Asiaczek Posted February 24, 2010 Author Posted February 24, 2010 NESTOR.NOTABILIS napisał(a):Witajcie Asiaczki Najszczersze gratulacje za Presov!!! Powiem tylko tyle : WOW ! Jestem z Was dumna prawie tak samo jak Wy z siebie (bardziej być nie wypada). Pamiętam jak ładnych parę lat temu po raz pierwszy ujrzałam Was na jakiejś wystawie. Och.... niezapomniane doznania a widok Twoich cudnych basków zauroczył mnie i "trzyma" do dziś. Gratki, gratki!!! Witaj i dzięki za miłe słowa! gosiaja napisał(a):Witamy się poniedziałkowo chłopaki się na słoneczku rano wygrzewali A ja witam środowo... Maks i Spark napisał(a):Cześć z rana:) Hejka, tez z rana! Błyskotka napisał(a):A kiedy będą fotki z Presova ? Rrrrrany, mam takie zaległości i ten wieczny brak czasu, nie wiem... Hiro napisał(a):o właśnie,wszyscy grzecznie czekamy))... super, żeście tacy grzeczni:) Postaram się jak najszybciej... Hiro napisał(a):My też grzecznie czekamy na zdjęcia!Mi się wydaję, że i z Rzeszowa zdjęć też nie było... ...ano nie było... Paula&Goofi napisał(a):WIELKIE GRATULACJE !!! SZALEJECIE !!! :) Czekamy na fotki ;) Witaj i dziękujemy! Pzdr. Quote
Asiaczek Posted February 24, 2010 Author Posted February 24, 2010 Agappe napisał(a):przeleciałam 10 ostatnich stron i nie znalazłam ani pół zdjęcia :shake: ale przynajmniej moge Ci pogratulować pięknych wyników ze Słowacji!!!!! <Ineczkowe panienki wstawione do Galerii Akit ;)> Zdjęć rzeczywiście dawno nie było, ale za to ile nagadane, prawda? Dzięki za gratulacje! Postaram się jeszcze dzis wpaść do Was na fotoski:) Tengusia napisał(a):przyszlam ci lapcia pomachac :hand: Odmachujemy (czy jak to się pisze)... Cieplutkaa. napisał(a):Witamy się : ) Witamy, obecność odfajkowana na liście;) Vectra napisał(a):Szanowna Asiu , piekę szarlotkę wg Twojego przepisu :) Uh, na kciuki juz za późno, ale wierzę, że się udała. Zdolna z Ciebie kobitka, to i ciasto się uda:) black-manor napisał(a):UWAGA!!! Od tej szarlotki odessać sie nie można!!!!!!!!!! :P Oooo, a sama to jakoś tak oszczędzałaś swój brzuszek od jedzenia... (Naprawdę tak sądzisz?) Vectra napisał(a):właśnie jęzor poparzyłam , ale nie mogłam się doczekać by spróbować :) PYSZNA !!! Aaaaa, to super, że zasmakowałaś:) Maks i Spark napisał(a):Cześć Aśko:) A gdzie fotki? Będą, będą... Czoko napisał(a):Asiu serdecznie gratuluję i sukcesów na wystawie i emerytury:multi: Czy gdzieś tutaj podawałoś przepis na szarlotkę, o której rozmawiałyście;) Tak, ale już nie wiem, na której to stronie było, jakoś niedawno... gosiaja napisał(a):proszę............. O, dzięki, gosiaja. Jak zwykle czujna i z super pamięcią:) bianka19 napisał(a):Cześć wam ;) Gratuluję wyników :D Hejka, witajcie! Pzdr. Quote
Asiaczek Posted February 24, 2010 Author Posted February 24, 2010 Mudik napisał(a):Chyba sobie ten przepis wydrukuję, a u nas w galerii nowe zdjęcia i znów brak gości, chyba zrobię tak jak kiedyś Ty robiłaś... Mudiku, DGM działa na zasadzie bardzo prostej: Jesteś u kogoś, to ten Ktoś jest potem u Was. Poniewaz nie masz czasu, to i nie bywasz. Jak nie bywasz, to i u Was cisza... Alicja napisał(a):a ja musiałam na GG tak długo czekać aż Ewa z pieca ciasto wyciągnie ;) hahaha, to se poczekałaś... Nugatowa napisał(a):Ufff nadrobiłam wszystko !!!!!!!!! BRAWO ZA WSZYSTKO ! Pokolenie Asiaczków rozrasta keep goin :multi:;) Pozdrowienia wiosenne z Krakowa dla stolycy :diabloti: O, jak ładnie obeszłaś cytowanie wszystkich ostatnich osiągnięć. Mądra z Ciebie Kobitka! Vectra napisał(a):temu wyszła taka pyszna , że już jej nie ma :evil_lol: Bo Ty, Vectra, za małe masz blaszki...;) jamnicze napisał(a):Ja chyba zacznę od majonezowca - wydaje się łatwiejszy ;) Właśnie założyłam sobie folder na dogomaniackie przepisy :) Tak, przepis jest nie tyle łatwiejszy, ile krótszy. Wszystko do jednego wora, zamieszać i juz. A z szarlotka to trzeba trochę sie popieścić. Ale za to jaki efekt.:) Maks i Spark napisał(a):a co takiego ten "majonezowiec"??? Ciasto... Mudik napisał(a):Nie czytałaś?? Ciasto z majonezem ;-) Tak, dokładnie! Agappe napisał(a):a gdzież to Asia przepadła?:roll: Jestem, jestem. Musiałam jednak troche pochodzić po lekarzach (Komisja) i stąd moje milczenie. Ale to było chwilowe... Co prawda jeszcze jutro i w następnym tygodniu tez mam wizyty. Więc musze się spieszyć z odpowiedziami, wizytami i fotkami:) Pzdr. Quote
M&S Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Asiaczek napisał(a): Ciasto... Tak, dokładnie! Pzdr. ...domyślam się, ale coś bardziej konkretnego poproszę Doberek:) Quote
gosiaja Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Maks i Spark napisał(a):...domyślam się, ale coś bardziej konkretnego poproszę Doberek:) nie pamiętam w którym poście ale Asiaczek podała tak [FONT=Verdana]Majonezowiec[/FONT] [FONT=Verdana]Składniki: 4 jajka 1/2 szk. mąki pszennej 1/2 szk. maki ziemniaczanej łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szk. majonezu 1 szk. cukru zapach śmietankowy bakalie Jajka ucierasz z cukrem. Dodajesz obie maki + proszek do pieczenia. Ucierasz. Dodajesz majonez - ucierasz. I na końcu bakalie. Piecze się ok. 40-50 minut w temp. 180 stopni. Na wierzch - lukier, cukier puder. p.s. zrobimy tak ja będę tu wrzucać przepisy znalezione u Asiaczka na forum http://docs.google.com/View?id=dfd2v24k_6fbwsnktq [/FONT] Quote
Asiaczek Posted February 24, 2010 Author Posted February 24, 2010 Trochę fotek kotów, otrzymanych od koleżanek:) Cdn. Pzdr. Quote
M&S Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 gosiaja napisał(a):nie pamiętam w którym poście ale Asiaczek podała tak [FONT=Verdana]Majonezowiec[/FONT] [FONT=Verdana]Składniki: 4 jajka 1/2 szk. mąki pszennej 1/2 szk. maki ziemniaczanej łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szk. majonezu 1 szk. cukru zapach śmietankowy bakalie Jajka ucierasz z cukrem. Dodajesz obie maki + proszek do pieczenia. Ucierasz. Dodajesz majonez - ucierasz. I na końcu bakalie. Piecze się ok. 40-50 minut w temp. 180 stopni. Na wierzch - lukier, cukier puder. p.s. zrobimy tak ja będę tu wrzucać przepisy znalezione u Asiaczka na forum http://docs.google.com/View?id=dfd2v24k_6fbwsnktq [/FONT] Dzięki wielkie :):):) a majonez to dowolny może być? Quote
Asiaczek Posted February 24, 2010 Author Posted February 24, 2010 Super, gosiaja! Czy pod tymlinkiem będa tylko ciastowe przepisy, czy wszystkie...? Pzdr. Quote
M&S Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 ...w boksach startowych;) http://img196.imageshack.us/i/image2aq.jpg/ śmieszne foty Quote
Asiaczek Posted February 24, 2010 Author Posted February 24, 2010 Maks i Spark napisał(a):Dzięki wielkie :):):) a majonez to dowolny może być? Tak. Bo tutaj nie chodzi o majonez jako taki,lecz o tłuszcz zawarty w maojnezie. Zwróć uwage, że niema żadnego masła, margaryny itp. w przepisie:) Będziesz próbowała? Pzdr. Quote
gosiaja Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Asiaczek napisał(a):Super, gosiaja! Czy pod tymlinkiem będa tylko ciastowe przepisy, czy wszystkie...? Pzdr. wszystkie jakie będą się pojawiały Quote
M&S Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Asiaczek napisał(a):Tak. Bo tutaj nie chodzi o majonez jako taki,lecz o tłuszcz zawarty w maojnezie. Zwróć uwage, że niema żadnego masła, margaryny itp. w przepisie:) Będziesz próbowała? Pzdr. Czętnie sprobuję, ale na razie jestem na diecie..... gosiaja napisał(a):wszystkie jakie będą się pojawiały To bardzo doby pomysł:) ja też mamfajny przepis na szarlotkę ( mniej pracochłonny;)) Asiu, dostałaś zaproszenie na walne? Quote
Asiaczek Posted February 24, 2010 Author Posted February 24, 2010 Cd. Szkoda, że ja mam tylko 4 koty...;) A teraz miejsca do spania, wybrane przez koty;) Cdn. Pzdr. Quote
Asiaczek Posted February 24, 2010 Author Posted February 24, 2010 gosiaja napisał(a):wszystkie jakie będą się pojawiały Super! Gosiaja - Naczelny Stróż Smacznych Przepisów!:) Maks i Spark napisał(a):Czętnie sprobuję, ale na razie jestem na diecie..... To bardzo doby pomysł:) ja też mamfajny przepis na szarlotkę ( mniej pracochłonny;)) Ło matkoooo, następna na diecie... A ja chciałam zrobić coś smacznego na piatkowe spotkanie na Sekcji.... Pzdr. Quote
M&S Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 .......powala:evil_lol::roll: http://img220.imageshack.us/i/image005qg.jpg/ to kociszcze podobne jest do kota Sylwestra z kreskówki;) Quote
M&S Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Asiaczek napisał(a):Ło matkoooo, następna na diecie... A ja chciałam zrobić coś smacznego na piatkowe spotkanie na Sekcji.... Pzdr. ..nic nie stoi na przeszkodzie, Mania nie jest;) a ja marchewkę poproszę:evil_lol: Ja chyba nie dam rady zrobić niczego, może coś kupię, bo będę jechać prosto z mojej ukochanej pracy..... Quote
Asiaczek Posted February 24, 2010 Author Posted February 24, 2010 Cd. Następne śmieszne miejsca do spania, a właściwie nie "śmieszne miejsca", lecz pozy kotów na tych miejscach... Cdn. Pzdr. Quote
dzasta Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Ale fajny pomysł z tym zgromadzeniem przepisów Asiaczka w jednym miejscu :D Koty jakie fajne najbardziej podobają mi się nietypowe a może typowe miejsca do spania ;) Quote
Darianna Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Pomysłowe kicie :) Asiaczku, jak znajdziesz chwilkę to odpowiedz mi na PW ;) Quote
Asiaczek Posted February 24, 2010 Author Posted February 24, 2010 Maks i Spark napisał(a):.......powala:evil_lol::roll: http://img220.imageshack.us/i/image005qg.jpg/ to kociszcze podobne jest do kota Sylwestra z kreskówki;) Też mi się skojarzyło. To taki najedzony do wypęku kot, który właśnie wrócił z nocnej wędrówki... Maks i Spark napisał(a):..nic nie stoi na przeszkodzie, Mania nie jest;) a ja marchewkę poproszę:evil_lol: Ja chyba nie dam rady zrobić niczego, może coś kupię, bo będę jechać prosto z mojej ukochanej pracy..... Marchewkę to se sama kup! o!!! No,dobra. To cos upieke:) Pzdr. Quote
Asiaczek Posted February 24, 2010 Author Posted February 24, 2010 dzasta napisał(a):Ale fajny pomysł z tym zgromadzeniem przepisów Asiaczka w jednym miejscu :D Koty jakie fajne najbardziej podobają mi się nietypowe a może typowe miejsca do spania ;) Ja bym raczej powiedziała, że jednak typowe:) Darianna napisał(a):Pomysłowe kicie :) Asiaczku, jak znajdziesz chwilkę to odpowiedz mi na PW ;) Zaraz zajrzę do PW. Pzdr. Quote
M&S Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Asiaczek napisał(a): Marchewkę to se sama kup! o!!! No,dobra. To cos upieke:) Pzdr. Pewnie, że sobie kupię...żartowałam:) Quote
Asiaczek Posted February 24, 2010 Author Posted February 24, 2010 Cd. I ostatnia porcja "typowo-nietypowych" kocich miejsc do spania... O, a to miejsce to chyba jednak raczej nietypowe, jak myślicie? Pzdr. Quote
M&S Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 ....bez komentarza http://img211.imageshack.us/i/image015g.jpg/ Dzwonię do Ciebie na domowy!!!!!!!!! Quote
Recommended Posts