Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A tak właśnie dużo o brindlach było w tym programie :) I o tym jak to sprowadzono z Afryki Baski żeby ratować rasę i dolać świeżej krwi i właśnie też w ten sposób powstały brindle których wcześniej w Ameryce nie było.
To jest zapowiedź tego programu który oglądałam:

[video=youtube;uG3EHbVWfxk]http://www.youtube.com/watch?v=uG3EHbVWfxk[/video]

• Replies 49.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Asiaczek

18152

• M&S

1809

• Alicja

1483

• taxelina

1475

Top Posters In This Topic

Posted

Czytałam ,że planujesz nowy wystrój kuchni. Mnie też by się przydał , ale na razie musi być jak jest. Nie wiem jak TY, Asiaczku, bo ja uwielbiam zmieniać wystrój domu- to fajna zabawa. Miłego planowania i jeszcze milszej realizacji. Buziaki :)

Posted

betel napisał(a):
Czytałam ,że planujesz nowy wystrój kuchni. Mnie też by się przydał , ale na razie musi być jak jest. Nie wiem jak TY, Asiaczku, bo ja uwielbiam zmieniać wystrój domu- to fajna zabawa. Miłego planowania i jeszcze milszej realizacji. Buziaki :)
Tak, po wymianie kaloryferów przed Administrację, planuję remont kuchni. Jeden bajzel będzie, to mi się opłaca. Ale co i gdzie zmienię, to jeszcze tak do końca nie wiem. Na razie "się rozglądam", obserwuję, pytam...

I np. chyba nie wykorzystam pomysłu na szafki na nóżkach. Jednak takie z cokolikami są praktyczniejsze przy psach...

Pzdr.

Posted

Ja to Ci powiem szczerze że te szafki na nóżkach to fajne ale jak ktoś stworów nie ma bo potem to jest najlepsza zabawa pod szafkę wetknąć a potem wyjmować albo prosić żebym ja wyjęła :)
Tak myślałam że oglądałaś ten program ale ja zawsze lubię oglądać tą serię bo w sumie dość ciekawe są te programy i można się zawsze czegoś dowiedzieć. A co do wielkości i stosowania wzorca to dało się zauważyć to we wszystkich rasach bo np staffiki też są w USA monstrualne prawie jak AST a z kolei Pani sędzia z USA na wystawie wybierała potężne staffiki na lokaty kub takie które optycznie tak wyglądały :)

Posted

agnethka napisał(a):
Asiaczku - potrzebne imię dla kota....hmm.

Oj, a daj jakieś info o kocie albo sama wymysl:)

dzasta napisał(a):
Ja to Ci powiem szczerze że te szafki na nóżkach to fajne ale jak ktoś stworów nie ma bo potem to jest najlepsza zabawa pod szafkę wetknąć a potem wyjmować albo prosić żebym ja wyjęła :)
Tak myślałam że oglądałaś ten program ale ja zawsze lubię oglądać tą serię bo w sumie dość ciekawe są te programy i można się zawsze czegoś dowiedzieć. A co do wielkości i stosowania wzorca to dało się zauważyć to we wszystkich rasach bo np staffiki też są w USA monstrualne prawie jak AST a z kolei Pani sędzia z USA na wystawie wybierała potężne staffiki na lokaty kub takie które optycznie tak wyglądały :)

Co do szafek - no właśnie, tego sie obawiam, że baski będa grzeba pod tymi szafkami z nóżkami...

A co do Amerykanów, to w sumie cześć im i chwała za pręguski:)

Pzdr.

Posted

Dzieńdoberek! Zdjęcia sopli bardzo ładne! u mnie takich wielgachnych nigdzie nie ma, ciekawe czemu? kiedyś były.
Co do mebli na nóżkach to ja mam takie w pokoju i jestem zadowolona. Łatwo można wszystkie brudki zmyć, co przy moim uczuleniu jest dobre. A Foxi nie jest tak wredny i nie wrzuca nic pod meble codziennie :D
A kiedyś też tu była rozmowa o kuchenkach,jeszcze wtedy miałam kuchenkę z 1992r., ale jednak wymieniliśmy na gazowo-elektryczną i też się super spisuje. No i ciasta pyszne wychodzą, a nie przypalone jak ze starej :)
Pozdrawiam

Posted

Myśmy wymieniali kuchenkę na nową, ale pozostaliśmy przy całkowicie gazowej - takie z nas tradycjonalisty.;) :)

Ja też oglądam tą serię o psach na Animal Planet (już po raz któryś tam :evil_lol:) - no ale niestety w filmiku o moich akitkach znalazłam kilka błędów i niedociągnięć :shake: - pewnie to wina tłumaczenia, ale mimo wszystko trochę mnie rażą te "niedoróbki".

Asiaczek napisał(a):
....
A co do Amerykanów, to w sumie cześć im i chwała za pręguski:)

Pzdr.

.... i za moje Akity Amerykańskie :multi:

Pzdr

Posted

agnethka napisał(a):
info o kocie jest takie... pers - kocurek, biały ze stalową (ciemno-szarą) maską na głowie, stalowym ogonie i piętach, o bardzo bystrym i mądrym spojrzeniu... niesamowicie zrównoważony, lubi jazdę samochodem, weterynarza też lubi...
normalnie do rany przyłóż... przecież nie nazwiemy go Klin.

Hm, może coś od jego umaszczenia. Jest to kot dwukolorowy, czyli bikolor. No to może Bikuś? Biki?

kaskaSz napisał(a):
Dzieńdoberek! Zdjęcia sopli bardzo ładne! u mnie takich wielgachnych nigdzie nie ma, ciekawe czemu? kiedyś były.
Co do mebli na nóżkach to ja mam takie w pokoju i jestem zadowolona. Łatwo można wszystkie brudki zmyć, co przy moim uczuleniu jest dobre. A Foxi nie jest tak wredny i nie wrzuca nic pod meble codziennie :D
A kiedyś też tu była rozmowa o kuchenkach,jeszcze wtedy miałam kuchenkę z 1992r., ale jednak wymieniliśmy na gazowo-elektryczną i też się super spisuje. No i ciasta pyszne wychodzą, a nie przypalone jak ze starej :)
Pozdrawiam

Wiesz, ja się boję, że jak psom wpadnie coś pod szafkę, to te nóżki moga byc w niebezpieczeństwie. I jeszcze mi się psy pokłócą...
A co do kuchenki to chyba będzie tak: piekarnik - gazowy, do zabudowy, a płyta elektryczna, ale raczej nie indukcyjna.
Jeszcze szukam...

Elitesse napisał(a):
Przemo wyjechal do Poznania, Madzia spi a ja mam komputer caly dla siebie :multi:
wyjechaly maluszki ?

O, toś szczęśliwa osoba! Widzisz, a ja nie mogę tego docenić, bo mam 2 kompy. Ale na jednym ma pocztę i tutaj nie działa żaba. A na drugim nie mam poczty, ale działa żaba. Ot, taka mała złośliwość losu;)

Tak, maluszki ok. 14.00 wyjechały do domów: do Łodzi i do Częstochowy. Mam obiecane relacje z pobytu no i fotki. Zuzka nawet obiecała sama wstawić fotki Ofika-Tofika:)

bety napisał(a):
Myśmy wymieniali kuchenkę na nową, ale pozostaliśmy przy całkowicie gazowej - takie z nas tradycjonalisty.;) :)
Ja też oglądam tą serię o psach na Animal Planet (już po raz któryś tam :evil_lol:) - no ale niestety w filmiku o moich akitkach znalazłam kilka błędów i niedociągnięć :shake: - pewnie to wina tłumaczenia, ale mimo wszystko trochę mnie rażą te "niedoróbki".
.... i za moje Akity Amerykańskie :multi:
Pzdr

A no właśnie! I za Wasze AA:)

Pzdr.

Posted

Ja mam wyremontowany mały pokój + przedpokój. No i łazienka niczego więcej nie wymaga. A do remontu mam duzy pokój (malowanie) + kuchnia. I właśnie w kuchni będzie najwięcejpracy, bo od gotowania trochę łuszczy mi się farba na ścianach...

Pzdr.

Posted

agnethka napisał(a):
jaka śliczna TYGRYSICZKA :)

Te zdjęcia były zrobione dokładnie tydzień temu a ja dokładnie widzę, jak maluchy urosły... Jesooo, ale ten czas leci...

Pzdr.

Posted

agnethka napisał(a):
oj tak...maluszki rosną bardzo szybko... ja to w szoku jestem, że Alutka ma już 4 miesiące :D a przecież dopiero się urodziła ;)

No właśnie! Jeszcze niedawno sekundowałam ciąży, potem otwieraniu oczek, a teraz Panna ma 4 miechy...

Pzdr.

Posted

Cd.
Ostatni post ze zdjęciami z pobytu Buszki u nas. Ależ nam czas szybko minął. Przed przyjazdem Buszki wydawałomi się, że całe popołudnie, wieczór i ranek niedzielny to tyyyyyyle czasu, a okazało się, że to NIEPRAWDA! Eh, ta względność czasu...

KONIEC!

Pzdr.

Posted

shirkan napisał(a):
Kłębowisko małych basków jest świetne!
Właśnie się doczytałam że Łódz wzbogaciła się o Asiaczka małego-SUPER!!!

Tak, tak. I jest szansa, że mały rudzielec pojawi się na wystawach. chociaż ta szansa jest jeszcze mała:)

Pzdr.