Asiaczek Posted January 15, 2010 Author Posted January 15, 2010 gosiaja napisał(a):mama nie wymienia kuchenki bo trzeba by w całym domu zrobić remont instalacji elektrycznej a to spory koszt my w domu mamy gazową i mama jest zadowolona jak najbardziej dobry pomysł jeśli masz tyle miejsca w kuchni żeby piekarnik był na wysokości oczu to dość duża wygoda nie trzeba się schylać sama bym tak u siebie zrobiła ale nie mam miejsca Musze przemyślec ten problem; bo gdyby zył Jacek - to on by to wziął na siebie. A że w technicznych sprawach był super, to i - podejrzewam - problemu by nie było. Muszę trochę pochodzić po galeriach kuchennych i popatrzec. No i potem przetransponowac tę wizję do mojej kuchni. Na razie nie mam ŻADNEJ wizji:) Unbelievable napisał(a):ja tak mam w domu, piekarnik na wysokości rąk mniej-więcej, a mikrofalówka nad nim- mikrofalówka jest trochę za wysoko, ale piekarnik jest w super miejscu ;) bardzo wygodnie się zagląda, wyjmuje, nie trzeba się gimnastykować zbytnio. Kuchenkę mamy na prąd, z dotykowym panelem czego nie polecam- strasznie ten panel wariuje jak jest kuchenka mokra czy coś się na nim postawi. Prąd jak to prąd, wiadomo, jak nie ma prądu to i zjeść nie ma co :evil_lol: ale o wiele wygodniej sprzątać taką płaską powierzchnię niż lawirować między palnikami w gazowej, szczególnie jak coś wykipi ;) Ja tez mam kuchenke gazową, ale jest już tak stara, jak świat;) My , tzn. ja, mieszkam w tym mieszkanku od 1994 r. a kuchenka jeszcze służyła poprzednim lokatorom. Więc sami rozumiecie, trza wymienić i tyle. Bogarka napisał(a):Ładnie stoja :) Wiesz,jeżeli wiem, że psiaki będą wystawiane na wystawach, to takie ćwiczenia trzeba zacząć już od małego. Powolutku, powolutku... A takie ćwiczenia metoda "małych kroków" lepiej się utrwalają, to wiadomo:) Elitesse napisał(a):ale jestem ostatnio zalatana - wogole nie mam czasu na komputer :( ten telefonik co kupilas od 2 miesiecy ma moj tato - mam nadzieje ze tobie bedzie lepiej sluzyl bo tato juz 2 razy oddawal swoj do serwisu bo mu guziki odpadaja :shake: poza tym jest bardzo funkcjonalny... ale bez klawiatury ciezko cos z nim robic :diabloti: ja wczoraj przy okazji innych spraw we Wroclawiu bylam przedluzyc umowy na swoje telefony i Przemo dostal super hiper dotykowego SAMSUNG AVILA i od wczora siedzi zafascynowany i sie bawi jak male dziecko :lol: a ja tam wole tradycyjne telefony i wzielam najzwyklejsza Nokie jaka mieli :evil_lol: powiedzialam panu ze ja tylko dzwonie i wysylam smsy wiec nie chce dotykowego ekranu, wysuwanej klawiatury i wogole nie chce bajerow hihi Oj, to niedobrze. Bo pańcia w serwisie telefonicznym baaaardzo zachwalała ten telefon. No nic, na razie jest OK. Jeszcze nie umiem robic nim fotek, ale myślę, że to nie jest jakiś specjalny problem;) A chciałam tez jakąś najprostsza Nokię, bez bajerów, bez klapek, wysuwanej klawiatury, na pewno NIE DOTYKOWY! I wyszło, jak wyszło. Widze, że mamy dokładnie takie same wymagania co do komórki:) A dlaczego nie masz czasu? Ja MAM!:evil_lol: Jestem już EMERYTKĄ:):multi: Pzdr. Quote
Asiaczek Posted January 15, 2010 Author Posted January 15, 2010 NATKA napisał(a):Witanko z wieczorka :multi:Witaj, witaj! Pzdr. Quote
NATKA Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 A ten dubelek to się zrobił przez ten dzisiejszy stresujący dzień ;) Quote
Asiaczek Posted January 15, 2010 Author Posted January 15, 2010 Oj, ja dzisiaj tez miałam stresujący i męczący dzięń. Teraz w ramach odstresowania nadrabiam Dogo. Ale jeszcze sporo rzeczy do zrobienia przede mną, czasu mało... Ale wlałam w siebie troszkę R20 - to taki napój energetyzujący, jedyny, jaki na mnie działa. I dlatego mam nadzieję, że uda mi się zrobić to, co zaplanowałam na dzisiaj:) Pzdr. Quote
PANGEA Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 Asiaczek napisał(a):No, niby racja... A dzisiaj koleżanka poddała mi pomysł, aby kuchnię zrobić w zabudowie, a piekarnik - na wysokości oczu:) No i co ja mam z tym fantem zrobić...? Pzdr. Asiu A Ty planujesz remont w kuchni?? Wybacz nei doczytalam Wlasnie dzis bylam projektowac kuchnie, aneks kuchenny ale dosc spory. I wlasnie chce koniecznie tak, piekarnik na pewnej wysokosci i mikrofale powyzej. Jak chcesz, to wysle Ci wizualizacje projektow ( jak juz przyjdzie ) Quote
Asiaczek Posted January 15, 2010 Author Posted January 15, 2010 PANGEA napisał(a):Asiu A Ty planujesz remont w kuchni?? Wybacz nei doczytalam Wlasnie dzis bylam projektowac kuchnie, aneks kuchenny ale dosc spory. I wlasnie chce koniecznie tak, piekarnik na pewnej wysokosci i mikrofale powyzej. Jak chcesz, to wysle Ci wizualizacje projektow ( jak juz przyjdzie ) Ooooo, byłoby super! Ja i tak muszę poczekać na wiosnę, bo wiosną mamy miec wymieniane kaloryfery i dlatego przy jednym bałaganie chcę wyremontować kuchnię (jako pomieszczenie) i wymienic kuchenkę (urządzenie). I tak-tak, chciałabym, aby mikrofala stała nad piekarnikiem.:) Pzdr. Quote
jamnicze Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 Dzięki za przepis, no proszę w ogóle nie pomyślałam o żurawinach, a jakie dodajesz z dżemiku czy kandyzowane? Jak słodko śpi kruszynka :loveu: http://img63.imageshack.us/img63/7561/szepsi.jpg O, Kiszka :multi: http://img24.imageshack.us/img24/8657/kiszka0006.jpg Nokia fajna :razz:. tez mam nokie i faktycznie dość długo trzyma bateria (ok tygodnia, no ale ja mało rozmawiam), taki stary typ bez bajerów. hi, hi http://img6.imageshack.us/img6/3193/resizeofimg5417.jpg Co do kuchenki, to tez polecam prąd-gaz. My wzięliśmy w zabudowie i płytę do gazowej szklaną, bardzo fajnie się sprząta (nawet jak coś wykipi ;)). Problem mamy tylko z szafkami przy piekarniku, bo mamy szafki nie drewniane, tylko z okleina, no i ta pod wpływem ciepła od piekarnika zaczęła po bokach odchodzić :placz: Quote
gosiaja Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 mi sie wydaje że jeżeli piekarnik jest na wysokości "oczu" to mikrofala nad nim jest strasznie nie wygodna Quote
PANGEA Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 Asiaczek napisał(a):Ooooo, byłoby super! Ja i tak muszę poczekać na wiosnę, bo wiosną mamy miec wymieniane kaloryfery i dlatego przy jednym bałaganie chcę wyremontować kuchnię (jako pomieszczenie) i wymienic kuchenkę (urządzenie). I tak-tak, chciałabym, aby mikrofala stała nad piekarnikiem.:) Pzdr. To jak dostane projekty, to Ci podesle... Quote
Darianna Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 ja bym bardziej widziała mikrofalę na tej samej wysokości co piekarnik, nieopodal niego... Bo ja niska jestem, i nie wyobrażam sobie jakiegoś płynu typu zupa wkładać na talerzu do wysoko postawionej mikrofali :D Quote
Asiaczek Posted January 15, 2010 Author Posted January 15, 2010 jamnicze napisał(a):Dzięki za przepis, no proszę w ogóle nie pomyślałam o żurawinach, a jakie dodajesz z dżemiku czy kandyzowane? Jak słodko śpi kruszynka :loveu: O, Kiszka :multi: Nokia fajna :razz:. tez mam nokie i faktycznie dość długo trzyma bateria (ok tygodnia, no ale ja mało rozmawiam), taki stary typ bez bajerów. hi, hi Co do kuchenki, to tez polecam prąd-gaz. My wzięliśmy w zabudowie i płytę do gazowej szklaną, bardzo fajnie się sprząta (nawet jak coś wykipi ;)). Problem mamy tylko z szafkami przy piekarniku, bo mamy szafki nie drewniane, tylko z okleina, no i ta pod wpływem ciepła od piekarnika zaczęła po bokach odchodzić :placz: Żurawina - kandyzowana. Ja żurawinę traktuję rownorzędnie z rodzynkami:0 Bardzo lubię tak od czasu do czasu przegryźć. No więc włąśnie. Mam rady tylko typu prąd-gaz. Ja tez szafek nie mam drewnianych, to chyba jakaś sklejka. No nic. Powoli trzeba oswajać temat. gosiaja napisał(a):mi sie wydaje że jeżeli piekarnik jest na wysokości "oczu" to mikrofala nad nim jest strasznie nie wygodna Wiesz, to był tylko taki mój pomysł. A gdzie stanie mikrofala, to na razie nikt nie wie. Nie wiem nawet, jak ma docelowo wyglądac kuchnia... Kto wie, może jakaś rewolucja w kuchni się szykuje...? PANGEA napisał(a):To jak dostane projekty, to Ci podesle... Będę czekała. Czy to Ty projektujesz kuchnie? Bo nie do końca zrozumiałam... Darianna napisał(a):ja bym bardziej widziała mikrofalę na tej samej wysokości co piekarnik, nieopodal niego... Bo ja niska jestem, i nie wyobrażam sobie jakiegoś płynu typu zupa wkładać na talerzu do wysoko postawionej mikrofali :D O, myslę, że to dobry pomysł. Warto zapamiętac:) Pzdr. Quote
PANGEA Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 Asiu hihi projekty poniekad moje Tylko nie mam programow do wizualizacji wiec dzis bylam w biurze stolarni, ktora bedzie robic meble. Tam maja i programik i Pania, ktora pomaga dobrac kolorki, materialy i takie tam... Kuchnie sa dosc schematyczne. Ramy wytycza pomieszczenie i sprzety Lazienki to jest wyzwanie, hihi Jeden lazienkowy projekcik juz zrobilam, teraz szukam inspiracji na drugi.... Pomysl przewodni to las bambusowy Quote
PANGEA Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 ta kuchnia bedzie zainspirowana takim czyms co znalazlam w necie..... Nie bedzie lodowki w zabudowie, za to bedzie pralka, no i piekarnik tez bedzie wyzej, tak jak mikrofala Quote
Asiaczek Posted January 15, 2010 Author Posted January 15, 2010 PANGEA napisał(a):Asiu hihi projekty poniekad moje Tylko nie mam programow do wizualizacji wiec dzis bylam w biurze stolarni, ktora bedzie robic meble. Tam maja i programik i Pania, ktora pomaga dobrac kolorki, materialy i takie tam... Kuchnie sa dosc schematyczne. Ramy wytycza pomieszczenie i sprzety Lazienki to jest wyzwanie, hihi Jeden lazienkowy projekcik juz zrobilam, teraz szukam inspiracji na drugi.... Pomysl przewodni to las bambusowy Aaaaa. Dobrze wiedziec. Bo moja kuchnia to dopiero wyzwanie. Mała, w kształcie lit. "L", no i okienko. A ograniczenia? Chyba tak jak u większości - finanse:) PANGEA napisał(a):ta kuchnia bedzie zainspirowana takim czyms co znalazlam w necie..... Nie bedzie lodowki w zabudowie, za to bedzie pralka, no i piekarnik tez bedzie wyzej, tak jak mikrofala No nie. Takiej kuchni to ja nie mam. To ewidentnie projekt do mieszkania, w którym mozna sobie pozwolic na takie rozwiązanie. Ja, ze względu na psy, muszę mieć kuchnię zamykaną. jbk napisał(a):Witaski Asiaczki :* Witaski-Białaski! Pzdr. Quote
Asiaczek Posted January 15, 2010 Author Posted January 15, 2010 PANGEA napisał(a):Asiu hihi projekty poniekad moje Tylko nie mam programow do wizualizacji wiec dzis bylam w biurze stolarni, ktora bedzie robic meble. Tam maja i programik i Pania, ktora pomaga dobrac kolorki, materialy i takie tam... Kuchnie sa dosc schematyczne. Ramy wytycza pomieszczenie i sprzety Lazienki to jest wyzwanie, hihi Jeden lazienkowy projekcik juz zrobilam, teraz szukam inspiracji na drugi.... Pomysl przewodni to las bambusowy Aaaaa. Dobrze wiedziec. Bo moja kuchnia to dopiero wyzwanie. Mała, w kształcie lit. "L", no i okienko. A ograniczenia? Chyba tak jak u większości - finanse:) PANGEA napisał(a):ta kuchnia bedzie zainspirowana takim czyms co znalazlam w necie..... Nie bedzie lodowki w zabudowie, za to bedzie pralka, no i piekarnik tez bedzie wyzej, tak jak mikrofala No nie. Takiej kuchni to ja nie mam. To ewidentnie projekt do mieszkania, w którym mozna sobie pozwolic na takie rozwiązanie. Ja, ze względu na psy, muszę mieć kuchnię zamykaną. jbk napisał(a):Witaski Asiaczki :* Witaski-Białaski! Pzdr. Quote
PANGEA Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 Rozumiem Asiu Narazie robilam projekcik pod duuuuze pomieszczenie, ktore ma byc biurem z aneksem kuchennym. ale ze musze zrobic ich kilka, jedno skrajnie male inne dla starszej Pani, kolejne dosc eleganckie, to moze cos i Ciebie zainspiruje.... A finanse ehhhh W przypadku kuchni sa powalajace i przerazajace. Ogladalam ladne tzw "salony kuchenne" w takich cenach, ze przechodzila ochota na obiad Quote
Asiaczek Posted January 15, 2010 Author Posted January 15, 2010 Wiesz, ja myslę, że zdołam zachować zdrowy rozsądek.:) Kusza mnie np. szafki stojące na takich niewysokich nózkach. Łatwo pod nie wsunąc szmatę i umyć podłogi, ale z drugiej strony - nie wszędzie sięgniesz i nie wszystkie smietki stamtąd wyciągniesz, prawda? Ot i problem. Może uda się zachować ścianki szafek juz istniejących, przy niewielkiem - byc może - modyfikacji ustawień. Na pewno chcę zmienić blat i fronty. Dzisiaj w TVP "słyszałam reklamę jakiejś gazety z projektami kuchni. Może jutro uda mi się coś takiego wypatrzeć w kiosku. Nawet mogę zainwestowac, a co! Pzdr. Quote
Asiaczek Posted January 16, 2010 Author Posted January 16, 2010 Jeżeli nic się nie stanie po drodze, to OKI i OFI powędrują dzisiaj do swoich nowych domków. Juz niedługo będę wiedziała coś więcej:) Pzdr. Quote
Iza. Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 Asiaczek napisał(a):Jeżeli nic się nie stanie po drodze, to OKI i OFI powędrują dzisiaj do swoich nowych domków. Juz niedługo będę wiedziała coś więcej:) Pzdr. jak szybko to minęło :crazyeye: dopiero co trzymaliśmy kciuki za maluszki, a tu zraz się wszystkie do domków rozejdą ;) Quote
Asiaczek Posted January 16, 2010 Author Posted January 16, 2010 Do końca miesiąca zostaje jeszcze ORI. Ina ma jakieś problemy z przyjazdem...Nic to. Mały będzie się socjalizował z dorosłymi, bo z samym Wahzirkiem ikotami to byłoby mu nudnooooo... Pzdr. Quote
dzasta Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 Asiaczek napisał(a):Wiesz, ja myslę, że zdołam zachować zdrowy rozsądek.:) Kusza mnie np. szafki stojące na takich niewysokich nózkach. Łatwo pod nie wsunąc szmatę i umyć podłogi, ale z drugiej strony - nie wszędzie sięgniesz i nie wszystkie smietki stamtąd wyciągniesz, prawda? Ot i problem. Może uda się zachować ścianki szafek juz istniejących, przy niewielkiem - byc może - modyfikacji ustawień. Na pewno chcę zmienić blat i fronty. Dzisiaj w TVP "słyszałam reklamę jakiejś gazety z projektami kuchni. Może jutro uda mi się coś takiego wypatrzeć w kiosku. Nawet mogę zainwestowac, a co! Pzdr. Ja mam takie szafki na nóżkach z nie zamontowanymi cokołami w sumie można umyć podłogę łatwo ale też i wszystko tam wpada a najczęściej piłeczki i smaczki psów :D Teraz jak będę zmieniać szafki to już na takie bez nóżek :D A piekarnik mam elektryczny i nawet jakiegoś wielkiego wzrostu ceny za prąd nie odnotowałam pomimo iż super hiper energo oszczędny to on nie jest. Natomiast płytę mam gazową ale taka była już na stanie i to nówka sztuka więc nie zmieniałam bo szkoda kasy. Ja szafeczki mam już wybrane od dawna czekam teraz tylko na wiosnę :) Wczoraj oglądałam na Animal Planet program o Baskach - Breed All About it i dużo w sumie się z niego o tej ciekawej rasie dowiedziałam. Tyle że odniosłam wrażenie że amerykańskie baski są mocniejsze od tych europejskich i większe ale może to tylko takie wrażenie. Quote
Asiaczek Posted January 16, 2010 Author Posted January 16, 2010 Ja doooobrych kilka lat temu oglądałam film o baskach na AP i moje wrażenie tez takie było: baski amerykakńskie sa mocniejsze i większe. Ale Amerykanie słyną z tego, że wzorzec mają za nic i można go sobie dostosowac do każdej innej rasy. Wzorzec mówi jedno, a Amerykanie robią drugie. Ale może to i dobrze, bo gdyby nie oni, to pręgowane baski do tej pory byłyby usypiane lub sprzedawane jako pet'y... pzdr. Quote
Recommended Posts