Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 49.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Asiaczek

18152

• M&S

1809

• Alicja

1483

• taxelina

1475

Top Posters In This Topic

Posted

Ojoj nawet nie zdążyłam napisac,ze trzymam kciuki, a Ty już z powrotem, wchodzę ostatnio na dogo z doskoku, więc teraz dołączam do czekających na relację:-D I zmykam szykować obiadek.

Posted

Hahaha, to trzymanie Was w niepewności było niezamierzone... Po prostu czułam się "niedospana" i postanowiłam zrobić sobie lekka drzemkę, obudziłam się, space5ry z psami i dopiero teraz mogę cokolwiek napisać.

Droga do Daugavpils - bezproblemowa. Zarówno pod względem pogodowym, jak i prostoty. Organizatorzy postanowili jeszcze trasę ułatwić i było nawet oznakowanie dojazdowe. Brawo!

Sama wystawa - niecałe 360 psów - ulokowana w Polskiej Szkole Średniej w D. Wiecie, jak to było miło wejść do takiej Szkoły? A zaraz niedaleko - Polskie Gimnazjum im. J. Piłsudskiego... Polski Kościół... Eh, wszędzie nas pełno:)

Oceniała nas p. Elena Kuleshova z Rosji. Zgłoszonych 6 basków, w tym 5 moich:) I tak:
Kanibaru FROMAJE FRAIS (Serek) - v.p.1, Best Puppy
JAZZY BOY Asiaczek FCI (Dżezik) - dosk.1, CAC, CQ (drugi już wniosek na CH.LV), BOB.
Abotere's WAHZIRI (Wazi) - dosk.1,
CAC.

LOVE IS IN THE AIR Asiaczek FCI (Erka) - dosk.1, CAC, CQ (drugi juz wniosek na CH.LV).
FELMERIA FOR CHRISTMAS EVE Asiaczek FCI (Felka) - dosk.1, CAC (pierwszy wniosek na Veteran Latvia Champion)

Na konkurencjach finałowych - niestety, baski nie zostały zauwazone. Generalnie przeważały psy duże, puchate, takie, które wywowywały aplauz publiczności...
Ale plan minimum został wykonany:)

Zdjęc mam bardzo mało. Za to mam gratisik w postaci pieknych zdjęć okolicy wystawowej - cerkwie, widoczki itp. Zaraz je wrzucę na kompa i postaram się jeszcze dzisiaj coś dla Was wstawić:)

Pzdr.

Posted

[quote name='Asiaczek']
Oceniała nas p. Elena Kuleshova z Rosji. Zgłoszonych 6 basków, w tym 5 moich:) I tak:
JAZZY BOY Asiaczek FCI (Dżezik) - dosk.1, CAC, CQ (drugi już wniosek na CH.LV), BOB.
CAC.

LOVE IS IN THE AIR Asiaczek FCI (Erka) - dosk.1, CAC, CQ (drugi juz wniosek na CH.LV).
FELMERIA FOR CHRISTMAS EVE Asiaczek FCI (Felka) - dosk.1, CAC (pierwszy wniosek na Veteran Latvia Champion)

Asiaczku gratulacje !
Twoje baski jak zwykle super !

A powiedz jak się sprawuje nowy aparat ? Bo albo nic nie pisałaś, albo to ja przegapiłam ;)

Posted

Aparat jest super! Coraz bardziej mi się podoba:) Super lezy w ręce;)
Oczywiście, jeszcze nie wszystko w nim znam, ale tym to akurat się nie przejmuję, bo i poprzedni nie do końca rozpracowałam:)

Pzdr.

Posted

[quote name='Asiaczek']Aparat jest super! Coraz bardziej mi się podoba:) Super lezy w ręce;)
Oczywiście, jeszcze nie wszystko w nim znam, ale tym to akurat się nie przejmuję, bo i poprzedni nie do końca rozpracowałam:)

Pzdr.[/QUOTE]

To świetnie ! Tak myśłam, bo jeszcze nie słyszałam zeby ktoś był niezadowolony z 40d :lol:
A co ze starym ? sprzedałaś ? ;)

Posted

[quote name='Asiaczek']Hahaha, to trzymanie Was w niepewności było niezamierzone... Po prostu czułam się "niedospana" i postanowiłam zrobić sobie lekka drzemkę, obudziłam się, space5ry z psami i dopiero teraz mogę cokolwiek napisać.

Droga do Daugavpils - bezproblemowa. Zarówno pod względem pogodowym, jak i prostoty. Organizatorzy postanowili jeszcze trasę ułatwić i było nawet oznakowanie dojazdowe. Brawo!

Sama wystawa - niecałe 360 psów - ulokowana w Polskiej Szkole Średniej w D. Wiecie, jak to było miło wejść do takiej Szkoły? A zaraz niedaleko - Polskie Gimnazjum im. J. Piłsudskiego... Polski Kościół... Eh, wszędzie nas pełno:)

CAC.

Na konkurencjach finałowych - niestety, baski nie zostały zauwazone. Generalnie przeważały psy duże, puchate, takie, które wywowywały aplauz publiczności...

Zdjęc mam bardzo mało. Za to mam gratisik w postaci pieknych zdjęć okolicy wystawowej - cerkwie, widoczki itp. Zaraz je wrzucę na kompa i postaram się jeszcze dzisiaj coś dla Was wstawić:)

Pzdr.

U nas na finałach mniej więcej to samo.Tylko w klasie baby poszły same jakieś takie ozdobne.
Sama organizacja wystawy to porażka.Wiem gdzie już na pewno nigdy nie pojadę,chociaż blisko.

Posted

[quote name='Iza.']To świetnie ! Tak myśłam, bo jeszcze nie słyszałam zeby ktoś był niezadowolony z 40d :lol:
A co ze starym ? sprzedałaś ? ;)[/QUOTE]
Tak, stary aparat już został sprzedany osobie, która jako pierwsza do mnie się odezwała w tej sprawie.

[quote name='Buszki']U nas na finałach mniej więcej to samo.Tylko w klasie baby poszły same jakieś takie ozdobne.
Sama organizacja wystawy to porażka.Wiem gdzie już na pewno nigdy nie pojadę,chociaż blisko.[/QUOTE]
Oooo, tak bywa....
A u Was będa jakies foteczki? I co to za suczka z młodziezy?

Ale gratulować debiutu, czy nie? Jak Ola się zachowywała?

Pzdr.

Posted

[quote name='Asiaczek']
CAC.

Pzdr.

Gratulacje !!!

Posted

[quote name='Asiaczek']Tak, stary aparat już został sprzedany osobie, która jako pierwsza do mnie się odezwała w tej sprawie.

Oooo, tak bywa....
A u Was będa jakies foteczki? I co to za suczka z młodziezy?

Ale gratulować debiutu, czy nie? Jak Ola się zachowywała?

Pzdr.[/QUOTE]

Olcia szalała.Do oceny poszła z Zuzą(niech się sama pochwali jak do domu dotrze),biegać nie chciała,ale dała się ładnie ustawić.Na bis ja ją wzięłam,bo ze mną lepiej biegła,ale stać nie chciała.Zmęczona już była biedactwo,do tego po chorobie(pęcherz miała przeziębiony) i jeszcze na lekach.Ale ogólnie nie było źle,tyle tylko że sędzia nawet na nas nie spojrzał.
Za to Benji bardzo ładnie się pokazał i konkurentkę pokonał.W bisie przeszedł też półfinały i dostał się do finału.

Posted

[quote name='jamnicze']Gratulacje !!![/QUOTE]
Dziękować!

[quote name='Buszki']Olcia szalała.Do oceny poszła z Zuzą(niech się sama pochwali jak do domu dotrze),biegać nie chciała,ale dała się ładnie ustawić.Na bis ja ją wzięłam,bo ze mną lepiej biegła,ale stać nie chciała.Zmęczona już była biedactwo,do tego po chorobie(pęcherz miała przeziębiony) i jeszcze na lekach.Ale ogólnie nie było źle,tyle tylko że sędzia nawet na nas nie spojrzał.
Za to Benji bardzo ładnie się pokazał i konkurentkę pokonał.W bisie przeszedł też półfinały i dostał się do finału.[/QUOTE]
Czyli jeszcze bieganie zostało do poćwiczenia....
A zuzka nic nie powiedziała, że będzie pokazywać Olke... NO, chyba że ustaliłyscie to na samej wystawie...?
Brawo dla Benjiego! Wyrabia nam się chłopak:)

Pzdr.

Posted

[quote name='Buszki']Olcia szalała.Do oceny poszła z Zuzą(niech się sama pochwali jak do domu dotrze),biegać nie chciała,ale dała się ładnie ustawić.Na bis ja ją wzięłam,bo ze mną lepiej biegła,ale stać nie chciała.Zmęczona już była biedactwo,do tego po chorobie(pęcherz miała przeziębiony) i jeszcze na lekach.Ale ogólnie nie było źle,tyle tylko że sędzia nawet na nas nie spojrzał.
Za to Benji bardzo ładnie się pokazał i konkurentkę pokonał.W bisie przeszedł też półfinały i dostał się do finału.[/QUOTE]
No to ślicznie, gratulacje.

Posted

[quote name='Asiaczek']Kanibaru FROMAJE FRAIS (Serek) - v.p.1, Best Puppy
CAC.

No to brawissimo Kochana - extra superowo!

Eeeeetam - olewka te finały Asieńko......

Posted

Asiu czytam, że masz nowe lustro. My właśnie chcemy kupić, ale canona eos 500d słyszałaś coś może o nim ? Twój stary to jaki był? Ten jaki jest? Na pierwszy rzut ma jakieś większe minusy ?

Posted

Asiu czytam, że masz nowe lustro. My właśnie chcemy kupić, ale canona eos 500d słyszałaś coś może o nim ? Twój stary to jaki był? Ten jaki jest? Na pierwszy rzut ma jakieś większe minusy ?

Posted

[quote name='dzasta']Gratulacje Asiaczku !!! Dobrze że plan minimum wykonany to najważniejsze!!!
Teraz czekamy na foteczki :)
Wczoraj, niestety, okoliczności inne zmusiły mnie do odejścia od kopma i nie wstawiłam fotek. Dzisiaj mam to w planach:)

[quote name='shirkan']Asiu moje gratulacje-brawo!
Jeśli to nie problem to podeślij mi na maila stawkę amstaffów (nie będziemy Tobie zaśmiecały galerii).
Wstawiłam do tematu wystawowego.

[quote name='NESTOR.NOTABILIS']No to brawissimo Kochana - extra superowo!
Eeeeetam - olewka te finały Asieńko......
NN - ja wiem, że finały to loteria.Ale faktycznie w naszej V gr. BOG wygrał przepiekny samoyed. I tutaj to był mój faworyt. Ale pozostałe psiaki, to jakies nieporozumienie... Ale de gustibus etc...
Cieszę się, że plan minimum wykonany. Serek z wystawy na wystawe coraz lepiej się prezentuje. Ot, takie nasze małe radości:)

[quote name='Korenia']Asiu czytam, że masz nowe lustro. My właśnie chcemy kupić, ale canona eos 500d słyszałaś coś może o nim ? Twój stary to jaki był? Ten jaki jest? Na pierwszy rzut ma jakieś większe minusy ?
Tak, mam nowe lustereczko:)
Miałam CANON EOS 400d, a kupiłam CANON 40d. To troche wyższa półka. Namówił mnie na ten aparat pan z firmy, w której zaopatruję się we wszystkie utensylia fotograficzne (w Wesołej k/W-wy). I po przemysleniach, przeliczeniu gotówki itp. - zdecydowałam się kupic. Jak poczytałam w Internecie nt. tego aparatu, to troche zwątpiłam, że go będe w stanie opanowac, ale... juz pierwsze koty za płoty:). Obsługa jest b.podoba do tego poprzedniego. Na razie cały czas uczę się tych nowości.
U mnie w Galerii wstawiłam nawet opinie nt. tego aparatu, ale to musiałabys poszukać. Poza tym zawsze możesz wpisać w Google CANON 40d i wyjda Ci opinie innych uzytkowników - generalnie są b.pozytywne:)

[quote name='Zuza i Noddy']Na razie nie miałam za bardzo czasu przeczytać wszystkiego ale za wyniki gratulacje ;)
Zuzka - wyniki, jak wyniki. Nie poszalelismy tym razem. Trochę szkoda, bo nagrody i trofea za miejsca na pudle były fajoskie:)
A ja Ci gratuluję zaprezentowania Oleńki na ringu; jestem b.ciekawa Twojego zdania i opinii:)

Pzdr.