Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 49.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Asiaczek

18152

• M&S

1809

• Alicja

1483

• taxelina

1475

Top Posters In This Topic

Posted

Misja wykonana :diabloti: cycki z pieczarkami w sosiku śmietanowym - palce lizać , makaron ugotowany , murzynek się piecze , polewa do murzynka stygnie ... idę pograć w piłkę ;)

Posted

Skoro dziś tak kulinarnie, to powiem, że dzisiaj miałam schabowe ;)
No, może nie zupełnie, bo kotlety pokroiłam w paseczki i usmażyłam z kiszona kapustą (trzeba koniecznie dodać trochę masła i sporo pieprzu, no i można podlać białym wytrawnym winkiem), a to wszystko podane z ziemniaczkami :)

Posted

[quote name='Darianna']Ja lubię carbonarę... Rzadko robię, ale jako odmiana po bolonese jest świetna ;) a mój brat to w ogóle ją kocha :D
Je generalnie lubię wszystko co jest z makaronem, ale jakoś do carbonary nie mogę się przekonac. Próbowałam, próbowałam i... nic...

[quote name='Vectra']Misja wykonana :diabloti: cycki z pieczarkami w sosiku śmietanowym - palce lizać , makaron ugotowany , murzynek się piecze , polewa do murzynka stygnie ... idę pograć w piłkę ;)
Hohoho, jaka z Ciebie Kuchareczka! Może jeszcze fartuszek masz na sobie, co?

[quote name='jamnicze']Skoro dziś tak kulinarnie, to powiem, że dzisiaj miałam schabowe ;)
No, może nie zupełnie, bo kotlety pokroiłam w paseczki i usmażyłam z kiszona kapustą (trzeba koniecznie dodać trochę masła i sporo pieprzu, no i można podlać białym wytrawnym winkiem), a to wszystko podane z ziemniaczkami :)
O, to może byc fajne. Lubię i kapustkę kiszoną tez i winko i kotleciki... mniam...

[quote name='dzasta']Jamnicze apetyczny ten Twój dzisiejszy obiadek a co za tym idzie przepis muszę wypróbować :)
A u Joasi coś się kulinarnie ostatnimi czasy robi :)
Hahaha, bo ja cały czas głodna chodze, nie mam czasu na obiadek. Wczoraj to na obiad miałam poranne kanapki...

[quote name='Alicja']u mnie dziś też duszone kurze cycki były w sosie spagetti , makaronik z żółtym serem ...mniammmmmmmmm
O, tez super!

Vectra, możesz jeszcze zrobić makaron z serem pleśniowym lub makaron z serem żółtym _ czosnek itp. przyprawy. O ile, oczywiście, lubicie serki pleśniowe...

Pzdr.

Posted

[quote name='Alicja']no i z samego rana zgłodniałam .... znowu o żarciu ;)
pleśniowe serki .....pyszoteria
a makaron zapiekałam też z owocami

O, też smakowite:)

[quote name='Darianna']ja dziś zrobie pewnie zapiekankę z ziemniakami i serem ;)
Mniam, mniam...

[quote name='Błyskotka']A u mnie dzisiaj ryba w sosie koperkowym z Knorra z makaronem.
Ryba i makaron...? A może lepiej ryz?

[quote name='Izabela124.']Pisałam dziś u Ciebie posta, ale patrzę, że go nie ma...
Pewnie jakis głodny przyszedł i go zjadł;)

[quote name='bianka19']Cześć Asiaczki ;)
Czemu już się do nas nie odzywacie? :(
A bo ja ostatnio małowato jestem na DGM...

[quote name='Paula&Goofi']Dzień Dobry :)
Czytając wątek strasznie zgłodniałam ;P
Pozdrawiamy!
Wpadnij w weekend, coś upichcimy:)

[quote name='Vectra']ja lubię serki pleśniowe , TZ gardzi , ale on się nie zna :evil_lol:
PS ja lubię gotować , ale fartuszka nie mam :placz:
E tam. Kuchareczka bez fartuszka to nie Kuchareczka...

Pzdr.

Posted

[quote name='Vectra']ja lubię serki pleśniowe , TZ gardzi , ale on się nie zna :evil_lol:

PS ja lubię gotować , ale fartuszka nie mam :placz:

to ja Ci przywiozę fartuszek a ty zrobisz zapiekanke z serkami :grins:

Posted

Aaaaa, i wiadomość dnia!
Wczorajbylam moc zalatana, bo... pojechałam do firmy pod W-wę kupic nowy obiektyw do mojej CANON'ierki. Obiektyw kupiłam, do tego dokupiłam filtr i do poprzedniego obiektywu tez dokupiłam filtr.

No i wiecie co jeszcze dokupiłam...? Jutro jadę kupić nowy aparat - CANON d40! Jasoooo, jaki on jest fajoski!
A CANON EOS 400d - idzie do sprzedania.
Ale się cieszę, nawet nie macie pojęcia!

Pzdr.

Posted

[quote name='Asiaczek']Dobre!
A ja przywioze dobre białe winko, co?

Pzdr.

:cool2:

[quote name='Asiaczek']Aaaaa, i wiadomość dnia!
Wczorajbylam moc zalatana, bo... pojechałam do firmy pod W-wę kupic nowy obiektyw do mojej CANON'ierki. Obiektyw kupiłam, do tego dokupiłam filtr i do poprzedniego obiektywu tez dokupiłam filtr.

No i wiecie co jeszcze dokupiłam...? Jutro jadę kupić nowy aparat - CANON d40! Jasoooo, jaki on jest fajoski!
A CANON EOS 400d - idzie do sprzedania.
Ale się cieszę, nawet nie macie pojęcia!

Pzdr.

:multi: to porobisz nam fociaki nowym aparatem ;)