Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cienka napisał(a):
My byliśmy bardzo zadowoleni z tego auta. A rozrząd tez mieliśmy robiony ale to robił mój brat więc problemu nie było. Ja nie jestem pierwszą osobą która twierdzi, że w Gdańsku nie ma dobrych mechaników. Kiedyś jak nam tu na miejscu wymieniono skrzynie biegów to nagle gościu stwierdził, że z tego auta to nic nie będzie. Doczłapaliśmy się jakoś do Olsztyna braciak patrzy a skrzynia nie przykręcona (dobrze, że nie wypadła po drodze) zamiast 1 była 3 (fakt, ruszenie pod górkę ze świateł było trudne). Mechanik był z polecenia :diabloti: nigdy więcej tam się nie pojawiliśmy.

Nam auto też jest potrzebne przy pracy, teraz kombinujemy skąd wsiąść na nowe.

No tez fajne przygody z mechanikami....

No tak kredyt macie juz na mieszkanie :(

• Replies 49.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Asiaczek

18152

• M&S

1809

• Alicja

1483

• taxelina

1475

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Cienka']My byliśmy bardzo zadowoleni z tego auta. A rozrząd tez mieliśmy robiony ale to robił mój brat więc problemu nie było. Ja nie jestem pierwszą osobą która twierdzi, że w Gdańsku nie ma dobrych mechaników. Kiedyś jak nam tu na miejscu wymieniono skrzynie biegów to nagle gościu stwierdził, że z tego auta to nic nie będzie. Doczłapaliśmy się jakoś do Olsztyna braciak patrzy a skrzynia nie przykręcona (dobrze, że nie wypadła po drodze) zamiast 1 była 3 (fakt, ruszenie pod górkę ze świateł było trudne). Mechanik był z polecenia :diabloti: nigdy więcej tam się nie pojawiliśmy.

Nam auto też jest potrzebne przy pracy, teraz kombinujemy skąd wsiąść na nowe.

Kochanie, skąd to wiemy, nawet już potencjalne autko czeka na nas (poniżej na obrazku)

ale jeszcze paru złotych nam brakuję, ale nie przejmujmy się 90% problemów samo się rozwiązuje, więc niech minusy nie przysłaniają nam plusów. Golfik nasz był fajny, też go lubiłem (podkreślam czas przeszły), bo go już nie lubię :), ale cieszę się że w czwartek już go nie będzie, dostanie kopa w zderzak na do widzenia i niech ucieka mi z oczu :)

Posted

[quote name='lourdnes']Śliczna malutka.I jak pięknie pozuje.Duże baski też są słodkie ale wielka szkoda ,że te małe rosną hihi
Nie mów tego głośno przy małych ja tak powiedziałam, że szkoda, że Pina urośnie, że fajnie by było jakby taka malutka została to przestała prawie jeść. potem mnie ludzie zaczepiali, ze psa głodzę. Nawet Asiaczek zmyła mi głowę, że Pina za chuda. I była batalia żywieniowa nigdy więcej teraz jak oglądam stare zdjęcia Piny to mnie aż ciary przechodzą wszystkie żebra można był jej policzyć

[quote name='gosiaja']Cienka a jak się wymontuje pompę to możemy z nią do twojego brata pojechać ??

Dzięki kochana złota z ciebie dziewczyna, ale po auto w czwartek przyjeżdża laweta jedzie do brata a potem do nowego właściciela (już podobno jest kilku chętnych). Auto i tak wymagało już remontu a ponieważ my się na tym kompletnie nie znamy to uznaliśmy, że pakowanie bezsensownie kasy nie ma sensu lepiej kupić coś nowego. A ze sprzedaży będą jakieś grosze na konto nowego czołgu

Posted

Cienka moim chyba to nie grozi.Wdały się w Zule obżartuchy jedne i futrują się na maxa. Trzymam kciuki żeby się u was pojawił ten nowy "czołg" to może się spotkamy w olsztynie. Iras czasem do nas zagląda.Ostatnio się nie przyznał ale go z Guśką podglądnełysmy jak próbował zjerzdzac na siedzeniu z górki na czymś płaskim.Komiczny widok zwłaszcza w jego wieku hihi.Nawet Marzenka się zaśmiewała bo poślizg miał marny i musiał bardzo pracować nóżkami:)

Posted

[quote name='deer_1987']No tez fajne przygody z mechanikami....

No tak kredyt macie juz na mieszkanie :(

Poprawka dom, kredytu w ogóle nie braliśmy pod uwagę tomecki chce za gotówkę dla świętego spokoju i chce to zorganizować w miesiąc. Boje się tylko by się nie zajeździł jak tak jak zajeździł golfa.

Posted

A niby w domu pracujemy ale tomecki trzaska kilometry ino się opony topią. I pomyśleć, że zrobił prawko 2 i pół roku temu od razu kupił auto zrobił nim ok 60 tyś km.

Posted

[quote name='deer_1987']No wiem tez kiedys o skoda myslal Tz :) A jak sie nasza mazda podoba? :D

No liga, ale nam to czołgu potrzeba na tę nasza wieś i jazdę tomeckiego bo on jest ślepy i dziur nie widzi

Posted

[quote name='Cienka']No liga, ale nam to czołgu potrzeba na tę nasza wieś i jazdę tomeckiego bo on jest ślepy i dziur nie widzi
Cos terenowego :razz: Nasza mazda to ostatnio "fajnie" z tyl wyglada jak sie jezdzi po zwirowych drogach i caly tyl brudny.... Kiedys myslelismy ze kombi sie sprawdzi bo klatka dla psa i bezpiecznie bedzie jezdzil ale im tak daleko od nas sie nie podobalo. wiec jezdza z tyl ale w szelkach i przypiete do pasow taka specjalna koncowka :)

Ale sie motoryzacyjnie zrobilo :D

Posted

[quote name='deer_1987']Cos terenowego :razz: Nasza mazda to ostatnio "fajnie" z tyl wyglada jak sie jezdzi po zwirowych drogach i caly tyl brudny.... Kiedys myslelismy ze kombi sie sprawdzi bo klatka dla psa i bezpiecznie bedzie jezdzil ale im tak daleko od nas sie nie podobalo. wiec jezdza z tyl ale w szelkach i przypiete do pasow taka specjalna koncowka :)

Ale sie motoryzacyjnie zrobilo :D

No na jeppa to nas nie stać ani by kupić ani też by go zalać :) Mośki też jeżdżą na tylnym siedzeniu ale przy prędkość ok 80km/h kładą się i zasypiają. Natomiast kombi musi być bo inaczej to gdzie tomecki zapakuje zawartość całej euro palety w postaci ulotek czy innego ustrojstwa poligraficznego.

Kurde mam nadziej, ze mi Asiaczek reprymendy nie da, ale jak tak się wygadam to mi lżej w tej całej sytuacji. Od piątku łazimy oboje jak struci i myślimy co zrobić fajnie, ze warsztat pod którym stoi auto nie robi problemów i może tam jeszcze postać kilka dni

Posted

No to nie jest latwo... tego naszego ostatniego golfa to musielismy oddac na zlom zeby nam tamtego faceta ubezpieczyciel wyplacil kase.. i teraz tak dzialajacy samochod, tylko wgnieciony na zlom? ale prawda jest taka ze za wiecej niz 6 tys kr to bysmy go nie sprzedali takie wbitego a tak kasa od razu a nie uzerac sie z ludzmi co dzownia umawiaja sie potem nie przychodza, albo przychodza i mowia ze oni polowe kasy dadza... :D

Posted

deer_1987 napisał(a):
No to nie jest latwo... tego naszego ostatniego golfa to musielismy oddac na zlom zeby nam tamtego faceta ubezpieczyciel wyplacil kase.. i teraz tak dzialajacy samochod, tylko wgnieciony na zlom? ale prawda jest taka ze za wiecej niz 6 tys kr to bysmy go nie sprzedali takie wbitego a tak kasa od razu a nie uzerac sie z ludzmi co dzownia umawiaja sie potem nie przychodza, albo przychodza i mowia ze oni polowe kasy dadza... :D

Nam 2 razy wjechano w tył te same szkody a wyceni i odszkodowanie diametralnie różne. PZU ok 2tyś a Hestia 900zł. Ale ostatnio to się dowiedzieliśmy, ze firmy ubezpieczeniowe są po to by pobierać opłaty za ubezpieczenie a nie po to by wypłacać odszkodowania.

Posted

Cienka napisał(a):
Nam 2 razy wjechano w tył te same szkody a wyceni i odszkodowanie diametralnie różne. PZU ok 2tyś a Hestia 900zł. Ale ostatnio to się dowiedzieliśmy, ze firmy ubezpieczeniowe są po to by pobierać opłaty za ubezpieczenie a nie po to by wypłacać odszkodowania.

Dobrze wiedziec na przyszlosc :razz: Zerknij do mnie wlasnie tam napisalam post co do ubezpieczenia psow i co by bylo gdybym nie ubezpieczyla ich...

Posted

[quote name='Cienka']Golf III combi 1.9 TDI w sensie disel. A rozpitoliła się najprawdopodobniej pompa wtrysku. Tylko w Gdańsku nie ma dobrych mechaników i od razu chcą całą pompę wymienić (koszt ponad 2tyś.). A można by najpierw wymienić uszczelki i podłączyć pod kompa (koszt 300zł.) i wtedy ewentualnie wymieniać pompę. Ba nawet dostaliśmy instrukcje obrazkową krok po kroku jak to zrobić (od mojego brata mechanika) wymaga to też specjalnego klucza (i ten klucz a właściwie jego brak może być przyczyną), że mechanicy w Gdańsku boją się silnika disla jak by to były rakieta kosmiczna i chcą od razu wymieniać pompę. Albo inaczej można to tłumaczyć chcą nas skroić i tyle:angryy:
Jednym słowem czarna dupa :placz:

Nikt, w całym Trójmieście nie zajmuje się regeneracją pomp?
Wejdźcie na forum golfiarzy, może tam ktoś podpowiedź rzuci? http://forum.vwgolf.pl/
Tam są pasjonaci i zawsze coś ciekawego mogą podpowiedzieć ;-)

Posted

[quote name='Gioco']Nikt, w całym Trójmieście nie zajmuje się regeneracją pomp?
Wejdźcie na forum golfiarzy, może tam ktoś podpowiedź rzuci? http://forum.vwgolf.pl/
Tam są pasjonaci i zawsze coś ciekawego mogą podpowiedzieć ;-)

Dzięki za radę ale już postanowiliśmy jesteśmy nawet umówieni z laweciarzem. Nasz golf jeszcze komuś posłuży. Gdyby mój małż znał się choć trochę na samochodach, ale się nie zna więc z każdą pierdołą musi jeździć do warsztatu a tam z racji tego, że się nie zna mogą mu wcisnąć każdy kit. My na prawdę byliśmy zadowoleni z tego samochodu nawet w te ostatnie mrozy odpalał bez problemu mimo, e to disel i wiadomo różnie to bywa.

Posted

[quote name='deer_1987']http://img717.imageshack.us/img717/2834/resizeofimg7229.jpg
Co taka zatroskana mina?
Nie, raczej skupiona;)

[quote name='Cienka']Golf III combi 1.9 TDI w sensie disel. A rozpitoliła się najprawdopodobniej pompa wtrysku. Tylko w Gdańsku nie ma dobrych mechaników i od razu chcą całą pompę wymienić (koszt ponad 2tyś.). A można by najpierw wymienić uszczelki i podłączyć pod kompa (koszt 300zł.) i wtedy ewentualnie wymieniać pompę. Ba nawet dostaliśmy instrukcje obrazkową krok po kroku jak to zrobić (od mojego brata mechanika) wymaga to też specjalnego klucza (i ten klucz a właściwie jego brak może być przyczyną), że mechanicy w Gdańsku boją się silnika disla jak by to były rakieta kosmiczna i chcą od razu wymieniać pompę. Albo inaczej można to tłumaczyć chcą nas skroić i tyle:angryy:
Jednym słowem czarna dupa :placz:
To nas nie ratuje co nam z pożyczonego na dłuższa metę tak się nie da.Musimy kupić nowe tylko tego nie było w planach na ten rok:placz:
Kurczę, no jakoś macie ciut pod górkę... a to serwer, a teraz samochód...

[quote name='lourdnes']Śliczna malutka.I jak pięknie pozuje.Duże baski też są słodkie ale wielka szkoda ,że te małe rosną hihi
Może gdzieś/ktoś wyhoduje basenji miniature...?

[quote name='gosiaja']Cienka a jak się wymontuje pompę to możemy z nią do twojego brata pojechać ??
O, gosiaja tez tutaj jest i - jak zawsze - słuzy pomoca:)

[quote name='lourdnes']A ja nie mam prawka i mi zostaje tylko hulajnoga za środek lokomocji albo w siodle.
I tak zimno w zimę i tak...

[quote name='Iza.']Moja ruda ulubienica, jak zwykle najpiękniejsza! :loveu: :loveu:
Możemy sobie podać rączki hahaha
Hahaha, dzisiaj będą fotki Romki:) Zobaczymy, która piekniejsza;)

[quote name='tomecki']Kochanie, skąd to wiemy, nawet już potencjalne autko czeka na nas (poniżej na obrazku)
ale jeszcze paru złotych nam brakuję, ale nie przejmujmy się 90% problemów samo się rozwiązuje, więc niech minusy nie przysłaniają nam plusów. Golfik nasz był fajny, też go lubiłem (podkreślam czas przeszły), bo go już nie lubię :), ale cieszę się że w czwartek już go nie będzie, dostanie kopa w zderzak na do widzenia i niech ucieka mi z oczu :)
Jak to dobrze, że tomecki to taki zaradny chłopak. Podziwiam go:)

[quote name='Tengusia']piekna :loveu:
[
Różyczka zawsze jest piękna. Jeszcze troche grubawa, ale...

[quote name='Cienka']No na jeppa to nas nie stać ani by kupić ani też by go zalać :) Mośki też jeżdżą na tylnym siedzeniu ale przy prędkość ok 80km/h kładą się i zasypiają. Natomiast kombi musi być bo inaczej to gdzie tomecki zapakuje zawartość całej euro palety w postaci ulotek czy innego ustrojstwa poligraficznego.
Kurde mam nadziej, ze mi Asiaczek reprymendy nie da, ale jak tak się wygadam to mi lżej w tej całej sytuacji. Od piątku łazimy oboje jak struci i myślimy co zrobić fajnie, ze warsztat pod którym stoi auto nie robi problemów i może tam jeszcze postać kilka dni
Nie dam, nie dam. Sama wiem, że jak człowiek sobie pogada, choćby na DGm, to od razu lżej na duszy...

[quote name='Cienka']Nam 2 razy wjechano w tył te same szkody a wyceni i odszkodowanie diametralnie różne. PZU ok 2tyś a Hestia 900zł. Ale ostatnio to się dowiedzieliśmy, ze firmy ubezpieczeniowe są po to by pobierać opłaty za ubezpieczenie a nie po to by wypłacać odszkodowania.
Dobre!

Pzdr.