Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Iza. napisał(a):
Aniusi się jakoś udało haha
Nas też oceniała w całkowicie ekspresowym tempie.

Wiesz, to, że szybko oceniała, to ja - w tym przypadku - nie narzekam. Wyniki sa, to, co potrzebowałam - ugrane:)

agaciaaa napisał(a):
A ja się zagapiłam i nie pogratulowałam.. więc dopiero teraz ogrooomne gratulacje! Asiaczki jak zwykle zaszalały ;)

E, nie przesadzaj! Wasza obecność i pomocne ręce też mówia same za siebie:)

Unbelievable napisał(a):

Asiaczki oczywiście jak zwykle gratulacje ;)

Dzięki-dzięki!

Korenia napisał(a):
Gratulejszyn :)
Za niedługo już Wrocław - zobaczymy się? Może być PW :)

Nie, raczej nie. A raczej na pewno nie...

gosiaja napisał(a):
No no :)
GRATULACJE !!!!

No so...;)

bety napisał(a):
Robiła - tylko Beata nie lubi hal i przez to uprzedzenie do halówek - nie bardzo jej się udają fotki i nie bardzo jej się chce pstrykać. Najgorzej mam ze swoją klasą, bo musiała zejść z pola widzenia Inari - a zależało mi na zdjęciu mojej konkurentki no i guzik z tego. Eh, no nic.
Pzdr

Aj, że tez nie wspomniałaś wczesniej o tych fotkach.
Taka konkurencja w tak super kondycji i taka baaaardzow typie.... szkoda, że nie ma fotek...

M&S napisał(a):
Nieźle zakręcone byłyście w Białym......;)

Oj, tak! Szczególnie ja; czułam sie, jakbym debiutowała a nie wracała na ringi...

Kaya napisał(a):
Gratuluje jeszcze finałów, i przepraszam ze się tak zmyłam bez słowa i nawet na finały nie wpadłam, ale nie dość, że na dworze strasznie lało i nie chceliśmy się ładować na ciasną hale, to jeszcze droga do domu, długa (prawie 6 godz.) i okropna, same dziury, krążenie po wsiach itd. Z wyników nie jestem zbyt zadowolona, ale to utwierdziło mnie w przekonaniu, że ta sędzina nie warta jest moich (i nie tylko moich, bo wiele było gadania obok ringu, trochę przez tą ulewę odwiedziłam namiotów dookoła ;) ) pieniędzy, nerwów i czasu. Z Fiolki oceną jeszcze jestem skłonna się zgodzić, rzeczywiście wady, które przyuważyła sędzina w mojej opinii się zgadzają + brak włosa. Chociaż z tym samym włosem i w tej samej kondycji 2 tyg. temu zasługiwała u tej sędziny na dosk, 2 lok / 8 zgłoszonych. Za to z oceną znajomej, która też u tej sędziny na tej samej wystawie w Sopocie staneła przed nami na lokacie uzyskując cwc, a 2 tyg później znów u tej sędziny uzyskuje oc. bdb (lepiej nawet się prezentowała, bo nie było upału) to już trochę daje do myślenia. Ale za to towarzystwo to mieliśmy super więc wystawa w sumie wyszła na + :)

Kaya - nie ma sprawy. I tak cieszę się, że choć na chwilkę do nas wpadłaś:)

Cienka napisał(a):
[FONT=Tahoma]My jak na razie pasujemy trzeba w końcu w domu pomieszkać i się do końca przed zimą ze wszystkim ogarnąć. Teraz wzmożona praca bo Tomek chce do grudnia jeszcze w salonie kominek mieć o kuchni nie wspomnę nawet (ciągle myje naczynia w prysznicu :angryy:). [/FONT]

To i Klubowej nie bedzie? Eeeee, zaraz do Was dzwonię...

Cienka napisał(a):
Zapomniałaś dodać i Zinka

A dowiem się, gdzie jedzie taki super składzik baskowy?

kaskaSz napisał(a):
A ja jednak byłam na wystawie w niedziele, ale to w ostatniej chwili się zdecydowałam. Miało mnie nie być z powodu 'niedyspozycji' Foxiego, ale polepszyło mu się to wsiadłam w pociąg i przyjechałam. Jednak obeszłam całą halę i nie znalazłam ani Pani ani basków :( Raz mi tylko 2 baski mignęły na podwórku. Więc gratuluje tutaj wszystkich wyników! Z jednej strony dobrze, że basenji były w hali, bo pogoda niezbyt dopisała. Jeszcze raz gratuluje!

Wiesz, ja miałam trochę bieganiny, a baski zostały wysikane przez Izabela124, Agaciaaa i inne nasze koleżanki. Więc pewnie dlatego nie widziałaś mnie przy klatkach...

Błyskotka napisał(a):
Gratulacje :) :) :).

Dziękować!

Izabela124. napisał(a):
Jednocześnie chcę bardzo ciepło podziękować Izabeli124, Agaciaaa i ich koleżankom za pomoc przy spacerach z psami. Dzięki nim mogłam troszkę odpocząć i załątwić inne sprawy.
Pzdr.
Gratulować nie będę, bo "na żywo" gratulowałam :p
Polecam sie na przyszłość, wyprowadzanie basków to chyba już nasza tradycja :lol: Jak zwykle miło spędziłam czas w towarzystwie Asiaczków :loveu:
Z tymi spacerami to nie przesadzaj. Baski potrafią i szarpnąć i grzecznie iść na smyczy... różnie bywa;)

Agasia napisał(a):
Gratuluje Białegostoku :) Felka to jest chyba mistrzem BIS Veteranow, gdzie sie nie pojawia to lokata murowana, a to najwyzsze miejsce chyba najczesciej! Prosze ucalowac ode mnie Lusinke :)
Zerkam po cichutku i czekam na zdjecia z Bratyslawy, moze dalabys rade kilka mi na maila wyslac?
Do zobaczenia w Warszawie! Prawdopodobnie moja Lila bedzie debiutowac w szczeniorach :)

Dzisiaj chcę skończyć Sopot i zacząć Bratysłąwę. Nawet do Mirki jeszcze nie wysłałam zdjęć... nie daję rady ze wszystkim...
A Lusik - fakt. Ładnie nam idzie w kl.weteranów:)

Agappe napisał(a):
TAAAAAKIE wyniki a ta jescze marudzi?!?! GRATULUJE!!!!!

Nieeeee, ja nie marudzę, ja tylko napisałam, że mam niedosyt;)

dzasta napisał(a):
O widzę że Serek i Felka poszalały na Bisach i fajnie bardzo się cieszę i gratuluję!!!
Ale bardziej się cieszę że Ty wreszcie wróciłaś na ringi!!!

dzasta - przecież to dzięki Tobie mogłam zacząć biegac. Gdyby nie Twoja pomoc - nici by z tego wyszły..... sama wiesz:)

Pzdr.

• Replies 49.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Asiaczek

18152

• M&S

1809

• Alicja

1483

• taxelina

1475

Top Posters In This Topic

Posted

Kasa i jeszcze raz kasa, taki wyjazd dla mnie samej z psem kosztuje łącznie ok. 500 zł, a w tym miesiącu akurat dochodzą podręczniki dla mnie itd. Na razie mama krzywo patrzy na mnie jeszcze za ten Białystok, bo w sierpniu i wrześniu na dodatek mamy większą rate za kredyt, bo zamiast 2 tys. jest 3,5....

Posted

Asiaczek napisał(a):
Aj, że tez nie wspomniałaś wczesniej o tych fotkach.
Taka konkurencja w tak super kondycji i taka baaaardzow typie.... szkoda, że nie ma fotek...

No widzisz tak to jest jak się wraca na ring po trzech latach nieobecności, człowiek o bożym świecie zapomina.

Oj, ale jesteś złośliwa :evil_lol:;):evil_lol:;):evil_lol:

Pzdr

Posted

Vectra napisał(a):
:obrazic: :obrazic:

Się nie podlizuje bo się zaliże na śmierć a Asiaczek i tak powiedziała radź sobie sama i dała Ci wędkę tudzież sposób teraz łów sama wszak już masz podstawy ;)

Posted

M&S napisał(a):
To Asiu był debiut bis:):)

Oj, tak.
Co prawda, w drodze powrotnej czułam troche ból i zmęczenie w nodze. Ale dzisiaj - jest juz OK:) Szubko się regeneruję:)

Vectra napisał(a):
:obrazic: :obrazic:

Się nie fochaj i się nie obrażaj. Life is brutal, is it?

dzasta napisał(a):
Się nie podlizuje bo się zaliże na śmierć a Asiaczek i tak powiedziała radź sobie sama i dała Ci wędkę tudzież sposób teraz łów sama wszak już masz podstawy ;)

NO. Nie będę zdradzała moich łóżkowo-finansowych kontaktów. Pracowałam na to dooooobrych kilkanaście lat:)

Pzdr.

Posted

dzasta napisał(a):

zazdrośnico :evilbat:
M&S napisał(a):
Ale foch........................:evil_lol:

dąs jak już :diabloti:
teraz słowo "foch" to dość nieeleganckie , bo to taki skrót .Bardzo nieładny

Posted

Asiaczek napisał(a):
O 21.00 już byliśmy u mnie pod blokiem. Jazda do Białego to czysta przyjemność. Szybka i krótka trasa, człowiek nawet nie zdązy dokładnie przejrzec katalogu...;)

Co u nas...
Serek (Kanibaru FROMAJE FRAIS) - CAJC (to już drugi CAJC!), Best Junior, BIS JUNIOR3!!!!!!

Dżezik (JAZZY BOY Asiaczek FCI) - CAC,CACIB, BOS.

Erka (LOVE IS IN THE AIR Asiaczek FCI) - CAC, CACIB, BOS, BOB!!!!

Felka (FELMERIA FOR CHRISTMAS EVE Asiaczek FCI) - dosk1, Best Veteran, BIS VETERAN1!!!!!!!!

W ramach powrotu na ringi, postanowiłam, że w Białym wystawie wszystkie 4 zgłoszone baski. Ale poniewaz Zuzka spokojnie mogła mi pomóc, to ja zaprezentowałam tylko 2 psiaki (Serek i Erka) a Zuzka - pozostałe 2 (Dżez i Felkka). Do porównania o BOB'ka przy baskach pomogła nam Florka i Kaya. Bardzo im serdecznie dziękuję:):calus::calus::calus::calus:

Na BIS Juniorów poszła Zuzka z Serkiem. Zgodnie z ostatnimi uregulowaniami, BIS JUNIORÓW został przeprowadzony z grupach. Oceniała sędzina z Rosji Ekaterina SENASHENKO i Serek wyszedł z grupy!!!! A potem nie chciałam wierzyć własnym oczom - przeszedł do ścisłego finału i....... BIS JUNIORÓW3 jest dla nas!!!!!:huh::klacz::ylsuper:

Następnie BIS Weteranów.....
Do tego porównania pobiegłam ja. Na ringu przygotowawczy - 5 weteranów. Sędzina - M. Kozłowska - juz kilkakrotnie oceniała nas w tej finałowej konkurencji, ale nigdy nie zwróciła na nas uwagi. Myślałam, że i tym razem będzie tak samo a tu ... zonk:crazyeye:... Wyjątkowo długo popatrywała na Felkę na ringu przygotowawczym. Pobiegłyśmy - jak na weteranów przystało - z godnością i szybko;) I ...... BIS WETERANÓW1 dla Felki!!!!:multi::multi::multi:

Na grupie, niestety, Ercia nie została zauważona, zawsze musi być jakiś niedosyt, prawda?

Jednocześnie chcę bardzo ciepło podziękować Izabeli124, Agaciaaa i ich koleżankom za pomoc przy spacerach z psami. Dzięki nim mogłam troszkę odpocząć i załątwić inne sprawy.

Pzdr.

Asiaczku!
Wielkie i serdeczne gratulacje za tak bardzo owocne sukcesy Twoich piesków! to godne podziwu i naśladowania doskonałe i wzorcowe wyniki na ringach wielu wystaw zarówno w Białym jak i w Europie:multi:
Brawo dla Ciebie i wszystkich wiernych Twoich towarzyszy w podróżach na show!

My też byliśmy z Chikusią. Masz rację, droga Warszawa- Białystok- Warszawa jest bardzo przyjazna i nie męcząca.
Uściski dla Ciebie i Basków!
Uściski dla Ciebie i Basków.

Posted

Asiaczek napisał(a):

NO. Nie będę zdradzała moich łóżkowo-finansowych kontaktów. Pracowałam na to dooooobrych kilkanaście lat:)

Pzdr.

o kurka!!!!!!!!!!!!!!

Vectra napisał(a):

dąs jak już :diabloti:
teraz słowo "foch" to dość nieeleganckie , bo to taki skrót .Bardzo nieładny

Nie miałam pojęcia, że tego określenia się już nie używa................................
sorry

Posted

M&S napisał(a):

Nie miałam pojęcia, że tego określenia się już nie używa................................
sorry

teraz już wiesz :diabloti: mnie też uświadomiono :evil_lol: temu dzielę się tą wiedzą , ze starszym pokoleniem :)

Posted

Vectra napisał(a):
teraz już wiesz :diabloti: mnie też uświadomiono :evil_lol: temu dzielę się tą wiedzą , ze starszym pokoleniem :)

O dzięki Ci dobra kobieto, postaram się pamiętać...................

Posted

Vectra napisał(a):

hahah tak, tak, ja jak usłyszałam znaczenie tego skrótu to przestałam używać :evil_lol:

Posted

Iza. napisał(a):
hahah tak, tak, ja jak usłyszałam znaczenie tego skrótu to przestałam używać :evil_lol:

Jakaś zacofana jestem...........................

Posted

Anna Rapp napisał(a):
Asiaczku!
Wielkie i serdeczne gratulacje za tak bardzo owocne sukcesy Twoich piesków! to godne podziwu i naśladowania doskonałe i wzorcowe wyniki na ringach wielu wystaw zarówno w Białym jak i w Europie:multi:
Brawo dla Ciebie i wszystkich wiernych Twoich towarzyszy w podróżach na show!
My też byliśmy z Chikusią. Masz rację, droga Warszawa- Białystok- Warszawa jest bardzo przyjazna i nie męcząca.
Uściski dla Ciebie i Basków!
Uściski dla Ciebie i Basków.

Jak zerknełam do katalogu, to patrze, że rzeczywiście byłaś z HUG ME Z. Że tez ja Ciebie nie wypatrzyłam....

Vectra napisał(a):

Ja tez całkiem niedawno się dowiedziałam...;)

Iza. napisał(a):

Podobnie;)

Pzdr.