Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 49.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Asiaczek

18152

• M&S

1809

• Alicja

1483

• taxelina

1475

Top Posters In This Topic

Posted

alive napisał(a):
Asiu, Dżezik jakiś taki niewyrośnięty przy swoich konkurentach :lol:
Oooo no proszę czyj to piesek wygrał grupę? Czy jest ktoś kto nie zna Pani Czerwonej Marynarki??!! :roflt:

Hahaha, chyba tylko jakiś świeży hodowca/wystawca. Ale spoko, pozna na pewno...
Pzdr.

Posted

jamnicze napisał(a):
Jeszcze nie :shake: trudno się zgrać, niestety nie mieszkamy aż tak blisko siebie. Trzeba zaplanować cały dzień na taką wyprawę, a ja często w weekendy pracuję (albo jestem zajęta remontem - ech..) Ale jak to mówią " co się odwlecze, to nie uciecze", więc myślę, że i nam się uda w końcu spotkać :lol:

Myślałam, że w Poznaniu Sajdi będzie prezentowana juz przez Florkę...
No nic. Czekam na wieści ze spotkania rozpoznawczo-zapoznawczego.:lol:
Pzdr.

Posted

betel napisał(a):
Gratulacje:loveu:. czytam że szykuje sie zasłuzony odpoczynek od zawodów. Ucałowanka dla całej psiej ferajny.
Ps. Asiaczku, czemu do nas nie zaglądasz????:-( Smutno nam bez Ciebie i Twoich sympatycznych komentarzy!!!

Może dzisiaj wieczorem zajrzę. ostatnio zmęczenie po serii wystaw daje o sobie znac... Ja juz nie taka młódka...:evil_lol:
A tak dla przypomnienia - od 23 sierpnia br. w każdy we3ekend miałam wystawę. Najbliższy - będzie wypoczynkowy...No, może nie do końca, bo 2 koty czekają na ostrzyżenie, wizyta u weta, zakupy (może Makro?), bo Felka zastrajkowała, jeżeli chodzi o suchą karmę. Domaga się "naturalnego jedzenia", czyli im więcej mięska, tym lepiej...:lol:Eh... proza zycia...
Pzdr.

Posted

Russellka napisał(a):
Witamy bardzo cieplutko wieczorem :loveu:

Witaj, Russellko! Całuski dla Kody za piękne pozowanie w ostatniej serii. Bardzo ładnie wygląda po Twoim trymowaniu. Na pewno sa jeszcze jakieś niedociągnięcia, ale i tak jest super! BRAWO!!!
A jeżeli masz jakieś wątpliwości co do trymowania, to skontaktuj się z Mudik. Ona to robi bardzo dobrze.:lol:
Pzdr.

Posted

[quote name='Matusz']nie mogło być inaczej jak zwycięstwo psa pani lady in red :roflt: :evil_lol:

Mogło, mogło... I juz nie raz tak było... I na pewno będzie...
Trzeba tylko trochę czasu...
Pzdr.

Posted

[quote name='bety']To ja zrobię małą dywersję :evil_lol: i wstawię na deser namiastkę Wrocławia. Powoli robię porządki z fotkami i tak teraz na tapecie mam akurat tą wystawę. :cool3::lol::cool3::lol::cool3:
Pzdr
bety - dzięki! Ja jeszcze jestem przy Panevezys (21.09.2009 r.) Ale jeszcze w tym tygodniu planuję zabrać się za fotki z Wrocławia...
Pzdr.

Posted

Mudik napisał(a):
Melduje,ze zaleglosci nadrobione:cool3::cool3:, co do terenu majowej w Bydgoszczy, to chodzlo Ci o Miejski Park Rekreacji i Wypoczynku, mielismy tam zawody agility,genialne miejsce!!!!!!!!:loveu::loveu:

Tak, właśnie o tym Parku pisałam. Ciekawe, czy osoby decydujące zgodza się na zorganizowanie tam Klubowej V grupy? Byłoby super!
Pzdr.

Posted

Kaya napisał(a):
Jamnicze ty z Gdańska może jakiś wspólny spacerek z psiakami? :)

O, właśnie! Może Ty bys poćwiczyła z Sajdunią? Pierwsze kroki z baskami masz juz przeciez zaliczone na 5+!:lol:
Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Nie wiem, jaka ma byc poprawna prezentacja, ale ogon to chyba ręcznie się w tej rasie podnosi... Może Jupi lub sylrwia coś tutaj podpowiedzą. Albo Ploter, bo to ich rasa...

Pzdr.

zgadza sie ogon powinnien byc trzymany poziomo, na lini przedłużenia grzbietu, ale to co sami Węgrzy w Budapeszcie z ogonami wyprawiali to mnie już nic nie zdziwi;):evil_lol:

Posted

Nie wiem, jaka ma byc poprawna prezentacja, ale ogon to chyba ręcznie się w tej rasie podnosi... Może Jupi lub sylrwia coś tutaj podpowiedzą. Albo Ploter, bo to ich rasa...

Pzdr.

Masz rację, dlatego wprowadziło mnie to w błąd:cool3:

Posted

Kaya napisał(a):
Jamnicze ty z Gdańska może jakiś wspólny spacerek z psiakami? :)

Z przyjemnością, chociaż przyznam, ze ostatnio mam więcej czasu w tygodniu niż w weekendy. Ale skoro jesteś z Gdańska, to jest szansa, a jakiego masz pieska? :razz:

Posted

[quote name='Asiaczek']Mogło, mogło... I juz nie raz tak było... I na pewno będzie...
Trzeba tylko trochę czasu...
Pzdr.

wiem, wiem ;)
tak było w Lesznie, wtedy lady in red była bardzo ubożona tym faktem, no przecież jak to taki piękny i utytułowany pies nie mógł stanąć na BOG V !!?? no jak?:evil_lol::evil_lol: swoje oburzenie ukazała nawet w wywiadzie dla lokalnej TV.:p

Posted

[quote name='Alicja']wpadam z dzień doberkiem .do zabieganego Asiaczka ...zwolnij i nabieraj sił przed maluszkami ;)
Ciężko jest zwolnić, bo wtedy od razu robią się zalgłości...:cool1:
Pzdr.

Posted

[quote name='Matusz']wiem, wiem ;)
tak było w Lesznie, wtedy lady in red była bardzo ubożona tym faktem, no przecież jak to taki piękny i utytułowany pies nie mógł stanąć na BOG V !!?? no jak?:evil_lol::evil_lol: swoje oburzenie ukazała nawet w wywiadzie dla lokalnej TV.:p

Ja widziłam, jak w tym roku na Championach w Lesznie schodziła z jakimś sznaucerkiem, który za nic w świecie nie chciał się ustawić. I tak go szarpała i coś tam pod nosem mruczała, że aż zał było maluszka... Szkoda, że nie miałam kamery...
Pzdr.

Posted

Florka_xyz napisał(a):
Juz z Jamnicze mamy ustalony termin kiedy nam obu pasuje wiec bedziemy cwiczyc na pewno:cool3:

O, to super!
Ale dodatkowe ćwiczenia z Kaya pewnie nie zaszkodza...

Pzdr.

Posted

[quote name='Asiaczek']Ja widziłam, jak w tym roku na Championach w Lesznie schodziła z jakimś sznaucerkiem, który za nic w świecie nie chciał się ustawić. I tak go szarpała i coś tam pod nosem mruczała, że aż zał było maluszka... Szkoda, że nie miałam kamery...
Pzdr.

ja to samo widziałem w Białymstoku, ten jamnik, który był II czy III Bis, normalnie przed ringiem potraktowała go z buta, bo chciał powąchać innego psa
:angryy::angryy::angryy::angryy: takich to tylko za chabety i koopaaa:angryy:

Posted

Wiesz co, Matusz? Ja akurat dzisiaj rozmawiałam z koleżanką nt. tej pani. I obie stwierdziłysmy, że nic tylko nagrac takie zachowanie kamerą i puszczać w Internecie. Może co poniektórzy przejrzą na oczy...
Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
O, właśnie! Może Ty bys poćwiczyła z Sajdunią? Pierwsze kroki z baskami masz juz przeciez zaliczone na 5+!:lol:
Pzdr.

Z miłą chęcią poćwicze :)

Posted

jamnicze napisał(a):
Z przyjemnością, chociaż przyznam, ze ostatnio mam więcej czasu w tygodniu niż w weekendy. Ale skoro jesteś z Gdańska, to jest szansa, a jakiego masz pieska? :razz:

Dużo czasu mam w poniedziałek a w weekendy poza sezonem wystawowym jestem zazwyczaj dostępna w trójmieście :) Mam Goldena, który uwielbia spacerować i świetnie dogaduje się z małmi psami jest bardzo ostrożny. Dzisiaj np. mielismy spacerek z moreny do matemblewa i przez matarnie aż do wiszących ogrodów (Auchan) autobusem lubi jeździć więc dojazd wszędzie mam :lol: