Asiaczek Posted June 18, 2006 Author Posted June 18, 2006 To normalne, ze ciągnie Cię do chłopaków!;) Jeżeli zgodzą nam się okoliczności przyrody, to może już niedługo wypróbujesz Dżezika na ringu, co? Pzdr. Quote
agabass Posted June 19, 2006 Posted June 19, 2006 faotki jak zawsze super nie bedę zgadywać czyje to dupki bo wszystkie są moje:lol: no i mój Dablin niezły koleszka przystojniaczek co tak mało fotek Goma:mad: Żelka i Dżezik mniami Hikusza moja :loveu: Felka dostojna mamusia piękne psy:loveu: :cool3: Quote
Asiaczek Posted June 19, 2006 Author Posted June 19, 2006 agabass napisał(a):co tak mało fotek Goma:mad: No właśnie, sama sie zastanawiam. Ale chyba gom nie miał dobrego dnia do pozowania (albo ja dobrego dnia do robienia jemu zdjęć). Nic to. Nadrobimy przy najbliższej nadarzającej się okazji. Na pewno!:lol: Pzdr. Quote
agabass Posted June 20, 2006 Posted June 20, 2006 Asiaczek napisał(a):No właśnie, sama sie zastanawiam. Ale chyba gom nie miał dobrego dnia do pozowania (albo ja dobrego dnia do robienia jemu zdjęć). Nic to. Nadrobimy przy najbliższej nadarzającej się okazji. Na pewno!:lol: Pzdr. Gom ma zwsze dobre dni na pozy hahaha:lol: następnym razem sie poprawisz:cool3: Quote
Asiaczek Posted June 20, 2006 Author Posted June 20, 2006 Tak, wiem. Muszę się poprawić. Chociaż i tak pod względem fotek Gom przekracza wszystkie normy!!! Pzdr. Quote
Agasia Posted June 20, 2006 Posted June 20, 2006 Jeżeli zgodzą nam się okoliczności przyrody, to może już niedługo wypróbujesz Dżezika na ringu, co? Kazdego chlopaka z przyjemnoscia wezme w obroty :D Tyle ze ja teraz nie mam na zadna wystawe do konca roku jak dojechac... ;) Ale licze na dogomaniakow i ich duze samochody Quote
Asiaczek Posted June 20, 2006 Author Posted June 20, 2006 Agasia - ja usilnie mysle, jak by tu załatwić transport dla Ciebie. Ale kiepski ze mnie "myśliciel", bo nic nie wymyśliłam...:oops: Pzdr. Quote
agabass Posted June 20, 2006 Posted June 20, 2006 [PHP][/PHP]Asiaczek napisał(a):Tak, wiem. Muszę się poprawić. Chociaż i tak pod względem fotek Gom przekracza wszystkie normy!!! Pzdr. on poprostu jest stworzony do pozowania:cool3: Quote
Jureja Posted June 20, 2006 Posted June 20, 2006 [quote name='Asiaczek'] Piękny:loveu: :loveu: :loveu: Co Wy robicie,że wasze psy sie tak pięknie ustawiają.Moja za nic w świecie nie będzie sie ustawiać:placz: . Quote
Agasia Posted June 20, 2006 Posted June 20, 2006 Asiaczek napisał(a):Agasia - ja usilnie mysle, jak by tu załatwić transport dla Ciebie. Ale kiepski ze mnie "myśliciel", bo nic nie wymyśliłam...:oops: Pzdr. Ze mnie nie lepszy :) Ale na ktoras wystawe moze sie zalape w wakacje, wreszcie dupsko mam nie male, ale az tyle miejsca nie zajmuje :cool1: Mmm ciagle podziwiam Dzezika ! :loveu: Quote
Asiaczek Posted June 20, 2006 Author Posted June 20, 2006 [quote name='Jureja']Piękny:loveu: :loveu: :loveu: Co Wy robicie,że wasze psy sie tak pięknie ustawiają.Moja za nic w świecie nie będzie sie ustawiać:placz: . Jureja - ja po prostu ćwiczę z maluchami. Jak je karmię, to stawiam je na stole i proporcjonalnie wysoko podaję w miseczce jedzenie. Przy okazji poprawiam łapki przednie i tylne, dotykam, "macam" itp. Przy np. pięciu maluchach takie karmienie trwa dosyć długo, ale - jak sama widzisz - są tego efekty. Takie ustawianie do jedzenia na stole uczy - przy okazji - aby nie bać się wysokości (to jest istotne przy małych psiakach ocenianych często na stolikach). Ale przy dużych rasach można takie ćwiczenie robić na podłodze i trzymać miseczkę w rękach. Jak już są nieco większe i wychodzą na spacerki, to ćwiczę ustawianie na spacerach. Robię "stój" np. przed przejściem dla pieszych, lekko poprawiam łapki i dopiero wtedy przechodzimy powoli na podciągniętej smyczy na drugą stronę jezdni. To też trochę długo trwa, ale psiak uczy się komendy "stop" i "równaj" oraz wie, że czasami trzeba iść na podciągniętej smyczy. I potem nie ma większych problemów z ringówką. I tak powolutku, powolutku, dzień, za dniem, spacer za spacerkiem uskuteczniamy naukę. A efekty właśnie widzisz na wcześniej wstawionych zdjęciach. Dla informacji dodam, że maluchy mają 6 i pól miesiąca i podczas tego spacerku ustawianie było "ręczne" a potem bezdotykowe! Pzdr. i życzę cierpliwości.:lol: Pzdr. Quote
Asiaczek Posted June 20, 2006 Author Posted June 20, 2006 Agasia napisał(a):Ze mnie nie lepszy :) Ale na ktoras wystawe moze sie zalape w wakacje, wreszcie dupsko mam nie male, ale az tyle miejsca nie zajmuje :cool1: Mmm ciagle podziwiam Dzezika ! :loveu: Żebym nie brała 5 basków, to miejsce dla Ciebie by się znalazło. A tak, to one + Ty nie zmieścicie się na tylnej kanapie. Poza tym tak, jak pisałam wczesniej, będziemy mieli z Tomkiem trochę więcej tobołków, niz normalnie, bo prosto z Krakowa jedziemy na specjalistyczną wystawę na Węgry. Qurczę! Co by tu wymyślić?! Pzdr. Quote
Agasia Posted June 20, 2006 Posted June 20, 2006 Asiaczek napisał(a):Żebym nie brała 5 basków, to miejsce dla Ciebie by się znalazło. A tak, to one + Ty nie zmieścicie się na tylnej kanapie. Poza tym tak, jak pisałam wczesniej, będziemy mieli z Tomkiem trochę więcej tobołków, niz normalnie, bo prosto z Krakowa jedziemy na specjalistyczną wystawę na Węgry. Qurczę! Co by tu wymyślić?! Pzdr. Spokojnie, już tyle ciekawych wystaw mnie ominęło że i tą przeboleje! No i widzimy się w Warszawie :diabloti: Quote
Asiaczek Posted June 20, 2006 Author Posted June 20, 2006 No tak. Ale miło byłoby spotkać się i w Krakowie! Pzdr. Quote
Agasia Posted June 20, 2006 Posted June 20, 2006 Może za rok ! :) Asiu a na jakie wystawy jedziesz, na które moglabys mnie zabrać w tym roku ? :oops: :thinkerg: :lol: Quote
Asiaczek Posted June 20, 2006 Author Posted June 20, 2006 Zmieścisz się z nami do busa doKkalinka (22.lipiec br.), Wilna (5.8.2006 r.), Białystok (koniec sierpnia), nie wiem jeszcze, jakie psiaki wezme do Chorzowa. Będę tez we Wrocławiu i potem zupełnie nie wiem, jakie wystawy jeszcze zaliczę... Pzdr. Quote
Agasia Posted June 20, 2006 Posted June 20, 2006 O a mozesz mi powiedzieć cos wiecej o tym Minsku? I czy zmiesilabym sie z moim maluchem beagluchem? Quote
Elitesse Posted June 20, 2006 Posted June 20, 2006 [quote name='Asiaczek']I I Felka z córcią Żelcią: I na koniec spaceru, żegna Was Żelka Pzdr. one sa cudowne !!! :loveu: :loveu: :loveu: Quote
Asiaczek Posted June 20, 2006 Author Posted June 20, 2006 Oj, sorki. To nie Mińsk, tylko Wilno!!! Przepraszam za to przekłamanie...:oops: Pzdr. Quote
Asiaczek Posted June 20, 2006 Author Posted June 20, 2006 Agasia napisał(a):O a mozesz mi powiedzieć cos wiecej o tym Minsku? I czy zmiesilabym sie z moim maluchem beagluchem? Jak na razie do WILNA (nie do Minska!) są zapisane 3 osoby: Gosia + Alojzyna + ja. Jak sama widzisz, miejsca jest dosyć. To co? Reflektujesz na Wilno!? Pzdr. Quote
Asiaczek Posted June 20, 2006 Author Posted June 20, 2006 Elitesse napisał(a):one sa cudowne !!! :loveu: :loveu: :loveu: Cieszę się, że tak ci się podobają!:lol: Pzdr. Quote
Agasia Posted June 20, 2006 Posted June 20, 2006 Asiaczek napisał(a):Jak na razie do WILNA (nie do Minska!) są zapisane 3 osoby: Gosia + Alojzyna + ja. Jak sama widzisz, miejsca jest dosyć. To co? Reflektujesz na Wilno!? Pzdr. Hmmm... na Litwe jechac zamierzamy kiedys, ale Wilno to stolica tamtejszych beagli... pomysle jeszcze o tym ;) A ile wychodzi za beznzyne? Quote
Asiaczek Posted June 20, 2006 Author Posted June 20, 2006 Do Wilna jest ok. 450 km w jedną stronę. A cena kierowcy to 1 zł/km. Łatwo obliczyć. Na razie ilośc przejechanych kilometrów dzielimy na 3 osoby. Ale jak się zdecydujesz, to wtedy dzielimy na 4 osoby. pzdr. Quote
Recommended Posts