Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 49.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Asiaczek

18152

• M&S

1809

• Alicja

1483

• taxelina

1475

Top Posters In This Topic

Posted

M&S
deer_1987
Biutka
wiki4
kaskaSz
Elitesse
Alicja
bety
bonsai_88
anusia&ajlu
despera
Korenia
Izabela124
Bogarka
Hiro
Agappe
gosiaja
zielona

- bardzo Wam wszystkim dziękuję i za kciuki i za gratulacje. Za chwilę podam ostateczne wyniki z I i II dnia, opiszę moje wrażenia... Ale najpierw poodpowiadam na posty, OK?

Pzdr.

Posted

[quote name='despera']Witam się:) świetne baski-żeglarze:DWitaj, mam nadzieję, że w wakacje będziesz u nas częściej:)

[quote name='bety']Kciuki zaciśnięte i melduję że baski z Warszawy zrobione (wszystkie) - jak wrócisz to powiesz mi co z nimi zrobić.
Pzdr
Możesz je wysłać na maila?

[quote name='bety']A ja poczekam do jutra - bo chyba też będą Asiaczki walczyć (?) - co się będę rozdrabniać. :)
Pzdr
Hahaha, cfffaniara...

[quote name='*anusia&ajlu*']Asiaczku gratuluje wynikow :loveu:
wkoncu odwiedzam fajna galerie:D
mam nadzieje ze niedlugo pochwale sie moim malenstwem i sie umowimy na spacerek ;)
pozdrawiam cieplutko ;)
Ja juz razem z Toba odliczam do tego 19 lipca:)

[quote name='gosiaja']my również Gratulujemy !!!!!!!!!!!!!!
i mamy nadzieję że mimo upałów nie jest tak źle
Jeżeli chodzi o temp., to było ponad 30 stopni, duszno, choć drugiego dnia było na niebie trochę chmurek... My i tak prawie cały dzięń w cieniu siedzieliśmy. W hotelu, niby klimatyzacja była, ale... u mnie raczej grzała niz chłodziła...;) A jeszcze wszystkie baski (oprócz Wahzirka) chciały spac ze mną, moje kochane grzejniczki

[quote name='Hiro']Witam!gratuluję świetnych wyników! Bardzo się cieszę,że znów wam się udało tak pięknie się zaprezentować! też czekam na kolejne wyniki!
Za chwilę wszystko podam poukładane:)

[quote name='Bogarka']Ooooo! Serek był a ja go nie obejrzałam :(
Gratuluje wyników :multi: Kiedy przyjedziecie z nowu?
A był, był... A na BIS Juniorów go nie widziałaś?
Planuję byc na Węgrzech jeszcze w tym roku, ale zupełnie nie wiem, kiedy i gdzie. Dam znać:)
Serek rozpoczął Młodziezowy Championat Węgier, więc chyba warto by było go skończyć, prawda? Coś słyszałam, że zmieniły się zasady przyznawania Championatów węgierskich. Muszę doczytać:)

[quote name='Izabela124.']Serdecznie gratuluję!!!!!!!!
Jak się miewa Ruda? Czytałam o jej wylewie...
http://img231.imageshack.us/img231/6653/resizeofimg1733.jpg ale ładnie się prezentuje
http://img80.imageshack.us/img80/4417/resizeofimg1712.jpg z jaką gracją ona chodzi :p
http://img97.imageshack.us/img97/2125/resizeofimg1732.jpg sajdusiowa Pańcia fajnie wyglądała ;)
http://img708.imageshack.us/img708/2029/resizeofimg1881.jpg Sajdi próbuje zjeść Serka :evil_lol:
http://img202.imageshack.us/img202/4849/resizeofimg1961.jpg jakie niewinne spojrzenie :lol:
http://img811.imageshack.us/img811/5527/resizeofimg2073.jpg chyba zapasy i zagryzanie baski mają we krwi:evil_lol:
Rudej oczko juz trochę lepiej, ale nadal chyba nie widzi na nie zbyt dobrze... Porusza się po mieszkaniu zdecydowanie pewniej.

[quote name='Bogarka']Izabela124, na której wystawie robiłas te zdjecia?
To są zdjęcia z wystawy w Marijampolu/LT:)

[quote name='kaskaSz']Gratuluje i zapraszam do nas na fotki, po powrocie i odpoczynku oczywiście.
Zajrzę na pewno:)

Zielona - bardzo dziękuję do obsługę prasową wystaw:)

Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Możesz je wysłać na maila?

Hahaha, cfffaniara...

To ja je wyślę jutro zmniejszone, a Ty sobie wybierzesz które chcesz duże.

Ja zawsze byłam cffffffffana - hi hi hi. To czekam na podsumowanie Waszych występów.

Pzdr

Posted

A teraz wyniki z I dnia
Klubowa
sędzia David MILER/USA

OFI CHILD OF THE STARS (Ofi), puppy class - w.o.1, Best Puppy
Kanibaru FROMAJE FRAIS (Serek), junior class - exc.1, CAJC, Best Junior, BIS JUNIOR2
Abotere's WAHZIRI (Wazi), open class - exc.1, CAC, BOS
JAZZY BOY Asiaczek FCI (Dżezik), champion class - exc.1, CAC
LOVE IS IN THE AIR Asiaczek FCI (Erka) - exc.1, CAC, BOS
FELMERIA FOR CHRISTMAS EVE Asiaczek FCI (Felka) - exc.1, CAC, BOB, Best Veteran, BIS VETERAN2.

Zuza L. - Abotere's WAHZIRI - 2 miejsce w konk. MP, grupa starsza
MateUsz L. - whippet od Justyny Sz. - 1 miejsce w gr. starszej
dziewczyna z Serbii + JAZZY BOY AsiaczekFCI - 3 miejsce w gr. starszej

II dzien
Specjalistyczna
sędzia: Iren NAARITS/EST
(miała nas oceniać sędzina z Australii, lecz w katalogu było napisane, że z przyczyn technicznych nie mogła przylecieć, szkoda...)

OFI CHILD OF THE STARS Asiaczek FCI (Ofi)- w.o.1, Best Puppy, BIS PUPPY3:multi:
Kanibaru FROMAJE FRAIS (Serek) - exc.1, CAJC, Best Junior.
Abotere's WAHZIRI (Wazi) - bdb
JAZZY BOY Asiaczek FCI (Dżezik) - exc.
LOVE IS IN THE AIR Asiaczek FCI (Erka)- exc.1, CAC, BOS, BOB.
FELMERIA FOR CHRISTMAS EVE Asiaczek FCI (Felka) - exc.1, CAC, Best Veteran, BIS Veteran2.

Zuzka L. + afgan - konk. MP, gr. starsza - II miejsce
MateUsz L. + LOVE IS IN THE AIR Asiaczek FCI - I miejsce

Pzdr.

Posted

bety napisał(a):
To ja je wyślę jutro zmniejszone, a Ty sobie wybierzesz które chcesz duże.
Ja zawsze byłam cffffffffana - hi hi hi. To czekam na podsumowanie Waszych występów.
Pzdr

Patrz, a ja jakoś nie zauważyłam tego Twojego cfffaniactwa, jakaś gapa ze mnie:)

Agappe napisał(a):
ooo Asiaczki wróciły!!! :) czekamy na wieści!!! i może kiedys na fotki? :roll:

Fotek ostatnio sporo wrzuciłam, ale z wystaw, oczywiście, mam. I musze się z nimi sprężać, bo za tydzień - następne wystawy, no i osoby zainteresowane czekają:)

bety napisał(a):
Aaaaaaaa zapomniałam, napiszę Ci też w mailu kilka ciekawostek z wystawy. ;)
Pzdr

Super!

Pzdr.

Posted

To ja napiszę teraz kilka moich uwag a propos wystaw, hotelu itp.

Wystawa w przepięknym, starym parku Królowej Sissy. Daleko od szosy i innych takich, dojazd wąską uliczką, wejście - skrzypiąca furtka. Żadnych biletów, sprawdzań paszportów itp...:evil_lol:
Wystawa Klubowa i Specjalistyczna - bardzo kameralne. Pierwszego dnia zarejestrowanych psów - 137, drugiego - 116. Trzy (!) ringi, trzech sędziów. Nas I dnia oceniąl sędzia z USA - David Miller - cudo a nie sędzia!:loveu: Serio-serio. Mimo słońca palącego, spiekoty - do kazdego wystawcy uśmiechnięty, pogodny, jakby zupelnie bez nerwów. Na BIS'ie - uprzejmy, jasny w dyspozycjach, szybki w decyzjach. Chociaz na ringu to trochę przegonil Zuzkę i Mateusza...

Niestety nasz ring I dnia - bardzo zły; doły, górki, szyszki, odrastająca trawa skutecznie utrudniała swobodne bieganie... To wszystko było bardzo męczące przy bieganiu. No i upał...

Dobrze, że przy ringach było trochę drzew (starych, a co za tym idzie - o szerokich pniach i dużej koronie) i można było schować się w ich cieniu.
Jedno stanowisko z langos'ami i piciem (z lodówki!), 1 z winem, 2 z art. psiowymi... Ringi b. czytelnie oznaczone.

Po ocenie I dnia, wracając do samochodu, zdecydowaliśmy, że psy sobie trochę polatają. Dziewczyny + Serek i Ofik biegały bez probloemów, do nich dołączył Dżezik. Potem Dżezik poszedł na sznurek i MIAŁ sobie pobiegać Wazik. Ale ten troszkę pobiegał, a potem zorientował się, że Dżez jest zbyt blisko niego (Dżez był na smyczy) i trzeba pogonić Rudego!:diabloti: No i się zaczęło - złapał Rudego na przednią łapę, potem nos Wazirka był w niebezpieczeństwie, troszkę pokiereszowany, sporo krwi, ale summa summarum okazało się, że strat jakichs specjalnych nie było.
Psy, czyli Dżezik i Wazirek, spały oczywiście osobno. Wazirek został wyeksmitowany do pokoju Zuzki i Mateusza, a Dżezik spał z nami.
Problemem było to, że wszystki psy chciały spać na łóżku a klimatyzacja w pokoju nie działała zbyt dobrze. I miałam 4 dodatkowe grzejniczki...

Drugiego dnia - wystawa w tym samymmiejscu. Inny ring, ale o wiele lepiej się po nim biegało. Równy, bez dołów-wądołów...
Niestety, chyba z powodu trochę gorszego samopoczucia - Wazi dostał ocenę bdb, a Dżezik - dosk., ale bez CAC'a. Trudno. Ale za to OFIK - na BIS PUppy - 3 miejsce!!! Byłam bardzo dumna z najmłodszego synusia. Zuzka z wystawy na wystawę coraz lepiej go prezentuje, a i on sam coraz piekniej wygląda.:loveu::loveu:

Chcę jednoczesnie bardzo, bardzo ciepło (nie wiem, czy to stosowne słowo:evil_lol:) podziękować Zuzce i MateUszowi za piekną prezentację basków na ringach. Mimo upału - ubrani w kostiumik i garnitur prezentowali się super! Pomagali mi w wyprowadzaniu psów, słuchali uwag.
Efekty ich pracy podałam w poprzednim poscie:)

Pzdr.

Posted

[quote name='bety']No to teraz mogę napisać :)

GRATULACJE

DLA CAŁEJ EKIPY

:multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi:

Pzdr
Dziękowac!

[quote name='deer_1987']Gratulacje i za drugi dzien i czekam na relacje!
Dziękować i juz wsio (chyba...) napisałam...

[quote name='Cavy']Również ogromne gratulacje ode mnie! :multi: :multi:
Dziękować i witaj!

pzdr.

Posted

deer_1987 napisał(a):
No to sie wystawczy spisali :)

Tam zawsze jest kameralnie.
dodatkowo był poczestunek ciasteczkami dla wystawców. A w poprzednim roku było nawet picie dla nas. Picie i poczestunek podano po skończonej ocenie na ringach a przed oceną konk. finałowych. W ub.r. był równiez pokaz psich wyścigów. W tym roku widziałam maszynę do tego sportu, ale chyba z braku czasu nie zdecydowano się na taki pokaz. BIS'y I dnia rozpoczęły się z 2-godzinnym opóźnieniem. Ale i tak zabawa była przednia... chociaż upał mocno dał się nam we znaki...

Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):

Fotek ostatnio sporo wrzuciłam, ale z wystaw, oczywiście, mam. I musze się z nimi sprężać, bo za tydzień - następne wystawy, no i osoby zainteresowane czekają:)

Pzdr.

fotki widziałam!! co nie zmienia faktu, że po kolejnej wysatwie powinny być kolejne ;)

Gratulujemy (qrde nie my, bo Anata w wwie :( ), no to gratulujeee wyników i z drugiego dnia!!! :)

Posted

Agappe - będą foteczki, będa. Z I i II dnia, troszkę z drogi, troszkę sprzed hotelu, troszkę z dzisiaj. Bo tak Wam w tajemnicy powiem, że byłam dzisiaj na Dworcu Centralnym i odprowadzałam koleżankę, która sobie sprowadziła pieseczka. Nie powiem nic więcej, bo najpierw musze miec jej zgode na foti, które zrobiłam.

No i w kolejce czeka Aiko i olbrzym ze swoim ogrodem...

Pzdr.

Posted

[quote name='Asiaczek']Agappe - będą foteczki, będa. Z I i II dnia, troszkę z drogi, troszkę sprzed hotelu, troszkę z dzisiaj. Bo tak Wam w tajemnicy powiem, że byłam dzisiaj na Dworcu Centralnym i odprowadzałam koleżankę, która sobie sprowadziła pieseczka. Nie powiem nic więcej, bo najpierw musze miec jej zgode na foti, które zrobiłam.

No i w kolejce czeka Aiko i olbrzym ze swoim ogrodem...

Pzdr.

a rase chociaz możesz zdradzić? ;> albo chociaż grupe/sekcje? ;)

jak masz jeszcze siłe dzisiaj to zapraszam na nowe zdjęcia z Litwy ;)

Posted

Agappe napisał(a):
a rase chociaz możesz zdradzić? ;> albo chociaż grupe/sekcje? ;)
jak masz jeszcze siłe dzisiaj to zapraszam na nowe zdjęcia z Litwy ;)

Nic, nic, nic nie powiem, dopóki nie będę miała całkowitej zgody Właścicielki:) Może SAMA chce o tym napisać...? Jutro już będę wsio wiedziała, a do jutra to wytrzymasz:)
Zaraz wpadnę na LItwę na dobranockę:)

pzdr.