Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 49.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Asiaczek

18152

• M&S

1809

• Alicja

1483

• taxelina

1475

Top Posters In This Topic

Posted

faotki jak zawsze super nie bedę zgadywać czyje to dupki bo wszystkie są moje:lol:
no i mój Dablin niezły koleszka przystojniaczek
co tak mało fotek Goma:mad:
Żelka i Dżezik mniami
Hikusza moja :loveu:
Felka dostojna mamusia
piękne psy:loveu: :cool3:

Posted

agabass napisał(a):
co tak mało fotek Goma:mad:

No właśnie, sama sie zastanawiam. Ale chyba gom nie miał dobrego dnia do pozowania (albo ja dobrego dnia do robienia jemu zdjęć). Nic to. Nadrobimy przy najbliższej nadarzającej się okazji. Na pewno!:lol:
Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
No właśnie, sama sie zastanawiam. Ale chyba gom nie miał dobrego dnia do pozowania (albo ja dobrego dnia do robienia jemu zdjęć). Nic to. Nadrobimy przy najbliższej nadarzającej się okazji. Na pewno!:lol:
Pzdr.

Gom ma zwsze dobre dni na pozy hahaha:lol: następnym razem sie poprawisz:cool3:

Posted

Jeżeli zgodzą nam się okoliczności przyrody, to może już niedługo wypróbujesz Dżezika na ringu, co?

Kazdego chlopaka z przyjemnoscia wezme w obroty :D

Tyle ze ja teraz nie mam na zadna wystawe do konca roku jak dojechac... ;) Ale licze na dogomaniakow i ich duze samochody

Posted

[PHP][/PHP]

Asiaczek napisał(a):
Tak, wiem. Muszę się poprawić. Chociaż i tak pod względem fotek Gom przekracza wszystkie normy!!!
Pzdr.

on poprostu jest stworzony do pozowania:cool3:

Posted

[quote name='Asiaczek']

Piękny:loveu: :loveu: :loveu: Co Wy robicie,że wasze psy sie tak pięknie ustawiają.Moja za nic w świecie nie będzie sie ustawiać:placz: .

Posted

Asiaczek napisał(a):
Agasia - ja usilnie mysle, jak by tu załatwić transport dla Ciebie. Ale kiepski ze mnie "myśliciel", bo nic nie wymyśliłam...:oops:
Pzdr.

Ze mnie nie lepszy :) Ale na ktoras wystawe moze sie zalape w wakacje, wreszcie dupsko mam nie male, ale az tyle miejsca nie zajmuje :cool1:

Mmm ciagle podziwiam Dzezika ! :loveu:

Posted

[quote name='Jureja']Piękny:loveu: :loveu: :loveu: Co Wy robicie,że wasze psy sie tak pięknie ustawiają.Moja za nic w świecie nie będzie sie ustawiać:placz: .
Jureja - ja po prostu ćwiczę z maluchami. Jak je karmię, to stawiam je na stole i proporcjonalnie wysoko podaję w miseczce jedzenie. Przy okazji poprawiam łapki przednie i tylne, dotykam, "macam" itp. Przy np. pięciu maluchach takie karmienie trwa dosyć długo, ale - jak sama widzisz - są tego efekty. Takie ustawianie do jedzenia na stole uczy - przy okazji - aby nie bać się wysokości (to jest istotne przy małych psiakach ocenianych często na stolikach).
Ale przy dużych rasach można takie ćwiczenie robić na podłodze i trzymać miseczkę w rękach.
Jak już są nieco większe i wychodzą na spacerki, to ćwiczę ustawianie na spacerach. Robię "stój" np. przed przejściem dla pieszych, lekko poprawiam łapki i dopiero wtedy przechodzimy powoli na podciągniętej smyczy na drugą stronę jezdni. To też trochę długo trwa, ale psiak uczy się komendy "stop" i "równaj" oraz wie, że czasami trzeba iść na podciągniętej smyczy. I potem nie ma większych problemów z ringówką.

I tak powolutku, powolutku, dzień, za dniem, spacer za spacerkiem uskuteczniamy naukę. A efekty właśnie widzisz na wcześniej wstawionych zdjęciach. Dla informacji dodam, że maluchy mają 6 i pól miesiąca i podczas tego spacerku ustawianie było "ręczne" a potem bezdotykowe!
Pzdr. i życzę cierpliwości.:lol:
Pzdr.

Posted

Agasia napisał(a):
Ze mnie nie lepszy :) Ale na ktoras wystawe moze sie zalape w wakacje, wreszcie dupsko mam nie male, ale az tyle miejsca nie zajmuje :cool1:

Mmm ciagle podziwiam Dzezika ! :loveu:

Żebym nie brała 5 basków, to miejsce dla Ciebie by się znalazło. A tak, to one + Ty nie zmieścicie się na tylnej kanapie. Poza tym tak, jak pisałam wczesniej, będziemy mieli z Tomkiem trochę więcej tobołków, niz normalnie, bo prosto z Krakowa jedziemy na specjalistyczną wystawę na Węgry.
Qurczę! Co by tu wymyślić?!
Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Żebym nie brała 5 basków, to miejsce dla Ciebie by się znalazło. A tak, to one + Ty nie zmieścicie się na tylnej kanapie. Poza tym tak, jak pisałam wczesniej, będziemy mieli z Tomkiem trochę więcej tobołków, niz normalnie, bo prosto z Krakowa jedziemy na specjalistyczną wystawę na Węgry.
Qurczę! Co by tu wymyślić?!
Pzdr.

Spokojnie, już tyle ciekawych wystaw mnie ominęło że i tą przeboleje! No i widzimy się w Warszawie :diabloti:

Posted

Zmieścisz się z nami do busa doKkalinka (22.lipiec br.), Wilna (5.8.2006 r.), Białystok (koniec sierpnia), nie wiem jeszcze, jakie psiaki wezme do Chorzowa.
Będę tez we Wrocławiu i potem zupełnie nie wiem, jakie wystawy jeszcze zaliczę...
Pzdr.

Posted

Agasia napisał(a):
O a mozesz mi powiedzieć cos wiecej o tym Minsku? I czy zmiesilabym sie z moim maluchem beagluchem?

Jak na razie do WILNA (nie do Minska!) są zapisane 3 osoby: Gosia + Alojzyna + ja. Jak sama widzisz, miejsca jest dosyć.
To co? Reflektujesz na Wilno!?
Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Jak na razie do WILNA (nie do Minska!) są zapisane 3 osoby: Gosia + Alojzyna + ja. Jak sama widzisz, miejsca jest dosyć.
To co? Reflektujesz na Wilno!?
Pzdr.

Hmmm... na Litwe jechac zamierzamy kiedys, ale Wilno to stolica tamtejszych beagli... pomysle jeszcze o tym ;) A ile wychodzi za beznzyne?

Posted

Do Wilna jest ok. 450 km w jedną stronę. A cena kierowcy to 1 zł/km. Łatwo obliczyć. Na razie ilośc przejechanych kilometrów dzielimy na 3 osoby. Ale jak się zdecydujesz, to wtedy dzielimy na 4 osoby.
pzdr.