Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

rany :multi::multi: tu zawsze TYLE sie dzieje :cool3:...wielkie gratulecje za Nitre !! Serek super chłopak :multi: reszta też pieknie wypadła jak to Asiaczki......oj babo kosisz konkurencje zanim wejdzie chyba na ring ...hahahaahahahahhahahha...juz wiedzą, że nie poszaleją przy Twoich pieskach :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

• Replies 49.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Asiaczek

18152

• M&S

1809

• Alicja

1483

• taxelina

1475

Top Posters In This Topic

Posted

Asiaczek napisał(a):
Wieści z dzisiaj:

OFI CHILD OF THE STARS Asiaczek FCI - dosk.1, CAJC.
Kanibaru FROMAJE FRAIS - dosk.1, CAC, CACIB, BOS, BOB, BOG2!!!!
Jak napisała Agasia, Serek zajął pierwsze wolne po SH, który w sobotę wziął BIS'a...
FELMERIA FOR CHRISTMAS EVE Asiaczek FCI - dosk.1 CAC, r.CACIB.

Czekają na finały...

Pzdr.

Super wieści, Serek szaleje, ale i weteranka dobrze sobie radzi :)
Buziaczki dla wszystkich.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Oj, tak. Miałam juz kilka razy taka sytuację, smieszna sprawa. Jedyny problem to ten, że nieraz brak mi handlera. W Kielcach pomogła mi Błyskotka i Rafał, Zuzka. Bardzo im za to dziękuję:)

Ja się polecać nie będę, bo oprócz yorków miałam w rękach naszą Buckę i sheltie znajomej i to tylko raz ;)
Asiaczek napisał(a):
Wieści z Nitry:)
Ofik - dosk.1, CAJC (nie był wybierany Naj. Junior, ale i tak nie było żadnej suczki w młodziezy)
Serek - dosk.1, CAC, r.CACIB (muszę sprawdzić, czy przechodzi...)
Felka - dosk.1, CAC, CACIB, BOS, skończony Championat Słowacji!

Pzdr.

Asiaczek napisał(a):
Wieści z dzisiaj:
OFI CHILD OF THE STARS Asiaczek FCI - dosk.1, CAJC.
Kanibaru FROMAJE FRAIS - dosk.1, CAC, CACIB, BOS, BOB, BOG2!!!!
Jak napisała Agasia, Serek zajął pierwsze wolne po SH, który w sobotę wziął BIS'a...
FELMERIA FOR CHRISTMAS EVE Asiaczek FCI - dosk.1 CAC, r.CACIB.

Czekają na finały...

Pzdr.

Moje gratulacje :multi::multi:
Oj chciałabym kiedyś z moimi paskudami mieć takie sukcesy jak Wy, ale cóż, yorki na finałach zwykle nie cieszą się popularnością...

Posted

Dziękuje bardzo za trzymanie kciuków, które bardzo się przydały, bo w oby dwa dni udało się zgarnąć CAJCE, więc plan wykonany do końca.
Na Słowacji niestety nie ma tak jak u nas tak fajnie najpierw grupach eliminacji na juniorach tylko najpierw wychodzą juniory psy a później suki, więc na ringu jest taki tłok że stoi pies na psie i trudno się przebyć, ale w sobotę udało się przejść przez chyba 3 eliminacje i dojść do tej dziesiątki, a miejsc tylko 3.
W niedziele sędzia wolał masywniejsze psy i nawet na nas nie spojrzał.

Posted

Iza. napisał(a):
I jak tam finały ?

Zuzka juz napisała o finałach w juniorach. A ja o Serku (BOG2).

Savannah napisał(a):
Witamy Asiaczki w niedzielny wieczór! I z marszu gratuluje sukcesów z Nitry! Asiaczku chyba się domyślasz co to za SH wziął BOG? :) ......oczywiście Mumin :)
A ja dzisiaj byłam z siostrą na wystawie kotów rasowych jako wystawcy - moja siostra jest posiadaczką 7 miesięcznej kotki rasy Bengalskiej :) urocza kitka :) ale te wystawy kotów to jakaś masakra, jakieś regulaminy, że przed 17.30 wystawy nie można opuszczać (mimo, iż wystawiało się ost. raz do porównania kota o 12...) kompletnie tego nie rozumiem! Jak będę miała od siostry jakieś zdjęcia Kitty wstawię u Ciebie, chciałabyś?
A jeśli chodzi o przyjazd to wiesz, że ja bardzo chętnie! może udało by się już w grudniu mam nadzieję, chętnie zobaczę Twoje baski no i przede wszystkim poznam wreszcie Serka! I can`t wait - bo na zdjęciach to istne cud, miód i orzeski!!! :)
pozdrawiam :)

Ooooo, Muminek, super!!! Czyli dobrze napisałam, że Serek zajął pierwsze wolne.
Kicie - oczywiście, wstawiaj w duzych ilościach:)
A co do wystaw kocich, to ja m.in. dlatego zrezygnowałam z hodowli kotów. Takie statyczne wystawy to nie dla mnie. Wychodzenie, faktycznie, PO rozdaniu kart ocen i dyplomów, a to dzieje się PO Bis'ach i tak ok. 17.30-18.00. Jak wystawy były na Warszawiance, to nie było problemu. Szłam do domu cos zjeść i wracałam na 17-tą na wystawę. Koty zabierałam ze sobą, bo niezbyt często zdarzało się, że brałam udział w BIS'ach...
No to czekam na Ciebie w grudniu. Ale to juz musowo!

betka-sp napisał(a):
rany :multi::multi: tu zawsze TYLE sie dzieje :cool3:...wielkie gratulecje za Nitre !! Serek super chłopak :multi: reszta też pieknie wypadła jak to Asiaczki......oj babo kosisz konkurencje zanim wejdzie chyba na ring ...hahahaahahahahhahahha...juz wiedzą, że nie poszaleją przy Twoich pieskach :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Wiesz, nie zawsze jest tak różowo, ale ja równam w górę:) Nie patrzę, kto przegrał, patrze, kto wygrał;)

jamnicze napisał(a):
Super wieści, Serek szaleje, ale i weteranka dobrze sobie radzi :)
Buziaczki dla wszystkich.

Felka - wyjątkowo - była w kl.championów. Chciałam z nia zakończyć CH.SK i.... udało się. Teraz tylko wysłac dokumenty, opłacić i ....poczekać tak ok. miesiąca na piękny dyplom:)

Zuza i Noddy napisał(a):
Dziękuje bardzo za trzymanie kciuków, które bardzo się przydały, bo w oby dwa dni udało się zgarnąć CAJCE, więc plan wykonany do końca.
Na Słowacji niestety nie ma tak jak u nas tak fajnie najpierw grupach eliminacji na juniorach tylko najpierw wychodzą juniory psy a później suki, więc na ringu jest taki tłok że stoi pies na psie i trudno się przebyć, ale w sobotę udało się przejść przez chyba 3 eliminacje i dojść do tej dziesiątki, a miejsc tylko 3.
W niedziele sędzia wolał masywniejsze psy i nawet na nas nie spojrzał.

Hej, nie rozpędzaj się. Plan będzie wykonany, jak zakończysz ten MŁ.CH.SK;)
Gratuluję, Kochana, wyników i cieszę sie, że udało się Tobie i Ofikowi pojechac do Nitry. Teraz jeszcze Trencin i.......pijemy!;)
Gratuluję raz jeszcze wyników pierwszego dnia, szczególnie tej pierwszej dziesiątki psów:)

Przeszlus - jak sam widzisz, na Słowacji jest nieco inaczej, jezeli chodzi o BIS Juniorów; Zuzka to opisała powyżej:)

Pzdr.

Posted

Alicja napisał(a):
Super poszło Asiaczkom :loveu:

sylrwia napisał(a):
Asiaczku Gratulacje :)

Korenia napisał(a):
Gratulacje! :)

deer_1987 napisał(a):
Gratulacje!

Kisses napisał(a):
Brawo, Asiaczku :loveu:

DZIĘKUJEMY WSZYSTKIM!

*kleo* napisał(a):
Ja się polecać nie będę, bo oprócz yorków miałam w rękach naszą Buckę i sheltie znajomej i to tylko raz ;)
Moje gratulacje :multi::multi:
Oj chciałabym kiedyś z moimi paskudami mieć takie sukcesy jak Wy, ale cóż, yorki na finałach zwykle nie cieszą się popularnością...

A ja jakoś często widze yorki na BIS'ach, sa b.widowiskowe i efektowne:)

Pzdr.

Posted

No tak, nie kto inny tylko Muminek :):)
Kitty wstawie fotki, ale musze od siostry je najpierw przegrac :) tak, wystawy kotow to dla mnie jeden wielki mentlik, ciezko sie bylo skapnac o co tam chodzi - kompletnie to inne od wystaw psow i dlatego zdecydowanie wole te drugie:) nie ma porownania :) nie dosc ze sie placi bajonskie sumy za zgloszenie kota+klatka to jeszcze zabraniaja czlowiekowi opuscic hale, a jakie klotnie tam byly pierwszego dnia ze ho ho - i ciagle ten sam argument - ze taki jest regulamin.... to czas najwyzszy GLUPI regulamin zmienic...i kolejny argument ze ludzie odwiedzajacy placa za bilet to chca wszystkie kotki az do zamkniecia widziec...no ale na wystawach psow tez placi sie za bilet i jakos takiej paranoji nie ma! ehh, szkoda gadać.... a nasza Kittka taka zmeczona byla ze ostatnie dwie godziny to juz w klebku spala :) choc oplacilo jej sie byc na wystawie jak zwykle jej Pani kupila jej nowy patyk z piurkami ;)
a jesli chodzi o grudzien - postaram sie ! i nie moge sie doczekac~!

Posted

Wiesz, co do zakazu wczesniejszego opuszczania hali wystawowej,to ja się spotkałam z takim zakazem w Amsterdamie. PRZED 15.00 nie można było wyjśc z wystawy. Na nic się zdały prośby i groźby - nie i koniec!

Ale i tak organizatorzy okazali "duuuuuuzo" serca, bo już o 14.30 otworzyli drzwi...;)

Pouzgadniaj wszystko z Rodzicami, ważne, abyś nie miała problemów ze szkoła i... jazda do W-wy:) Czekam...

Pzdr.

Posted

Co do edytowania, to czasami pomaga 2-krotne kliknięcie z "edytuj post".
A potem, aby zaakceptowac i wysłać post, to ja wchodzę w "Opcje zaawansowane" i tam dopiero klikam w "wyślij".
Inaczej to mi tez nie działa edycja. Spróbuj mojego sposobu:)

Pzdr.

Posted

fajnie Asiaczku, że masz kogos kto pieski wystawi i maja do niego takie zaufanie, ze pójdą bez problemu ;) z moimi chyba by tak nie poszło łatwo....niestety....bardzo trudno ich zaufanie sobie zaskarbic ;)

Posted

Savannah napisał(a):
zostala mi ekonomia by skonczyc studia licencjackie :) dzisiaj lece do szkoly za chwilke doslownie. prosze 3mać kciuki :)

Pewnie, że zaciskamy:)

betka-sp napisał(a):
fajnie Asiaczku, że masz kogos kto pieski wystawi i maja do niego takie zaufanie, ze pójdą bez problemu ;) z moimi chyba by tak nie poszło łatwo....niestety....bardzo trudno ich zaufanie sobie zaskarbic ;)

A wiesz,jaki sposób na to znalazłam? Po prostu "wypozyczam" moje baskina Młodego Prezentera. I - w zależności od osiągnięć takiego młodego prezentera - wiem, że niektórym mogę zaufac. Takimi prezenterami sa Agasia, Zuzka, MateUsz, Marchewkowy, Savannah, Rafał, Pearl, a z zagranicy Marija Z., Goda J., Adell B....
Czasami taka metoda skutkuje również w takiej sytuacji, gdy do konk. hodowlanych nie mam wystarczającej ilości handlerów; wtedy jest łapanka. A że psy przyzwyczajone do obcych rąk - to idą i nie cudaczą:) No, czasami cudaczą, gdy handler jest "za miękki"...;)

Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Hej, nie rozpędzaj się. Plan będzie wykonany, jak zakończysz ten MŁ.CH.SK;)
Gratuluję, Kochana, wyników i cieszę sie, że udało się Tobie i Ofikowi pojechac do Nitry. Teraz jeszcze Trencin i.......pijemy!;)
Gratuluję raz jeszcze wyników pierwszego dnia, szczególnie tej pierwszej dziesiątki psów:)

Przeszlus - jak sam widzisz, na Słowacji jest nieco inaczej, jezeli chodzi o BIS Juniorów; Zuzka to opisała powyżej:)

Pzdr.

No tak jeszcze Trencin, nie zgłosiłam jednak w wczoraj, bo już mi się nie chciało ruszać z jednej hali do drugiej, ale zrobię to jeszcze w tym tygodniu.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Co do edytowania, to czasami pomaga 2-krotne kliknięcie z "edytuj post".
A potem, aby zaakceptowac i wysłać post, to ja wchodzę w "Opcje zaawansowane" i tam dopiero klikam w "wyślij".
Inaczej to mi tez nie działa edycja. Spróbuj mojego sposobu:)

Pzdr.

ciezka ta edycja jest:) a ekonomie zdaje w sobote, dzisiaj byłam i się z nim umówiłam. właściwie to są ćwiczenia z mikroekonomii...hmm szkoda ze nic z tego nie wiem :) a potem już będę mogła wpadać do Wa-wy :)

Posted

Zuza i Noddy napisał(a):
No tak jeszcze Trencin, nie zgłosiłam jednak w wczoraj, bo już mi się nie chciało ruszać z jednej hali do drugiej, ale zrobię to jeszcze w tym tygodniu.

A co z Estonią? Juz coś wiadomo? Bo to termin tez jest jakiś bliski...

Savannah napisał(a):
ciezka ta edycja jest:) a ekonomie zdaje w sobote, dzisiaj byłam i się z nim umówiłam. właściwie to są ćwiczenia z mikroekonomii...hmm szkoda ze nic z tego nie wiem :) a potem już będę mogła wpadać do Wa-wy :)

Juz w najbliższą sobotę?! Oj, mało czasu...
To proszę się odmeldowac z Dogomanii i przysiąść porządnie nad książkami. Wierzę, że będzie OK:)

Pzdr.