Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Asiaczek napisał(a):

O, matko! To Ty masz anioła a nie psa...;) Albo psiego aniołka:)

He, he, no nie mogę pod tym względem narzekać :D
Jak tak oglądam ten wątek, to głodna się robię przez zdjęcia tych smakowicie wyglądających ciasteczek :)

• Replies 49.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Asiaczek

18152

• M&S

1809

• Alicja

1483

• taxelina

1475

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Asiaczek']O, Kisses, Ty ze swoimi babeczkami tez możesz dołączyc do naszego grona:)
O, jak miło :loveu:

A nie wiem, czy wspominałam - ostatnio wypróbowałam czekoladowe :)

Posted

Czarna_Owieczka napisał(a):
ależ tutaj się przepysznie zrobiło, mmm :loveu: Kisses jeszcze musiała mnie dobić swoimi pięknymi babeczkami, bo od kilku dni chodzi za mną chęć na babeczki :lol:

Czas się wybrać do sklepu :cool3:

Asiaczek napisał(a):
Ja podobne babeczki też w wykonaniu Kisses miałam okazję spróbować w Kielcach - były pyszne:)

Pzdr.

No i mam nadzieję, że w tym roku jeszcze się uda takie ciasteczkowe spotkanko - to, co było w Kielcach było genialne! :loveu: Czy ja prosiłam o przepis na nie?

przeszlus napisał(a):
OK :diabloti: Do rzeszowa nie mam za daleko ;) tylko zrób dużo :cool3:

Hehe, no zobacze jak tam czasowo będzie, bo ja już w piątek mam spotkanie z Cane corso + inne zamieszanie przedwystawowe ;)

Posted

ależ tutaj się przepysznie zrobiło, mmm :loveu: Kisses jeszcze musiała mnie dobić swoimi pięknymi babeczkami, bo od kilku dni chodzi za mną chęć na babeczki :lol:

No to, do roboty! Według przepisu Kisses robi się je w miare prędko, serio:)

przeszlus napisał(a):
OK :diabloti: Do rzeszowa nie mam za daleko ;) tylko zrób dużo :cool3:

Oj, tak, Bo w Kielcach było ich małowato...;)

Kisses napisał(a):
Czas się wybrać do sklepu :cool3:
No i mam nadzieję, że w tym roku jeszcze się uda takie ciasteczkowe spotkanko - to, co było w Kielcach było genialne! :loveu: Czy ja prosiłam o przepis na nie?
Hehe, no zobacze jak tam czasowo będzie, bo ja już w piątek mam spotkanie z Cane corso + inne zamieszanie przedwystawowe ;)

Chodzi Ci o przepis na moje ciasto...? Ja nie pamiętam, jakie to ciacho miałam w Kielcach. Pamiętam, że były kotleciki mielone, takie na 1-2 kęsy. Ale ciasta - nie pamietam...

ależ ja już byłam w tylu sklepach i cukierniach, ale nigdzie nie ma ładnych, dorodnych i pysznych babeczek...jestem zmuszona by upiec je sama :lol:

Do roboty!

Pzdr.

Posted

A, to chyba wiem.
Zaraz podam przepis.
Ja nazywam to ciasto "ciemne" albo "szwagier", bo przepis dostałam od mojego szwagra:)
Składniki:
4 jajka
1 szkl.cukru
2 szkl.mąki
1 op. c.waniliowego
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżeczka sody
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3.4 szkl. oleju
zapach (dowolny
4 średnie jabłka
bakalie (dowolne)
--------------------------------------
Jabłka pokroic w kostkę lub w kawałki, jak komu wygodnie. Mogą tez być plasterki.
Jajka (całe) + cukier + c.waniliowy = ukręcić.
Dodać mąkę + proszek do pieczenia + soda + cynamon = ukręcić.
Dodać olej + zapach = ukręcić.
Dodać bakalie + jabłka = ukręcić.

Piec ok. godziny w temp. 150 stopni C.
Smacznego!

gosiaja - zapisz,proszę w swoim zbiorku, OK?

Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
A, to chyba wiem.
Zaraz podam przepis.
Ja nazywam to ciasto "ciemne" albo "szwagier", bo przepis dostałam od mojego szwagra:)
Składniki:
4 jajka
1 szkl.cukru
2 szkl.mąki
1 op. c.waniliowego
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżeczka sody
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3.4 szkl. oleju
zapach (dowolny
4 średnie jabłka
bakalie (dowolne)
--------------------------------------
Jabłka pokroic w kostkę lub w kawałki, jak komu wygodnie. Mogą tez być plasterki.
Jajka (całe) + cukier + c.waniliowy = ukręcić.
Dodać mąkę + proszek do pieczenia + soda + cynamon = ukręcić.
Dodać olej + zapach = ukręcić.
Dodać bakalie + jabłka = ukręcić.

Piec ok. godziny w temp. 150 stopni C.
Smacznego!

Pzdr.

Jeej, dziękuję bardzo! Jak zrobie to dam znak, czy nadal żyję :evil_lol:

Posted

Buszki napisał(a):
Ja zamiast typowych mieszanek bakalii daję do niego orzechy siekane i migdały w płatkach.

To ciasto charakteryzuje się tym, że można dac naprawde dowolne bakalie. Ja ostatnio dawałam nawet suszona zurawinę, śliwki suszone.... I ciacho wyszło super!

Kisses napisał(a):
Jeej, dziękuję bardzo! Jak zrobie to dam znak, czy nadal żyję :evil_lol:

Kisses, jeżeli to ciasto za każdym razem "wychodzi" robione przez mojego szwagra, to jak Ty się weźmiesz za nie - wyjdzie na 125 %! Wioerzę w Ciebie:)

Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):

No to pisz do Cioci, na co czekasz?

Pzdr.

Ciocia już wiekowa, w zeszłym roku zdaje się 90 urodziny obchodziła i już od kilku lat nie piecze, a przepis podawała mi z pamięci.

Tyle się naczytałam jak byliście w Kielcach o tych babeczkach, że dzisiaj w sklepie znalazłam jakieś jogurtowe i kupiłam. Może jutro upiekę ;)

Posted

jamnicze napisał(a):
Tyle się naczytałam jak byliście w Kielcach o tych babeczkach, że dzisiaj w sklepie znalazłam jakieś jogurtowe i kupiłam. Może jutro upiekę ;)

Następnym razem trzeba być w Kielcach :diabloti:
Oo, jogurtowe! To ja czekam na opinie, bo sama się zastanawiam, czy nie spróbować :)

Posted

wejherstaff napisał(a):
O to musi byc pyszne :)
Chyba trzeba wypróbować ;)

Oj pyszne,pyszne.Ja na ciepło zjadam pół blaszki(małej,to fakt,ale zawsze).

Kisses napisał(a):
Następnym razem trzeba być w Kielcach :diabloti:
Oo, jogurtowe! To ja czekam na opinie, bo sama się zastanawiam, czy nie spróbować :)

Ja piekłam jogurtowe,zdecydowanie najsmaczniejsze.A te z konfiturą malinową,to po prostu poezja.Oczywiście najlepsze są na ciepło :).

Posted

Buszki napisał(a):
Ja piekłam jogurtowe,zdecydowanie najsmaczniejsze.A te z konfiturą malinową,to po prostu poezja.Oczywiście najlepsze są na ciepło :).

O, dobrze wiedzieć, dzięki :)

Posted

DuDziaczek napisał(a):
łahahaha :diabloti:

ja tam nie narzekam jak się w pociągu cała noc gniotę do Gdańska :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

DuDziaczku kochana paczka doszła wszystko ok. Na mój gust koniec świata czy nie to wysłałam priorytetem i jeszcze wartościówkę wiec już powinna być. Wiem z pewnego źródła, że oni najszybciej wartościówki przepychają bo nikt za to nie chce odpowiadać w razie zaginięcia.

Ja jadłam babeczki czekoladowe u ziółków całkiem dobre były:eviltong:. Ale ziółek to gotować lubi jak zrobił karkówkę na grilla to poezja Mhmmmmm(mnie łatwiej przekupić mięskiem niż słodyczami).

Posted

Cienka napisał(a):
DuDziaczku kochana paczka doszła wszystko ok. Na mój gust koniec świata czy nie to wysłałam priorytetem i jeszcze wartościówkę wiec już powinna być. Wiem z pewnego źródła, że oni najszybciej wartościówki przepychają bo nikt za to nie chce odpowiadać w razie zaginięcia.

Kochana zapomniałam skrobnąć ze paczuszka doszła dziś :loveu::loveu::loveu::loveu: ledwo odpakowałam ale to są piękne cudeńka :loveu:
jak tylko zakończy mi się semestr (mam nadzieje z pozytywnym skutkiem i przebrnę przez studniówkę) to wystawie bazarek :lol: Naprawdę piękniejsze niż na fotkach :)