Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 49.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Asiaczek

18152

• M&S

1809

• Alicja

1483

• taxelina

1475

Top Posters In This Topic

Posted

[FONT=Comic Sans MS]Z okazji zblizających się świat, chciałam Życzyć Ci Asiaczku pogody ducha, nadziei która nigdy nie gaśnie w ciemnościach. Siły na przyszłe dni życia i spełnienia wszelkich marzeń

[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][/FONT]

Posted

Bogarka napisał(a):
Trzymam :)
Buszki, co to za budynek na drugim zdjeciu? Ładne zdjecie :)

Chodzi Ci o te kolumny w tle? Jeśli tak,to jest to ganek mojego domu :p.Zdjęcie faktycznie mi się udało (grunt,to skromność :evil_lol:).

Posted

Nie miałam kiedy napisać o kciukach to teraz pogratuluje WIELKIE BRAWA od całego Szpicowo-Mudikowego stada
Super! KOlejny raz Twoje psiaki potwierdziły klasę Asiaczków!!!:multi::multi::multi::multi::multi::loveu:

Posted

[quote name='zielona']Dzez CWC,skończył Ch.Lt
Erka CWB R-CACIB
Maśka 2 na 7szt. oc Doskonała
Juma BOB

[quote name='zielona']Wieści z dzisiaj
Erka cac,r Cacib
Dzez cac,r Cacib
Juma BOB
Maśka Naj Junior

WIELKIE GRATULACJE
DLA ASIACZKÓW

:laola::laola::laola:

Posted

Wielkie gratki za tak udane występy w Wilnie.Super zakończenie sezonu.BRAWO!!!
Serek jest przecudny i tak pięknie przybija piątki:-).
A maluchy rosną jak na drożdzach i nareszcie zaczynają przypominać "wersję ostateczną".

Posted

dzasta napisał(a):
Pierniczki będą się robić jutro ale jak nam się uda wreszcie dojechać do Ciebie to na pewno zapakuję kilka dla Ciebie :)

Super!
Maluchy juz stoją w kolejce do miziania:)

Bogarka napisał(a):
Maluchy coraz ładniejsze :). A mozna wiedziec skad wziełas ich imiona?
U nas tez zima snieg i lód, zastanawiałam sie czy Hadara nie trzeba rano w ubranku wyprowadzac bo jakby marzł.

Imiona z zasady wymyślam sama.
W tym miocie chciałam, aby miały "coś" wspólnego z Tatusiem, czyli Dojo. I odrzucając pierwszą literę powstały takie krótkie imiona (OKI, OLA, ORI, OFI). A ponieważ dojo ma imię 2-częściowe, tzn. DOJO-HOSHI, to poprosiłam Katrin (właścicielka Dojo), aby napisała mi, co oznacza druga część jego imienia. I okazało się, że po japońsku oznacza to "dziecko gwiazdy". Troszkę zmieniłam na"dziecko gwiazd" mając na mysli i Dojo i moją Żelkę, przetłumaczyłam to na angielski i stąd takie oto imionka:
OKI CHILD OF THE STARS Asiaczek FCI
OLA CHILD OF THE STARS Asiaczek FCI
ORI CHILD OF THE STARS Asiaczek FCI
OFI CHILD OF THE STARS Asiaczek FCI.
To wszystko:)

Buszki napisał(a):
Witam się jeszcze bardziej zimowo niż wczoraj.
A co by nie było,że przesadzam,to oto jeszcze ciepłe foteczki (ja jestem jeszcze zimna po tej sesji,a Buszi to w ogóle uciekła do domu).
I co? Ładny mamy śnieg?

No, teraz Ci wierzę! Śliczna ta ostatnia fotka - zachodzące słońce i róg dachu - piekne ujęcie, prawie pocztówka:)

Pzdr.

Posted

[quote name='Izabela124.']
Witam Cię Asiaczku :multi:
Witaj w domu!

[quote name='pati']a ja go dziś poznałam i szykuj sie kochana :diabloti:
Hahaha, może nie będzie aż tak źle...?

[quote name='Zuza i Noddy']Oczywiście kciuki będziemy trzymać ;)
To fajnie bo lubię takie charakterki :evil_lol:
Myślę, że wespól-w zespół damy radę, prawda?

[quote name='Iza.']Powodzenia :kciuki: :kciuki:
[quote name='Tengusia']trzymamy :thumbs:
[quote name='Korenia']Trzymamy kciuki :)
Przydały się, dziękujemy!!!

Pzdr.

Posted

[quote name='Bogarka']Trzymam :)
Buszki, co to za budynek na drugim zdjeciu? Ładne zdjecie :)
Jeżeli dobrze pamiętam, to kawałeczek domku Buszkowego...

[quote name='AMIŚKA']Trzymamy kciuki!!:thumbs::thumbs:
http://img13.imageshack.us/img13/8444/ab10f.jpg
a maluszki urosły niewiadomo kiedy..
i teraz czas z nimi bedzie galopował...
i zanim obejrzysz sie dobrze ,
one juz beda grzały dupki w swoich domkach
:p:p
Noooo, po 12 stycznia 2010 r. maluchy będą juz szły do nowych domków... One juz teraz mają skończone 5 tygodni...

[quote name='Alicja']................ :kciuki:
Dziękowac!

[quote name='Rinuś']oo cześć:) ale masz psa ubranego :)
Buszka nie mieszka ze mną. Sunia ma swój domek na południu PL:)

[quote name='Izabela124.']Również kciuki zaciskam
Przydały się!

[quote name='betel']Zaciskam paluchy z całych sił. POWODZENIA :)
Super, ale juz możesz puścić;)

[quote name='Daisunia']ja też trzymam kciuki ! ;)
Pięknie witamy i dziękujemy!

[quote name='kaskaSz']Dołączam się do ludzi z zacisiętymi kciukami! Powodzenia :)
Hahaha, spocznij, już jesteśmy w domu:)

[quote name='Błyskotka']Również trzymam kciuki :). Czy są jakieś przecieki co do dnia dzisiejszego ?
Chyba zielona napisała coś niecoś...?

Pzdr.

Posted

[quote name='Iza.']GRATULAACJE !:multi::multi:
nadal trzymam :kciuki: za jutro :cool3:
Super, że i w niedzielę trzymałaś:) Przydały się!

[quote name='jamnicze']No to mamy pierwsze wieści :multi::multi::multi: Super wieści :multi::multi::multi:
Ogromne gratki i nadal trzymamy zaciśnięte kciuki za jutro :p
Pięknie tu wyszła panienka zimową porą :loveu:
a jak dobrze rozumiem, niedługo będzie miała Buszka towarzystwo w postaci pręgowanej Olci :cool3:?
I Toficzek będzie u dogomaniaczki :multi:, fajnie, liczę na bieżące wieści i fotki sajdusiowego siostrzeńca :). Tylko Zuza i Noddy, nie mogę znaleźć waszej galerii :shake:, mogłabyś podać linka do niej?
Tak, mała OLA pojedzie do Buszki i będzie męczyła ciotkę Buszkę:)
OFI - pojedzie do Zuzki i tam tez będzie miał towarzystwo do męczenia...

[quote name='Izabela124.']No to gratuluję!!!!!!!!!!!!!!!
Dziękowac!

[quote name='FredziaFredzia']No gratulacje! :)
Oooo, a kogóż my tutaj widzimy? Nowy Gość nam się zjawił:)
Witaj, Kochana i dziękujemy za miłe słowa.

[quote name='Angelika_Roser']

[FONT=Comic Sans MS]Z okazji zblizających się świat, chciałam Życzyć Ci Asiaczku pogody ducha, nadziei która nigdy nie gaśnie w ciemnościach. Siły na przyszłe dni życia i spełnienia wszelkich marzeń

[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][/FONT]

O, to już? Ja jakoś przez te wystawy trochę straciłam na orientacji. Ale nadrobię.
I Wam tez zyczymy samych dobrych dni w Święta i w Nowym Roku!

[quote name='agaciaaa']Ups, przegapiłam trzymanie kciuków :lol: Ale gratuluję i czekam na dzisiejsze wieści :)
maluchy są przecudne :loveu:
No to dobrze, że się poprawiłąś i trzymałaś za niedzielę - wyniki niedzielne są ciutke lepsze od sobotnich:) To pewnie Twoja sprawka, co?

[quote name='Iza.']Asiaczku, niecierpliwie czekamy na Ciebie i wieści jak Wam poszło :cool3:
A zielona nic nie wstawiła? Oj, pisała, że wstawiła...

Pzdr.

Posted

[quote name='Iza.']Asiaczku, niecierpliwie czekamy na Ciebie i wieści jak Wam poszło :cool3:
Generalnie poszło super! Bardzo jestem zadowolona z Wilna:)

[quote name='Korenia']Gratulejszyn :loveu:
Dziekowac!

[quote name='Mudik']Nie miałam kiedy napisać o kciukach to teraz pogratuluje WIELKIE BRAWA od całego Szpicowo-Mudikowego stada
Super! KOlejny raz Twoje psiaki potwierdziły klasę Asiaczków!!!:multi::multi::multi::multi::multi::loveu:
O, jeszcze masz z nami kontakt? Super
Każdego dnia było 17 zgłoszonych basków. To sporo. A i towarzystwo było baaaardzo zagraniczne - Litwa, Łotwa, Finlandia, Rosja, no i Polska:)

[quote name='AMIŚKA']WIELKIE GRATULACJE
DLA ASIACZKÓW

:laola::laola::laola:
Dzięki!

[quote name='shirkan']Wielkie gratki za tak udane występy w Wilnie.Super zakończenie sezonu.BRAWO!!!
Serek jest przecudny i tak pięknie przybija piątki:-).
A maluchy rosną jak na drożdzach i nareszcie zaczynają przypominać "wersję ostateczną".
Tak, to było mocne zakończenie sezonu. No i pierwsza wystawa bez Jacka ["]

[quote name='agaciaaa']Gratulacje!!! :multi:
Dziekować!

[quote name='Hiro']Gratulacje!!! Bravo!!! jak zawsze wspaniałe wyniki!!!Szkoda, że my tam nie pojechali:(
My tez żałujemy, bo z tego, co wypatrzyłam w katalogu - nie było ani jednego thaia!

Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
No to dobrze, że się poprawiłąś i trzymałaś za niedzielę - wyniki niedzielne są ciutke lepsze od sobotnich:) To pewnie Twoja sprawka, co?

No oczywiście, że moja! :lol:

A jakieś fotki z tej wystawy będą?

Posted

Kilka słów podsumowania Wilna.
Wyniki z I dnia, sędzia:Jarmo VUORINEN/FIN
JAZZY BOY Asiaczek FCI, kl. otwarta - dosk.1, CAC, skończony CH.LT! (1/1)
JUMA MONGO Asiaczek FCI - kl.championów - dosk.1, CAC, CACIB, BOB! (1/4)
MALMSEY IN RED Asiaczek FCI - kl. młodziezy - dosk.2 (Maśka, niestety, miała na sobie conajmniej 1 kg za dużo;ale to i tak ładny wynik, prawda) (2/4)
LOVE IS IN THE AIR Asiaczek FCI - kl. otwarta - dosk.1, CAC, r.CACIB (1/1)
Grupa hodowlana (Juma, Jazzy, Maśka) - III miejsce!!!

Drugi dzień, sędziaL Pierluigi BURATTI/IT
JAZZY BOY Asiaczek FCI - kl. otwarta - dosk.1, CAC, r.CACIB (1/1)
JUMA MONGO Asiaczek FCI - kl.championów - dosk.1, CAC, CACIB, BOB!!! (1/4)
MALMSEY IN RED Asiaczek FCI - dosk.1, CAC, Naj, Junior!!! (1/5)
LOVE IS IN THE AIR Asiaczek FCI - kl. otwarta - dosk.1, CAC, r.CACIB (1/1)

Wyjeżdżaliśmy do Wilna z dużymi obawami, jak to będzie z pogodą. Ale na trasie - OK, w Wilnie, mróz, śnieg...
W oba dni mieliśmy ciepło na hali, a drugiego dnia - to nawet b.ciepło:) Ringi OK, można pobiegac.

Hotel - tani, 25 Euro za noc od osoby. Na miejscu okazało się, że trzeba dopłacić za psy po 8 Euro od psa. Lecz gdy pokazałam moją wcześniejszą korespndencję z hotelem i brak info nt. ceny za psy - pani w recepcji obniżyła nam do 4 euro za psy i policzyła tylko za 2 psy (a było 5). Super!
Pokoje - na naszą prośbę - na parterze, aby było wygodniej poruszać się z klatkami. W sobotę wieczorkiem zrobiłam sporą rundę z psami i musze stwierdzić, że Wilno to miasto kontrastów - pelno b.nowoczesnych wieżowców, biurowców, a troszkę dalej - domeczki jak bajki o złej czarownicy... Ale za to całośc przykryta czapeczką ze śniegu... Pięknie tak się szło z psami wieczorową porą, śnieg skrzypiał pod traperkami, prawie nikogo na ulicach....
Po takim spacerku - kolacja dla psiaków (nie muszę pisac, że zjedzona w sekundę!), dla mnie zupka + banan + 2 kubki herbaty z cytryną. I spać. Erka spała przytulona do Dżezika, a Maśka..... - ze mną pod kołderką. CAŁĄ NOC Maśka przespała pod kołdrą.....

A, i jeszcze jedno. Towarzysko pojechał z nami Serek! Maluch w kenneliku trochę popłakiwał, ale to trwało tak ok. 20 minut. Potem poszedł spać, nie miał wyjścia... Noc spędził u Ingi z wujkiem Jumą. Nawet nie będę Wam pisała, co tam się działo:evil_lol:...Dość, że Jumcia chował się przed małym agresorem i jego ząbkami na kolana u Pańci:) Na wystawie, po wyjściu z klateczki, ciutkę spłoszony, ale ogonek w górze i ciekawośc w oczach. Nie bał się duzych psów, gwaru, krzyków, choć na pewno był trochę onieśmielony. Generalnie jestem z jego postawy zadowolona:):multi:

Zdjęcia są, będe je wstawiała systematycznie. Fotki robiła Inga i Ktoś jeszcze. Temu Ktosiowi bardzo serdecznie dziękuję za pomoc, rozmowę i spotkanie.:lol:

Miłe towarzystwo, ciasto, rozmowy, prezenty, koniaczek(!), eh, chce się zyc!

Pzdr.

Posted

Gratulacje za grupę hodowlaną! :multi: Tego chyba nikt wcześniej nie pisał (albo ja przegapiłam).

No i dla Serka też gratulacje, że sie tak dobrze spisał. Już nie mogę się doczekać, jak będziemy tu czytać o jego sukcesach wystawowych :)

Zdjęcie bardzo fajne, czekam na więcej.

Posted

Gratulacje Asiaczku!!! Zwyczajowo wymietliście co mieliście, miasto zwiedziliście i zadowoleni do domku wracacie :) A ja już zrobiłam pierniczki później zdjęcia wstawię do Galerii :)

Posted

sukcesow pierwszego dnia juz gratulowalam osobiscie- teraz gratuluje sukcesow z dnia drugiego :multi::multi::multi::multi:

i po cichutku przypominam sie o zdjecia w wolnej chwilce :oops: