BOG, ale sędzia byl inny;)

OLA CHILD OF THE STARS Asiaczek FCI - w.o.1.
Pierwszy raz widziałam Oleńke na żywo. Na pierwszy rzut oka widac, że to sunia. Na pewno nikt nie powie, że to samczyk... cudne proporcje, głowa, pręgowanie. Jeszcze kuperek w górze, ale w biegu - po prostu piękna. W stójce - prezentowana przez Mateusza - jeszcze trochę rozbrykana, ale... ma cudeńko czas na naukę. Buszki juz wie, co i jak i wierzę, że Oleńka jeszcze da nam popalić:)

LOVE IS IN THE AIR Asiaczek FCI - dosk.1, CWC, r.CACIB.
Erka pięknie biegała, stała. Liczę, że to wyjdzie na fotkach.:) Podobała się sędziemu (opis!), nawet nie brykała, jak to miało miejsce w Katowicach:)

FELMERIA FOR CHRISTMAS EVE Asiaczek FCI -
Felcia znowu zadziwiła sędziego, że tak pięknie porusza się. Stójka - nie mam uwag;)

Nalezy jeszcze dodać, że Mateusz razem z Dżezem zajęli II miejsce w gr. starszej w konkurencji Młodego Prezentera. Brawo!!!

Została zrobiona cudowna fotka: DOJO, OFI, OLA. Nie pamiętam, kto ja zrobił, chyba Pal.
No i mamy piękne grupowe zdjęcie wszystkich basków obecnychna wystawie. Tylko chyba bez Dżeza i Felki, którzy byli w tym momencie na MP. Myslę, że to będzie fajna pamiątka z wystawy dla kazdego z nas:)

Na razie tyle.
A, podobała mi się suczka ULENA Stellanova. Suczka tri, ciutke za gruba, ale bardzo pięknie i spokojnie, rzecz by się chciało dostojnie, prezentowała się na ringu. Niestety, lekkie załamanie grzbietu trochę odejmowało uroku, ale duże brawa dla właścicieli za trud włożony w przygotowanie suni i za chęci wystawienia suczki.

Na tę wystawę przyjechała Katrin z Dojo i Peony. Dojo (tatuś OFI'ego i OLI) wygrał kl. otwartą, a Peony była dosk.2 w kl. otwartej w sukach. Katrin zadowolona z CWC dla Dojo:)

Pzdr.

Posted

I jeszcze wielkie podziękowania dla Katrin za wspaniałe prezenciki, już się psiaki w domu nimi zajęły, chociaz Ofi taki wykończony, ze jak się położył na fotelu to nawet do jedzenia nie miał siły wstać. Maluch na koniec wycieczki zaliczył jeszcze 20 minutowa podróż pociągiem i był bardzo bardzo grzeczny, chociaz podejrzewam, ze to przez zmęczenie, bo spał wygodnie rozłożony na siedzeniu.

Posted

Asiaczek napisał(a):
A co Ty robisz o tej porze na Dogo? Spac, bo jutro do szkoły!
I utulaj Ofika, dzielny z niego chłopak, a jaki całusny:)

pzdr.

Już się kładę, na szczęście jutro mam pociąg 8.48 i w miarę luźny dzień w porównaniu do ubiegłego tygodnia.

Posted

[quote name='Zuza i Noddy']I jeszcze wielkie podziękowania dla Katrin za wspaniałe prezenciki, już się psiaki w domu nimi zajęły....

Zuza, you're welcome :-)

It was a really nice day today...very happy and proud of the kids, they are developing soooo nicely, just got to love them :loveu:

And of course I'm really happy of Dojo's first polish CWC...I guess we will try to continue and finish polish championchip :cool3: and with Peony's 2nd place I'm also satisfied...it was a hard competition with the other female and it's ok for me...we will try it again next time ;)

Here are just a few photos...I am sooooo tired and need to go to bed now...tomorrow I have to get up at 6 to go to work :shake:

Will post some more photos tomorrow :evil_lol:

Good night all!
Katrin

Posted

Super wieści z Opola, a jakie fajne spotkanie i fotki : )
Ja na razie żegnam się chyba do soboty, od jutra ruszam z egzaminami w piątek jeszcze kilka rzeczy do zaliczenia, codziennie ćwiczenia z naciskiem na Muszu (okres buntu ;) ) strzyżenia psiaków i kąpanie, przygotowania wieczorkiem w kościele do bierzmowania i mam nadzieje że to tyle, chyba najgorszy tydzień w tym roku właśnie się rozpoczął. Widzimy się w Łodzi przy ringu basków :)

Posted

[quote name='Asiaczek']Dopiero teraz jesteśmy w domu.
Poszło nam dobrze. Jestem zadowolona z oceny sędziego z Hiszpanii, dobry sędzia, dokładny, maca każdego psa wszędzie! Ale żaden z prezentowanych dzisiaj basków nie protestował:)
Zgłoszonych było 16 basków, 2 nie zostało doprowadzonych do oceny.

OFI CHILD OF THE STARS Asiaczek FCI - w.o.1, Best Baby.
Ofik-Tofik bardzo ładnie prezentował się na ringu, myslę, że wczorajszy krótki acz intensywny trening u mnie w domu przydał się. Bo i sama zuzka stwierdziła, że Ofik zdecydowanie lepiej i biegał i stał (szczególnie na BIS'ach), niż to miało miejsce w Katowicach.

BUNDUSTAR African Elite FCI - dosk.1, CAJC. Best Junior.
Benji prezentowany przez Mateusza pokazał się z b.dobrej strony nie tylko wygrywając ze swoim bratem, ale równiez pokonując suczkę z kl. młodziezy i otrzymując tytuł Best Junior.

BBWADDENE African Elite FCI - dosk.2.
Nadal szczupły, ale widac piękna głowę, mięśnie, sylwetkę, kąty. Jak nabierze trochę ciałka i ogłady ringowej - będzie to twardy orzech dla BUNDUSTARA.:) Bracia...

Kanibaru FROMAJE FRAIS - nb.

JAZZY BOY Asiaczek FCI - dosk.1, CAC, CACIB, Zwycięzca, BOB.
Dżezik prezentował się naprawde fajnie. Troche zmieniłam sposób ćwiczeń z nim i myslę, że efekty było widac. W karcie oceny ma wpisane przymiotniki takie, jak: fantastyczny, przepiękny, wspaniały. Szkoda, że te przymiotniki nie znalazły odzwierciedlenia na BOG, ale sędzia byl inny;)

OLA CHILD OF THE STARS Asiaczek FCI - w.o.1.
Pierwszy raz widziałam Oleńke na żywo. Na pierwszy rzut oka widac, że to sunia. Na pewno nikt nie powie, że to samczyk... cudne proporcje, głowa, pręgowanie. Jeszcze kuperek w górze, ale w biegu - po prostu piękna. W stójce - prezentowana przez Mateusza - jeszcze trochę rozbrykana, ale... ma cudeńko czas na naukę. Buszki juz wie, co i jak i wierzę, że Oleńka jeszcze da nam popalić:)

LOVE IS IN THE AIR Asiaczek FCI - dosk.1, CWC, r.CACIB.
Erka pięknie biegała, stała. Liczę, że to wyjdzie na fotkach.:) Podobała się sędziemu (opis!), nawet nie brykała, jak to miało miejsce w Katowicach:)

FELMERIA FOR CHRISTMAS EVE Asiaczek FCI -
Felcia znowu zadziwiła sędziego, że tak pięknie porusza się. Stójka - nie mam uwag;)

Nalezy jeszcze dodać, że Mateusz razem z Dżezem zajęli II miejsce w gr. starszej w konkurencji Młodego Prezentera. Brawo!!!

Została zrobiona cudowna fotka: DOJO, OFI, OLA. Nie pamiętam, kto ja zrobił, chyba Pal.
No i mamy piękne grupowe zdjęcie wszystkich basków obecnychna wystawie. Tylko chyba bez Dżeza i Felki, którzy byli w tym momencie na MP. Myslę, że to będzie fajna pamiątka z wystawy dla kazdego z nas:)

Na razie tyle.
A, podobała mi się suczka ULENA Stellanova. Suczka tri, ciutke za gruba, ale bardzo pięknie i spokojnie, rzecz by się chciało dostojnie, prezentowała się na ringu. Niestety, lekkie załamanie grzbietu trochę odejmowało uroku, ale duże brawa dla właścicieli za trud włożony w przygotowanie suni i za chęci wystawienia suczki.

Na tę wystawę przyjechała Katrin z Dojo i Peony. Dojo (tatuś OFI'ego i OLI) wygrał kl. otwartą, a Peony była dosk.2 w kl. otwartej w sukach. Katrin zadowolona z CWC dla Dojo:)

Pzdr.

Asiu, wielkie gratulacje! Tak się cieszę,że moje ulubiony pieski wygrywają i to,kiedy jest spora konkurencja! Tak trzymać!!!
Czekam na zdjęcia!

Posted

O,już widzę,że Dojo wstawił foteczki! Super! Bardzo mi się podoba ta,gdzie jest mnóstwo basków! Stójki piekne!Fajnie,że pogoda wam dopisała. W Warszawie aż tak ciepło,to nie było.

Posted

Zuza i Noddy napisał(a):
Już się kładę, na szczęście jutro mam pociąg 8.48 i w miarę luźny dzień w porównaniu do ubiegłego tygodnia.

Jest juz 8.30. Mam nadzieję, że nie zaspałaś i zdążysz na ten pociąg o 8.49:) Miłego dnia!
Korenia napisał(a):
Brawo Asiaczki! Brawo Dojo i Peony! :loveu:
Zdrówka życzę Serkowi!

Serek, niestety, nadal kuleje i nie ma humoru... Widzę, że wizyta u weta nas nie ominie...
Dziękujemy:)

Kaya napisał(a):
Super wieści z Opola, a jakie fajne spotkanie i fotki : )
Ja na razie żegnam się chyba do soboty, od jutra ruszam z egzaminami w piątek jeszcze kilka rzeczy do zaliczenia, codziennie ćwiczenia z naciskiem na Muszu (okres buntu ;) ) strzyżenia psiaków i kąpanie, przygotowania wieczorkiem w kościele do bierzmowania i mam nadzieje że to tyle, chyba najgorszy tydzień w tym roku właśnie się rozpoczął. Widzimy się w Łodzi przy ringu basków :)

Kaya, kochanie, trzymam mocno za Ciebie kciuki w tym tygodniu. A co do Muszu - może ćwicz z nim kilka razy dziennie (jak czas pozwoli), ale w krótkich seriach... No i pamiętaj, że to na razie kl.baby:)

deer_1987 napisał(a):
Gratulacje! :)

Dziękujemy!

Hiro napisał(a):
Asiu, wielkie gratulacje! Tak się cieszę,że moje ulubiony pieski wygrywają i to,kiedy jest spora konkurencja! Tak trzymać!!!
Czekam na zdjęcia!

Witaj, Hiro!
Dziękować, sukces cieszy, fakt:)
Mam zdjęcia, mam. W busie wstępnie je przejrzałam, sporo wyrzuciłam. Może dzisiaj uda mi się nimi zając.

Hiro napisał(a):
O,już widzę,że Dojo wstawił foteczki! Super! Bardzo mi się podoba ta,gdzie jest mnóstwo basków! Stójki piekne!Fajnie,że pogoda wam dopisała. W Warszawie aż tak ciepło,to nie było.

Mnie najbardziej podoba się fotka, gdzie sa Dojo i jego dzieci: Ofi i Ola:)

Pzdr.

Posted

Dojo, I'm very, very happy to see you and Pal. The meetings like during this show in Opole, there are so nice and unforgettable:)
Sun, basenjis, many friends... eh... reply , please;)

From left are:
ULENA Stellanova
BUNDUSTAR African Elite FCI
LOVE IS IN THE AIR Asiaczek FCI + Kanibaru FROMAJE FRAIS (u mnie na rękach)
Old Oegend's DOJO-HOSHI + Old Legend's CHINESE PEONY (na rękach u Katrin)
OLA CHILD OF THE STARS Asiaczek FCI (na rękach u Buszki)

From left, below:
ROCK THE WORLD Hanishan + Staerhnimmels JAMAIS VU (z Romanem)
HANNAH Ekibondo + Mutabaruga's JIMMY CILFF (z Mirką)
Abotere's WAHZIRI (załapała się na zdjęcie z moją koleżanką Izą)
BBWADDENE African Elite
http://www.peonydojo.de/IMG_3851.JPG-for-web-large.jpg

cudna pamiątka:)

A tutaj, zdjęcie bardzo miłe dla mnie:
- from left:
OLA CHILD OF THE STARS Asiaczek FCI
OKI CHILD OF THE STARS Asiaczek FCI
Old Legend's DOJO-HOSHI (tatuś Oli i OKI'ego).
http://www.peonydojo.de/IMG_3863.JPG-for-web-large.jpg

Pzdr.

Posted

[quote name='Elitesse']

:BIG:sto lat sto lat niech zyje zyje nam :new-bday:

A Ty skąd wiedziałaś o mojej starości, co?
Dziękuję, Kochana, za pamięc!
Przesyłam wirtualnie kawałeczek urodzinowego tortu:)

Uploaded with ImageShack.us

Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
A Ty skąd wiedziałaś o mojej starości, co?
Dziękuję, Kochana, za pamięc!
Przesyłam wirtualnie kawałeczek urodzinowego tortu:)

Pzdr.

ja wiem wszystko :evil_lol:

wczoraj juz nie dalam rady dotrzec :(
przez te badania oczu spoznilam sie na ocene sredniakow nawet :shake:

ale za to dobrze ze je zrobilam bo czeskie panny sie do Waciaka na randki umowily :multi:

Posted

[quote name='gosiaja']no no GRATULUJE wszystkim sukcesów :)
Dziękujemy!

[quote name='halgre']http://www.peonydojo.de/IMG_3863.JPG-for-web-large.jpg
[FONT="Times New Roman"][SIZE="4"]Fajna fotka ![/FONT]
Mnie tez się baaaardzo podoba. Szkoda, że niema na nim Okiego i Oriego. Ale może i to uda się nadrobić...?

[quote name='Elitesse']ja wiem wszystko :evil_lol:
wczoraj juz nie dalam rady dotrzec :(
przez te badania oczu spoznilam sie na ocene sredniakow nawet :shake:
ale za to dobrze ze je zrobilam bo czeskie panny sie do Waciaka na randki umowily :multi:
A ja w końcu nie zdołałam zrobic badań; co tam się pojawiłam - to kolejka była coraz dłuższa...
Nie pozostaje mi nic innego, jak jednak zrobić te badania w W-wie, tak, jak dotychczas...

Noooo, Waciak nie przestaje mnie zadziwiać:) Gdybym była młodsza i miała dom z ogrodem, to taka córcia Waciakowa juz dawno biegałaby u mnie po podwórku:) Serio-serio. Może w nastepnych wcieleniach uda nam się spotkać i wtedy pomyslimy o tym, co?;)

Pzdr.

Posted

Jedno zdjęcie "ukradzione" z tematu wystawy w Opolu. Spójrzcie, jak pieknie prezentuje się OFI z Zuzka na BIS BABY... Szkoda, że nie zostali zauważeni...
Zuza:

Pzdr.

Posted

[quote name='halgre']http://img260.imageshack.us/img260/6384/dsc00051wl.jpg
[FONT="Times New Roman"][SIZE="4"]Torcik przeeepyszny ! :evil_lol::evil_lol:
Więc masz dziś urodziny ... Wszystkiego co NAJ, NAJ odemnie i Dindusia :new-bday::BIG::drink1:
[/FONT]

Dziekujemy!

[quote name='Pestka']http://legawce.com/legawcehost/upload_image/87e3a3a75af2931dee58dd8182ba6ec7.png
Ofi też mi sie podoba, a nic nie zajeli?
No, niestety, nic... Tak bywa...

Pzdr.