Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 49.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Asiaczek

18152

• M&S

1809

• Alicja

1483

• taxelina

1475

Top Posters In This Topic

Posted

Matusz, moje zdanie znasz.

Czerń i biel - bardzo efektowne zestawienie kolorów. Ale poza koloremami musi byc jeszcze to coś, co tak trudno określić. No i ta gracja. Niektóre baski nie przypominają gazeli, to takie czołgi... To taka ogólna uwaga...:cool3:
pzdr.

Posted

bety napisał(a):
Rudzielce - najładniejsze, najfajniejsze - koniec kropka :eviltong::evil_lol::lol::eviltong:
Pzdr

No i jak tu można podyskutowac, gdy ton wypowiedzi jest tak kategoryczny...:cool1:

Mudik napisał(a):
Asiu wypluj z tą ostrą zimą tfu, tfu,tfuuuuuuu a kyszzzz!!!!!!:angryy::angryy::mad::mad:

No nie! Trochę mroziku musi być! Bo inaczej znowu będzie pełno pcheł i kleszczy...
Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
No i ta gracja. Niektóre baski nie przypominają gazeli, to takie czołgi... To taka ogólna uwaga...:cool3:
pzdr.

to można podciągnąć do wieeelu ras ;) do kitek również - powinna być gracja a często jej nie ma:shake: nie tylko baski mają swoje czołgi

Posted

Mudik napisał(a):
Asiu wypluj z tą ostrą zimą tfu, tfu,tfuuuuuuu a kyszzzz!!!!!!:angryy::angryy::mad::mad:

Oby to nie było prawdą, ale moja jedna suka dostała cieczkę o miesiąc za wcześnie, a teraz obie mi linieją - czego nie powinny robić. O cieczkach opóźnionych/przyspieszonych i wogóle jakiś takich dziwnych to słyszałam od wielu osób. Z drugiej strony może to reakcja na tegoroczne upały :roll::roll::roll:
Coś jest jednak na rzeczy.....
Pzdr

Posted

Popieram - piękno ukryte jest w czerni i w bieli, ale inne baseczki też są urocze. A myśląc o przyszłych szczeniaczkach , już się ciesze na ich fotki, bo nie ma nic rozkoszniejszego niż małe baski:loveu:( w dowolnym kolorze;))

Posted

[quote name='Cambel&Megi']Zgadzam się!!
O tym, że wolisz rude to ja wiem...:lol:

[quote name='Agappe']to można podciągnąć do wieeelu ras ;) do kitek również - powinna być gracja a często jej nie ma:shake: nie tylko baski mają swoje czołgi[/quote]
Pozwoliłam sobie podkreślić te słowa, bo.... bardzo mi się podoba to stwierdzenie!:lol:

[quote name='bety']Oby to nie było prawdą, ale moja jedna suka dostała cieczkę o miesiąc za wcześnie, a teraz obie mi linieją - czego nie powinny robić. O cieczkach opóźnionych/przyspieszonych i wogóle jakiś takich dziwnych to słyszałam od wielu osób. Z drugiej strony może to reakcja na tegoroczne upały :roll::roll::roll:
Coś jest jednak na rzeczy.....
Pzdr
Prawda?
Żeby moje suki dostały cieczki w sierpniu..... niektóre planyb iorą w łeb...
pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
No i jak tu można podyskutowac, gdy ton wypowiedzi jest tak kategoryczny...:cool1:

Hi hi hi :evil_lol::evil_lol::evil_lol: - nie ma dyskusji ;););), ja mam rację :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: zresztą co może napisać osoba, która sama w domu ma dwa rudzielce (znacznie większe co prawda ale...). Oooooo i rude koty też są najładniejsze :eviltong::evil_lol::evil_lol::eviltong:
Pzdr

Posted

[quote name='bety']Hi hi hi :evil_lol::evil_lol::evil_lol: - nie ma dyskusji ;););), ja mam rację :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: zresztą co może napisać osoba, która sama w domu ma dwa rudzielce (znacznie większe co prawda ale...). Oooooo i rude koty też są najładniejsze :eviltong::evil_lol::evil_lol::eviltong:
Pzdr
No! Lekka poprawa....:lol:
Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):

No nie! Trochę mroziku musi być! Bo inaczej znowu będzie pełno pcheł i kleszczy...
Pzdr.

Tylko dla mnie mrozik oznacza brak klientów, a brak klientów brak zarobku:placz::roll::shake::placz:

Posted

bety napisał(a):
Oooooo i rude koty też są najładniejsze :eviltong::evil_lol::evil_lol::eviltong:
Pzdr

Z tym się zgadzam w 100%, najpiękniejsze koty rude albo szylkretki, a baski tri :loveu:.

Posted

[quote name='Matusz']dziwne jest tylko, że hodowca basenji tak pisze...
Napisałam moje zdanie. Jeżeli ktoś ma inne, - ma do tego prawo.
Na dodatek przypominam, że jest to moja Galeria i wolno mi! A co!!!

[quote name='Mudik']Tylko dla mnie mrozik oznacza brak klientów, a brak klientów brak zarobku:placz::roll::shake::placz:
No dobra, to trochę mrozu niech będzie, trochę odwilzy....

[quote name='Poświata']Z tym się zgadzam w 100%, najpiękniejsze koty rude albo szylkretki, a baski tri :loveu:.
O!

[quote name='betel']Oj , ale tu tłoczno!!! Rude koty są faktycznie piękne , ale baseczki z przyczyn zupełnie nieobiektywnych wolę czarno-białe:evil_lol:.
betel, ale Ty niemasz czarno-białej suni. Ona, niestety, jest trzykolorowa... Ewidentnie!!!:loveu:

[quote name='AlaNowak']Fajnie, że są ludzie, którym czarno-białe baski też się podobają:cool3:
Jestem tego samego zdania...
Pzdr.

Posted

[quote name='Matusz']dziwne jest tylko, że hodowca basenji tak pisze...
Matusz, a ja się dziwię, że - wg Ciebie - nie mogę napisać własnego zdania, własnej opinii. Otóż mogę i włąśnie to zrobiłam. Co w tym dziwnego? W każdej rasie są różne typy psów, umaszczenia... I są ludzie, którym podobają się wszystkie te typy i wszystkie umaszczenia. Mnie nie.

Podobają mi się baski o lżejszej budowie, trzymające wymiary (wzrost!), zbliżone do kwadratu (szczególnie psy!), o głowie takiej, jak JA lubię. To wszystko. I nie będę pisała głupot, że podobają mi się wszystkie baski, bo tak nie jest i nie będzie. Mam swój cel w hodowli, do realizacji którego dążę. Czy to takie "dziwne"?

Ja uważam, że nic dziwnego w tym, że "hodowca basenji tak pisze". Mam moje zdanie i je wypowiadam. Czy lepiej (dla kogo?) byłoby, gdybym pisała, że wszystkie baski to tiutiutiutiutiu...? Chyba źle bym się z takim podejściem do sprawy czuła.

Matusz, koniec dyskusji.

W fotkach Tobiaszka robisz postępy, niedługo koniec pracy (a może juz skończyłeś?) i jeszcze trochę wakacji. Wypoczywaj, relaksuj się i nie zawracaj sobie głowy kolorami, budową itp. Masz WAKACJE!!!:multi:
Pzdr.

Posted

[quote name='Asiaczek']Matusz, a ja się dziwię, że - wg Ciebie - nie mogę napisać własnego zdania, własnej opinii. Otóż mogę i włąśnie to zrobiłam. Co w tym dziwnego? W każdej rasie są różne typy psów, umaszczenia... I są ludzie, którym podobają się wszystkie te typy i wszystkie umaszczenia. Mnie nie.

Podobają mi się baski o lżejszej budowie, trzymające wymiary (wzrost!), zbliżone do kwadratu (szczególnie psy!), o głowie takiej, jak JA lubię. To wszystko. I nie będę pisała głupot, że podobają mi się wszystkie baski, bo tak nie jest i nie będzie. Mam swój cel w hodowli, do realizacji którego dążę. Czy to takie "dziwne"?

Ja uważam, że nic dziwnego w tym, że "hodowca basenji tak pisze". Mam moje zdanie i je wypowiadam. Czy lepiej (dla kogo?) byłoby, gdybym pisała, że wszystkie baski to tiutiutiutiutiu...? Chyba źle bym się z takim podejściem do sprawy czuła.

Matusz, koniec dyskusji.

W fotkach Tobiaszka robisz postępy, niedługo koniec pracy (a może juz skończyłeś?) i jeszcze trochę wakacji. Wypoczywaj, relaksuj się i nie zawracaj sobie głowy kolorami, budową itp. Masz WAKACJE!!!:multi:
Pzdr.

wiem, wiem, wszystko to rozumiem, chodzi mi tylko o to, że tak jakby "dyskryminujesz" biało-czarne baski, pisząc o nich tak a nie inaczej, w końcu hodowca basenji to także wielki miłośnik tej rasy no nie? ;)

no ale dobra, koniec dyskusji :)

Posted

:multi::multi::multi:doberek Asiaczku z BoBaskami :p

a ja tam lubiam baski sportowe ;)czyli lekkie a moje bullowate masywne , umięśnione ,
mocne............a aparat może być i bez silniczka :diabloti:byle dawał możliwość robienia dobrych fot :eviltong::eviltong::eviltong:...... i też nie raz wyrażałam swą opinię w temacie krytyki ...że o gustach się nie dyskutuje:eviltong::eviltong:..ale to tak na marginesie...bo ja lubiam baski rude i 3kolorki ;]

Posted

Siedze w prace teraz , to jak wroce do domu wszytko wam szczegolnie odpisze, na twoj mail, czy tutaj przy tym samym i go zdjecie wam przyszlie.A slyszalem ze do litwy na wystawe przyjedziecie, to myszle wtedy na zywo i spotkami sie