Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wpadłam tu sobie i takie smutne wieści. Mam nadzieję, że wyjaśni się z tą parasolką, ale teraz to już musztarda po obiedzie, bo dzięki temu noga szybciej do zdrowia nie wróci...

• Replies 49.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Asiaczek

18152

• M&S

1809

• Alicja

1483

• taxelina

1475

Top Posters In This Topic

Posted

Hi,

haven't been here for a while.

Asia I'm happy that you are back and feeling better with your leg :multi:

We've been to int.show in Dortmund on sunday and Dojo won open class :multi:
Peony was 3rd in champion class

Here a photo of dojo in the show-ring

Posted

[quote name='Dojo']Hi,

Congratulations for you, Dojo and Peony!!!
And we must boast that Ofi was in Junior handling competiotion in Łódź with me and I'm very proud of him, because we got to the final.

Posted

Thank you Zuza!

That's great with the Finals in junior handling!! Congrats!

Will meet Ofi's brother Ori (Draco) on thursday, and than post some nice new pictures here.

Posted

Dojo napisał(a):
Thank you Zuza!

That's great with the Finals in junior handling!! Congrats!

Will meet Ofi's brother Ori (Draco) on thursday, and than post some nice new pictures here.

I will wait for this photos ;)

Posted

Bogarka napisał(a):
Hej :)
Dawno mnie to nie było dopiero teraz przeczytałam o twoim wypadku, jak mogli tak postawic parasolke? :angryy:
( a ja kiedys byłam na wystawie gdzie nasz ring sasiadował z ringiem honorowym a program BIS sie zaczał przed skonczyniem oceny na naszym ringu. Charty polskie były ostatnie, i musiały biegac po tej czesci ringu która zostawili im ci którzy wchodzili na ring honorowy przez nasz ring)
Gratuluje ocen.
Ja tez zapraszam do siebie

O, matko...
Według mnie powinni poczekac do zakończenia oceny w ringu a potem dopiero rozpocząć konkurencje finałowe. No, ale, jak widac, nie wszyscy sa tego zdania, co ja...
Wysyłam PW.

Bewarka napisał(a):
Wpadłam tu sobie i takie smutne wieści. Mam nadzieję, że wyjaśni się z tą parasolką, ale teraz to już musztarda po obiedzie, bo dzięki temu noga szybciej do zdrowia nie wróci...

Tak, ale nawet dla tej "musztardy" warto ustalic, kto był tak bezmyslny...

Dojo napisał(a):
Hi,

Ooooo, big congratulation for Dojo, you and Peony!

Zuza i Noddy napisał(a):
I will wait for this photos ;)

I have.... oj, chciałam napisac, że mam troszkę zdjęć Draco (ORI) i może jutro uda mi się je wstawic:) Przysłała mi je Ina:)
Na fotkach wychodzi, że Draco to juz kawałek chłopaka. I wydaje mi się, że jest większy od Ofika, ale to może byc i tak, że zdjęcie zniekształca. No i wychodzi, że ma taki długaśny pyszczek...

Zuza i Noddy napisał(a):
Congratulations for you, Dojo and Peony!!!
And we must boast that Ofi was in Junior handling competiotion in Łódź with me and I'm very proud of him, because we got to the final.

Yes, It was OFI debut in the Junior Handling competition:) Good boy!

Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Nadal licze, że ustalę, kto to był taki pomysłowy z tą parasolką...

Pzdr.

Hiro napisał(a):
mam nadzieje, że z tą parasolką to tragiczny zbieg okoliczności, bo jeśli to było zrobione z premedytacją, to strasznie chodzić na wystawy. Chociaż z drugiej strony, jeśli to i było przypadkowo, to właścicielu parasolki i tak należało by jednemu z pierwszych rzucić się do ciebie z przeprosinami i pomocom...Dziwnie to wszystko.

Popieram powyższe wypowiedzi, chociaż nie wiem jak bym osobiście zareagował na taką sytuację.

Asiaczek napisał(a):
Hiro, nie wydaje mi się, aby to było specjalnie. Natomiast, tak jak napisałas, właściciel powinien jako pierwszy zaproponować pomoc, wezwac pomoc lekarską, pomóc wstać itp. A on/ona tak po cichutku, po malutku - zabrali swoje rzeczy i ulotnili sie...
To rzeczywiście przykre...

Pzdr.

To więcej niż przykre.

Bewarka napisał(a):

Oby się wszystko pozytywnie wyjaśniło

Posted

Michał, gdyby człowiek mógł sobie wszystko wczesniej ułozyc ...
Ja powinnam poprosić o sfotografowanie tego miejsca co przyszłych ewent. ustaleń z ubezpieczycielem o odszkodowanie...
Nie zrobiłam tego, bo chyba jednak byłam w szoku. A poza tym panie z pomocy medycznej dały mi jakis ohydny płyn do wypicia, uspokajający. Więc, tak do końca nie mogłam posterowac swoimi czynnościami...

Pzdr.

Posted

Na wesoły początek dnia:

KOBITKI TO DLA WAS - STOSOWAĆ !!!!!!
... i do wiadomości facetów, żeby się niczemu nie dziwili

1.Nie myję okien, ponieważ...
...kocham ptaki i nie chcę, żeby jakiś uderzył w czystą szybę i zrobił sobie krzywdę.
2.Nie pastuję podłóg, ponieważ...
...boję się, że któryś z gości się pośliźnie i coś sobie złamie, a ja będę mieć wyrzuty sumienia. Do tego jeszcze mógłby mnie zaskarżyć.
3.Koty z kurzu są całkiem w porządku, ponieważ...
...dotrzymują mi towarzystwa. Ponadawałam im imiona, a one zgadzają się ze wszystkim, co mówię.
4.Pajęczyny zostawiam w spokoju, ponieważ...
...wierzę, że każde stworzonko powinno mieć swój dom.
5.Porządki wiosenne odpuszczam, ponieważ...
...lubię wszystkie pory roku jednakowo i nie chcę, żeby reszta była zazdrosna.
6.Nie wyrywam chwastów w ogrodzie, ponieważ...
...nie będę się przecież wtrącać w boskie sprawy. Bóg to projektant doskonały.
7.Nie chowam porozkładanych rzeczy, ponieważ...
...nikt ich potem nigdy w życiu nie znajdzie.
8.Kiedy robię imprezę, nie szykuję niczego wykwintnego, ponieważ...
...nie chcę, żeby się goście stresowali, co mają mi podać, kiedy idę do nich z wizytą.
9.Nie prasuję, ponieważ...
...wierzę etykietkom, na których napisano "nie wymaga prasowania".
10.Niczym zupełnie się nie przejmuję, ponieważ...
...nerwusy umierają młodo, a ja mam zamiar jeszcze się tu pokręcić i zostać pomarszczoną, zrzędliwą starą jedzą!!!

Pzdr.

Posted

6.Nie wyrywam chwastów w ogrodzie, ponieważ......niebędę się przecież wtrącać w boskie sprawy. Bóg to projektant doskonały.
Przed naszymi blokami teraz zrobili ogródki, a dotad było albo nic, albo nigdy nie pielegnowane krzaki które teraz zostały przyciete. A taka jedna pani z osiedla mówi, ze te ogródki sa kiczowate a te niepielegnowane krzaki były ładniejsze

Posted

Bogarka napisał(a):
Przed naszymi blokami teraz zrobili ogródki, a dotad było albo nic, albo nigdy nie pielegnowane krzaki które teraz zostały przyciete. A taka jedna pani z osiedla mówi, ze te ogródki sa kiczowate a te niepielegnowane krzaki były ładniejsze

No widzisz. Jak się okazuje nigdy nie będzie tak, żeby wszystko wszystkim pasowało. I to jest najciekawsze w naszym zyciu:)

Darianna napisał(a):
Genialne! Musze powiesić na lodówce do wiadomości mojego TŻ ;)

Myslisz, że zrozumie? Przecież to facek...

Pzdr.

Posted

dawno mnie nie bylo- a tu takie zle wiesci...
Oj mam nadzieje, ze juz czuje sie pani lepiej- i wierze w to, ze szybciutko noga wroci do formy- no bo co to by byly za wystawy bez Asiaczkow....:shake:

ogromnie gratuluje tez tej Litwy :multi::multi::multi:
oj jakie tam sa fajne wystawy :)

Posted

[quote name='Asiaczek']Na wesoły początek dnia:

KOBITKI TO DLA WAS - STOSOWAĆ !!!!!!
... i do wiadomości facetów, żeby się niczemu nie dziwili

1.Nie myję okien, ponieważ...
...kocham ptaki i nie chcę, żeby jakiś uderzył w czystą szybę i zrobił sobie krzywdę.
2.Nie pastuję podłóg, ponieważ...
...boję się, że któryś z gości się pośliźnie i coś sobie złamie, a ja będę mieć wyrzuty sumienia. Do tego jeszcze mógłby mnie zaskarżyć.
3.Koty z kurzu są całkiem w porządku, ponieważ...
...dotrzymują mi towarzystwa. Ponadawałam im imiona, a one zgadzają się ze wszystkim, co mówię.
4.Pajęczyny zostawiam w spokoju, ponieważ...
...wierzę, że każde stworzonko powinno mieć swój dom.
5.Porządki wiosenne odpuszczam, ponieważ...
...lubię wszystkie pory roku jednakowo i nie chcę, żeby reszta była zazdrosna.
6.Nie wyrywam chwastów w ogrodzie, ponieważ...
...nie będę się przecież wtrącać w boskie sprawy. Bóg to projektant doskonały.
7.Nie chowam porozkładanych rzeczy, ponieważ...
...nikt ich potem nigdy w życiu nie znajdzie.
8.Kiedy robię imprezę, nie szykuję niczego wykwintnego, ponieważ...
...nie chcę, żeby się goście stresowali, co mają mi podać, kiedy idę do nich z wizytą.
9.Nie prasuję, ponieważ...
...wierzę etykietkom, na których napisano "nie wymaga prasowania".
10.Niczym zupełnie się nie przejmuję, ponieważ...
...nerwusy umierają młodo, a ja mam zamiar jeszcze się tu pokręcić i zostać pomarszczoną, zrzędliwą starą jedzą!!!

Pzdr.

SUUUPER!!! są to jakieś argumenty! trzeba zastosować ;)

Posted

pati1033 napisał(a):
dawno mnie nie bylo- a tu takie zle wiesci...
Oj mam nadzieje, ze juz czuje sie pani lepiej- i wierze w to, ze szybciutko noga wroci do formy- no bo co to by byly za wystawy bez Asiaczkow....:shake:
ogromnie gratuluje tez tej Litwy :multi::multi::multi:
oj jakie tam sa fajne wystawy :)

Witaj, dawno Cie u nas nie było, to prawda...
Na Litwie, Łotwie, Estonii sa rzeczywiście bardzo ciekawe, barwne i - dla nas - bardzo udane wystawy. Warto tam jeździć, tym bardziej, że akurat Litwa to "tuż za miedzą". Trochę gorzej z Łotwą i Estonią. Ale i tam nas sporo jeździ:)

Bundustar napisał(a):
SUUUPER!!! są to jakieś argumenty! trzeba zastosować ;)

Ja nadal mam wątpliwości, czy faceci to zrozumieją...

Pzdr.

Posted

Ha, dobrze wiedziec.
Ja dzisiaj wstawie fotki, jakie dostałam od Ingi z Litwy, z wystawy w Jonavie. Ale to wieczorkiem. No i mam jeszcze świeże fotki Ori z Niemiec.
Tak więc jak będziesz u nas po weselu - to będą juz fotki:)

Pzdr.

Posted

Właśnie wyczytałam Asiaczku, że konkurencja chciała Cię wyeliminować na ringu, a to ci dopiero!!!! Mam nadzieję ,że już w miarę dobrze. Pozdrawiam cieplutko

Posted

Asiaczek napisał(a):

Tak, ale nawet dla tej "musztardy" warto ustalic, kto był tak bezmyslny...
No w sumie racja. Jak zawsze będzie się przymykać oko to nikt niczego się nie nauczy...

A argumenty nie do przebicia. Zapamiętam je sobie :evil_lol: