M&S Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 [quote name='Asiaczek'] Gosiaja już podała. To VPX. Dzisiaj będziemy dalej testowac ten program.:lol: Pzdr.[/QUOTE] Testuj, zobaczymy jak Ci będzie szło......:cool3: A. Quote
Asiaczek Posted November 2, 2009 Author Posted November 2, 2009 Jeszcze przed fotkami, taka ciekawostka, otrzymana od koleżanki.:lol: [FONT=arial][FONT=Times New Roman]Po wielu latach Bóg spojrzał znów na ziemię i stwierdził, że się bardzo [/FONT][FONT=Courier New][/FONT] [FONT=Times New Roman]źle dzieje. Ludzie byli zepsuci skłonni do przemocy, więc postanowił[/FONT][FONT=Times New Roman] znów zesłać potop i zniszczyć ludzkość.[/FONT][FONT=Times New Roman] Ale przedtem zawołał Noego i powiedział: [/FONT] -[FONT=Times New Roman]"Zbuduj arkę z drzewa cedrowego, tak jak wtedy: 300 łokci długą, 50[/FONT][FONT=Times New Roman] łokci szeroka, 30 łokci wysoka.[/FONT][FONT=Times New Roman] Zabierz żonę i dzieci, i z każdego gatunku zwierząt po parze. A za 6[/FONT][FONT=Times New Roman] tygodni ześlę wielki deszcz". [/FONT] [FONT=Times New Roman]Noe nie był zachwycony - znów 40 dni deszczu, 150 dni bez wygód na arce,[/FONT][FONT=Times New Roman] bez telewizora i z tymi wszystkimi zwierzętami - ale był posłuszny i[/FONT][FONT=Times New Roman] obiecał spełnić wymagania Boga.[/FONT][FONT=Times New Roman] Po 6 tygodniach zaczęło padaćdzień i noc. Noe siedział w ogródku i[/FONT][FONT=Times New Roman] płakał, bo nie miał arki. Bóg wychylił się z nieba i zapytał "Dlaczego[/FONT][FONT=Times New Roman] nie spełniłeś mojego rozkazu?". [/FONT] [FONT=Times New Roman]- Noe odpowiedział: "Panie,coś mi uczynił? Jako pierwsze musiałem złożyć[/FONT][FONT=Times New Roman] podanie o budowę. W urzędzie myśleli, że chcę budować stajnie dla[/FONT][FONT=Times New Roman] baranów. Potem nie podobała im się architektura - za wymyślna dla[/FONT][FONT=Times New Roman] baranów, a w budowę statku na lądzie nie chcieli wierzyć. Także wymiary[/FONT][FONT=Times New Roman] nie znalazły poparcia, bo dziś nikt nie wie, jaka miara jest łokieć.[/FONT][FONT=Times New Roman] Po przedłożeniu nowych planów dostałem znów odmowę, bo budowa stoczni w[/FONT][FONT=Times New Roman] terenie zamieszkanym jest niedozwolona. Po kupnie odpowiedniej działki[/FONT][FONT=Times New Roman] zaczęły się nowe kłopoty. W tej chwili np. chodzi o to, że w planach nie[/FONT][FONT=Times New Roman] są uwzględnione systemy dogaszenia w czasie pożaru. Na moja uwagę, że[/FONT][FONT=Times New Roman] będę przecież otoczony wodą,przysłali mi psychiatrę powiatowego. Kiedy[/FONT][FONT=Times New Roman] psychiatra upewnił się, żejednak buduje statek, zadzwonili do mnie z[/FONT][FONT=Times New Roman] województwa, żeby mi uświadomić, że na transport statku do morza będzie[/FONT][FONT=Times New Roman] potrzebne nowe zezwolenie, a będzie o nie trudno, bo minister podał się[/FONT][FONT=Times New Roman] do dymisji. Kiedy powiedziałem,że statku nie muszę transportować, bo[/FONT][FONT=Times New Roman] będzie i tak otoczony wodą,kazali mi z ministerstwa marynarki wojennej,[/FONT][FONT=Times New Roman] według przepisów unii, złożyć podanie do Brukseli w ośmiu odbitkach i[/FONT][FONT=Times New Roman] trzech urzędowych językach o zezwolenie na zalanie terenów zamieszkałych.[/FONT][FONT=Times New Roman] Z drzewa cedrowego musiałem też zrezygnować - nie wolno go już ze[/FONT][FONT=Times New Roman] względów ekologicznych sprowadzać. Próbowałem kupić tutejsze drzewo, ale[/FONT][FONT=Times New Roman] nie dostałem tej ilości ze względu na przepis o ochronie środowiska,[/FONT][FONT=Times New Roman] najpierw musiałbym zadbać osadzenie drzew zastępczych. Na moja wzmiankę[/FONT][FONT=Times New Roman] o tym, że i tak będzie potop i nie opłaca się tu sadzić żadnych drzew,[/FONT][FONT=Times New Roman] przysłali mi nowego psychiatrę,tym razem z województwa.[/FONT][FONT=Times New Roman] Krótko mówiąc - dałem kilka łapówek, kupiłem drzewo, znalazłem nawet[/FONT][FONT=Times New Roman] cieśli do budowy, ale oni najpierw utworzyli związki zawodowe. Kiedy się[/FONT][FONT=Times New Roman] okazało, że nie mogę im płacić wg. taryfy, to rozpoczęli strajk, tak że[/FONT][FONT=Times New Roman] budowa arki znów się odwlekała.[/FONT][FONT=Times New Roman] W międzyczasie zacząłem sprowadzać zwierzęta. Tylko, że wmieszał się[/FONT][FONT=Times New Roman] związek ochrony zwierząt i zabronił mi (zarządzenie unii europejskiej Nr[/FONT][FONT=Times New Roman] 733/6/987) transportu jeleni w okresie rykowiska. Poza tym musiałem[/FONT][FONT=Times New Roman] podać cel transportu tych zwierząt, jestem na stronie 22 pierwszego[/FONT][FONT=Times New Roman] formularza z 47, moi adwokaci sprawdzają, czy przepisy dotyczące[/FONT][FONT=Times New Roman] królików obejmują również zające.[/FONT][FONT=Times New Roman] A działacze z Greenpeace wskazali na konieczność specjalnego urządzenia[/FONT][FONT=Times New Roman] do pozbycia się gnoju i innych odpadów pochodzących z hodowli zwierząt.[/FONT][FONT=Times New Roman] Panie Boże, teraz jeszcze podał mnie mój sąsiad do sądu, twierdząc, że[/FONT][FONT=Times New Roman] buduję prywatne zoo bez zezwolenia. Moje nerwy są zszarpane, nie mogę[/FONT][FONT=Times New Roman] spać, arka nie gotowa, a ty już zesłałeś deszcz."[/FONT] -[FONT=Times New Roman] W tej chwili przestało padać, wyszło słońce i tęcza. Noe spojrzał w[/FONT][FONT=Times New Roman] niebo i powiedział :"Czyżbyś się Boże rozmyślił i nie chcesz już[/FONT][FONT=Times New Roman] zniszczyć ludzkości?".[/FONT][FONT=Times New Roman] - Bóg odpowiedział: "Nie trzeba. To załatwi biurokracja". Jak Wam się ta opowiastka podoba? pzdr.[/FONT][FONT=Courier New][/FONT][/FONT] Quote
bety Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 [quote name='Asiaczek'][FONT=arial] [FONT=Times New Roman]Jak Wam się ta opowiastka podoba?[/FONT] [FONT=Times New Roman]pzdr.[/FONT][/FONT] Ha, ha bardzo prawdziwa - choć właściwie nie ma się z czego śmiać - mamy potop ale papierków do wypełniania. :shake: Pzdr Quote
Asiaczek Posted November 2, 2009 Author Posted November 2, 2009 [quote name='Darianna']zabawne ale i smutne, bo prawdziwe...[/QUOTE] [quote name='bety']Ha, ha bardzo prawdziwa - choć właściwie nie ma się z czego śmiać - mamy potop ale papierków do wypełniania. :shake: Pzdr[/QUOTE] [quote name='gosiaja']dobre :lol:[/QUOTE] Miałam dokładnie takie same odczucia, jak wy. Śmieszne, ale - niestety - prawdziwe... Pzdr. Quote
Asiaczek Posted November 2, 2009 Author Posted November 2, 2009 No to zaczynam wstawianie przez program VPX. Zabawy grupowe - Wahzirek + Serek + Erka.:loveu: Cdn. Rzeczywiście b.szybko się wgrywają...Zaraz lecimy z następnymi.:lol: pzdr. Quote
Asiaczek Posted November 2, 2009 Author Posted November 2, 2009 Cd. zabaw grupowych, aktorzy ci sami... Cdn. Pzdr. Quote
Asiaczek Posted November 2, 2009 Author Posted November 2, 2009 [quote name='deer_1987']taka prawdziwa historia..[/QUOTE] No, właśnie... Pzdr. Quote
Vectra Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 Historyjka genialna :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
dzasta Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 Zgadza się genialna ale ja czekam na oblężenie Vectry :P Quote
Asiaczek Posted November 2, 2009 Author Posted November 2, 2009 [quote name='dzasta']Zgadza się genialna ale ja czekam na oblężenie Vectry :P[/QUOTE] Poczekaj, musi byc po sprawiedliwości. Najpierw trochę Serka "w oblężeniu", a potem Vectra... Pzdr. Quote
Asiaczek Posted November 2, 2009 Author Posted November 2, 2009 Cd. Alez się szybciutko wstawia. Vectra, jesteś the best! Cdn. Pzdr. Quote
Asiaczek Posted November 2, 2009 Author Posted November 2, 2009 Cd. zabaw. Tym razem - Serek i Erka sami się zabawiają...:lol: Cdn. Pzdr. Quote
Asiaczek Posted November 2, 2009 Author Posted November 2, 2009 I... sam Serek:loveu:. Jego portreciki i inne takie. Cdn. Pzdr. Quote
Asiaczek Posted November 2, 2009 Author Posted November 2, 2009 Cd. Sami zobaczcie, jak szybko wstawiłam 35 fotek! Pzdr. Quote
Bogarka Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 Serek jest prawie taki duzy, jak dorosły basenji. A jego minki sa swietne :) Quote
Darianna Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 słodki Serek :) Mały zaczepny rozrabiaka :D Quote
M&S Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 ...nie ma mnie ;) http://img2.vpx.pl/up/20091102/resize_of_img_4300.jpg A teraz poproszę łopatologiczną instrukcję wstawiania fot przez to nowe....:cool3: A. Quote
Asiaczek Posted November 2, 2009 Author Posted November 2, 2009 [quote name='Bogarka']Serek jest prawie taki duzy, jak dorosły basenji. A jego minki sa swietne :) No nie, jeszcze trochę mu brakuje... [quote name='Darianna']słodki Serek :) Mały zaczepny rozrabiaka :D Ale on ma tylko takie napady, że rozrabia. A potem, słoneczko, śpi albo sobie leży i na świat spogląda...:loveu: [quote name='Maks i Spark']...nie ma mnie ;) http://img2.vpx.pl/up/20091102/resize_of_img_4300.jpg A teraz poproszę łopatologiczną instrukcję wstawiania fot przez to nowe....:cool3: A. Już zapodaję: 1. Klik na foto prawą myszką. 2. Pojawia się okienko i klik na "Wyślij na VPX.PL" 3. Wyślij. 4. Pojawia się duża ramka. Klik prawą myszką na "Pełen rozmiar na forum". Podświetla się. Kopiuj. 5. Wklej lub Ctrl+V (juz na DGM). Ale najpierw to trzeba chyba wgrać ten program. To już się niech Vectra wypowie. U mnie to trwało dosłownie chwilkę i dlatego nie zdążyłam obczaić, co ona tam robi na kompie...;):cool3: Pzdr. Quote
M&S Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 [quote name='Asiaczek'] Już zapodaję: 1. Klik na foto prawą myszką. 2. Pojawia się okienko i klik na "Wyślij na VPX.PL" 3. Wyślij. 4. Pojawia się duża ramka. Klik prawą myszką na "Pełen rozmiar na forum". Podświetla się. Kopiuj. 5. Wklej lub Ctrl+V (juz na DGM). Ale najpierw to trzeba chyba wgrać ten program. To już się niech Vectra wypowie. U mnie to trwało dosłownie chwilkę i dlatego nie zdążyłam obczaić, co ona tam robi na kompie...;):cool3: Pzdr. Dzięki :lol: A. Quote
Vectra Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 ściągnąć program i zainstalować ;) ze stronki VPX.pl Quote
Asiaczek Posted November 2, 2009 Author Posted November 2, 2009 [quote name='Vectra']ściągnąć program i zainstalować ;) ze stronki VPX.pl Czyli dobrze myślałam. M&S - do wykonania!:lol: Pzdr. Quote
Recommended Posts