Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 49.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Asiaczek

18152

• M&S

1809

• Alicja

1483

• taxelina

1475

Top Posters In This Topic

Posted

Asiu... mam takie pytanie ni z gruszki ni z pietruszki.... Jakiś czas temu widziałam u Ciebie dyplom Championa Litwy i mam takie pytanko, ponieważ widziałam go niedługo po wystawie. Czy wysyłałaś coś na Litwę, czy płaciłaś coś za dyplom?
Jeszcze trochę jeżdżenia na Litwę przed nami, ale warto wiedzieć wcześniej czego można się spodziewać :)

Oczywiście przy okazji życzę Wesołych Świąt!

Pozdrawiam
Iwa

Posted

Iwa-R napisał(a):
Asiu... mam takie pytanie ni z gruszki ni z pietruszki.... Jakiś czas temu widziałam u Ciebie dyplom Championa Litwy i mam takie pytanko, ponieważ widziałam go niedługo po wystawie. Czy wysyłałaś coś na Litwę, czy płaciłaś coś za dyplom?
Jeszcze trochę jeżdżenia na Litwę przed nami, ale warto wiedzieć wcześniej czego można się spodziewać :)

Oczywiście przy okazji życzę Wesołych Świąt!

Pozdrawiam
Iwa

Choć to zapytajka do Asiaczka odpowiem częściowo, nie wiem jak z krajówkami ale na CACIBówkach można było od ręki wyrobić dyplom. Byłam w Wilnie w tamtym roku w marcu i sierpniu i znajomi za jednym i drugim razme tak załatwiali sprawe dyplomu. Wystarczyło stanąć i odstać swoje w kolejce, podać karty ocen z wymaganych wystaw, opłacić i na następny dzień albo nawet tego samego się odbierało.

Posted

sylrwia napisał(a):
Ok, nie dzis ale jakos teraz na dniach ufoce moje szelmy Forysia i Sąsiada :P

Święta JUŻ SĄ, więc może teraz znajdziesz chwilkę czasu na fotki. Mogą być domowe i inne tez. A gdzie będzie można je zobaczyć? Odkurzysz swoja Galerię czy może dasz tutaj, do Asiaczków? Jeżeli do nas - zapraszamy serdecznie Foryska i Sąsiada.:multi:
Masz cudowny sprzęt, to korzystaj z niego!:lol:

Pzdr.

Posted

deer_1987 napisał(a):
Zabiegana ale do Was zagladam bo Was lubie :D

Eh..przepraszam z ta strona, umieszcze Was niedlugo :oops::oops:

Deer, Koffana, spokojnie! Znajdziesz czas, to zrobisz.:lol:

Pzdr.

Posted

sylrwia napisał(a):
Choć to zapytajka do Asiaczka odpowiem częściowo, nie wiem jak z krajówkami ale na CACIBówkach można było od ręki wyrobić dyplom. Byłam w Wilnie w tamtym roku w marcu i sierpniu i znajomi za jednym i drugim razme tak załatwiali sprawe dyplomu. Wystarczyło stanąć i odstać swoje w kolejce, podać karty ocen z wymaganych wystaw, opłacić i na następny dzień albo nawet tego samego się odbierało.

Ja tak nie załatwiałam; jakoś nie miałam szczęścia...:cool3:

Co do Ch.LT to po prostu kopiuję/skanuję wszystkie wymagane wnioski, dołączam kopię/skan rodowodu + pismo "proszące" o wystawienie takiego dyplomu. Oczywiście do tego 20 euro (bez rozetki). A z rozetką to 25 Euro.
I wysyłam to na adres litewskiego Związku w Wilnie. No i potem to czekam. Ale oni w miarę szybko uwijają się z dyplomami.

Pzdr.

Posted

gosiaja napisał(a):
na początku Saidi ustawiła młodego i potem już tylko szaleli
i oczywiście młody papuguje po ciotce tak jak z tym piciem

Oby papugował tylko dobre zachowanie...:lol:;)

Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Nie wypoczęłaś, ale trochę pieniążków zarobiłaś. To tez istotne dla Was, prawda?

pzdr.

Ile dokladnie bedzie za swieta sie dowiem 15 maja - wtedy wyplata za kwiecien przyjdzie :D

Pieniadze to jedno ale wypoczac tez sie chce :P dobrze ze mam poniedzialki - po za tym - wolne to wtedy mozna odpoczac :D na razie uciekam na miasto do Tz co z pracy wraca :diabloti:

Posted

Asiaczek napisał(a):
Ja tak nie załatwiałam; jakoś nie miałam szczęścia...:cool3:

Co do Ch.LT to po prostu kopiuję/skanuję wszystkie wymagane wnioski, dołączam kopię/skan rodowodu + pismo "proszące" o wystawienie takiego dyplomu. Oczywiście do tego 20 euro (bez rozetki). A z rozetką to 25 Euro.
I wysyłam to na adres litewskiego Związku w Wilnie. No i potem to czekam. Ale oni w miarę szybko uwijają się z dyplomami.

Pzdr.

Dziękuję. A gdzieś teraz wybierasz się na Litwę?

Pozdrawiam
Iwa

Posted

Asiaczek napisał(a):
Mnie podoba się kilka kolorów u jamników i dlatego trudno byłoby mi się zdecydowac, jaki miałby być... Pozostanę przy baskach!:evil_lol:

Pzdr.

No mam ten sam "problem"
I zostalabym chetnie przy Dogach i Petitach tylko Panie u mnie w domu tesknia do jamnika.
Wiec kto wie... moze kiedys ... ulegne :evil_lol:

Posted

deer_1987 napisał(a):
Ile dokladnie bedzie za swieta sie dowiem 15 maja - wtedy wyplata za kwiecien przyjdzie :D

Pieniadze to jedno ale wypoczac tez sie chce :P dobrze ze mam poniedzialki - po za tym - wolne to wtedy mozna odpoczac :D na razie uciekam na miasto do Tz co z pracy wraca :diabloti:

O, jaka spryciula!

Pzdr.