Asiaczek Posted December 31, 2010 Author Posted December 31, 2010 Alicja napisał(a)::hand: Asiaczku Kisses napisał(a):Oby ten 2011 był udany :loveu: Dziewczyny, wierzymy, że będzie lepszy:) Pzdr. Quote
przeszlus Posted January 1, 2011 Posted January 1, 2011 Cześć :) Jesteśmy o rok starsi ^^ najlepszego w nowym roku :) Quote
Asiaczek Posted January 1, 2011 Author Posted January 1, 2011 przeszlus napisał(a):Cześć :) Jesteśmy o rok starsi ^^ najlepszego w nowym roku :) Nie wiem, jak ty, ale ja wcale ale to wcale nie czuję się starsza o rok;) Czarna_Owieczka napisał(a):Witajcie Asiaczki :multi: Cześć Owieczko w Nowym roku! Pzdr. Quote
Alicja Posted January 1, 2011 Posted January 1, 2011 Nas na Śląsku Nowy Rok powitał słoneczkiem , temp.-2 stopnie ale też potężnym wiatrem Witaj zatem słonecznie :) Quote
Czarna_Owieczka Posted January 1, 2011 Posted January 1, 2011 Alicja napisał(a):Nas na Śląsku Nowy Rok powitał słoneczkiem , temp.-2 stopnie ale też potężnym wiatrem Na podlasiu też paskudny mega wiatr, rano padał jakiś zamarznięty deszcz, teraz odwilż. W sumie pogoda taka, że nie chętnie się wychodzi na dwór Quote
Asiaczek Posted January 1, 2011 Author Posted January 1, 2011 Alicja napisał(a):Nas na Śląsku Nowy Rok powitał słoneczkiem , temp.-2 stopnie ale też potężnym wiatrem Witaj zatem słonecznie :) Czarna_Owieczka napisał(a):Na podlasiu też paskudny mega wiatr, rano padał jakiś zamarznięty deszcz, teraz odwilż. W sumie pogoda taka, że nie chętnie się wychodzi na dwór Widzę, że wiatr i to dosyc silny jest wszędzie... U nas tez:) Pzdr. Quote
Cienka Posted January 1, 2011 Posted January 1, 2011 Asiu jeśli chodzi o te biszkopty amaretti to jedno pudełko wystarczy by zrobić nawet 2 razy taki deser ale gwarantuje ci, że raczej nie zdążą bo są pyszne zwłaszcza do kawy i ciężko się im oprzeć:cool3:. A teraz moje spostrzeżenia z noworocznych fajerwerków. Psiaki były mało zainteresowane wybuchami spały sobie nic z tego nie robiąc. Ja wychodziliśmy na dwór też było ok. Jogi tylko się zestresował jak jakieś 40 metrów od nas ktoś puszczał fajerwerki czyli mieliśmy wystrzały nad głowami(nie spodziewaliśmy się , że sąsiedzi zaczną świętować o 21). Za to Pinie kompletnie to nie przeszkadzało. Mało tego o północy siedziała z nami w oknie i z zaciekawieniem oglądała fajerwerki. Quote
Buszki Posted January 1, 2011 Posted January 1, 2011 Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku!!! U nas też wieje.I padą:śnieg,deszcz,deszczośnieg i inne cuda. Quote
kaskaSz Posted January 1, 2011 Posted January 1, 2011 Ja z Foxim już się wyspaliśmy, więc witamy w Nowym Roku! Pogoda na mazurach taka sama jak u Buszki :D Quote
Cienka Posted January 1, 2011 Posted January 1, 2011 U nas tylko wiejczy jak w kieleckiem do tego jest temperatura powyżej zera i wszystko topnieje Quote
Paula03 Posted January 1, 2011 Posted January 1, 2011 Cienka napisał(a):U nas tylko wiejczy jak w kieleckiem do tego jest temperatura powyżej zera i wszystko topnieje To tak jak u nas... Quote
Ciapkowa. Posted January 1, 2011 Posted January 1, 2011 Witamy w Nowym Roku 2011! :loveu: Jak baski zareagowały na fajerwerki? :) Quote
Asiaczek Posted January 1, 2011 Author Posted January 1, 2011 Cienka napisał(a):Asiu jeśli chodzi o te biszkopty amaretti to jedno pudełko wystarczy by zrobić nawet 2 razy taki deser ale gwarantuje ci, że raczej nie zdążą bo są pyszne zwłaszcza do kawy i ciężko się im oprzeć:cool3:. A teraz moje spostrzeżenia z noworocznych fajerwerków. Psiaki były mało zainteresowane wybuchami spały sobie nic z tego nie robiąc. Ja wychodziliśmy na dwór też było ok. Jogi tylko się zestresował jak jakieś 40 metrów od nas ktoś puszczał fajerwerki czyli mieliśmy wystrzały nad głowami(nie spodziewaliśmy się , że sąsiedzi zaczną świętować o 21). Za to Pinie kompletnie to nie przeszkadzało. Mało tego o północy siedziała z nami w oknie i z zaciekawieniem oglądała fajerwerki. Cieszę się, że u Piny i Jogiego nie ma tego problemu:) I dzięki za info o biszkoptach. Teraz tylko dopaśc koleżankę i przypomnieć jej o zakupach w Lidlu;) kaskaSz napisał(a):Ja z Foxim już się wyspaliśmy, więc witamy w Nowym Roku! Pogoda na mazurach taka sama jak u Buszki :D Czyli jak wszędzie... Cienka napisał(a):U nas tylko wiejczy jak w kieleckiem do tego jest temperatura powyżej zera i wszystko topnieje Noooo, odwilż jest, fuj... Paula03 napisał(a):To tak jak u nas... Chyba tak, jak wszędzie;) Ciapkowa. napisał(a):Witamy w Nowym Roku 2011! :loveu: Jak baski zareagowały na fajerwerki? :) Wszystko napisane powyżej. Buszki napisał(a):Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku!!! U nas też wieje.I padą:śnieg,deszcz,deszczośnieg i inne cuda. Dodaj jeszcze śniego-deszcz...;) Znalazłas ubranko dla siebie i Pana Męża? Pzdr. Quote
Asiaczek Posted January 1, 2011 Author Posted January 1, 2011 Poczytajcie! [FONT=Times New Roman]ZASADY, PRAWA, OBSERWACJE OBOWIĄZUJĄCE W MIEJSCU PRACY I NIE TYLKO[/FONT] [FONT=Times New Roman]Prawo Menckensa: Ci, co umieją - robią, ci co nie umieją - uczą.[/FONT][FONT=Tahoma][FONT=Tahoma] [/FONT][/FONT]Rozszerzenie Martina: Ci, co nie umieją uczyć - zarządzają.[FONT=Tahoma][FONT=Tahoma] [/FONT][/FONT]Ekstrapolacja Belaniego: Ci, co nie umieją zarządzać - doradzają.[FONT=Tahoma][FONT=Tahoma] [/FONT][/FONT]Prawo Jonesa: Człowiek, który uśmiecha się, gdy sprawy idą źle, myśli o[FONT=Arial][FONT=Arial] [/FONT][/FONT][FONT=Tahoma][FONT=Tahoma]człowieku, na którego można zwalić winę. [/FONT][/FONT]Prawo Conwaya: W każdej organizacji znajdzie się jedna osoba, która wie, co[FONT=Arial][FONT=Arial] [/FONT][/FONT][FONT=Tahoma][FONT=Tahoma]jest grane. Ta osoba powinna zostać natychmiast zwolniona. [/FONT][/FONT]Zalecenie biurowe Scotta: Nigdy nie poruszaj się korytarzem biurowca bez[FONT=Arial][FONT=Arial] [/FONT][/FONT][FONT=Tahoma][FONT=Tahoma]kartki papieru w ręku. [/FONT][/FONT]Pierwsze prawo pracowni laboratoryjnej: Gorąca probówka wygląda dokładnie[FONT=Arial][FONT=Arial] [/FONT][/FONT][FONT=Tahoma][FONT=Tahoma]tak samo jak zimna. [/FONT][/FONT]Postulat Bolingsa: Jeżeli czujesz się świetnie, nie martw się - to minie.[FONT=Tahoma][FONT=Tahoma] [/FONT][/FONT]Prawo Meskimensa: Nigdy nie ma wystarczającej ilości czasu, aby pracę[FONT=Arial][FONT=Arial] [/FONT][/FONT][FONT=Tahoma][FONT=Tahoma]wykonać dobrze. Zawsze jest czas, aby wykonać ją ponownie. [/FONT][/FONT]Temat Lipmana: Pracownicy specjalizują się w obszarach swojej najmniejszej[FONT=Arial][FONT=Arial] [/FONT][/FONT][FONT=Tahoma][FONT=Tahoma]wiedzy. [/FONT][/FONT]Prawo Wienera: Wszystko jest możliwe do zrobienia dla osoby, która nie musi[FONT=Arial][FONT=Arial] [/FONT][/FONT][FONT=Tahoma][FONT=Tahoma]tego robić. [/FONT][/FONT]Prawo Pinta: Zrób komuś uprzejmość, a stanie się to twoim ciągłym zajęciem.[FONT=Tahoma][FONT=Tahoma] [/FONT][/FONT]Prawo Bella: Gdy zanurzymy ciało w wodzie - dzwoni telefon.[FONT=Tahoma][FONT=Tahoma] [/FONT][/FONT]Prawo Rubyego: Prawdopodobieństwo spotkania osoby znajomej wzrasta, kiedy[FONT=Arial][FONT=Arial] [/FONT][/FONT][FONT=Tahoma][FONT=Tahoma]znajdujemy się w towarzystwie osoby, z którą nie chcemy, by nas widziano. [/FONT][/FONT]Zasada Wingera: Jeżeli coś znajduje się na twoim biurku przez 15 minut,[FONT=Arial][FONT=Arial] [/FONT][/FONT][FONT=Tahoma][FONT=Tahoma]stajesz się ekspertem w tej dziedzinie. [/FONT][/FONT]Prawo Harpera: Nie znajdziesz zagubionego przedmiotu dopóty, dopóki nie[FONT=Arial][FONT=Arial] [/FONT][/FONT][FONT=Tahoma][FONT=Tahoma]kupisz zamiennika. [/FONT][/FONT]Hipoteza Mollisona: Jeżeli projekt zostanie zatwierdzony przez biurokrację,[FONT=Arial][FONT=Arial] [/FONT][/FONT][FONT=Tahoma][FONT=Tahoma]to nie jest wart wykonania. [/FONT][/FONT]Prawo Van Herpena: Rozwiązanie problemu leży w znalezieniu osób, które[FONT=Arial][FONT=Arial] [/FONT][/FONT][FONT=Tahoma][FONT=Tahoma]umieją go rozwiązać. [/FONT][/FONT]Prawo Murphyego: Jeśli coś może pójść nie tak, to pójdzie w najgorszym[FONT=Arial][FONT=Arial] [/FONT][/FONT][FONT=Tahoma][FONT=Tahoma]momencie. [/FONT][/FONT]Prawo cykliczności Farnsdicka: Wydarzenia przechodzą ze złych w tragiczne,[FONT=Arial][FONT=Arial] [/FONT][/FONT][FONT=Tahoma][FONT=Tahoma]po czym proces ten cyklicznie powtarza się. [/FONT][/FONT]Obserwacja Etorrea: Druga kolejka porusza się szybciej.[FONT=Tahoma][FONT=Tahoma] [/FONT][/FONT]Rozszerzenie O'Briena: Obserwacja Etorrea pozostaje w mocy po zmianie[FONT=Arial][FONT=Arial] [/FONT][/FONT][FONT=Tahoma][FONT=Tahoma]kolejki.[/FONT][/FONT] [FONT=Tahoma][FONT=Tahoma][/FONT][/FONT] [FONT=Tahoma][FONT=Tahoma]Pzdr. [/FONT][/FONT] Quote
Ciapkowa. Posted January 1, 2011 Posted January 1, 2011 [quote name='Asiaczek']Prawo Harpera: Nie znajdziesz zagubionego przedmiotu dopóty, dopóki nie kupisz zamiennika.[FONT=Tahoma][FONT=Tahoma][/FONT][/FONT] Prawo Murphyego: Jeśli coś może pójść nie tak, to pójdzie w najgorszym momencie. Te dwa prawa są mi szczególnie znane i bliskie :diabloti: edit. juz wiem co to :roll: Quote
Kisses Posted January 1, 2011 Posted January 1, 2011 O proszę, mi tylko znane było prawo Murphyego :D Quote
Kosmaty Gałganek Posted January 1, 2011 Posted January 1, 2011 Prawo Harpera: Nie znajdziesz zagubionego przedmiotu dopóty, dopóki nie[FONT=Arial][FONT=Arial] [/FONT][/FONT][FONT=Tahoma][FONT=Tahoma]kupisz zamiennika. [/FONT][/FONT] [FONT=Comic Sans MS]To jest mi szczególnie bliskie :evil_lol:[/FONT] [FONT=Comic Sans MS][/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Pozdrawiam seredecznie ... po raz pierwszy w Nowym Roku ;):lol:[/FONT] Quote
DuDziaczek Posted January 1, 2011 Posted January 1, 2011 Prawo Bella: Gdy zanurzymy ciało w wodzie - dzwoni telefon.[FONT=Tahoma][FONT=Tahoma] ew. domofon :diabloti: [/FONT][/FONT] Quote
Asiaczek Posted January 1, 2011 Author Posted January 1, 2011 [quote name='Ciapkowa.']Te dwa prawa są mi szczególnie znane i bliskie :diabloti: edit. juz wiem co to :roll: [quote name='Kisses']O proszę, mi tylko znane było prawo Murphyego :D [quote name='Ania!'][FONT=Comic Sans MS]To jest mi szczególnie bliskie :evil_lol:[/FONT] [FONT=Comic Sans MS][/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Pozdrawiam seredecznie ... po raz pierwszy w Nowym Roku ;):lol:[/FONT] [quote name='DuDziaczek']Prawo Bella: Gdy zanurzymy ciało w wodzie - dzwoni telefon.[FONT=Tahoma][FONT=Tahoma] ew. domofon :diabloti: [/FONT][/FONT] [quote name='Paula03']Dwa ostatnie też są mi znane :D No prosze, niektórzy to nawet znali te prawa;) Pzdr. Quote
Bogarka Posted January 1, 2011 Posted January 1, 2011 Prawo Bella: Gdy zanurzymy ciało w wodzie - dzwoni telefon. [FONT=Tahoma][FONT=Tahoma]ew. domofon [/FONT] [/FONT] Albo dzwonek do drzwi Quote
przeszlus Posted January 1, 2011 Posted January 1, 2011 Z życia codziennego to znam je również ja :diabloti: ale tak żę takie istnieją to nie wiedziałem :p Quote
Recommended Posts