Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Asiaczek']
Gosiaja już podała. To VPX. Dzisiaj będziemy dalej testowac ten program.:lol:

Pzdr.[/QUOTE]

Testuj, zobaczymy jak Ci będzie szło......:cool3:

A.

• Replies 49.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Asiaczek

18152

• M&S

1809

• Alicja

1483

• taxelina

1475

Top Posters In This Topic

Posted

Jeszcze przed fotkami, taka ciekawostka, otrzymana od koleżanki.:lol:
[FONT=arial][FONT=Times New Roman]Po wielu latach Bóg spojrzał znów na ziemię i stwierdził, że się bardzo [/FONT][FONT=Courier New][/FONT] [FONT=Times New Roman]źle dzieje. Ludzie byli zepsuci skłonni do przemocy, więc postanowił[/FONT][FONT=Times New Roman] znów zesłać potop i zniszczyć ludzkość.[/FONT][FONT=Times New Roman] Ale przedtem zawołał Noego i powiedział:
[/FONT] -[FONT=Times New Roman]"Zbuduj arkę z drzewa cedrowego, tak jak wtedy: 300 łokci długą, 50[/FONT][FONT=Times New Roman] łokci szeroka, 30 łokci wysoka.[/FONT][FONT=Times New Roman] Zabierz żonę i dzieci, i z każdego gatunku zwierząt po parze. A za 6[/FONT][FONT=Times New Roman] tygodni ześlę wielki deszcz".

[/FONT] [FONT=Times New Roman]Noe nie był zachwycony - znów 40 dni deszczu, 150 dni bez wygód na arce,[/FONT][FONT=Times New Roman] bez telewizora i z tymi wszystkimi zwierzętami - ale był posłuszny i[/FONT][FONT=Times New Roman] obiecał spełnić wymagania Boga.[/FONT][FONT=Times New Roman] Po 6 tygodniach zaczęło padaćdzień i noc. Noe siedział w ogródku i[/FONT][FONT=Times New Roman] płakał, bo nie miał arki. Bóg wychylił się z nieba i zapytał "Dlaczego[/FONT][FONT=Times New Roman] nie spełniłeś mojego rozkazu?".
[/FONT] [FONT=Times New Roman]- Noe odpowiedział: "Panie,coś mi uczynił? Jako pierwsze musiałem złożyć[/FONT][FONT=Times New Roman] podanie o budowę. W urzędzie myśleli, że chcę budować stajnie dla[/FONT][FONT=Times New Roman] baranów. Potem nie podobała im się architektura - za wymyślna dla[/FONT][FONT=Times New Roman] baranów, a w budowę statku na lądzie nie chcieli wierzyć. Także wymiary[/FONT][FONT=Times New Roman] nie znalazły poparcia, bo dziś nikt nie wie, jaka miara jest łokieć.[/FONT][FONT=Times New Roman] Po przedłożeniu nowych planów dostałem znów odmowę, bo budowa stoczni w[/FONT][FONT=Times New Roman] terenie zamieszkanym jest niedozwolona. Po kupnie odpowiedniej działki[/FONT][FONT=Times New Roman] zaczęły się nowe kłopoty. W tej chwili np. chodzi o to, że w planach nie[/FONT][FONT=Times New Roman] są uwzględnione systemy dogaszenia w czasie pożaru. Na moja uwagę, że[/FONT][FONT=Times New Roman] będę przecież otoczony wodą,przysłali mi psychiatrę powiatowego. Kiedy[/FONT][FONT=Times New Roman] psychiatra upewnił się, żejednak buduje statek, zadzwonili do mnie z[/FONT][FONT=Times New Roman] województwa, żeby mi uświadomić, że na transport statku do morza będzie[/FONT][FONT=Times New Roman] potrzebne nowe zezwolenie, a będzie o nie trudno, bo minister podał się[/FONT][FONT=Times New Roman] do dymisji. Kiedy powiedziałem,że statku nie muszę transportować, bo[/FONT][FONT=Times New Roman] będzie i tak otoczony wodą,kazali mi z ministerstwa marynarki wojennej,[/FONT][FONT=Times New Roman] według przepisów unii, złożyć podanie do Brukseli w ośmiu odbitkach i[/FONT][FONT=Times New Roman] trzech urzędowych językach o zezwolenie na zalanie terenów zamieszkałych.[/FONT][FONT=Times New Roman] Z drzewa cedrowego musiałem też zrezygnować - nie wolno go już ze[/FONT][FONT=Times New Roman] względów ekologicznych sprowadzać. Próbowałem kupić tutejsze drzewo, ale[/FONT][FONT=Times New Roman] nie dostałem tej ilości ze względu na przepis o ochronie środowiska,[/FONT][FONT=Times New Roman] najpierw musiałbym zadbać osadzenie drzew zastępczych. Na moja wzmiankę[/FONT][FONT=Times New Roman] o tym, że i tak będzie potop i nie opłaca się tu sadzić żadnych drzew,[/FONT][FONT=Times New Roman] przysłali mi nowego psychiatrę,tym razem z województwa.[/FONT][FONT=Times New Roman] Krótko mówiąc - dałem kilka łapówek, kupiłem drzewo, znalazłem nawet[/FONT][FONT=Times New Roman] cieśli do budowy, ale oni najpierw utworzyli związki zawodowe. Kiedy się[/FONT][FONT=Times New Roman] okazało, że nie mogę im płacić wg. taryfy, to rozpoczęli strajk, tak że[/FONT][FONT=Times New Roman] budowa arki znów się odwlekała.[/FONT][FONT=Times New Roman] W międzyczasie zacząłem sprowadzać zwierzęta. Tylko, że wmieszał się[/FONT][FONT=Times New Roman] związek ochrony zwierząt i zabronił mi (zarządzenie unii europejskiej Nr[/FONT][FONT=Times New Roman] 733/6/987) transportu jeleni w okresie rykowiska. Poza tym musiałem[/FONT][FONT=Times New Roman] podać cel transportu tych zwierząt, jestem na stronie 22 pierwszego[/FONT][FONT=Times New Roman] formularza z 47, moi adwokaci sprawdzają, czy przepisy dotyczące[/FONT][FONT=Times New Roman] królików obejmują również zające.[/FONT][FONT=Times New Roman] A działacze z Greenpeace wskazali na konieczność specjalnego urządzenia[/FONT][FONT=Times New Roman] do pozbycia się gnoju i innych odpadów pochodzących z hodowli zwierząt.[/FONT][FONT=Times New Roman] Panie Boże, teraz jeszcze podał mnie mój sąsiad do sądu, twierdząc, że[/FONT][FONT=Times New Roman] buduję prywatne zoo bez zezwolenia. Moje nerwy są zszarpane, nie mogę[/FONT][FONT=Times New Roman] spać, arka nie gotowa, a ty już zesłałeś deszcz."[/FONT]
-[FONT=Times New Roman] W tej chwili przestało padać, wyszło słońce i tęcza. Noe spojrzał w[/FONT][FONT=Times New Roman] niebo i powiedział :"Czyżbyś się Boże rozmyślił i nie chcesz już[/FONT][FONT=Times New Roman] zniszczyć ludzkości?".[/FONT][FONT=Times New Roman]
- Bóg odpowiedział: "Nie trzeba. To załatwi biurokracja".

Jak Wam się ta opowiastka podoba?

pzdr.
[/FONT][FONT=Courier New][/FONT][/FONT]

Posted

[quote name='Asiaczek'][FONT=arial]
[FONT=Times New Roman]Jak Wam się ta opowiastka podoba?[/FONT]

[FONT=Times New Roman]pzdr.[/FONT]
[/FONT]

Ha, ha bardzo prawdziwa - choć właściwie nie ma się z czego śmiać - mamy potop ale papierków do wypełniania. :shake:

Pzdr

Posted

[quote name='Darianna']zabawne

ale i smutne, bo prawdziwe...[/QUOTE]

[quote name='bety']Ha, ha bardzo prawdziwa - choć właściwie nie ma się z czego śmiać - mamy potop ale papierków do wypełniania. :shake:

Pzdr[/QUOTE]

[quote name='gosiaja']dobre :lol:[/QUOTE]
Miałam dokładnie takie same odczucia, jak wy. Śmieszne, ale - niestety - prawdziwe...

Pzdr.

Posted

No to zaczynam wstawianie przez program VPX.

Zabawy grupowe - Wahzirek + Serek + Erka.:loveu:

Cdn.
Rzeczywiście b.szybko się wgrywają...Zaraz lecimy z następnymi.:lol:

pzdr.

Posted

[quote name='dzasta']Zgadza się genialna ale ja czekam na oblężenie Vectry :P[/QUOTE]
Poczekaj, musi byc po sprawiedliwości. Najpierw trochę Serka "w oblężeniu", a potem Vectra...

Pzdr.

Posted

[quote name='Bogarka']Serek jest prawie taki duzy, jak dorosły basenji. A jego minki sa swietne :)
No nie, jeszcze trochę mu brakuje...

[quote name='Darianna']słodki Serek :) Mały zaczepny rozrabiaka :D
Ale on ma tylko takie napady, że rozrabia. A potem, słoneczko, śpi albo sobie leży i na świat spogląda...:loveu:

[quote name='Maks i Spark']...nie ma mnie ;)
http://img2.vpx.pl/up/20091102/resize_of_img_4300.jpg

A teraz poproszę łopatologiczną instrukcję wstawiania fot przez to nowe....:cool3:

A.
Już zapodaję:
1. Klik na foto prawą myszką.
2. Pojawia się okienko i klik na "Wyślij na VPX.PL"
3. Wyślij.
4. Pojawia się duża ramka. Klik prawą myszką na "Pełen rozmiar na forum". Podświetla się. Kopiuj.
5. Wklej lub Ctrl+V (juz na DGM).

Ale najpierw to trzeba chyba wgrać ten program. To już się niech Vectra wypowie. U mnie to trwało dosłownie chwilkę i dlatego nie zdążyłam obczaić, co ona tam robi na kompie...;):cool3:

Pzdr.

Posted

[quote name='Asiaczek']

Już zapodaję:
1. Klik na foto prawą myszką.
2. Pojawia się okienko i klik na "Wyślij na VPX.PL"
3. Wyślij.
4. Pojawia się duża ramka. Klik prawą myszką na "Pełen rozmiar na forum". Podświetla się. Kopiuj.
5. Wklej lub Ctrl+V (juz na DGM).

Ale najpierw to trzeba chyba wgrać ten program. To już się niech Vectra wypowie. U mnie to trwało dosłownie chwilkę i dlatego nie zdążyłam obczaić, co ona tam robi na kompie...;):cool3:

Pzdr.

Dzięki :lol:

A.