Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 49.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Asiaczek

18152

• M&S

1809

• Alicja

1483

• taxelina

1475

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='deer_1987']Ok!
Ale Asiaczku Pangea napisala bardzo wyraznie :( wyrazniej sie nie da :(
Ja i tak robiłam, jak napisałaś, ale po rozmowie z PANGEA okazało się, że mam problem z żaba, a nie z DGM. Musze przeczekać ten problem...

[quote name='Zuza i Noddy']Ja tez cały czas używam photobucketa i jestem bardzo zadowolona, w tym czasie na żadne limity nie natrafiałam, a już trochę z niego korzystam.
Od razu po załadowaniu jest kod do skopiowania i wklejenia na stronę.
To napisz mi, prosze, ale bardzo dokładnie, jak to robisz. Może i ja spróbuję Photobucket'a...

[quote name='PANGEA']hop hop
To my....

A kto to są "My..."?:lol:

[quote name='Dojo']Watch out everybody B-)

Jelly & Dojo proudly present their wonderful kids :-*

http://welpen2009.peonydojo.de
Tutaj jest link do fotek małych basków-bobasków z miotu na lit. "O", czyli ostatni miot Jelly. Zapraszam!

Pzdr.

Posted

Witaj Asiaczku :) Bardzo się cieszę, że już jesteś :) :) :)
Próbowałam do Ciebie dzwonić ale miałam pecha, pewnie byłaś akurat na spacerkach.

Maluszki widziałam na linku od Dojo - słodziaki :)

[quote name='hanacek']Wczoraj se urodzilo Izegbe Hanacek (corka Wahzirka) 6 szczeniakow - 2 psiaki tri + sunie tri + 2 sunie rude
No proszę, a tu też Wazirkowe dzieci, niech się zdrowo chowają i w dobre domki trafiają :)

Posted

Ponieważ nie mam juz koncepcji, jak walczyć z żabą a do Photobucket'a jeszcze nie mam instrukcji, to wstawię Wam coś śmiesznego. Od koleżanki z DGM, która, niestety, rzadko tutaj bywa...

Analiza wiersza.

Wiersz jednozwrotkowy, trzywersowy z rymem sylabowym, z równomiernie rozłożonym akcentem. Podmiot liryczny wyraża swoje głębokie zadowolenie z otaczającego go świata, przepełnia gokwitnący stoicyzm i szczęście, które człowiekowi żyjącemu we współczesnym zamęcie, może dać tylko otaczająca go przyroda.
Dla podmiotu lirycznego nawet zanurzona w błękicie wody część żaby jest pretekstem do euforii. Szybko poruszające się słońce sugeruje wczesne lato, kiedy świat zwierzęcy budzi się z otchłani zimy. Puenta liryku jest jednoznaczna i łatwo odczytywalna, oddaje doskonale szybkość i złożoność ruchu słońca, które przecież nie jest istotą ludzką.
Uwagę zwraca użycie wulgaryzmów, których znajomość świadczy o ludowych korzeniach poety i głębokiej więzi ze społeczeństwem. W moim rozumieniu autor chciał się tym utworem odwdzięczyć środowisku, w którym wyrósł, za poświecenie i trud włożony w zapewnienie mu należytego wykształcenia.
Szkoda, że tak mało w dzisiejszej poezji wierszy o tak pogodnym nastroju.

A oto sam wiersz!

Słońce w górze zap....la,
Żaba w wodzie d...ę moczy,
K...wa, co za dzień uroczy...

Pzdr.

Posted

I jeszcze jeden żarcik...

Do McDonalda wchodzi małżeństwo staruszków (ok. 90 lat). Babcia siada przy stoliku, a Dziadek idzie zamówić zestaw (pepsi, hamburger i frytki). Dziadek siada przy stoliku, bierze dwa kubeczki i patrząc nalewa do nich równiutko po połowie, następnie bierze frytki i robi dwie równiutkie porcje, następnie wyjmuje nożyk i kroi równiutko hamburgera na pół.
Całą tą sytuację obserwuje student, żal mu się ich zrobiło podchodzi i mówi:
- Przepraszam, że przeszkadzam, ale może kupić państwu drugi taki zestaw?
Babcia:
- Bardzo pan uprzejmy, ale dziękujemy, jesteśmy małżeństwem od 70 lat i my się tak wszystkim po równo dzielimy.
Student odchodzi, ale zauważa, że babcia siedzi cichuteńko, a dziadek się zajada. Podchodzi znowu i pyta:
- Dlaczego pani nie je?
Babcia na to:
- Czekam na zęby.

Pzdr.

Posted

Ja mam już 3 konta na photobuckecie, jedno jest pełniutkie- ale mam tam 2500 zdjęć- więc owszem limit jest, ale duuużo fotek się mieści :)

Asiaczku jeśli chcesz założyć konto, to wejdz na: http://photobucket.com/ i tam z prawej strony masz na zielonym tle napis "Join Now. It's free!" - klikasz tam i wtedy wpisujesz nick, dwa razy hasło i klikasz "Next step" i teraz szczerze powiem, że nie pamiętam co jest dalej ;) bo ja już dawno konto zakładałam, a nie chcę teraz specjalnie zakładać kolejnego. Ale pewnie trzeba podać e-mail. Jeśli zdecydujesz się założyć konto to służę pomocą w wytłumaczeniu jak wrzuca się fotki.

Posted

Pewnie skorzystam z tej opcji, bo juz mi nadajeło to, że nie mogę wstawiać fotek, a sporo ich jest...
Podaj mi, proszę swój telefon na PW, a ja jak wrócę ze spacerów z psami to zadzwonię. Albo napisz, do której mogę dzwonić no i czy będziesz miała dla mnie trochę czasu...:lol:

Pzdr.

Posted

Jak już ma pani konto na photobucket (jeśli nie to na głównej stronie naciskamy zieloną ramkę Join now i się rejestrujemy) to po zalogowaniu w bordowiej ramce po prawej stronie wyswietla się nasz panel i na samy środku jest ramka Upload images & videos (po jej naciśnięciu pojawia się okienko do wybierania zdjęć, najlepiej odrazu trzymając Ctrl zaznaczyć tyle ile chce sie załadowac) pod tą ramką jest jeszcze odnośnik more options-mozna tam ustawiś np rozmiar zdjeć. Po załadowaniu zdjęć wyswietlają sie na m te załadowane i na końcu musimy nacisnąc return to album i tam mamy nasze zdjęcia. Najezdżając na któreś wyświetlają na sie kody, ostatni jest do zdjec na stronki, trzeba skopiowac i wstawić.

Posted

rany :loveu::loveu::loveu::loveu:jakie maluszki sliczne.....a jakie ciemne...........mi sie wydawalo ze te prążki będą na jaśniejszym tle a tu takie cudeńka :multi::multi::multi::multi::multi::multi:............. mam nadzieje, że mamusia Żelkowa;)...czuje sie świetnie i rozpieszcza swoje maluszki....no razem z Asiaczkiem :eviltong::eviltong::eviltong::eviltong::eviltong:

Posted

I już mamy założone konto i możemy wrzucać fotki

Jak się załadują klikamy na "Return to album" na dole

I teraz najeżdżamy na fotkę myszką, wyświetla się ta ramka którą zaznaczyłam na czerwono, kopiujemy ten ostatni link i już możemy wklejać na dogo, prosto do okienka odpowiedzi, bez klikania w żadne ikonki ;)

Mam nadzieję, że da się to zrozumieć, choć raczej kiepska jestem w tłumaczeniu ;)

Posted

[quote name='agaciaaa']A te spacerki to długo potrwają? Bo ja chętnie pomogę, tylko jutro wcześnie wstaję, więc tak za jakąś godzinkę chcę lecieć do łóżka ;)
Dopiero teraz jestem wolna, sorki...

[quote name='Zuza i Noddy']Jak już ma pani konto na photobucket (jeśli nie to na głównej stronie naciskamy zieloną ramkę Join now i się rejestrujemy) to po zalogowaniu w bordowiej ramce po prawej stronie wyswietla się nasz panel i na samy środku jest ramka Upload images & videos (po jej naciśnięciu pojawia się okienko do wybierania zdjęć, najlepiej odrazu trzymając Ctrl zaznaczyć tyle ile chce sie załadowac) pod tą ramką jest jeszcze odnośnik more options-mozna tam ustawiś np rozmiar zdjeć. Po załadowaniu zdjęć wyswietlają sie na m te załadowane i na końcu musimy nacisnąc return to album i tam mamy nasze zdjęcia. Najezdżając na któreś wyświetlają na sie kody, ostatni jest do zdjec na stronki, trzeba skopiowac i wstawić.
O, dzięki piękne!

[quote name='betka-sp']rany :loveu::loveu::loveu::loveu:jakie maluszki sliczne.....a jakie ciemne...........mi sie wydawalo ze te prążki będą na jaśniejszym tle a tu takie cudeńka :multi::multi::multi::multi::multi::multi:............. mam nadzieje, że mamusia Żelkowa;)...czuje sie świetnie i rozpieszcza swoje maluszki....no razem z Asiaczkiem :eviltong::eviltong::eviltong::eviltong::eviltong:
Wiesz co, ja lubię, żeby pręgowane psiaki miały wyraźne, mocne pręgi na ciemnym tle. Niektórzy nazywają takie pręgowanie marengo i ja się z tym zgadzam. Nie podoba mi się, gdy psiak ma kilka pręg na krzyż i wszyscy się zachwycają, jaki to on pieknie pręgowany...

[quote name='Kaya']Śliczne maluszki : ) A Jakie ciemne, myślałam że będą jaśniejsze, ale te prążki są piekne ;)
Co prawda, pręguski trochę się rozjasnią, nie ma na to siły, ale i tak wydaje mi się, że kolorek wyjdzie fajny.

[quote name='PANGEA']Asiu
To "my" to moja corka Ola :)
Aaaaa, to trzeba było tak od razu:lol:...

Zuzka, agaciaaa, gosiaja - pięknie dziękuję za instrukcję, Zabiorę się za nią jutro ppłd.

Pzdr.

Posted

Próbuję wstawiać fotki z netbooka. Może uda, bo żaba przemieliła moje jedno zdjęcie...

Ha! Udało się!!!
Tak więc oficjalnie przedstawiam Wam OKI CHILD OF THE STARS Asiaczek FCI.

Cdn.
Pzdr.

Posted

gosiaja napisał(a):
zanim wgramy zdjęcia trzeba ustawić odpowiedni rozmiar

No tak, zapomniałam o tym, bo ja wstawiam już zmniejszone fotki ;)

Asiaczek napisał(a):
Dopiero teraz jestem wolna, sorki...

To ja już dawno smacznie spałam :lol:

Przeeesłodkie bąbelki :loveu::loveu: