M&S Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 CZeść Asiaczki :) Gratulacje za Rzeszów :multi::multi::multi: Quote
Florka_xyz Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Asiaczku moc gratulacji za wyniki!!! Rewelacja!!! :):):) A moj bokserek NJwR:) Quote
Asiaczek Posted February 15, 2010 Author Posted February 15, 2010 [quote name='Vectra']ja mam gdzieś linię ... :evil_lol: kochanego ciała NIGDY za wiele Ale ja juz mam troche tego kochanego ciała i musze przystopowac;) [quote name='Kaya']To Asiaczki poszalały w Rzeszowie! Można powiedzieć że wystawa należała do was ;) Gratulacje :) Kaya - tak, do nas! Szkoda, że Ciebie nie mogło byc razem z nami... [quote name='Darianna']Asiaczku, ja się właśnie zastanawiam nad tym aromatycznym bazarkiem... Co da moim rudym podawanie tranu i suszonej ryby? Bo nie wiem, czy warto... Tran potraktuj jako suplement. Działa dobrze na skórę, okrywę, ułatwia wchłanianie wit. D. A suszona ryba, jeżeli dobrze wysuszona to i smakowo i odzywczo tez. Jeżeli chcesz się dokładniej dowiedziec, to napisz do zielonej (zielona); ona ma masę takich wiadomości i na pewno podzieli się z Tobą swoją wiedzą. [quote name='Pipi']Asiaczku,jestem,wreszcie tu przyszłam.Piękne pieski.Takim to dobrze. . . . Jeśli pozwolisz,będę Was odwiedzać w wolnej chwili.Na razie przeszłam przez kilka stron,ale tak jak do agaciaaa,co jakiś czas tu się zjawię.Miło jest popatrzeć,na piękne,zadbane,kochane przez człowieka pieski.Zawsze jak będzie mi smutno,teraz będę miała gdzie się pocieszyć.Dziękuję i pozdrawiam :loveu: Pipi!!!! A widzisz, wcale nie jesteś taka gapusia, jak to często o sobie piszesz;) Trafiłaś tutaj, jak miło!!! Nie patrz na moje psy, że zadbane, że kochane. Twoje tez sa kochane:) Moje - ja sobie wybrałam, a Ty - nie miałaś wyjścia; one sobie Ciebie wybrały jako tego aniołka, który je uratuje, da jeść, przytuli i pogłaszcze... Jak tylko będe mogła pomóc Wam - sygnalizuj u siebie na wątku. Ja do Was wchodzę chyba codziennie; udało się Foksi, udało się Guciowi i uda się jeszcze na pewno kilku Twoim psom. Wierzę w to! Jeszcze i dla Was zaświeci słoneczko:) [quote name='Frytela']Dzień doberek! Wielkie gratulacje dla Asiaczkowego teamu!!!! Ładny początek sezonu! ;) My trochę skromniej bo Chilli CWC i CACIB - ukończony Ch Pl w wieku 23 msc ;) Wystawiany przeze mnie cardigan - Filofany Stardust - Zw Mł - ukończony Mł Ch Pl Wystawiałam też Beagla - Grację Simpatica PS - dosk, III/V - sędzia powiedział że gdyby chciała iść po ringu to by wygrała, bo według niego była najlepsza w tej stawce, miło ;) to była jej 2 wystawa a to pies pełen energii... tylko nie wtedy kiedy trzeba :evil_lol: Frytela - początek sezona, ale w PL, bo zagraniczny sezon otworzylismy w Kownie w styczniu br. Tez było superowo!!! Też były puchary, woreczki z karmą, rozetki... Chili, cardigan, beagle - to Twoja zasługa i cieszymy się razem z Tobą i psiakami! Poćwiczysz trochę z bigielkiem i na następnych wystawach na pewno będzie lepiej! Jeżeli tak powiedział sędzia, że bigielek najlepszy w stawce, to nie wolno tych słów zlekcewazyć, pamiętaj! [quote name='Maks i Spark']CZeść Asiaczki :) Gratulacje za Rzeszów :multi::multi::multi: M&S - zaraz do Was zadzwonię, bo to po prostu nie do uwierzenia, że Wy juz tak dłuuuugoooo milczycie... [quote name='Florka_xyz']Asiaczku moc gratulacji za wyniki!!! Rewelacja!!! :):):) A moj bokserek NJwR:) Oooooo, Florka, się rozkręcasz, dziewczyno! Brawo!!! Pzdr. Quote
Asiaczek Posted February 15, 2010 Author Posted February 15, 2010 [quote name='Darianna']Asiaczku, ja się właśnie zastanawiam nad tym aromatycznym bazarkiem... Co da moim rudym podawanie tranu i suszonej ryby? Bo nie wiem, czy warto... Darianna, rozmawiałam z zieloną. Jak znajdzie chwilke czasu to wpadnie tutaj i odpowie bardziej wyczerpująco niz ja. Dla innych zainteresowanych , wklejam jeszcze raz link do bazarku z tranem i suszoną rybą:) http://www.dogomania.pl/threads/179696-Ryby-suszone-i-olej-rybi-tran-dla-starych-chorych-gA-odnych-suk-i-klaczy-do-17-02/page10 Pzdr. Quote
Darianna Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Mi najbardziej chodzi o to, czy widać jakieś efekty. Bo ogólnie moje rude są zdrowe, na sierść tez nie narzekam, więc stąd moje wahanie, czy to ma sens :) Poczekam na Zieloną, dziękuję Asiaczku :) Quote
M&S Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 [quote name='Asiaczek'] M&S - zaraz do Was zadzwonię, bo to po prostu nie do uwierzenia, że Wy juz tak dłuuuugoooo milczycie... Pzdr. .....no nie milczymy, aż tak długo ;) A. Quote
Hiro Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Gratulację za udanę występy i zdobyte tytuły! Przepraszam, że tak póżno,ale mieli problemy z Netem. Quote
Hiro Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Hiro i Tofi (sorry, jeśli nie tak się pisze jego imię) Quote
Zuza i Noddy Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Tofi/Ofi ze ślicznym wujciem Hirem. Świetna by z niego niańka dla szczeniaków była, taki ma super charakterek :loveu: Quote
Frytela Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 [quote name='Asiaczek'] Frytela - początek sezona, ale w PL, bo zagraniczny sezon otworzylismy w Kownie w styczniu br. Tez było superowo!!! Też były puchary, woreczki z karmą, rozetki... Chili, cardigan, beagle - to Twoja zasługa i cieszymy się razem z Tobą i psiakami! Poćwiczysz trochę z bigielkiem i na następnych wystawach na pewno będzie lepiej! Jeżeli tak powiedział sędzia, że bigielek najlepszy w stawce, to nie wolno tych słów zlekcewazyć, pamiętaj! Wiem wiem że że to że tak powiem polski początek ;) Ona stwierdziła że już nie ma motywacji do biegania ;) ale mam zamiar z nią ćwiczyć, jak już powiedziałam właścicielce to jest psina którą ja będe w tym roku na ringach męczyć :evil_lol: Myślałam że będzie z nią znacznie gorzej na ringu.. i ta jestem z niej bardzo zadowolona że w sumie ładnie się pokazała. nawet na stole ustała, zdjęcie wrzucę u siebie w galerii ;) Quote
Hiro Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Zuza i Noddy napisał(a):Tofi/Ofi ze ślicznym wujciem Hirem. Świetna by z niego niańka dla szczeniaków była, taki ma super charakterek :loveu: Uwielbia szczeniaki! Tak się bawiły przed ringiem! Próbowali zrobić im zdjęcia? ale niestety się nie udało. Quote
Asiaczek Posted February 15, 2010 Author Posted February 15, 2010 Darianna napisał(a):Mi najbardziej chodzi o to, czy widać jakieś efekty. Bo ogólnie moje rude są zdrowe, na sierść tez nie narzekam, więc stąd moje wahanie, czy to ma sens :) Poczekam na Zieloną, dziękuję Asiaczku :) Jeszcze raz przypomnę zielonej, bo widze, że nie było Jej tutaj... Maks i Spark napisał(a):.....no nie milczymy, aż tak długo ;) A. O, chyba z miesiąc Was nie było albo więcej... Hiro napisał(a):Gratulację za udanę występy i zdobyte tytuły! Przepraszam, że tak póżno,ale mieli problemy z Netem. Dzięki za fotki, i wcale nie tak późno... Moje będa dopiero dzisiaj... Zuza i Noddy napisał(a):Tofi/Ofi ze ślicznym wujciem Hirem. Świetna by z niego niańka dla szczeniaków była, taki ma super charakterek :loveu: Oj, tak! Ja juz dawno zauwazyłam, że Hiro ma wyjątkowy charakter; nie prowokuje bójke, awantur, jest bardzo zrównoważony:) Frytela napisał(a):Wiem wiem że że to że tak powiem polski początek ;) Ona stwierdziła że już nie ma motywacji do biegania ;) ale mam zamiar z nią ćwiczyć, jak już powiedziałam właścicielce to jest psina którą ja będe w tym roku na ringach męczyć :evil_lol: Myślałam że będzie z nią znacznie gorzej na ringu.. i ta jestem z niej bardzo zadowolona że w sumie ładnie się pokazała. nawet na stole ustała, zdjęcie wrzucę u siebie w galerii ;) Na pewno do Was zajrzę:) Hiro napisał(a):Uwielbia szczeniaki! Tak się bawiły przed ringiem! Próbowali zrobić im zdjęcia? ale niestety się nie udało. Ja mam trochę fotek ich zabaw; dzisiaj będę powoli wstawiała fotki:) Pzdr. Quote
zielona Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Napisał Darianna Mi najbardziej chodzi o to, czy widać jakieś efekty. Bo ogólnie moje rude są zdrowe, na sierść tez nie narzekam, więc stąd moje wahanie, czy to ma sens Poczekam na Zieloną, dziękuję Asiaczku Czy to ma sens ?to mało powiedziane.To jest ogromna potrzeba. Basenji to pies z równika.Jego skóra jest genetycznie przygotowana na nadmierne promieniowanie słoneczne.Na innym równoleżniku słońce jest za słabe,żeby basenji mógł pod wpływem jego promieni wytworzyć witaminę D3.Ma jej chroniczny brak. Mało kto zdaje sobie sprawę,że osteoporoza wieku średniego i dojrzałego nie jest wynikiem spożywania małej ilości wapnia i fosforu w pokarmie ale ciągłym niedoborem witaminy D3 w organiźmie.Właśnie ciągły niedobór witaminy D3 upośledza wchłanianie tych pierwiastków w organiźmie. Nie łudźcie się,że danonki i jogobella Was z tego wyleczą.Tu się liczy tylko biznes.Zadaniem witaminy D3 jest transport jonów nie tylko wapnia i fosforu ale również wielu innych pierwiastków których nauka jeszcze nie sprawdziła. Bez tego "transportu" cały organizm się sypie. Basenji nie wytworzy tej witaminy pod wpływem promieniowania słonecznego a w pokarmie ma jej za mało.Oczywiście nie wolno podawać czystej witaminy ale najlepiej tran.W planktonie jest jej najwięcej dlatego tran jest tu cudownym źródłem bogatym w wiele innych pierwiastków i witamin. Jestem teraz na etapie badań genetycznych i w labolatorium w Warszawie (Laboklin)prowadzi się wiele badań genetycznych na dziedziczenie wielu chorób.Oczywiście Fanconiego tam nie robią bo nie jest to choroba dziedziczna.Ale Niedobór kinazy pirogronianowej tak.To jest choroba dziedziczna. Basenji rodzą się zdrowe.Ale ten ciągły niedobór wit.D3 powoduje zwyrodnienie całego organizmu łącznie z nerkami,tarczycą kośćcem i oczami.Na temat choroby Fanconiego będę pisać ale już na mojej stronie łącznie z przypisami. Podawajcie tran w rozsądnych ilościach i sami też możecie.Tańszy i skuteczniejszy niż danonek.ZUlka jak tylko do mnie trafiła to ma tran włączony do żywienia.Szczenięta w ilości 8 sztuk urodziły się w przedziale wagowym 200-230gram.Doliczyć ciężar łożyska i wód to ponad dwa i pół kilo dzwigała do porodu.Szczeniaczki oczywiście tran dostają. Quote
Darianna Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Zielona, dziękuję, ale ja mam setery ;) Jak to wygląda u nich? Pewnie trochę inaczej niż u basków? Quote
zielona Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Seter to jak człowiek.Na pewno mu nie zaszkodzi.Tran jest bardzo zdrowy.Jak jest okazja to wykorzystaj. Quote
M&S Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Ja swoim futrom też podawałam tran i dobrze im robił. Quote
Asiaczek Posted February 15, 2010 Author Posted February 15, 2010 Ja jeszcze dodam, że od czasu rady zielonej o dawaniu tranu ciężarówkom i szczylkom - miot na "O" oraz Żelka dostawali. I Żelka zdecydowanie szybciej doszła do siebie po karmieniu małych, a szczeniaki - pięknie powyrastały. Oczywiście do pulpetów zielonej to im by duzo brakowało, ale efekt był widoczny. Obecnie daję 2 razy w tygodniu kapsułke tranu WSZYSTKIM moim baskom, niezaleznie od wieku, stanu zdrowia. NIGDY kapsułki nie zostały w miseczkach:) Pzdr. Quote
Elitesse Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 a ja sie pochwale ze Waciak dzis zostal ojcem 6 malych wacikow :) :) 1 coreczka - rodzyneczka i 5 chlopcow Quote
Darianna Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Zamówiłam, zobaczymy jak rudym posmakuje i podziała ;) Quote
Asiaczek Posted February 15, 2010 Author Posted February 15, 2010 Elitesse napisał(a):a ja sie pochwale ze Waciak dzis zostal ojcem 6 malych wacikow :) :) 1 coreczka - rodzyneczka i 5 chlopcow O małe Waciki sa!!! Super! Tylko czemu nie przyłożył się i tylko 1 Rodzyneczka jest?;) Darianna napisał(a):Zamówiłam, zobaczymy jak rudym posmakuje i podziała ;) Powinno byc dobrze:) Pzdr. Quote
Elitesse Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 nie liczy sie ilosc a jakosc hihihi wiem ze hodowca planowal zostawic sobie jakas suczke w hodowli wiec moze wlasnie ta bedzie reprezentowac tatusia na wystawach :) Quote
Asiaczek Posted February 15, 2010 Author Posted February 15, 2010 No wyboru nie ma, ale jest duże prawdopodobieństwo, że ta jedna będzie TĄ WYBRANĄ:) pzdr. Quote
Vectra Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Darianna napisał(a):Zamówiłam, zobaczymy jak rudym posmakuje i podziała ;) Nie zaszkodzi :) to bardzo fajnie działa na okrywę włosową , Ty swoim możesz też dawać coś z karotenem i biotyną ja od czasu do czasu daje Emilce , bo Marysi musowo ostatnio stale ;) widziałaś jak się marchewa wyostrzyła :) Quote
NATKA Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Przyszłam się przywitać z wieczorka i wymiziać zaocznie precelki :loveu::loveu::loveu: Quote
Recommended Posts