Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Asiaczek']A pewnie!
chodziło o to, że jak to - hodowca zostawia sobie "gorszego" psa? Poza tym Dżezik żyje tu i teraz, czyli w PL. I trzeba troche napluć na niego, bo a nuz ktoś sie nim zainteresuje? PRZECIEZ TEN PIES MA SAME WADy, proszę pań i panów...

Pzdr.[/QUOTE]

:):) lojalność hodowców dla dobra rasy , się to nazywa

• Replies 49.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Asiaczek

18152

• M&S

1809

• Alicja

1483

• taxelina

1475

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Darianna']No kurcze, niby basenji nie są ogromnie popularne w PL, a tyle jady wśród ich właścicieli... Asiaczku, musisz mieć twardy tyłek, bo dobre serce masz na pewno ;)[/QUOTE]
A wcale nie, nie mam dobrego serca,bo moje baski trzymam w klatkach.I to pewnie piętrowo ustawionych jedna na drugiej;) Karmię raz na tydzień, wyprowadzam raz dziennie...
Hm, co by tu jeszcze dorzucić...?
A, psy są chore, z chorobami skórnymi, głodne, no i żeby ludzie o mnie źle nie gadali, to pasę ich na wystawach ciastem, o!

Pzdr.

Pzdr.

Posted

Para hodowlana (Dżezik i Maśka). Sami zobaczcie, jak śmiesznie wyszło zamieszanie z ich łapkami...

I nasza grupa hodowlana.

Inie troche trudno byłoopanowac Erkę, ale jak na jej debiut (Iny, nie Erki), to i tak było OK.

BIS Juniorów - Maśka.

Cdn.
Pzdr.

Posted

I ostatni post z fotkami z Kowna.
Na zakończenie - Jumaszka na BOG i BIS:)

Za Jumaszką biegnie śliczny Lhasa apso, który otrzymał tytuł BIS1. Jumasz musiał się zadowolić BIS2...

I po ocenie: jestem taki lekki, juz nic nie musze...

Pzdr.

Posted

[quote name='Asiaczek']A wcale nie, nie mam dobrego serca,bo moje baski trzymam w klatkach.I to pewnie piętrowo ustawionych jedna na drugiej;) Karmię raz na tydzień, wyprowadzam raz dziennie...
A, psy są chore, z chorobami skórnymi, głodne, no i żeby ludzie o mnie źle nie gadali, to pasę ich na wystawach ciastem, o!

Pzdr.

Pzdr.[/QUOTE]

a ja to widziałam !!!! :evil_lol:
a wygrywasz , bo masz znajomości u sędziów , dajesz łapówki , a kto wie , może i się umawiasz z sędziami hahahaha

ile to się człowiek dowie na swój temat niekiedy , a o psach nie wspomnę .....

Bardzo mi opadła ambicja hodowlana , wystawowa , jakoś nie mam ostatnio natchnienia , o tą walkę za chlebem.

Posted

[quote name='Darianna']ale ma fajowski balonik :)[/QUOTE]Takie baloniki z rysunkiem śmieszka + numerem ringu wisiały sobie przy wejściu na ring. Fajne oznaczenie, chociaz nie wszyscy i nie tak od razu wpadli, że cyferki na balonikach to numer ringu:)

[quote name='Vectra']a ja to widziałam !!!! :evil_lol:
a wygrywasz , bo masz znajomości u sędziów , dajesz łapówki , a kto wie , może i się umawiasz z sędziami hahahaha
ile to się człowiek dowie na swój temat niekiedy , a o psach nie wspomnę .....
Bardzo mi opadła ambicja hodowlana , wystawowa , jakoś nie mam ostatnio natchnienia , o tą walkę za chlebem.[/QUOTE]
O, totototo... dokładnie! A z sędziami, tymi co młodszymi i bardziej przystojnymi, to pewnie, że się umawiam! Najgorzej, że na te łapówki kasy nie starcza...;)

Pzdr.

Posted

nie oszukuj że nie starcza , euraski za szczeniaki same na konto wpływają

ehhh dużo by pisać , zostaje jedno www.żal.pl ;)

piszę to z moim wielkim , rudym kundlem z holandii , który nie jest podobny do staffika :evil_lol: siedzi mi na kolankach , ale pojadę z nią do mojego sędziego kochanka , dostaniemy dobrą ocenę , rozmnożymy i będą euraski hahahahaha :evil_lol:

Posted

Zdjęcia jak zwykle super ;)
A tak szczerze, to mi się Dżezik bardziej podoba, ale ja się tam na baskach nie znam :P
A na resztę wiadomości, które pani pisała nie mam słów po prostu :(
Pozdrawiam.

Posted

Witanko sobotnie!
[FONT=Calibri]Rzeczywiście są podobni, ale nie identyczni. To tak jak mnie facet na spacerze zapytał czy rozpoznałabym swojego Foxiego w stadzie westów- jestem pewna, że tak. [/FONT][FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]J[/FONT][/FONT]
[FONT=Calibri]http://img17.imageshack.us/i/img5515o.jpg/[/FONT]
[FONT=Calibri]To się nazywa zadowolony hodowca [/FONT][FONT=Calibri]http://img39.imageshack.us/i/kaunasziema098kaledinet.jpg/[/FONT]

[quote name='Asiaczek']A wcale nie, nie mam dobrego serca,bo moje baski trzymam w klatkach.I to pewnie piętrowo ustawionych jedna na drugiej;) Karmię raz na tydzień, wyprowadzam raz dziennie...

Pzdr.

Pzdr.
Ehhh ci ludzie to czasami nie mają co wymyśleć... Ciekawe jak to będzie jak ja w przyszłości będę wystawiała swojego psa, bo też trochę się nasłuchałam o westowym świecie, który jest większy niż baskowy. Ale to chyba wszędzie tak jest.

Posted

Asiaczku no tak , nie powinnaś jezdzić na wystawy bo masz okropne psy , jak to w ogole możliwe żeby Maśka wygrywała czy jakikolwiek pies z Twojej hodowli :diabloti:

Zdjęcia super! :lol: Miło nacieszyć oczy baskami :cool3: i to takimi z wyższej półki :lol:

Posted

Witaj Asiu ! :multi::loveu:

Wreszcie trochę oddechu, więc i do Was mogę zajrzeć i pozachwycać się Asiaczkami :loveu::loveu: Gratulacje spóźnione sukcesów wystawowych ! :multi:

a ten balonik to świetny pomysł, bardzo oryginalny :razz:

pozdr.

Posted

o kuna ....ale dyskusja ;)

to teraz wiesz Asiaczku czemu mój Ozzulec pomimo próśb Ani , hodowczyni , by był wystawiany , by zrobił repa , nie jeździ na wystawy ... moze nie jest lux torpedo ale swój urok ma i póki jeździłam na wystawy jak gap ...byłam koleżanką , kiedy pojawiłam się na tej jednej jedynej wystawie stałam się konkurencją ... i nawet nie za bardzo miałam z kim na wystawie porozmawiać , chociaż wielu wcześniej ze mną gadało ;)
Ja nie potrafię tak na zimo ... nie dałabym psychicznie rady

Bowskie te baloniki ;)

Posted

http://img528.imageshack.us/img528/4797/kaunasziema260kaledinet.jpg bardzo ładne zdjęcie :p

http://img222.imageshack.us/img222/568/kaunasziema097kaledinet.jpg jaka zadowolona minka ;)

http://img515.imageshack.us/img515/5884/kaunasziema191kaledinet.jpg hi hi śmiesznie wyglądają jak tak nierówno idą :lol:

A co do spekulacji na temat Twoje hodowli to nie ma czym sie przejmować. Zawsze w świecie kynologii była zazdrość, rywalizacji i raczej zawsze będzie. Chodź znam wielu wystawców, którzy mimo spekulacji nie zwracają na to uwagi. Więc, nie przejmuj się :buzi: I tak przecież każdy wie, że znęcasz się nad swoimi psami, nie dbasz o nie i trzymasz w koszmarnych warunkach :diabloti::diabloti::diabloti::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='Asiaczek']
To ja musze popatrzec na te wszystkie parametry i dam znać na PW, OK?

Ok, ok to czekam :cool3:

[quote name='Asiaczek']A pewnie!
chodziło o to, że jak to - hodowca zostawia sobie "gorszego" psa? Poza tym Dżezik żyje tu i teraz, czyli w PL. I trzeba troche napluć na niego, bo a nuz ktoś sie nim zainteresuje? PRZECIEZ TEN PIES MA SAME WADy, proszę pań i panów...

Pzdr.

taaa i to przez te wady wygrywa haha :evil_lol:

[quote name='Asiaczek']Kolejna kontrowersyjna suka...
LOVE IS IN THE AIR Asiaczek FCI (Erka)...

Widzę, ze u Ciebie to chyba całe stado kontrowersyjne :diabloti:
Ciesz sie znaczy, ze masz ładne psy! :cool3:

hahaha to z tym ciastem rozwaliło mnie kompletnie :evil_lol::evil_lol:
W końcu się wyjaśniło dlaczego Asiaczku ciasto na wystawy robisz :evil_lol:

A swoją drogą to uważam że ta chora rywalizacja jest jakaś nienormalna :roll:
U mnie w razie z tego co sie już zorientowałam jest tak samo, takie historie nie raz się słyszy, ze aż żal.

http://img17.imageshack.us/img17/1508/img5534jpga.jpg
ahh :loveu::loveu:

http://img515.imageshack.us/img515/5884/kaunasziema191kaledinet.jpg
hahah faktycznie śmiesznie te łapki wyszły :lol:

http://img35.imageshack.us/img35/7335/kaunasziema353kaledinet.jpg
ale super pomysł z tym balonikiem !

Posted

[quote name='Asiaczek']Aaaaa, i wiadomość dnia!
Wczorajbylam moc zalatana, bo... pojechałam do firmy pod W-wę kupic nowy obiektyw do mojej CANON'ierki. Obiektyw kupiłam, do tego dokupiłam filtr i do poprzedniego obiektywu tez dokupiłam filtr.

No i wiecie co jeszcze dokupiłam...? Jutro jadę kupić nowy aparat - CANON d40! Jasoooo, jaki on jest fajoski!
A CANON EOS 400d - idzie do sprzedania.
Ale się cieszę, nawet nie macie pojęcia!

Pzdr.[/QUOTE]

no no gratuluje nowego zakupu
mam nadzieję że będzie dobrze służył
a jeśli dobrze pamiętam to masz 450d chyba że się mylę

Posted

a ja wpadlam sie przywitac po dlugiej nieobecnosci :oops:
teraz baardzo rzadko zagladam na dogo :(

a gadaniem ludzkim glupim nie ma sie co przejmowac- wszyscy wiemy, ze psy wygrywajace sa be, nieladne i niefajne a wygrane na bank ustawione... trzeba sobie to tlumaczyc tak- zazdroszcza Pani psiakow :evil_lol:

super, ze bedzie nowy aparacik- mam nadzieje, ze uda sie na jakiejs wystawie zalapac na sesje ktoremus z moich psiakow :)

Posted

znowu Was widziałam ;) i z Anatką jechałam.. ale znowu nie miałam się jak zatrzymać (tym razem spacerowaliście wzdłuż Woronicza), a na parkowanie i biegnięcie do Was czasu też nie było.. siostrzeniec(Taishi) czekał na spotkanie z ciotką ;) i dziekanat na mój indeks i jeszcze kilka spraw..

Pozdrawiamy cieplutko

Posted

[quote name='Vectra']nie oszukuj że nie starcza , euraski za szczeniaki same na konto wpływają
ehhh dużo by pisać , zostaje jedno www.żal.pl ;)
piszę to z moim wielkim , rudym kundlem z holandii , który nie jest podobny do staffika :evil_lol: siedzi mi na kolankach , ale pojadę z nią do mojego sędziego kochanka , dostaniemy dobrą ocenę , rozmnożymy i będą euraski hahahahaha :evil_lol:
O, to możemy sobie rękę podac, czyż nie?

[quote name='Matusz']Witaj Asiu ! :multi::loveu:
Wreszcie trochę oddechu, więc i do Was mogę zajrzeć i pozachwycać się Asiaczkami :loveu::loveu: Gratulacje spóźnione sukcesów wystawowych ! :multi:

Rozumiem, że sesja Ciebie dopadła, tak? I stąd ten lekki luzik?

a ten balonik to świetny pomysł, bardzo oryginalny :razz:
pozdr.
Tak, wyglądało to naprawde fajnie, ozywiło trochę salę i prawie na każdej twarzy wywoływało usmiech:)

[quote name='Alicja']o kuna ....ale dyskusja ;)
to teraz wiesz Asiaczku czemu mój Ozzulec pomimo próśb Ani , hodowczyni , by był wystawiany , by zrobił repa , nie jeździ na wystawy ... moze nie jest lux torpedo ale swój urok ma i póki jeździłam na wystawy jak gap ...byłam koleżanką , kiedy pojawiłam się na tej jednej jedynej wystawie stałam się konkurencją ... i nawet nie za bardzo miałam z kim na wystawie porozmawiać , chociaż wielu wcześniej ze mną gadało ;)
Ja nie potrafię tak na zimo ... nie dałabym psychicznie rady
Bowskie te baloniki ;)

Co właśnie. Ja, jak weszłam do Waszej Galerii, to tez w pierwszej chwili miałam się zapytac, dlaczego Ozzi nie jest wystawiany. Ale poczytałam kilkadziesiąt stron od poczatku i wszystko stało się jasne. Chociaz nadal nie mogę odzałować, że tak się stało;)

[quote name='gosiaja']no no gratuluje nowego zakupu
mam nadzieję że będzie dobrze służył
a jeśli dobrze pamiętam to masz 450d chyba że się mylę
Nie, mam JESZCZE EOS 400d. A jak kupowałam 40d, to pan przede mną kupował EOS 500d. Leciutkie cudeńko:) - dla dziecka...

[quote name='pati1033']a ja wpadlam sie przywitac po dlugiej nieobecnosci :oops:
teraz baardzo rzadko zagladam na dogo :(
a gadaniem ludzkim glupim nie ma sie co przejmowac- wszyscy wiemy, ze psy wygrywajace sa be, nieladne i niefajne a wygrane na bank ustawione... trzeba sobie to tlumaczyc tak- zazdroszcza Pani psiakow :evil_lol:
super, ze bedzie nowy aparacik- mam nadzieje, ze uda sie na jakiejs wystawie zalapac na sesje ktoremus z moich psiakow :)
Bardzo żałuję, że rzadko jtutaj jesteś, ale na najblizszej wspólnej wystawie masz jak w banku sesję Bimka i Tmisi:)

[quote name='Agappe']znowu Was widziałam ;) i z Anatką jechałam.. ale znowu nie miałam się jak zatrzymać (tym razem spacerowaliście wzdłuż Woronicza), a na parkowanie i biegnięcie do Was czasu też nie było.. siostrzeniec(Taishi) czekał na spotkanie z ciotką ;) i dziekanat na mój indeks i jeszcze kilka spraw..
Pozdrawiamy cieplutko
A ja się cieszę, że znalazłaś czas, aby tutaj wpaść i napisac te kilka słów:)

Pzdr.