Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 49.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Asiaczek

18152

• M&S

1809

• Alicja

1483

• taxelina

1475

Top Posters In This Topic

Posted

Elitesse napisał(a):
tak sobie czytam i mysle ze z baskami jest jak ze sznaucami - nie mozna poprzestac na jednym :lol::lol:

Dobre! I rzeczywiście zgadza się!!!:lol:

Pzdr.

Posted

[quote name='Maks i Spark']Witaj Asiu w piękny słoneczny dzień:lol:

...dziękujemy za urocze wczorajsze spotkanie, opowiadam od rana mojemu "pracowemu" otoczeniu o malutkich baskach, ich zabawach i "piraniowych" upodobaniach....:loveu: cudne maleńtasy są, uściśnij bobaskowe towarzystawo:iloveyou::iloveyou::iloveyou:

pozdr
Ania

ps.
o gazetach pamiętam
Mam nadzieję, że Marysia nie obrazi się za mój post nr 17580 na str. 1758...?:cool1:

Myślę, że warto powtórzyc takie spotkanie. Może juz w mniejszym psim gronie...Co o tym sądzicie?

Pzdr.

Posted

Witaj Asiu w piękny słoneczny dzień:lol:

...dziękujemy za urocze wczorajsze spotkanie, opowiadam od rana mojemu "pracowemu" otoczeniu o malutkich baskach, ich zabawach i "piraniowych" upodobaniach....:loveu: cudne maleńtasy są, uściśnij bobaskowe towarzystawo:iloveyou::iloveyou::iloveyou:

pozdr
Ania

ps.
o gazetach pamiętam

Posted

Asiaczek napisał(a):
Mam nadzieję, że Marysia nie obrazi się za mój post nr 17580 na str. 1758...?:cool1:

Asiu, spoko, Mania nie z tych, co się zaraz obrażają...;), ale to prawda, że baskowe ogonki chciała prostować:laugh2_2:

Asiaczek napisał(a):

Myślę, że warto powtórzyc takie spotkanie. Może juz w mniejszym psim gronie...Co o tym sądzicie?

Pzdr.

jestem absolutnie za :multi::multi::multi:

Posted

Asiaczek napisał(a):
Ooooo, mam nadzieję, że wycałowałaś pokoik1 ode mnie?
Trindelki-rondelki właściwie wszystkim się podobają:loveu::loveu:

Pzdr.

Tak tak tak :loveu:
Asiaczku, a jak tam FCI - stara się o uznanie trindle?
Dużo jest kolorków basenji? Bo ja znam tylko rude, pręgusie, cz/b, tri.. i teraz trindle.
:)

Posted

Asiaczek napisał(a):
Tak mi się wydawało, że to nie było w PL.
Ja i młodzieżówka?! Niemozliwe.... Hahaha, chyba mnie daaaawno nie widziałas;)

Pzdr.

Ale tam na zawodach,występowało duzo zawodników
a 70-80 wiosnie życia;)
A szokiem dla mnie była pewna mocno w powaznym wieku/75 lat/
będąca zawodniczka
która wystartowała w klasie MISTRZÓW,
z scheltie!!
Weszła na tor bardzo wolno:crazyeye:,
mocno kulejąc,
stanęła
wykrzyczała ,
stojac w miejscu!!!
komendy
i zeszła wygrywając bieg!!!!:multi::multi::multi:
Ja w tym dniu w I klasie miałam same deski:razz:

Posted

Asiaczku , bobaski słodkie :) uwielbiam szczeniaczki.

a teraz jadę do Truskawki , tak tej samej ;) i potem do lekarze , obok Truskawki ...
ja muszę się chyba do Ciebie kiedyś wprosić :diabloti: nieraz Cię widzę jak spacerujesz z baskami .... tylko ja ciągle jak jestem na Mokotowie to w biegu :(

Posted

Maks i Spark napisał(a):
Asiu, spoko, Mania nie z tych, co się zaraz obrażają...;), ale to prawda, że baskowe ogonki chciała prostować:laugh2_2:
jestem absolutnie za :multi::multi::multi:

No to jak już nie będzie Maluszków vel Piranii, to poszukamy jakiegoś wolnego terminu...
:lol:
Pzr.

Posted

panienkabubu napisał(a):
Tak tak tak :loveu:
Asiaczku, a jak tam FCI - stara się o uznanie trindle?
Dużo jest kolorków basenji? Bo ja znam tylko rude, pręgusie, cz/b, tri.. i teraz trindle.
:)

Oficjalnych kolorów jest 4: rudo-białe, rudo-białe pręgowane, trikolory i czarno-białe.

Ale w miotach pojawiaja się kolory nieuznane przez FCI, a mianowicie: trindle, kremowe, sobolowe, czaprakowate, mahoniowe, niebieskie z białym... juz dokładnie nie pamiętam, ale jeszcze kilka by się znalazło. Najzęściej w miotach pojawia się trindle. Myślę, że jest to konsekwencja uznania w 2001 r. koloru pregowanego.

Pzdr.

Posted

Śnieżynka napisał(a):
Asiaczku a rodzą się Baski jedno kolorowe ?? białe rude albo czarne ??

Ja słyszałam tylko o kremowych i mahoniowych. Ale może gdzieś-coś urodziło się w takich "dziwnych" kolorkach...

Pzdr.

Posted

AMIŚKA napisał(a):
Ale tam na zawodach,występowało duzo zawodników
a 70-80 wiosnie życia;)
A szokiem dla mnie była pewna mocno w powaznym wieku/75 lat/
będąca zawodniczka
która wystartowała w klasie MISTRZÓW,
z scheltie!!
Weszła na tor bardzo wolno:crazyeye:,
mocno kulejąc,
stanęła
wykrzyczała ,
stojac w miejscu!!!
komendy
i zeszła wygrywając bieg!!!!:multi::multi::multi:
Ja w tym dniu w I klasie miałam same deski:razz:

Hahaha, szkoda, że tego nie widziałam. Dla wszystkich oglądających zawody musiał to byc szok!!!:lol:

Pzr.

Posted

Vectra napisał(a):
Asiaczku , bobaski słodkie :) uwielbiam szczeniaczki.

a teraz jadę do Truskawki , tak tej samej ;) i potem do lekarze , obok Truskawki ...
ja muszę się chyba do Ciebie kiedyś wprosić :diabloti: nieraz Cię widzę jak spacerujesz z baskami .... tylko ja ciągle jak jestem na Mokotowie to w biegu :(

Proszę, proszę, kto tutaj zostawił ślad!:multi::multi::multi:
Vectra, Maluszki w tym składzie, który jest obecnie, będa tylko do najbliższego weekendu. Nowi Właściciele juz czekają...
Ale masz nasz zaproszenie czy to przy nastepnych Maluszkach, czy to ot, tak sobie, przy okazji.:lol:

A ja ostatnio w Truskawce próbowałam bezę z kremem. Po prostu CUDO!!! Może się zdecydujesz?

pzdr.

Posted

Alicja
Cambel&Megi
deer_1987

- taaaaak, one sa słodkie, ale w wersji "razy 6" to troszke za duzo.... Uwielbiam obserwować, jak się bawią, gonią po pokoju, zabierają sobie zabawki..., ale wywróciły mój dzień do góry nogami i całkowicie sobie podporzadkowały cały mój wolny czas...:lol:

Pzdr.

Posted

I ja przylazłam maluszki podziwiać - a tu znowu mało fotek (ale marudna jestem :evil_lol:)

Asiaczek napisał(a):

A ja ostatnio w Truskawce próbowałam bezę z kremem. Po prostu CUDO!!! Może się zdecydujesz?

pzdr.

Złociutkie moje a zdradzicie niepoprawnej amatorce wszelakiego rodzaju ciastek i słodyczy gdzie się ta cud-Truskawka mieści????????

Pzdr

Posted

[quote name='Asiaczek']Hahaha, szkoda, że tego nie widziałam. Dla wszystkich oglądających zawody musiał to byc szok!!!:lol:

Pzr.

Asiaczku;)

szok to był tylko dla nas ze SZCZECINA:eviltong:
a u nich to norma!!!

Bardzo chciałabym widzieć mahoniowego baska,albo błekitnego,
musi byc piekny...:iloveyou: