Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Rąk nie czuję, nóg nie czuję, a musze jechać do Złotych Tarasów, aby kupić poduszkę elektryczną. Zeszłoroczne nie nadają się już do uzytku - wypierniczyłam je obie...

A dlaczego jestem taka zmęczona? Ano bo wtaszczyłam na I piętro:
2x30 kg Ceresitu
9 opakowań kafelków
2x15 litrów farby
3x1,5 litra farby
i inne jakies duperele, niezbędne do remontu...
Szczególnie ten cholerny Ceresit dał mi się we znaki.:angryy:..

Nic to. Lecę. Bo jak mi się żelka rozsypie wczesniej, to musze byc przygotwana. A od poniedziałku, od godz. 9.00 - ruszamy z remontem!

Pzdr.

• Replies 49.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Asiaczek

18152

• M&S

1809

• Alicja

1483

• taxelina

1475

Top Posters In This Topic

Posted

Witam piątkowo! Widzę remont się szykuje, ja przeżywałam to w wakacje i mam dość na 10 lat... Ale teraz przyjemnie jest posiedzieć w odnowionym mieszkanku. :loveu::cool3:

[FONT=Calibri]http://www.vpx.pl/foto,resize_of_img_0238.html[/FONT]
[FONT=Calibri]http://www.vpx.pl/foto,resize_of_img_0258jpga.html[/FONT]
Komiczne fotki. :evil_lol:

[FONT=Calibri]VPX.pl - hosting obrazków, zdjęć i fotek miłość do basków widoczna jest nawet na zdjęciu. :loveu:[/FONT]
[FONT=Calibri][/FONT]
[FONT=Calibri]Pozdrawiam i życzę miłego weekendu i remontu.[/FONT]

Posted

Darianna napisał(a):
wyrazy współczucia... nie dało się kogoś zaangażować do targania? okolicznej młodzieży podpierającej murki w zamian za napiwek?

Pod moim blokiem nie ma takiej młodziezy. Byli za to panowie układający kostkę i głośno komentowali moje kolejne pojawianie się przed klatką i branie kolejnych tobołków.:angryy:Przecież nie będe ich prosiła o pomoc, tym bardziej, że dwa dni wcześniej zwróciłam im uwagę, aby nie palili na klatce schodowej. Bo byli na klatce i chyba ogrzewali się i palili pety. Smród na całej klatce...:angryy:

deer_1987 napisał(a):

Nieeee, raczej szuka lepszego miejsca do złapania "wroga"...

kaskaSz napisał(a):
Witam piątkowo! Widzę remont się szykuje, ja przeżywałam to w wakacje i mam dość na 10 lat... Ale teraz przyjemnie jest posiedzieć w odnowionym mieszkanku. :loveu::cool3:
[FONT=Calibri]http://www.vpx.pl/foto,resize_of_img_0238.html[/FONT]
[FONT=Calibri]http://www.vpx.pl/foto,resize_of_img_0258jpga.html[/FONT]
Komiczne fotki. :evil_lol:[FONT=Calibri]
VPX.pl - hosting obrazków, zdjęć i fotek miłość do basków widoczna jest nawet na zdjęciu. :loveu:
[/FONT]
[FONT=Calibri]Pozdrawiam i życzę miłego weekendu i remontu.[/FONT]

Oj, na pewno. Ale kto miałby taki remont u mnie w domu zrobić? Jestem obecnie sama...

Angelika_Roser napisał(a):
[FONT=Comic Sans MS]Remont fajna rzecz...
pod warunkiem,że się jest wtedy na wakacjach :evil_lol:
pozdrawiamy :loveu:
[/FONT]

Ale ja nie mogę czekac do wakacji. Choć i wakacje nie rozwiążą tego problemu. Bo niby kto miałby dopilnowac remontu i fachowców...?

pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Rąk nie czuję, nóg nie czuję, a musze jechać do Złotych Tarasów, aby kupić poduszkę elektryczną. Zeszłoroczne nie nadają się już do uzytku - wypierniczyłam je obie...
Nic to. Lecę. Bo jak mi się żelka rozsypie wczesniej, to musze byc przygotwana. A od poniedziałku, od godz. 9.00 - ruszamy z remontem!
Pzdr.

Cholibka, złą jestem, bo nie kupiłam podusi elektrycznej dla szczylków Żelki...:angryy: Rano byłam w Carrefourze (Galeria Mokotów) i w RTV-AGD - nie ma. Po południupojechałam do Saturna w Złotych Tarasach - nie kupiłam, bo... mój ukochany bank miał jakies problemy i sporo klientów nie mogło zapłacić kartą, w tym i ja.:angryy: A tak nie chciało mi się jechac na ul. Ostrobramską, gdzie jest Media Markt, bo tam są na pewno...Niestety, z tego wynika, że MUSZĘ jutro z rana tam jechac...:angryy::angryy::angryy::angryy::angryy: Eh......

Pzdr.

Posted

Ale pamiętam, że w zeszłym roku kupowałaś maluszkom taką poduchę, juz nie działa?

No i nie udało mi sie przejść przez całą galerię, ależ miałam zaległości (ale i tak jeszcze wrócę pooglądać Serka i inne baski :razz:)

Tu macie śliczne wspólne zdjęcie :p
http://img2.vpx.pl/up/20091106/resize_of_img_0217.jpg

I zobaczyłam Saidi z Sopotu :crazyeye:- ona faktycznie tam wyszła chudo :evil_lol:, no ale przez cieczkę nabrała ciałka ;)

Posted

Pusiakowa napisał(a):

Tylko nie patrz na mnie; byłam b.zmęczona sytuacją, jaka powstała po śmierci mojego męża. Fotki były robione kilka dni po jego śmierci...["]

Śnieżynka napisał(a):
Asiu a możesz się podzielic co za poduszeczki kupujesz ;)

Chodzi o poduszkę elektryczną.
Po urodzeniu się pierwszego maluszka, czyszczę go, podsadzam do cycuszka i często-gęsto juz powoli szykuje się następny maluch. A sunia wylizuje się i zbiera siły do porodu następnego malucha. I ja wtedy odkładam taka świezynkę na te poduszkę elektryczną i przykrywam pieluszką tetrową. Ale nie zawsze mam taki luksus, że sunia pozwala. Czasami nie chce, aby maluch leżal tak daleko od niej i wtedy muszę tak ułozyć poduszkę, aby sunia częściowo na niej leżała.
W tym czasie powłoczka na pieluszkę brudzi się, a i nieraz i wnętrze też. O ile taką powłoczkę można uprać, o tyle wewnętrzną powłoczkę - już nie.
I dlatego chcę jutro z rana podjechać do Media Markt i tamkupić. W zeszłym roku był wybór, może i w tym tez będzie.:lol:

Pzdr.

Posted

Asiu, ja to sobie przy następnej kawce u Ciebie , rezerwuje spacer z baskami :diabloti:
ja tam je mogę wciąć wszystkie na raz :evil_lol: ciekawa jestem jak to się chodzi po mieście z "normalnymi" psami ... znaczy reakcje ludzkie ... bo z moimi to zawsze mam wojnę , się jaki pachruść przywali , że mam krwiożercze bestie między ludźmi ;)

oo poduchę elektryczną też musze kupić , bo kwokę już kupiłam ...

Posted

Vectra napisał(a):
Asiu, ja to sobie przy następnej kawce u Ciebie , rezerwuje spacer z baskami :diabloti:
ja tam je mogę wciąć wszystkie na raz

A mozna wiedziec ile teraz masz basków?

Posted

Vectra napisał(a):
ja tam je mogę wciąć wszystkie na raz :evil_lol: ciekawa jestem jak to się chodzi po mieście z "normalnymi" psami ... znaczy reakcje ludzkie ... bo z moimi to zawsze mam wojnę , się jaki pachruść przywali , że mam krwiożercze bestie między ludźmi ;)
oo poduchę elektryczną też musze kupić , bo kwokę już kupiłam ...

Hahaha, wszystkich naraz to nie. Ja chodzę po 2 sztuki, czasami, jak mam mało czasu (różnie bywa), to biorę 3 baski. Ale to nie jest spacer, tylko lekka szarpanina, bo baski wtedy wariują...

Bogarka napisał(a):
A mozna wiedziec ile teraz masz basków?

Obecnie - 8.

Pzdr.

Posted

Znowu będzie goniony dzień. Zaraz wylatuję do Media Markt kupić poduszkę elektryczną, a po powrocie - przygotowanie pokoju do malowania na poniedziałek. No i przedpokoju...

Pzdr.

Posted

A ja własnie wróciłam z targu i nie wiem, czy bedzie agility bo przedwczoraj i wczoraj padało. Ale własnie słonce zaczyna wygladac. Jak nie bedzie agility to moze znowu sie wybiore na długi spacer

Posted

Asiaczek napisał(a):
Hahaha, wszystkich naraz to nie. Ja chodzę po 2 sztuki, czasami, jak mam mało czasu (różnie bywa), to biorę 3 baski. Ale to nie jest spacer, tylko lekka szarpanina, bo baski wtedy wariują...

Obecnie - 8.

Pzdr.

To latwo policzyc ile razy dziennie robisz 'psie rundki'... No coz, na pewno dobrze wplywa to na kondycje, Twoja oczywiscie :lol:

Tengusia napisał(a):
zakochalam sie :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:
http://img2.vpx.pl/up/20091106/resize_of_img_0258jpga.jpg

Fajne zdjecie, ale moje ulubione jest to:
VPX.pl - hosting obrazków, zdjęć i fotek :loveu::loveu::loveu:

Posted

Cześć pracusiu , oszczędzaj się trochę. Jak przeczytałam ,co wtaszczyłaś do domu , to mi skóra ścierpła. :crazyeye:
Mam nadzieję,że dostałaś te podusie i że ŻELKA poczekała na Ciebie z rozsypaniam. Trzymam kciuki za sunię. Dobrego popołudnia. Pozdrówka.:loveu:

Posted

eee , ja chodziłam z czterema i chodzę , bo leniwa jestem na kilka rundek ;) a one 4 razem , to jak ile basków ? bo ważą 80 kilo razem :evil_lol:

Dziękuje Ci, wiesz za co :buzi:

Jadę na jakiś obiad , potem szykowanko do wystawy , jak mi się nie chce tam jechać :evilbat:

Posted

Darianna napisał(a):
ja mam pakowanie na Poznań i pieczenie + wyjazd o 17 - też fajnie :D

Trzymam kciuki!
Ciekawe, kto będzie sędziował baski w Poznaniu. Miał ocenia p. P. Szemraj...

Bogarka napisał(a):
A ja własnie wróciłam z targu i nie wiem, czy bedzie agility bo przedwczoraj i wczoraj padało. Ale własnie słonce zaczyna wygladac. Jak nie bedzie agility to moze znowu sie wybiore na długi spacer

Tak czy siak - bierz aparat i do roboty!:lol:

agaciaaa napisał(a):
Nie mogę się na Serka napatrzeć :loveu::loveu:
http://img2.vpx.pl/up/20091105/resize_of_img_0199.jpg super tu wyszedł :loveu:
http://img2.vpx.pl/up/20091106/resize_of_img_0210.jpg jak sie fajnie pomarszczył :lol:
http://img2.vpx.pl/up/20091106/resize_of_img_0258jpga.jpg mały rozrabiaka :loveu:

Wybrałas najciekawsze foteczki!

Honey napisał(a):
To latwo policzyc ile razy dziennie robisz 'psie rundki'... No coz, na pewno dobrze wplywa to na kondycje, Twoja oczywiscie :lol:
Fajne zdjecie, ale moje ulubione jest to:
VPX.pl - hosting obrazków, zdjęć i fotek :loveu::loveu::loveu:

Wybrana fotka tez super!
Kondycje to ja mam, tylko dlaczego nie mogę schuść...?:diabloti:

betel napisał(a):
Cześć pracusiu , oszczędzaj się trochę. Jak przeczytałam ,co wtaszczyłaś do domu , to mi skóra ścierpła. :crazyeye:
Mam nadzieję,że dostałaś te podusie i że ŻELKA poczekała na Ciebie z rozsypaniam. Trzymam kciuki za sunię. Dobrego popołudnia. Pozdrówka.:loveu:

betel - Żelka ma termin na 15.11.2009 r., czyli za tydzień. Ale patrząc na jej grubość i apetyt - typuję, że poród będzie wcześniej. A że od poniedziałku mam remont, to nie wiem, kiedy miałabym pojechać po te poduszkę. A tak juz mam! I lezyi czeka na małe Żelinki.:loveu:

Vectra napisał(a):
eee , ja chodziłam z czterema i chodzę , bo leniwa jestem na kilka rundek ;) a one 4 razem , to jak ile basków ? bo ważą 80 kilo razem :evil_lol:
Dziękuje Ci, wiesz za co :buzi:
Jadę na jakiś obiad , potem szykowanko do wystawy , jak mi się nie chce tam jechać :evilbat:

Tez trzymam kciuki za Poznań. Melduj po powrocie co i jak. Albo wyślij SMS'a. Będę w domu, odbiorę i zaspokoję ciekawośc niektórych...:diabloti:

Pzdr.