Hiro Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 o właśnie,wszyscy grzecznie czekamy))... Quote
Hiro Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 o właśnie,wszyscy grzecznie czekamy))... Quote
Hiro Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 o właśnie,wszyscy grzecznie czekamy))... A zdjęć wciąż nie ma(( Quote
Hiro Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 My też grzecznie czekamy na zdjęcia!Mi się wydaję, że i z Rzeszowa zdjęć też nie było... Quote
NESTOR.NOTABILIS Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Hiro napisał(a):o właśnie,wszyscy grzecznie czekamy))... A zdjęć wciąż nie ma(( Ale się rozgadałaś Olguś , hihihi Quote
Paula&Goofi Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 WIELKIE GRATULACJE !!! SZALEJECIE !!! :) Czekamy na fotki ;) Quote
Agappe Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 przeleciałam 10 ostatnich stron i nie znalazłam ani pół zdjęcia :shake: ale przynajmniej moge Ci pogratulować pięknych wyników ze Słowacji!!!!! <Ineczkowe panienki wstawione do Galerii Akit ;)> Quote
Vectra Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Szanowna Asiu , piekę szarlotkę wg Twojego przepisu :) Quote
black-manor Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Vectra napisał(a):Szanowna Asiu , piekę szarlotkę wg Twojego przepisu :) UWAGA!!! Od tej szarlotki odessać sie nie można!!!!!!!!!! :P Quote
Vectra Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 black-manor napisał(a):UWAGA!!! Od tej szarlotki odessać sie nie można!!!!!!!!!! :P właśnie jęzor poparzyłam , ale nie mogłam się doczekać by spróbować :) PYSZNA !!! Quote
Czoko Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 Asiu serdecznie gratuluję i sukcesów na wystawie i emerytury:multi: Czy gdzieś tutaj podawałoś przepis na szarlotkę, o której rozmawiałyście;) Quote
gosiaja Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 Asiaczek napisał(a):Już podaję: Składniki: 0,5 kg maki 1 op. masła 3/4 szkl. cukru pudru cukier waniliowy 5 zółtek 3 płaskie łyżeczki od herbaty proszku do pieczenia 1 kg jabłek zapach waniliowy/cytrynowy Podane składniki wystarczają na blaszkę wielkości piekarnika. Ale ja na taką wielkośc blaszki daję więcej jabłek, tak ok. 1,5 kg. Masło schłodzić w zamrażalniku. Mąkę wymieszać z proszkiem i cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Zrobić dołek i ten dołek zetrzeć zmrożone masło (tarka jak na buraki). W środek wlać 5 żółtek. Wyrobić. Gdyby ciasto było za suche - dodać trochę śmietany. Wyrobione ciasto podzielić na 2 części. . Jedną rozwałkować i oblepić formę (wysmarowaną masłem! nie posypywac bułką ani mąką!). Oblepic równieć boki, aby jabłka nie wypływały. Podpiec, aby brzegi ciasta były lekko zrumienione (ok. 10-15 min.). Wystudzić. Jabłka obrac, utrzeć na tarce burakowej lub pokroić w kawałeczki. Dodać 2-3 łyżki cukru + cynamon + utrata skórka z cytryny + rodzynki. Udusić. Na pierwszą podpieczona część ciasta nałożyć odciśnięte jabłka. Nałozyc II część ciasta. Wierzch można posmarować białkiem i posypać zmielonymi orzechami włoskimi. Piec ok. 40 min. w temp. 200 stopni. Smacznego! Pzdr. Czoko napisał(a):Asiu serdecznie gratuluję i sukcesów na wystawie i emerytury:multi: Czy gdzieś tutaj podawałoś przepis na szarlotkę, o której rozmawiałyście;) proszę............. Quote
Mudik Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 Chyba sobie ten przepis wydrukuję, a u nas w galerii nowe zdjęcia i znów brak gości, chyba zrobię tak jak kiedyś Ty robiłaś... Quote
Alicja Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 a ja musiałam na GG tak długo czekać aż Ewa z pieca ciasto wyciągnie ;) Quote
Nugatowa Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 Ufff nadrobiłam wszystko !!!!!!!!! BRAWO ZA WSZYSTKO ! Pokolenie Asiaczków rozrasta keep goin :multi:;) Pozdrowienia wiosenne z Krakowa dla stolycy :diabloti: Quote
Vectra Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 Alicja napisał(a):a ja musiałam na GG tak długo czekać aż Ewa z pieca ciasto wyciągnie ;) temu wyszła taka pyszna , że już jej nie ma :evil_lol: Quote
jamnicze Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 Ja chyba zacznę od majonezowca - wydaje się łatwiejszy ;) Właśnie założyłam sobie folder na dogomaniackie przepisy :) Quote
M&S Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 jamnicze napisał(a):Ja chyba zacznę od majonezowca - wydaje się łatwiejszy ;) Właśnie założyłam sobie folder na dogomaniackie przepisy :) a co takiego ten "majonezowiec"??? Quote
Mudik Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 Maks i Spark napisał(a):a co takiego ten "majonezowiec"??? Nie czytałaś?? Ciasto z majonezem ;-) Quote
Recommended Posts