Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 49.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Asiaczek

18152

• M&S

1809

• Alicja

1483

• taxelina

1475

Top Posters In This Topic

Posted

To PINCZER AUSTRIACKI

[FONT=Comic Sans MS]Przynam szczerze, że nigdy o takiej rasie nie słyszałam ale widzę, że nie jestem w tym osamotniona ;)[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Pamietam jak kiedyś szłam z Lenką i zaczepił mnie pewnien pan pytając o rasę. Odpowiadam, że owczarek francuski, na to ma pan mi odpalił, że takiej rasy nie ma i wymyśliłam ją, żeby mu zaimponować :evil_lol:[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Ciekawe co by powiedział na tego pinczera :diabloti:[/FONT]

Posted

WeronikaM napisał(a):
racja, ale wszystkie są fajne, takie kolorowe :D

Na wystawie było ich tylko kilka sztuk. Może sa jeszcze jakieś kolorki w tej rasie.

Iza. napisał(a):
Jakbym spotkała takiego psa na ulicy w życiu bym nie powiedziała, że to rasowy :evil_lol:

No toż napisałam, że u nas pełno takich biega, prawda?

Mudik napisał(a):
Na moje czarne mudiki też nie mówią ,że rasa, a te mi się podobają sa takie naturalne jak lubię świetne są, dużo lepiej wyglądaja z ogonami, bo swego czasu miały kopiowane.

O kopiowaniu ogonów w tej rasie nawet nie wiedziałam...

DuDziaczek napisał(a):
ja bym nawet nie przypuszczała, że to może byc jakaś rasa :oops::oops::oops:
ale to dobrze... juz wiem co ew pisac w ogłoszeniach :diabloti:
w typie pinczera austriackiego :cool3::cool3::cool3:

Też o tym pomyślałam...:)

wejherstaff napisał(a):

prawie taka jaka sama robie :cool3:
Juz wiem co jutro zaserwuje ;) az mi slinka leci :lol:

Ja kiedyś sama robiłam pizze (ciasto wg przepisu mojej siostry), ale teraz to mi się nie chce... Dla samej siebie? Wolę zamówić...

*kleo* napisał(a):
Witam się Asiaczki u Was :)
Nawet nie wiedziałam, że jest coś takiego jak pinczer austriacki :evil_lol:

Ja tez nie wiedziałam...

Ania! napisał(a):
[FONT=Comic Sans MS]Przynam szczerze, że nigdy o takiej rasie nie słyszałam ale widzę, że nie jestem w tym osamotniona ;)[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Pamietam jak kiedyś szłam z Lenką i zaczepił mnie pewnien pan pytając o rasę. Odpowiadam, że owczarek francuski, na to ma pan mi odpalił, że takiej rasy nie ma i wymyśliłam ją, żeby mu zaimponować :evil_lol:[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Ciekawe co by powiedział na tego pinczera :diabloti:[/FONT]

Albo na baska, albo na mudi, puli itp...

Korenia napisał(a):
Co do strony - deer ja też mam tak jak Ty, tylko jedna strona w galerii i u piesów i u suczy :(

Korenia - wejdź do GALERIA a nie na dział "Psy", "suki". Bo robisz ten sam błąd, co deer.

Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):

Korenia - wejdź do GALERIA a nie na dział "Psy", "suki". Bo robisz ten sam błąd, co deer.
Pzdr.

Blad jak blad Asiaczku jak chce kupic od Ciebie psiaka to szukam jakie masz suki i psy, a nie w galerie :) czas na aktualizacje :)

Posted

A mnie kiedyś pan zaczepił i pytał czy to Bendżi. Ja mu mówie, że Basenji. A on nie ma pani racji to jest bendżi ja oglądałem film na discavery to wiem, że to jest Bendżi.
Pana nawet nie przekonało to, ze w metryczce jest napisane Pies rasy BASENJI. A gościu, że to nie możliwe i pewnie w związku się pomylili.

Posted

Cienka napisał(a):
A mnie kiedyś pan zaczepił i pytał czy to Bendżi. Ja mu mówie, ze Basenji. A on nie ma pani racji to jest bendżi ja oglądałem film na discavery to wiem, że to jest Bendżi.
Pana nawet nie przekonało to, ze w metryczce jest napisane Pies rasy BASENJI. A gościu, że to nie możliwe i pewnie w związku się pomylili.

nie lubie takich ludzi, kiedyś człowiek chciał mi wmówić że pinczer miniaturowy i ratler to dwie odrębne rasy które różnią sie delikatnością uszek :lol:
jeżeli chodzi o tego pinczera austriackiego to widziałam go w książce z rasami, ale mijając na ulicy nie pomyślałabym z pewnościa, ze może to być rasowy pies ;)

Posted

mi kiedyś jakiś "hodofca" wmawiał że mój pies jest na pewno foksterierem, i byłby piękny gdyby miał obcięty ogon, ale nie ma obciętego ogona więc się nie nadaje do bycia reproduktorem :evil_lol: bo on hoduje foksy trzydzieści lat i się zna :diabloti:

Posted

deer_1987 napisał(a):
Blad jak blad Asiaczku jak chce kupic od Ciebie psiaka to szukam jakie masz suki i psy, a nie w galerie :) czas na aktualizacje :)

nowa strona sie robi...

Cienka napisał(a):
A mnie kiedyś pan zaczepił i pytał czy to Bendżi. Ja mu mówie, że Basenji. A on nie ma pani racji to jest bendżi ja oglądałem film na discavery to wiem, że to jest Bendżi.

Taaaa, w związku się pomylili...

Czarna_Owieczka napisał(a):
nie lubie takich ludzi, kiedyś człowiek chciał mi wmówić że pinczer miniaturowy i ratler to dwie odrębne rasy które różnią sie delikatnością uszek :lol:
jeżeli chodzi o tego pinczera austriackiego to widziałam go w książce z rasami, ale mijając na ulicy nie pomyślałabym z pewnościa, ze może to być rasowy pies ;)

Hahaha, delikatność uszek... Nooooo, o takim wyróżniku rasy nie słyszałam...:)

GaBi12 napisał(a):
Jejku, zapomniałam!
stoo laaat! :)
Wymiziaj. :loveu:

Miziane non stop:)

Unbelievable napisał(a):
mi kiedyś jakiś "hodofca" wmawiał że mój pies jest na pewno foksterierem, i byłby piękny gdyby miał obcięty ogon, ale nie ma obciętego ogona więc się nie nadaje do bycia reproduktorem :evil_lol: bo on hoduje foksy trzydzieści lat i się zna :diabloti:

Cholibka, to co za rasę ten pan hoduje...?

Pzdr.

Posted

http://img443.imageshack.us/img443/516/resizeofimg3136.jpg

Mój znajomy ma prawie identycznego... Kurdę i całe życie myślał że to kundel xD

A jak tam u Was? Bo ja najpierw idę na poszukiwania prezentu dla mojego pierwszego bratanka (ma 1,5 roku) tyle że nie wiem co małemu kupić :P A potem jako że pogoda pieknie słoneczne idziemy na spacerek długi fotki śnieżne porobić (wiec zapraszamy do nas jutro na oglądanie ;) )

Posted

Pogadaj z rodzicami bratanka; oni na pewno coś sensownego podpowiedzą:) Ja tak robilam i w stosunku do mojego siostrzeńca i siostrzenicy...
A na zdjęcia sniegowo-słoneczne na pewno wpadnę:)

Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Pogadaj z rodzicami bratanka; oni na pewno coś sensownego podpowiedzą:) Ja tak robilam i w stosunku do mojego siostrzeńca i siostrzenicy...
A na zdjęcia sniegowo-słoneczne na pewno wpadnę:)

Pzdr.

Rodzice jak zawsze to w mojej rodzinie bywa radzili nic nie kupować :roll:

Na zdjęcia zapraszamy zapraszamy :P

Posted

Asiaczku, złapałam drugi oddech:)

a jeśli chodzi o `wszystko wiedzących` ludzi to ja też takiego Pana spotkałam :) byłam kiedyś z moim Wizardem u weta, a on ma różne oczy tj. jedno niebieskie a drugie brązowe i jeden Pan w poczekalni mnie `uświadomił`, że mój pies na to niebieskie oko to ślepy jest bo takie błękitne, to pewne, że on ślepiec jest ;-)

Posted

Savannah napisał(a):
Asiaczku, złapałam drugi oddech:)
a jeśli chodzi o `wszystko wiedzących` ludzi to ja też takiego Pana spotkałam :) byłam kiedyś z moim Wizardem u weta, a on ma różne oczy tj. jedno niebieskie a drugie brązowe i jeden Pan w poczekalni mnie `uświadomił`, że mój pies na to niebieskie oko to ślepy jest bo takie błękitne, to pewne, że on ślepiec jest ;-)

Czego to można się w poczekalniach dowiedzieć...

Okamia napisał(a):

Hm, nietrafiona podpowiedź...

Pzdr.

Posted

Okamia napisał(a):

No zawsze morzesz (no żesz ale orta walnełam morzesz bo morze:cool3:) kupić młotek by sobie wybił prezent z głowy (żart)

Posted

Super że Czarek się odnalazł :multi:

kurcze u nas cała masa takich pinczerów austriackich biega :roll:

Okamia napisał(a):

ja ci podpowiem ....ja kupuję zazwyczaj ksiażeczki z grubymi kartkami albo zabawki edukacyjne na dany wiek
;)

Posted

Izabela124. napisał(a):
Witam się po długiej przerwie :)
Nie dam rady nadrobić wszystkiego, ale teraz postaram się być na bieżąco

Nie obiecuj, nie obiecuj...;)

Korenia napisał(a):
A to tam w galerii wszystkich widzę :P

Super!

Pzdr.

Posted

[FONT=Comic Sans MS]Z prezentami dla dzieci zawsze jest problem... jak dla 4 letniego chrześnika kupiłam bluzeczkę z długim rękawkiem z napisem "KOCHAM MOJEGO TATĘ i jego wypłatę" :evil_lol::loveu:[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]misiaka i jakąś czekoladę dokupię. Dla młodszych maluchów był napisy "Jestem słoneczkiem mamusi, Będe taki mój tatuś":lol:[/FONT]

http://i1197.photobucket.com/albums/aa426/Angelika_Roser2/DSC00209.jpg

Posted

Izabela124. napisał(a):
Witam się po długiej przerwie :)
Nie dam rady nadrobić wszystkiego, ale teraz postaram się być na bieżąco

ja mimo tego, że staram się tu być na bieżąco, to i tak, tak wiele się tu dzieje, tyle postów, ła ! :cool3: