Asiaczek Posted October 31, 2008 Author Posted October 31, 2008 Dziekuję Wam bardzo za kciuki, gratulacje, zaglądanie do Galerii, podtrzymywanie mnie na duchu i.. dobre, pozytywne myśli. Teraz o to samo prosze w imieniu Felki, której brzuszek nabrał duuuuzych rozmiarów i która tej nocy bardzo dzielnie mi pomagała, podtrzymywała na duchu Żelcię. I chyba dlatego poród Żelki, to prawdziwa, cicha przyjemnośc. :loveu: Pzdr. Quote
Asiaczek Posted October 31, 2008 Author Posted October 31, 2008 Tak do końca to ja sama nie wiem, czy to pręguska czy rudo-biała. Niech no się Malutka wybarwi, może za jakieś 3-4 dni, to wtedy będzie już wiadomo na 100 &. Teraz, jak patrzę na nią przy słoneczku, to wydaje mi się, że to jednak rudo-biała sunia... Sama już nie wiem... pzdr. Quote
agaciaaa Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 Ogromne gratulacje!! :multi: Aż 5 maluszków :loveu: strasznie jestem ciekawa tego pręguska. A z tymi czarno-białymi to rzeczywiście śmiesznie wyszło, taki żarcik losu ;) Kciuki oczywiście nadal zaciśnięte :kciuki: Quote
agaciaaa Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 Okaże się za parę dni ;) najważniejsze, żeby maluszki były zdrowe :loveu: a mamusia jak się czuje po porodzie? Quote
M&S Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 czy pręguska, czy rudo-biała....to rzecz wtórna..ważne, że wszystkie są całe i zdrowe :lol::lol::lol: teraz trzymamy kciuki za drugą mamuśkę :p Quote
Asiaczek Posted October 31, 2008 Author Posted October 31, 2008 Wiecie co? Chyba w suczkach mam niezły rozrzut, bo jedna to ewidentnie rudo-biała, druga - pręgowana, a trzecia - czarno-biała. Maluchy powoli się wybarwiają... Pzdr. Quote
Asiaczek Posted October 31, 2008 Author Posted October 31, 2008 Pręguska - po Gusiu-Tatusiu...:lol: Pzdr. Quote
M&S Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 Asiaczek napisał(a):Wiecie co? Chyba w suczkach mam niezły rozrzut, bo jedna to ewidentnie rudo-biała, druga - pręgowana, a trzecia - czarno-biała. Maluchy powoli się wybarwiają... Pzdr. to fajnie:lol: Quote
Śnieżynka Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 Asiu Ogromniaste Gratulacje :) i trzymam kciuki za druga mamusie :) Quote
Błyskotka Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 Gratulacje i czekamy na więcej basków bobasków :loveu:. Quote
Asiaczek Posted October 31, 2008 Author Posted October 31, 2008 Rzeczywiście, 5 maluchów w mojej rasie to naprawde udany duży miot. Żelka kryta była 2 razy, a już od drugiego miesiąca ciąży brzuszek rósl, rósł, rósł... To i 5 maluszków z niego wyszło...:loveu: Pzdr. Quote
alive Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 Gratulacje! :) Czekam na zdjęcia! :loveu: Quote
Czoko Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 Z coraz większym zainteresowaniem czekam na kolejne wiadomości! Quote
panienkabubu Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 Aaaaa gratulacje :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: pokaż je nam Asiaczku :loveu::loveu::loveu: Quote
Cambel&Megi Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 [quote name='Asiaczek']No to do tego wszystkiego dołożę jeszcze 2 sunie. Wynik tej nocy przedstawia się następująco: 1 sunia pręgowana (chyba, bo jest za ciemna na rudo-białą; gdyby taki kolor wyszedł, byłby to pierwszy pręgusek, a właściwie pręguska, w mojej hodowli...) 2 suczki..... czarno-białe, - 2 chłopaków... czarno-białych... Los, jak widac, wyraźnie sobie ze mnie zakpił. wiedząc, że nie przepadam (delikatnie mówiąc) za umaszczeniem czarno-białe, pokazał, że to On tutaj rozdaje karty. No nic. Będziemy kochali jak swoje własne, chuchali, dmuchali, licząc, że to doświadczenie w końcowym rozrachunku da nam duuuuzo satysfakcji (ringowej też!). Teraz pozostaje nam czekać na poród Felki. Tutaj - nie ukrywam - liczę na RUDO-BIAŁE Maluszki!!! Pzdr. Szok! Dobrze ujęłaś, los, czy natura, "zadrwili" z Ciebie...ale cóż, tak jest. Najważniejsze, że są zdrowe. Tak czy siak, będą to kolejne cudowne Asiaczki :loveu: edit: Aaaaa już wiem, dlaczego mogły urodzić się czarno-białe. Przeglądałam sobie rodowód, skoro pradziadek (LITTLE BIG MAN Out of Africa) był ZIELONY, to dlaczego maluchy nie mogą być np. czarno-białe. Zielony? Tak ma wpisane w rubryce "Kolor" na Twojej stronie.:lol: KLIK Quote
agaciaaa Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 [quote name='Cambel&Megi']Przeglądałam sobie rodowód, skoro pradziadek (LITTLE BIG MAN Out of Africa) był ZIELONY, to dlaczego maluchy nie mogą być np. czarno-białe. Zielony? Tak ma wpisane w rubryce "Kolor" na Twojej stronie.:lol: KLIK A to ciekawe :lol::lol: Kiedy możemy się spodziewać fotek maluszków? :razz: Quote
hanacek Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 GRATULUJE za szczeniaki - ale mysle co czarnobiele nemoga byc po Zelce i Wahziri- mysle co beda tricolor- czarne to jak jeden od rodiczow jest czarnob.:loveu::loveu::loveu: Quote
jamnicze Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 Maluszki już na świecie :multi::loveu: Gratulacje dla dzielnej mamy, pomocnicy - babci i dla Asi :loveu::loveu::loveu: Wszystkie się spisałyście na medal, a raczej na 5 bobasków ;) Teraz Felunia:loveu:, oj Asiu, będziesz miała pełne ręce roboty z taka gromadką :p Quote
Klaudia :-) Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 gratuluje maluszków:-) a LITTLE BIG MAN Out of Africa to o ile się nie myle tricolor Quote
Savannah Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 [quote name='Klaudia :-)']gratuluje maluszków:-) a LITTLE BIG MAN Out of Africa to o ile się nie myle tricolor Rus/Int/RKF Ch Little Big Man Out Of Africa jest koloru rudo-białego.:razz: http://www.angelcongo.ru/marlen/Little%20Big%20Man%20out%20of%20Africa%205.jpg Asiaczku wchodze tu po dlugim czasie a tu takie wiesci! Super się Zelka spisala! Gratulacje i usciski ! teraz czekam na Lusika :D Quote
Russellka Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 Moje ogromne GRATULACJE!!! :multi::loveu::multi::Rose::Rose::multi::loveu::Rose: To czekamy na zdjęcia szczeniorków potworków :loveu: Mnie osobiście bardzo się podobają black&white'y :lol: Quote
Asiaczek Posted October 31, 2008 Author Posted October 31, 2008 [quote name='Cambel&Megi'] Aaaaa już wiem, dlaczego mogły urodzić się czarno-białe. Przeglądałam sobie rodowód, skoro pradziadek (LITTLE BIG MAN Out of Africa) był ZIELONY, to dlaczego maluchy nie mogą być np. czarno-białe. Zielony? Tak ma wpisane w rubryce "Kolor" na Twojej stronie.:lol: KLIK Hahaha,r zeczywiście... Strona jest trochę zaniedbana i mam tam trochę zaległości. Zaraz napisze do kolegi, aby to poprawił. Dzięki za zwrócenie uwagi. pzdr. Quote
Asiaczek Posted October 31, 2008 Author Posted October 31, 2008 [quote name='hanacek']GRATULUJE za szczeniaki - ale mysle co czarnobiele nemoga byc po Zelce i Wahziri- mysle co beda tricolor- czarne to jak jeden od rodiczow jest czarnob.:loveu::loveu::loveu: Hanacku - Żelka była kryta Abotere's ADUNBI, a nie Abotere's WAHZIRI. Jak się okazuje jeden rodzic wcale nie musi byc czarno-biały. Żelka po Felce (matka) ma gen recesywny czarny, a Adunbi w pręgach tez ma ukryty gen czarnego koloru. Poza tym Adunbi pochodzi z miotu, gdzie urodziły się trikolory, pręgowane i rudo-białe. Tak więc wszystko jest możliwe.:lol: Pzdr. Quote
Recommended Posts