Asiaczek Posted December 31, 2006 Author Posted December 31, 2006 No i sama nie wiem, co robić? Spacer czy rogaliki... Z porannego spaceru wróciłam lekko przemoczona i obryzgana błotkiem... Na trawnikach chlapa... Napiszę SMS-a do Donya i poczekam, aż Poświata sie obudzi; pisała, że wstanie dzisiaj ok. 8.00. Pzdr. Quote
Asiaczek Posted December 31, 2006 Author Posted December 31, 2006 No więc ustaliłyśmy systkie tsy (za pomocą wszelkich dostepnych nam urządzeń komunikacyjnych), że jednak spacerek trzeba przełożyć. Ciężko mi to pisać, ale w taką pogodę bez sensu jest ciągać zwierzynę i siebie wystawić na przeziębienie... No i fotek nie będzie... Może przyszła niedziela nam wypali? pzdr. Quote
Anecioreczek Posted December 31, 2006 Posted December 31, 2006 Bry ;D Sylwek Tuz Tuż,jak Tam przygotowania ;D?:multi: Quote
Asiaczek Posted December 31, 2006 Author Posted December 31, 2006 W taka pogodę, to nawet Sylwek nie cieszy... A co do przygotowań, to mam zamiar upiec rogaliki wg przepisu Ali z DGM. Dosprzątać mieszkanie i czekać na... NOWY ROK!!! (w zaciszu domowego ogniska...);) Pzdr. Quote
Alicja Posted December 31, 2006 Posted December 31, 2006 ;)czyli czekam na wyniki wypieków A u nas wietrzysko i ślizgawica na mokrym pogłożu...pogoda zupełnie nie zachęca do spacerków:shake: Quote
Anecioreczek Posted December 31, 2006 Posted December 31, 2006 u nas też wietrzysko..aż strach rakiety wypuszczać..jak gdzieś źle poleci?:shake: Quote
Asiaczek Posted December 31, 2006 Author Posted December 31, 2006 Obecnie pogoda na spacerki nawet może być do zaakceptowania. Pojawia się nawet słońce, ale jest b.silny wiatr. I jest - o dziwo - ciepło... No, ale już przepadło. Liczę, że w przyszłą niedzielę pogoda nie sprawi nam takiej niespodzianki... Z rakietami, fajerwerkami i innymi racami, proszę, uważajcie! Przy takim wietrze, odpalanie tych cudowności może być naprawdę groźne! Pzdr. Quote
ewelinabuck Posted December 31, 2006 Posted December 31, 2006 no i mi wcielo posta:angryy: cala noc u nas lalo i byl silny wiatr teraz nawet jest cieplo ale wietrznie chcialam isc z psami na kapliczki ale stwierdzilam ze mi glowe urwie no i ze bylam chora wiec zrezygnowalam i poszlam pochodzic troszke po osiedlu:roll: Quote
Asiaczek Posted December 31, 2006 Author Posted December 31, 2006 Co to znaczy "na kapliczki"? Ewelina... Pzdr. Quote
ewelinabuck Posted December 31, 2006 Posted December 31, 2006 kapliczki to takie pola bardzo duze na ktorysz w takim dole sa recznie pobudeowane kapliczki Quote
ewelinabuck Posted December 31, 2006 Posted December 31, 2006 w mojej galerii jest duzo zdjec z kapliczek;) Quote
Asiaczek Posted December 31, 2006 Author Posted December 31, 2006 OK. Spróbuję je odnaleźć... Pzdr. Quote
Asiaczek Posted December 31, 2006 Author Posted December 31, 2006 No, I partia rogalików jest już upieczona. Wyszły baaaardzo smaczne. Niech świadczy o tym fakt, iż z 16 rogalików zostało się tylko 9... Jak tak dalej pójdzie, to do zdjęcia zostanie tylko kilka...:razz: Pzdr. Quote
bazylowa Posted December 31, 2006 Posted December 31, 2006 Rogaliki mniam Przez Ciebie muszę iść sobie ukroic ciasta :eating: Quote
Alicja Posted December 31, 2006 Posted December 31, 2006 [quote name='Asiaczek']No, I partia rogalików jest już upieczona. Wyszły baaaardzo smaczne. Niech świadczy o tym fakt, iż z 16 rogalików zostało się tylko 9... Jak tak dalej pójdzie, to do zdjęcia zostanie tylko kilka...:razz: Pzdr.;)to ja czekam na foto Quote
Asiaczek Posted December 31, 2006 Author Posted December 31, 2006 Mamabazyla - to nie przeze mnie, to przez Alę, że taki dobry przepis dała! Mniam, mniam... Ala - fotki będą; zawiązałam sobie język na supełek, aby nie próbować każdej partii z osobna... Pzdr. Quote
PANGEA Posted December 31, 2006 Posted December 31, 2006 Asiaczek napisał(a):No, I partia rogalików jest już upieczona. Wyszły baaaardzo smaczne. Niech świadczy o tym fakt, iż z 16 rogalików zostało się tylko 9... Jak tak dalej pójdzie, to do zdjęcia zostanie tylko kilka...:razz: Pzdr. Dziekuje za zaproszenie :loveu: To jest wyjatkowo smakowita galeria, moze sie zmotywuje i tez cos upieke :eviltong: Quote
Magda Posted December 31, 2006 Posted December 31, 2006 Ale tutaj zapachy:eviltong: Mam nadzieje, ze obejrze rogaliczki?:cool3: Szczesliwego Nowego Roku i szalonego Sylwestra!!:multi: Quote
Asiaczek Posted December 31, 2006 Author Posted December 31, 2006 No, Kochani, rogaliki upieczone! Jedyne zastrzeżenie, to takie, że małowato ich wyszło... Powinnam zrobić z podwójnej porcji i następnym razem tak zrobię. A tak oto wyglądał efekt mojej pracy: Wirtualne "Smacznego"!!! Pzdr. Quote
Asiaczek Posted December 31, 2006 Author Posted December 31, 2006 Kilka z nich już wirtualnie powysyłałam...:lol: Z zapachem i smaczkiem... Pzdr. Quote
Alicja Posted December 31, 2006 Posted December 31, 2006 [quote name='Asiaczek']No, Kochani, rogaliki upieczone! Jedyne zastrzeżenie, to takie, że małowato ich wyszło... Powinnam zrobić z podwójnej porcji i następnym razem tak zrobię. A tak oto wyglądał efekt mojej pracy: Wirtualne "Smacznego"!!! Pzdr.:multi::multi::multi:mniamniuśne i jakie śliczne równiótkie Quote
Asiaczek Posted December 31, 2006 Author Posted December 31, 2006 I zapomniałam napisać, że zrobiłam tylko z powidełkami... Myślałam, że mam jeszcze mak z bakaliami, ale się omyliłam... A jabłek nie chciało mi się przygotowywać...:oops: Pzdr. Quote
Recommended Posts