Alicja Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 [FONT=Arial]Wpadam przed pracką z Dzień Doberek[/FONT] :hand: Quote
Dojo Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 ....a Żelcia spodziewa się przychówku, gdzieś w okolicach 15 listopada br. Na seksie była w Niemczech i bardzo jej się tam podobało... :lol::lol::lol: hopefully it will be 15 listopad because it's my birthday :multi: I'm looking forward to some new photos from Jelly. Hugs! Katrin Quote
Asiaczek Posted October 21, 2009 Author Posted October 21, 2009 [quote name='Daja_']a mnie to tam w sumie Pan Roman obchodzi tyle co ostatni.. no Szkoda tylko,że co raz częściej gdy jakiś obcokrajowiec się pyta z jakiego państwa się jest,to się zaraz obraca na pięcie :angryy: właśnie przez takie rzeczy i w ogóle nie jesteśmy już traktowani poważnie zresztą czy kiedyś byliśmy :evil_lol: Mnie też p. Romek g.... obchodzi, tylko nie lubię, jak ludzi traktuje sie niesprawiedliwie tylko dlatego, że jest kimś... [quote name='pati']Kicha na dwór chodzic nie chce . W domu trzęsie dupką więc dostała sweterek a na wielkie mrozy polarek z kapturem Za dobrze ma! A do budy przypiąc łańcuchem i tylko chleb z woda... [quote name='Tengusia']przyszlam powiedziec dzien dobry przed snem :grins: A ja - troche późno - ale zycze Ci miłych snów... [quote name='deer_1987']Dzien dobry!! ;) Witaj, Niezawodna!:lol: [quote name='gosiaja']polarek z kapturem to musi świetnie wyglądać :) a ja mam takie zdjęcie może stare ale co tam Morek superasty! Zawze jak widze jego mordkę, to mnie ona rozczula... [quote name='Iza.']Cześć Asiaczki :loveu::multi: http://i473.photobucket.com/albums/rr93/szalony_duch/P1070095.jpg hahaha świetna fota :lol: pokaż foto ubranego baska :cool3: Pati - zrób pare fotek Kiszce i pokaz, jak pieknie wyglada w ubrankach.... [quote name='Darianna']jaki pysiu pręgowany :D Morek ma piekny pyszczek. Bardzo lubię jego pręgi na pyszczku.:loveu: [quote name='dbsst']dasz radę! :cool1: hahahhaha biedny Romuś teraz go brzuszek boli i ma dołek :shake::mad: a mi się ostatnio to podobało :diabloti: witamy deszczowo :roll: A Vectra ma mistrza we wpraszaniu się :diabloti::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: dbsst - nie mam wyjścia...muszę jakoś sie pozbierać i iść dalej... Ja tam nie zauwazyłam, aby V. się wpraszała. My po prostu mamy zalegle spotkanko z ubieglego roku... [quote name='Alicja'][FONT=Arial]Wpadam przed pracką z Dzień Doberek[/FONT] :hand: Miłej pracy, Alicjo! [quote name='Dojo']:lol::lol::lol: hopefully it will be 15 listopad because it's my birthday :multi: I'm looking forward to some new photos from Jelly. Hugs! Katrin Aaaaaa, I'll transfer your opinion to Jelly:lol:. We'll see... Pzdr. Quote
Asiaczek Posted October 21, 2009 Author Posted October 21, 2009 Trzymajcie kciuki, bo dzisiaj będe robila po raz pierwszy "Schab wg Matagi"... Nie ukrywam, że bardzo chciałabym, aby się udało. Przepis niby prosty, ale sami wiecie, jak to nie rraz bywa... A oto ten przepis. SCHAB GOTOWANY,KTÓRY SMAKUJE JAK PIECZONY;-) Potrzeba: 2 kg schabu lub karkówki/równie dobra/ sól 4 listki laurowe/dorodne;-)/ 2 duże główki czosnku duży,płaski garnek duża rolka folii aluminiowej/im grubsza,tym lepsza/ Mięcho myjemy,osuszamy i wkładamy do jakiegoś czegoś,gdzie będzie leżało nie powyginane.Ząbki czosnku/obrane:evil_lol:/ przekrajamy na poł i całym tym nabojem szpikujemy schab.Proponuję wkładać głęboko,tak,żeby nie sterczało.Całe mięso ma być naszpikowane.Bierzemy sól,baaardzo dużo soli;-) i nacieramy,nacieramy tak,że mięso jest dosłownie oblepione tą solą. Po jednej stronie przylepiamy 2 liście laurowe i po grugiej tyż.Rozwijamy kawałek folii aluminiowej,kładziemy na niej nasz schab i zawijamy,zawijamy tak,jak jaka mumię.Ciasno,przyklepując tu i ówdzie,pójdzie na to cała rolka.Pakujemy nasze zawiniątko do lodówki,niech tam leży 2 dni.Po dwóch dniach ładujemy mięso do płaskiego,szerokiego gara/aby równo leżało/,zalewamy wodą,tak żeby było przykryte/oczywiście dalej w folii/ i gotujemy 2 godziny/po zagotowaniu na wolnym ogniu/.Jak ten czas minie,delikatnie wodę precz,a mięso w folii,jak ostygnie wkładamy na 12 godzin do lodówki.I teraz zostaje tylko odwinąć i przełożyć na polmisek.Doskonale smakuje i na zimno i na gorąco z sosem /kto co lubi:eviltong:/.U mnie ląduje przeważnie w kanapkach.A sos to ja bym zaordynowała np.tatarski:razz: Delikatne to mięsiwo i bardzo smaczne i wcale nie"wali"strasznie czosnkiem,pomimo,że jest tam full soli,nie jest słone;-) Ps.Mięso sie bardzoooo kurczy,dlatego 2 kg,ale może być mniej;-) Smacznego:lol: __________________ Pzdr. Quote
Daja_ Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 No głodna się zrobiłam :angryy: Podzielić się później ! :eviltong: Quote
dbsst Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 Asiaczek napisał(a): dbsst - nie mam wyjścia...muszę jakoś sie pozbierać i iść dalej... Ja tam nie zauwazyłam, aby V. się wpraszała. My po prostu mamy zalegle spotkanko z ubieglego roku... . jak potrzebna jakaś pomoc to ja zapakuje swój brzuch i chętnie pomogę - póki jeszcze jestem "sama sobie panem" :evil_lol: preferuje zajęcie na stojąco na mojej wysokości czyli niskie kurze niskie malowanie i pieszczenia psów hahahahhahaha a co do Ewy - wprosiła sie i juz :diabloti::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: schab gotowany ala pieczony jadłam u kolegi -pyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyycha Quote
Błyskotka Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 No to nie pozostaje nic innego jak życzyć udanego gotowania :). Quote
taxelina Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 wow nie wiem czy taki prosty przepis :D Quote
M&S Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 Cześć Asiaczki :) udanego kucharzenia :p A. Quote
betka-sp Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 Asiu..przepis super....miałam okazje kiedyś jeść :loveu: mniam mniam...:eviltong::eviltong::eviltong: więc SMACZNEGO kobitki :multi: Quote
gosiaja Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 [quote name='Asiaczek']Trzymajcie kciuki, bo dzisiaj będe robila po raz pierwszy "Schab wg Matagi"... Nie ukrywam, że bardzo chciałabym, aby się udało. Przepis niby prosty, ale sami wiecie, jak to nie rraz bywa... A oto ten przepis. SCHAB GOTOWANY,KTÓRY SMAKUJE JAK PIECZONY;-) Potrzeba: 2 kg schabu lub karkówki/równie dobra/ sól 4 listki laurowe/dorodne;-)/ 2 duże główki czosnku duży,płaski garnek duża rolka folii aluminiowej/im grubsza,tym lepsza/ Mięcho myjemy,osuszamy i wkładamy do jakiegoś czegoś,gdzie będzie leżało nie powyginane.Ząbki czosnku/obrane:evil_lol:/ przekrajamy na poł i całym tym nabojem szpikujemy schab.Proponuję wkładać głęboko,tak,żeby nie sterczało.Całe mięso ma być naszpikowane.Bierzemy sól,baaardzo dużo soli;-) i nacieramy,nacieramy tak,że mięso jest dosłownie oblepione tą solą. Po jednej stronie przylepiamy 2 liście laurowe i po grugiej tyż.Rozwijamy kawałek folii aluminiowej,kładziemy na niej nasz schab i zawijamy,zawijamy tak,jak jaka mumię.Ciasno,przyklepując tu i ówdzie,pójdzie na to cała rolka.Pakujemy nasze zawiniątko do lodówki,niech tam leży 2 dni.Po dwóch dniach ładujemy mięso do płaskiego,szerokiego gara/aby równo leżało/,zalewamy wodą,tak żeby było przykryte/oczywiście dalej w folii/ i gotujemy 2 godziny/po zagotowaniu na wolnym ogniu/.Jak ten czas minie,delikatnie wodę precz,a mięso w folii,jak ostygnie wkładamy na 12 godzin do lodówki.I teraz zostaje tylko odwinąć i przełożyć na polmisek.Doskonale smakuje i na zimno i na gorąco z sosem /kto co lubi:eviltong:/.U mnie ląduje przeważnie w kanapkach.A sos to ja bym zaordynowała np.tatarski:razz: Delikatne to mięsiwo i bardzo smaczne i wcale nie"wali"strasznie czosnkiem,pomimo,że jest tam full soli,nie jest słone;-) Ps.Mięso sie bardzoooo kurczy,dlatego 2 kg,ale może być mniej;-) Smacznego:lol: __________________ Pzdr. strasznie długo to się robi można nie wytrzymać do efektu końcowego :kciuki: za gotowanie\pieczenie Quote
Asiaczek Posted October 21, 2009 Author Posted October 21, 2009 Daja_ napisał(a):No głodna się zrobiłam :angryy: Podzielić się później ! :eviltong: Ale ja dopiero I fazę przeszłam. No, moze II. Bo I - to zakupienie mieska. A II - nafaszerowanie mieska czosnkiem i obtoczenie w soli. No i zawinięcie. dbsst napisał(a):jak potrzebna jakaś pomoc to ja zapakuje swój brzuch i chętnie pomogę - póki jeszcze jestem "sama sobie panem" :evil_lol: preferuje zajęcie na stojąco na mojej wysokości czyli niskie kurze niskie malowanie i pieszczenia psów hahahahhahaha a co do Ewy - wprosiła sie i juz :diabloti::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: schab gotowany ala pieczony jadłam u kolegi -pyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyycha Hm, no i mnie narobiłaś smaka... Błyskotka napisał(a):No to nie pozostaje nic innego jak życzyć udanego gotowania :). Ale to dopiero za 2 dni... deer_1987 napisał(a):wow nie wiem czy taki prosty przepis :D Prosty! On tylko jest długi, bo szczegółowy. Ale jak wyrzucisz komentarze Matagi - to przepis b. prosty.:lol: Maks i Spark napisał(a):Cześć Asiaczki :) udanego kucharzenia :p A. Dwa zawiniatka juz leża sobie w lodówce i tak będa leżeć przez 2 dni - zgodnie z przepisem. betka-sp napisał(a):Asiu..przepis super....miałam okazje kiedyś jeść :loveu: mniam mniam...:eviltong::eviltong::eviltong: więc SMACZNEGO kobitki :multi: O, już kolejna osoba, ktora kiedys próbowała takiego dobrego mieska... gosiaja napisał(a):strasznie długo to się robi można nie wytrzymać do efektu końcowego :kciuki: za gotowanie\pieczenie No własnie, długo. Ale w piątek ugotuję a w sobote będzie uczta. :lol: Pzdr. Quote
M&S Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 To jest całkiem sprytny przepis, człowiek się nie narobi, a jedzenia sporo jest ;) A. Quote
Saskja Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 Weeeeźcie, ja się od dziś odchudzam :mad: :mad: :mad: A tu takie pyszności :mad: :mad: :mad: ale strasznie jestem ciekawa efektu, bo zazwyczaj przecież schab ugotowany robi się nieco... suchy...? jałowy...? Quote
Asiaczek Posted October 21, 2009 Author Posted October 21, 2009 Maks i Spark napisał(a):To jest całkiem sprytny przepis, człowiek się nie narobi, a jedzenia sporo jest ;) A. Na to też zwróciłam uwagę...:evil_lol: Saskja napisał(a):Weeeeźcie, ja się od dziś odchudzam :mad: :mad: :mad: A tu takie pyszności :mad: :mad: :mad: ale strasznie jestem ciekawa efektu, bo zazwyczaj przecież schab ugotowany robi się nieco... suchy...? jałowy...? Matagi pisła, że mięsko jest wilgotne i mniamusne. Pewnie dlatego, że 2 godziny gotowania w folii nie dadza się mięsku wysuszyć... pzdr. Quote
pati Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 kochani prosze wszystkich o pomoc w znalezieniu domu dla spaniela. Znalazłam go wczoraj na ulicy, pochodziłam , popytałam. Pies lezał przy drodze dwa dni, pozniej trafił na skład węgla gdzie napatoczył sie na mnie. Co miałam zrobic wziełam tak strasznie wyglądał i tak błagalnie patrzył .......... Quote
Asiaczek Posted October 21, 2009 Author Posted October 21, 2009 Udało mi się wreszczie uruchomic komputer Jacka ["]. No to zgrałam fotki z aparatu na ten komp i usiłuje je zmniejszyć. Komp ma wgrany program ACDSee5, ale nie moge tam znaleźć ikonki "Resize". Qurczę, dlaczego ja mam ostatnio tak pod górkę...? Może żaba mi zmniejszy fotki? Cdn. Pzdr. Quote
Mudik Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 O ja cię! To rude to Serek? Jak urósł!:loveu::-o Quote
M&S Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 pati napisał(a):kochani prosze wszystkich o pomoc w znalezieniu domu dla spaniela. Znalazłam go wczoraj na ulicy, pochodziłam , popytałam. Pies lezał przy drodze dwa dni, pozniej trafił na skład węgla gdzie napatoczył sie na mnie. Co miałam zrobic wziełam tak strasznie wyglądał i tak błagalnie patrzył .......... Masz jakieś jego foty....? A. Quote
Asiaczek Posted October 21, 2009 Author Posted October 21, 2009 pati napisał(a):kochani prosze wszystkich o pomoc w znalezieniu domu dla spaniela. Znalazłam go wczoraj na ulicy, pochodziłam , popytałam. Pies lezał przy drodze dwa dni, pozniej trafił na skład węgla gdzie napatoczył sie na mnie. Co miałam zrobic wziełam tak strasznie wyglądał i tak błagalnie patrzył .......... Rozumiem, że żadnego czipa ani tatuażu nie ma. Napisz ogłoszenie i powieś je w lecznicy (jakas na pewno w poblizu jest). Może porozwieszaj tez w sklepach psich/spożywczych, jezeli Ci pozwolą. Nie ma nic złamanego...? Ma apetyt? Jak z temperaturą? Zajrzyj i daj znać na forum spanielowym. Tam działa Asia i ginger... Pzdr. Quote
Asiaczek Posted October 21, 2009 Author Posted October 21, 2009 Tak, to Serek i Wahzirek; oni najzęściej tak spią... Wygodnicki ten Twarożek, co nie? pzdr. Quote
gosiaja Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 Asiaczek napisał(a):Na to też zwróciłam uwagę...:evil_lol: Matagi pisła, że mięsko jest wilgotne i mniamusne. Pewnie dlatego, że 2 godziny gotowania w folii nie dadza się mięsku wysuszyć... pzdr. :) fajnie tak piętrowo przynajmniej trochę miejsca dla reszty zostaje :diabloti: Quote
Asiaczek Posted October 21, 2009 Author Posted October 21, 2009 Cd. fotek Serka i Wahzirka...i kicie:lol: Cdn. Pzdr. Quote
Asiaczek Posted October 21, 2009 Author Posted October 21, 2009 gosiaja napisał(a)::) fajnie tak piętrowo przynajmniej trochę miejsca dla reszty zostaje :diabloti: Wiesz, ja tak wszystkich psów do pokoju na raz nie wpuszczam... Ciężko by było je opanować. Dookoła pełno przewodów, troche szkła, kicie...:diabloti: Tylko wybrańcy oraz suki w ciąży są na I miejscu; reszta musi czekac na dobry humor Pańci...:evil_lol: Pzdr. Quote
gosiaja Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 Asiaczek napisał(a):Wiesz, ja tak wszystkich psów do pokoju na raz nie wpuszczam... Ciężko by było je opanować. Dookoła pełno przewodów, troche szkła, kicie...:diabloti: Tylko wybrańcy oraz suki w ciąży są na I miejscu; reszta musi czekac na dobry humor Pańci...:evil_lol: Pzdr. wcale się nie dziwię ale fajnie pokój by wyglądał jakby wszystkie naraz tam się znalazły Quote
Recommended Posts