Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 49.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Asiaczek

18152

• M&S

1809

• Alicja

1483

• taxelina

1475

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Alicja']Asiaczku na głos HOMEOVOX dobry a na cieknący nos ascalcin plus ;)

miłego spotkanka życzę

Ja stosuje - wygrzanie się w łóżeczku:) Na razie już trochę podziałało. Od leków trzymam się z daleka.
Ale dziękuję za pomoc.

Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Ja stosuje - wygrzanie się w łóżeczku:) Na razie już trochę podziałało. Od leków trzymam się z daleka.
Ale dziękuję za pomoc.

Pzdr.

no to najlepsze , do tego herbata z cytrynką ;)
ale Homeovox to lek homeopatyczny ....własnie dla mówców i gaduł ...ja bez niego nie mogłabym pracować , bo nawijaj bez ustanku 5 gadzin jak coś ci dolega , wtedy biorę kilka tableteczek i mam spokój na jakiś czas

Posted

może się przyda dodałam go też do stronki z przepisami

[FONT=Verdana]Biszkopt z galaretką[/FONT]

[FONT=Verdana]Składniki:[/FONT]
[FONT=Verdana]4 jaja[/FONT]
[FONT=Verdana]½ szkl. Maki zwykłej[/FONT]
[FONT=Verdana]½ szkl. Mąki ziemniaczanej[/FONT]
[FONT=Verdana]cukier[/FONT]
[FONT=Verdana]proszek do pieczenia[/FONT]
[FONT=Verdana]krem „Karpatka” Delekty[/FONT]
[FONT=Verdana]1 kostka masła lub palmy[/FONT]
[FONT=Verdana]3 jabłka (szara reneta)[/FONT]
[FONT=Verdana]3 galaretki cytrynowe[/FONT]
[FONT=Verdana] [/FONT]
[FONT=Verdana] [/FONT]
[FONT=Verdana]Biszkopt z 4 jaj:[/FONT]
[FONT=Verdana]4 białka na pianę, dodać ¾ szkl. Cukru + 4 żółtka + 1 szkl. Mąki ( ½ zwykłej, ½ ziemniaczanej) + 1 łyżeczka proszku do pieczenia. [/FONT]
[FONT=Verdana]Wylać na blachę piec 15-20 min.[/FONT]
[FONT=Verdana] [/FONT]
[FONT=Verdana]Krem:[/FONT]
[FONT=Verdana]Ugotować budyń z kremu „Karpatka” Delekty.[/FONT]
[FONT=Verdana]Utrzeć kostkę palmy lub masła. Dodawać stopniowo ostudzony budyń i miksować.[/FONT]
[FONT=Verdana]3 jabłka (szara reneta) zetrzeć na grubszej tarce (jarzynowej)
i oprószyć kilkoma łyżkami cukru. Przygotować 3 galaretki cytrynowe (każda galaretkę rozpuścić w szklance wody)
i ostudzić. Jak galaretka zacznie tężeć dodać jabłka i dokładnie wymieszać.[/FONT]
[FONT=Verdana] [/FONT]
[FONT=Verdana]Na biszkopt rozsmarowujemy ½ kremu i polewamy galaretką
z jabłkiem, wstawiamy do lodówki aby stężało. Potem resztę masy rozsmarowujemy na galaretce.[/FONT]
[FONT=Verdana] [/FONT]
[FONT=Verdana]Kokos do posypania:[/FONT]
[FONT=Verdana]1 łyżka masła, 3 łyżki cukru, 100 g kokosu – zrumienić na patelni i posypać na górę ciasta[/FONT]
[FONT=Verdana] [/FONT]

Posted

[quote name='gosiaja']może się przyda dodałam go też do stronki z przepisami

[FONT=Verdana]Biszkopt z galaretką[/FONT]

[FONT=Verdana]Składniki:[/FONT]
[FONT=Verdana]4 jaja[/FONT]
[FONT=Verdana]½ szkl. Maki zwykłej[/FONT]
[FONT=Verdana]½ szkl. Mąki ziemniaczanej[/FONT]
[FONT=Verdana]cukier[/FONT]
[FONT=Verdana]proszek do pieczenia[/FONT]
[FONT=Verdana]krem „Karpatka” Delekty[/FONT]
[FONT=Verdana]1 kostka masła lub palmy[/FONT]
[FONT=Verdana]3 jabłka (szara reneta)[/FONT]
[FONT=Verdana]3 galaretki cytrynowe[/FONT]
[FONT=Verdana] [/FONT]
[FONT=Verdana] [/FONT]
[FONT=Verdana]Biszkopt z 4 jaj:[/FONT]
[FONT=Verdana]4 białka na pianę, dodać ¾ szkl. Cukru + 4 żółtka + 1 szkl. Mąki ( ½ zwykłej, ½ ziemniaczanej) + 1 łyżeczka proszku do pieczenia. [/FONT]
[FONT=Verdana]Wylać na blachę piec 15-20 min.[/FONT]
[FONT=Verdana] [/FONT]
[FONT=Verdana]Krem:[/FONT]
[FONT=Verdana]Ugotować budyń z kremu „Karpatka” Delekty.[/FONT]
[FONT=Verdana]Utrzeć kostkę palmy lub masła. Dodawać stopniowo ostudzony budyń i miksować.[/FONT]
[FONT=Verdana]3 jabłka (szara reneta) zetrzeć na grubszej tarce (jarzynowej)
i oprószyć kilkoma łyżkami cukru. Przygotować 3 galaretki cytrynowe (każda galaretkę rozpuścić w szklance wody)
i ostudzić. Jak galaretka zacznie tężeć dodać jabłka i dokładnie wymieszać.[/FONT]
[FONT=Verdana] [/FONT]
[FONT=Verdana]Na biszkopt rozsmarowujemy ½ kremu i polewamy galaretką
z jabłkiem, wstawiamy do lodówki aby stężało. Potem resztę masy rozsmarowujemy na galaretce.[/FONT]
[FONT=Verdana] [/FONT]
[FONT=Verdana]Kokos do posypania:[/FONT]
[FONT=Verdana]1 łyżka masła, 3 łyżki cukru, 100 g kokosu – zrumienić na patelni i posypać na górę ciasta[/FONT]
[FONT=Verdana] [/FONT]
Przepis nie wydaje się zbyt skomplikowany - może być.
Co prawda, ja bym się nie bawiła w pieczenie biszkoptu. Wolę kupić gotowy;)

Pzdr.

Posted

[quote name='NATKA']To się szykuje aktywna sobota ;)
Pozdrowionka wiosenne przesyłam :lol:
Tak, sobota będzie aktywna, ale i baaardzo przyjemna:)

[quote name='Elitesse']a ja w koncu odetchnelam i biore sie za nadrabianie wszelkich zaleglosci :)
Elitesse - gratuluję 5 maluszków:) Teska spisała się dzielnie, no i 4 suczki, jest w czym wybierać:)
Brawo!!!

[quote name='halgre'][FONT="Georgia"][SIZE="4"]Witam i pozdrawiam [/FONT]
[SIZE="3"]
[FONT="Courier New"]
http://halgre.posadzdrzewo.pl[/FONT]
Witaj, witaj!

[quote name='despera']Witam! Strasznie dawno mnie tu nie było... Psiaki jak zwykle piękne:) I GRATULUJĘ SUKCESÓW!!! :D
Jesoooooo, wszelki duch.... któż to do nas zawitał?!?!?! Despera, to naprawdę TY?
Witaj, witaj!!!:)

[quote name='dzasta']Się widzę szykuje fajna sobota :)
U mnie też dzisiaj aktywnie się zapowiada ale jak tu siedzieć jak taka pogoda za oknem :D
Pozdrawiamy Asiaczkowo
A u nas za oknem szarówa, ale ciepło i tak... hm... wiosennie...?

Pzdr.

Posted

Witajcie Asiaczki :multi: Ależ miałam ogroomne zaległości, 80 stron!!!:crazyeye: Co więcej - wszystko nadrobiłam :lol:

Ogromne gratulacje za wszystkie sukcesy wystawowe, ale naaajbardziej za Cruft'sa - wieeelkie wielkie brawa!!! :multi::multi::multi:

Dużo różnych fajnych fotek widziałam, ale nie sposób wszystkich zacytować, więc zacytuję tylko jedną:
http://img638.imageshack.us/img638/3437/p1070955.jpg moją pręgowaną ulubienicę, cudna jest :loveu:

Posted

[quote name='ewelinabuck']o to czekam na relacje z filmu:):):)

[quote name='bianka19']Cześć Asiaczki ;)
Słyszałam , że ten film prawdopodobnie całkiem fajny :D
Film, można iść, ale tak uczciwie mówiąc, to za duzo jest jakichs niedopowiedzeń, niejasności, kto-z kim, dlaczego, przeciwko komu... jakoś taka gmatwanina rozmywa główny watek, którym jest... no właśnie, co? Nie wiem.....
Co do obsady to czepnę się p. Karoliny Gruszki - castingowiec powinien chyba jeszcze raz podebrać tutaj aktorkę:)
Ale miło spędziłam czas, byl nawet czas na wizytę w KFC na nowości o nazwie Wrap i teraz jestem w domku.
Mam sporo do nadrabiania, tylko czy mi się będzie chciało...?

[quote name='agaciaaa']Witajcie Asiaczki :multi: Ależ miałam ogroomne zaległości, 80 stron!!!:crazyeye: Co więcej - wszystko nadrobiłam :lol:
Ogromne gratulacje za wszystkie sukcesy wystawowe, ale naaajbardziej za Cruft'sa - wieeelkie wielkie brawa!!! :multi::multi::multi:
Dużo różnych fajnych fotek widziałam, ale nie sposób wszystkich zacytować, więc zacytuję tylko jedną:
http://img638.imageshack.us/img638/3437/p1070955.jpg moją pręgowaną ulubienicę, cudna jest :loveu:
Hahaha miło, że pamiętasz Tygrysicę:)

Pzdr.

Posted

Darianna napisał(a):
Mozna by je wysłać na zmywaki na Wyspy, niech pracują na opłaty na wystawy :D

Dobry pomysł :)

U nas dzisiaj nieciekawa pogoda, cały czas siąpi, ale nawet to nie przeszkodziło nam w spotkaniu z chłopakami (czyt: Morkami ;)) :)

Posted

[quote name='kaskaSz']Witanko niedzielne! Też miałam okazję spróbować wrapa z KFC i jak na fast-food'a to nawet zjadliwy ;)
Zgadza się.
Ale jednoczesnie dowiedziałam się, że mojego currito juz nie będzie w KFC... buuuuu.....

[quote name='halgre']http://img638.imageshack.us/img638/3437/p1070955.jpg - [FONT="Georgia"]jak tam mordeczka ... ? :loveu::loveu::loveu:[/FONT]
[FONT="Georgia"]
http://halgre.posadzdrzewo.pl
[/FONT]

a razie nie mam nowych fotek Tygryska...

[quote name='Vectra']ja się w garach tłukę , a tu takie sukcesy do opijania - GRATULUJE !!!!!
Hahaha, sukcesy opite i objedzone!

[quote name='jamnicze']Dobry pomysł :)
U nas dzisiaj nieciekawa pogoda, cały czas siąpi, ale nawet to nie przeszkodziło nam w spotkaniu z chłopakami (czyt: Morkami ;)) :)
O, zazdroszczę. Ja to mam ciągle tyle do zrobienia, załatwienia itp., że nawet przez myśl mi nie chce przejść myśl, że ja juz na emeryturze...

Pzdr.