Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 49.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Asiaczek

18152

• M&S

1809

• Alicja

1483

• taxelina

1475

Top Posters In This Topic

Posted

przeszlus napisał(a):
Cześć :)
Jesteśmy o rok starsi ^^
najlepszego w nowym roku :)

Nie wiem, jak ty, ale ja wcale ale to wcale nie czuję się starsza o rok;)

Czarna_Owieczka napisał(a):
Witajcie Asiaczki :multi:

Cześć Owieczko w Nowym roku!

Pzdr.

Posted

Alicja napisał(a):
Nas na Śląsku Nowy Rok powitał słoneczkiem , temp.-2 stopnie ale też potężnym wiatrem

Na podlasiu też paskudny mega wiatr, rano padał jakiś zamarznięty deszcz, teraz odwilż. W sumie pogoda taka, że nie chętnie się wychodzi na dwór

Posted

Alicja napisał(a):
Nas na Śląsku Nowy Rok powitał słoneczkiem , temp.-2 stopnie ale też potężnym wiatrem
Witaj zatem słonecznie :)

Czarna_Owieczka napisał(a):
Na podlasiu też paskudny mega wiatr, rano padał jakiś zamarznięty deszcz, teraz odwilż. W sumie pogoda taka, że nie chętnie się wychodzi na dwór

Widzę, że wiatr i to dosyc silny jest wszędzie... U nas tez:)

Pzdr.

Posted

Asiu jeśli chodzi o te biszkopty amaretti to jedno pudełko wystarczy by zrobić nawet 2 razy taki deser ale gwarantuje ci, że raczej nie zdążą bo są pyszne zwłaszcza do kawy i ciężko się im oprzeć:cool3:.

A teraz moje spostrzeżenia z noworocznych fajerwerków. Psiaki były mało zainteresowane wybuchami spały sobie nic z tego nie robiąc. Ja wychodziliśmy na dwór też było ok. Jogi tylko się zestresował jak jakieś 40 metrów od nas ktoś puszczał fajerwerki czyli mieliśmy wystrzały nad głowami(nie spodziewaliśmy się , że sąsiedzi zaczną świętować o 21). Za to Pinie kompletnie to nie przeszkadzało. Mało tego o północy siedziała z nami w oknie i z zaciekawieniem oglądała fajerwerki.

Posted

Cienka napisał(a):
Asiu jeśli chodzi o te biszkopty amaretti to jedno pudełko wystarczy by zrobić nawet 2 razy taki deser ale gwarantuje ci, że raczej nie zdążą bo są pyszne zwłaszcza do kawy i ciężko się im oprzeć:cool3:.
A teraz moje spostrzeżenia z noworocznych fajerwerków. Psiaki były mało zainteresowane wybuchami spały sobie nic z tego nie robiąc. Ja wychodziliśmy na dwór też było ok. Jogi tylko się zestresował jak jakieś 40 metrów od nas ktoś puszczał fajerwerki czyli mieliśmy wystrzały nad głowami(nie spodziewaliśmy się , że sąsiedzi zaczną świętować o 21). Za to Pinie kompletnie to nie przeszkadzało. Mało tego o północy siedziała z nami w oknie i z zaciekawieniem oglądała fajerwerki.

Cieszę się, że u Piny i Jogiego nie ma tego problemu:)
I dzięki za info o biszkoptach. Teraz tylko dopaśc koleżankę i przypomnieć jej o zakupach w Lidlu;)

kaskaSz napisał(a):
Ja z Foxim już się wyspaliśmy, więc witamy w Nowym Roku!
Pogoda na mazurach taka sama jak u Buszki :D

Czyli jak wszędzie...

Cienka napisał(a):
U nas tylko wiejczy jak w kieleckiem do tego jest temperatura powyżej zera i wszystko topnieje

Noooo, odwilż jest, fuj...

Paula03 napisał(a):
To tak jak u nas...

Chyba tak, jak wszędzie;)

Ciapkowa. napisał(a):
Witamy w Nowym Roku 2011! :loveu:
Jak baski zareagowały na fajerwerki? :)

Wszystko napisane powyżej.

Buszki napisał(a):
Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku!!!
U nas też wieje.I padą:śnieg,deszcz,deszczośnieg i inne cuda.

Dodaj jeszcze śniego-deszcz...;)
Znalazłas ubranko dla siebie i Pana Męża?

Pzdr.

Posted

Poczytajcie!

[FONT=Times New Roman]ZASADY, PRAWA, OBSERWACJE OBOWIĄZUJĄCE W MIEJSCU PRACY I NIE TYLKO[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Prawo Menckensa: Ci, co umieją - robią, ci co nie umieją - uczą.[/FONT][FONT=Tahoma][FONT=Tahoma]
[/FONT][/FONT]Rozszerzenie Martina: Ci, co nie umieją uczyć - zarządzają.[FONT=Tahoma][FONT=Tahoma]
[/FONT][/FONT]Ekstrapolacja Belaniego: Ci, co nie umieją zarządzać - doradzają.[FONT=Tahoma][FONT=Tahoma]
[/FONT][/FONT]Prawo Jonesa: Człowiek, który uśmiecha się, gdy sprawy idą źle, myśli o[FONT=Arial][FONT=Arial]
[/FONT]
[/FONT]
[FONT=Tahoma][FONT=Tahoma]człowieku, na którego można zwalić winę.
[/FONT][/FONT]Prawo Conwaya: W każdej organizacji znajdzie się jedna osoba, która wie, co[FONT=Arial][FONT=Arial]
[/FONT]
[/FONT]
[FONT=Tahoma][FONT=Tahoma]jest grane. Ta osoba powinna zostać natychmiast zwolniona.
[/FONT][/FONT]Zalecenie biurowe Scotta: Nigdy nie poruszaj się korytarzem biurowca bez[FONT=Arial][FONT=Arial]
[/FONT]
[/FONT]
[FONT=Tahoma][FONT=Tahoma]kartki papieru w ręku.
[/FONT][/FONT]Pierwsze prawo pracowni laboratoryjnej: Gorąca probówka wygląda dokładnie[FONT=Arial][FONT=Arial]
[/FONT]
[/FONT]
[FONT=Tahoma][FONT=Tahoma]tak samo jak zimna.
[/FONT][/FONT]Postulat Bolingsa: Jeżeli czujesz się świetnie, nie martw się - to minie.[FONT=Tahoma][FONT=Tahoma]
[/FONT][/FONT]Prawo Meskimensa: Nigdy nie ma wystarczającej ilości czasu, aby pracę[FONT=Arial][FONT=Arial]
[/FONT]
[/FONT]
[FONT=Tahoma][FONT=Tahoma]wykonać dobrze. Zawsze jest czas, aby wykonać ją ponownie.
[/FONT][/FONT]Temat Lipmana: Pracownicy specjalizują się w obszarach swojej najmniejszej[FONT=Arial][FONT=Arial]
[/FONT]
[/FONT]
[FONT=Tahoma][FONT=Tahoma]wiedzy.
[/FONT][/FONT]Prawo Wienera: Wszystko jest możliwe do zrobienia dla osoby, która nie musi[FONT=Arial][FONT=Arial]
[/FONT]
[/FONT]
[FONT=Tahoma][FONT=Tahoma]tego robić.
[/FONT][/FONT]Prawo Pinta: Zrób komuś uprzejmość, a stanie się to twoim ciągłym zajęciem.[FONT=Tahoma][FONT=Tahoma]
[/FONT][/FONT]Prawo Bella: Gdy zanurzymy ciało w wodzie - dzwoni telefon.[FONT=Tahoma][FONT=Tahoma]
[/FONT][/FONT]Prawo Rubyego: Prawdopodobieństwo spotkania osoby znajomej wzrasta, kiedy[FONT=Arial][FONT=Arial]
[/FONT]
[/FONT]
[FONT=Tahoma][FONT=Tahoma]znajdujemy się w towarzystwie osoby, z którą nie chcemy, by nas widziano.
[/FONT][/FONT]Zasada Wingera: Jeżeli coś znajduje się na twoim biurku przez 15 minut,[FONT=Arial][FONT=Arial]
[/FONT]
[/FONT]
[FONT=Tahoma][FONT=Tahoma]stajesz się ekspertem w tej dziedzinie.
[/FONT][/FONT]Prawo Harpera: Nie znajdziesz zagubionego przedmiotu dopóty, dopóki nie[FONT=Arial][FONT=Arial]
[/FONT]
[/FONT]
[FONT=Tahoma][FONT=Tahoma]kupisz zamiennika.
[/FONT][/FONT]Hipoteza Mollisona: Jeżeli projekt zostanie zatwierdzony przez biurokrację,[FONT=Arial][FONT=Arial]
[/FONT]
[/FONT]
[FONT=Tahoma][FONT=Tahoma]to nie jest wart wykonania.
[/FONT][/FONT]Prawo Van Herpena: Rozwiązanie problemu leży w znalezieniu osób, które[FONT=Arial][FONT=Arial]
[/FONT]
[/FONT]
[FONT=Tahoma][FONT=Tahoma]umieją go rozwiązać.
[/FONT][/FONT]Prawo Murphyego: Jeśli coś może pójść nie tak, to pójdzie w najgorszym[FONT=Arial][FONT=Arial]
[/FONT]
[/FONT]
[FONT=Tahoma][FONT=Tahoma]momencie.
[/FONT][/FONT]Prawo cykliczności Farnsdicka: Wydarzenia przechodzą ze złych w tragiczne,[FONT=Arial][FONT=Arial]
[/FONT]
[/FONT]
[FONT=Tahoma][FONT=Tahoma]po czym proces ten cyklicznie powtarza się.
[/FONT][/FONT]Obserwacja Etorrea: Druga kolejka porusza się szybciej.[FONT=Tahoma][FONT=Tahoma]
[/FONT][/FONT]Rozszerzenie O'Briena: Obserwacja Etorrea pozostaje w mocy po zmianie[FONT=Arial][FONT=Arial]
[/FONT]
[/FONT]
[FONT=Tahoma][FONT=Tahoma]kolejki.[/FONT][/FONT]

[FONT=Tahoma][FONT=Tahoma][/FONT][/FONT]
[FONT=Tahoma][FONT=Tahoma]Pzdr.
[/FONT][/FONT]

Posted

[quote name='Asiaczek']Prawo Harpera: Nie znajdziesz zagubionego przedmiotu dopóty, dopóki nie kupisz zamiennika.[FONT=Tahoma][FONT=Tahoma][/FONT][/FONT]

Prawo Murphyego: Jeśli coś może pójść nie tak, to pójdzie w najgorszym momencie.

Te dwa prawa są mi szczególnie znane i bliskie :diabloti:

edit. juz wiem co to :roll:

Posted

Prawo Harpera: Nie znajdziesz zagubionego przedmiotu dopóty, dopóki nie[FONT=Arial][FONT=Arial]
[/FONT]
[/FONT]
[FONT=Tahoma][FONT=Tahoma]kupisz zamiennika.
[/FONT][/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]To jest mi szczególnie bliskie :evil_lol:[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Pozdrawiam seredecznie ... po raz pierwszy w Nowym Roku ;):lol:[/FONT]

Posted

[quote name='Ciapkowa.']Te dwa prawa są mi szczególnie znane i bliskie :diabloti:

edit. juz wiem co to :roll:

[quote name='Kisses']O proszę, mi tylko znane było prawo Murphyego :D

[quote name='Ania!'][FONT=Comic Sans MS]To jest mi szczególnie bliskie :evil_lol:[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Pozdrawiam seredecznie ... po raz pierwszy w Nowym Roku ;):lol:[/FONT]

[quote name='DuDziaczek']Prawo Bella: Gdy zanurzymy ciało w wodzie - dzwoni telefon.[FONT=Tahoma][FONT=Tahoma]

ew. domofon :diabloti:
[/FONT][/FONT]

[quote name='Paula03']Dwa ostatnie też są mi znane :D
No prosze, niektórzy to nawet znali te prawa;)

Pzdr.