Matusz Posted March 16, 2008 Posted March 16, 2008 jamnicze napisał(a):w sklepie:eviltong: no właśnie....:razz: Quote
Samturia Posted March 16, 2008 Posted March 16, 2008 Hej Asiaczku... ;) kurcze dawno mnie u nie było.. nie chce mi się latać po galeriach, jakoś tak zapał straciłam.. ale u ciebie jak zwykle sliczne Baski ;) Quote
Asiaczek Posted March 16, 2008 Author Posted March 16, 2008 jefta napisał(a):Ale się pięknie prezentują :loveu: A ja się wproszę na chwilkę z córeczką Wahzirka: Cz Mamusia tej suni ma na imie ONLY?:lol: Madzik93 napisał(a):Asiu gdzie piatkowe zdjecia domowe? :cool3: No widzisz, tak się nastawiłam, żeby wstawić fotki z Leszna, że te domowe musza poczekać w kolejce... Ale będą na pewno!:lol: jamnicze napisał(a): To jest postawa http://img155.imageshack.us/img155/4636/resizeofimg1975aza2.jpg Nam jeszcze duuuużo brakuje ogon uciekł, łeb się wyciąga w przód, a nie w górę i jakiegoś garba robi :placz: No tak... Dlatego ja proponuję: - ringowka (Matusz ma racje!) Psiaki generalnie inaczej ćwicza na ringówce, a inaczej na smyczy... - próbowac jednak ustawiać ją "ręcznie" tak, jak próbowałysmy u mnie w domu. Ale kąty zachowane! BRAWO!!!:multi: Samturia napisał(a):Hej Asiaczku... ;) kurcze dawno mnie u nie było.. nie chce mi się latać po galeriach, jakoś tak zapał straciłam.. ale u ciebie jak zwykle sliczne Baski ;) Tym bardziej cieszę się, że do nas zajrzałas! pzdr. Quote
Asiaczek Posted March 17, 2008 Author Posted March 17, 2008 A, zapomniałam napisac, abyscie zwrócili uwage na łapki Sajduni.. Mocne, o grubej kosci, piekne katowanie tylnych łap, no i ładne, zwarte stópki... http://img139.imageshack.us/img139/49/64348722jp5.jpg Pozazdrościć!:lol: Ale żeby nie bylo za słodko - uwazaj na to, aby Sajdunia nie ciagnęła smyczki na spacerach. Ona ma kłusować, a nie biegać... pzdr. Quote
jamnicze Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 Asiaczek napisał(a):A, zapomniałam napisac, abyscie zwrócili uwage na łapki Sajduni.. Mocne, o grubej kosci, piekne katowanie tylnych łap, no i ładne, zwarte stópki... http://img139.imageshack.us/img139/49/64348722jp5.jpg Pozazdrościć!:lol: Ale żeby nie bylo za słodko - uwazaj na to, aby Sajdunia nie ciagnęła smyczki na spacerach. Ona ma kłusować, a nie biegać... pzdr. Dzięki za uwagi. Chyba faktycznie muszę się obejrzeć za jakąś ładną ringówką, ale pewnie przed Świętami się nie uda, bo w okolicy nie ma fajnych sklepów. Quote
Bewarka Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 Heja Asiaczki. :oops: Fotki z ćwiczeń świetne! :klacz: Quote
betel Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 Asiaczku , znalazłam te fotki na wątku Sajduni, ale zdaje sie,że to Twoje stadko i kocurek! Wklejam je, bo kot wprawił mnie w prawdziwy podziw. Medal za cierpliwośc! Jak obejrzałam pierwszą fotkę, to myslałam,że psiaki tak sobie szarpią zwykłą skórkę - futrzak rzucony na podłogę, ale drugie zdjęcie wprawiło mnie w osłupienie. Niesamowite:evil_lol: Quote
Asiaczek Posted March 17, 2008 Author Posted March 17, 2008 Hihih, rzeczywiście, to taki koci futrzak... Ale wszystkich zaniepokojonych informuje, ze kot zyje i cieszy sie dobrym zdrowiem. I nadal daje sie miętolić szczeniakom... pzdr. Quote
betel Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 To należą mu się 2 medale za cierpliwość i tytuł honorowej psiej mamki;) Quote
Asiaczek Posted March 17, 2008 Author Posted March 17, 2008 Cierpliwośc - tak. Ale psia mamka - nieeeee, raczej psia , puchata zabaweczka:lol: Pzdr. Quote
jamnicze Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 Wiedziałam, że to zdjęcie zrobi furorę http://img522.imageshack.us/img522/4661/kot1wp4.jpg :evil_lol::evil_lol: i że trzeba zrobić następne, bo nikt nie uwierzy, że toto futerko jest żywe :evil_lol::eviltong: Ale przyznasz Asiu, że niezłe były podchody aby je dobrze uchwycić (i tylko 1 dobrze wyszło:p) Quote
Asiaczek Posted March 17, 2008 Author Posted March 17, 2008 No tak. To było do przewidzenia! Pzdr. Quote
Poświata Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 Wpadłam do Was się trochę przewietrzyć, bo z tego co się orientuję to basków się raczej nie trymuje :hmmmm: :cool3:. Sorry Asiu, ze tak to wszystko wyszło :oops::-(. Quote
Asiaczek Posted March 17, 2008 Author Posted March 17, 2008 Poświato, spox. To bylo do przewidzenia! Na podstawie kilku fotek, gdzie psiak jest pokazany w różnych fazach strzyzenia, parę osób wyrabia sobie opinię, że ... : - mamy super fachowcow od strzyżenia psów, - mamy znawców psiej anatomii, znawców, podkreślam, na podstawie kilku wyrywkowych fotek, na dodatek absolutnie niewystawowych, - że tylko jedna z fryzur psich jest tą politycznie poprawną, - każda z osób zrobiłaby "to" inaczej, - pozostawienie wiekszej ilości włosa groziłoby zrobieniem w domy zupelnie nieplanowanej piaskownicy, ale co tam! Wiemy lepiej! - maszynke elektryczną pozostawiłyby najchetniej w domu, - trymowałaby psiaka do bólu, nie patrząc, że tego włosa po prostu nie dałoby się wytrymowac...Ale co tam! Trymujemy! Eh...mnie tez jest przykro.... Pzdr. Quote
Paula&Goofi Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 Witam. Dawno nie zaglądałam do was ... i strasznie żałuje ! Ale dziękuje za odwiedziny u mnie ! :) Pozdrawiam! Quote
Poświata Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 Asiaczek napisał(a):Poświato, spox. To bylo do przewidzenia! Na podstawie kilku fotek, gdzie psiak jest pokazany w różnych fazach strzyzenia, parę osób wyrabia sobie opinię, że ... : - mamy super fachowcow od strzyżenia psów, - mamy znawców psiej anatomii, znawców, podkreślam, na podstawie kilku wyrywkowych fotek, na dodatek absolutnie niewystawowych, - że tylko jedna z fryzur psich jest tą politycznie poprawną, - każda z osób zrobiłaby "to" inaczej, - pozostawienie wiekszej ilości włosa groziłoby zrobieniem w domy zupelnie nieplanowanej piaskownicy, ale co tam! Wiemy lepiej! - maszynke elektryczną pozostawiłyby najchetniej w domu, - trymowałaby psiaka do bólu, nie patrząc, że tego włosa po prostu nie dałoby się wytrymowac...Ale co tam! Trymujemy! Eh...mnie tez jest przykro.... Pzdr.Owszem było do przewidzenia, na dogomani zawsze można liczyć na mądrość narodu :eviltong:. Niepotrzebnie tylko zrobiłam z tego naszego spotkania takie wydarzenie i to mnie najbardziej gniecie, inaczej nie byłoby zupełnie tematu :roll:. Buziaki i miłego dnia :hand: Quote
Mudik Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 Poświato nie reagować .przyschnie znajdą inny powód i temat, robic swoje i tyle! Pozdrawiamy gorąco w śnieżny ,wiosenny poranek. P.S Może juz w piątek pojade na wieś to przywioze Ci te sadzonki. Quote
ariss Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 Asiaczek napisał(a):Poświato, spox. To bylo do przewidzenia! Na podstawie kilku fotek, gdzie psiak jest pokazany w różnych fazach strzyzenia, parę osób wyrabia sobie opinię, że ... : - mamy super fachowcow od strzyżenia psów, - mamy znawców psiej anatomii, znawców, podkreślam, na podstawie kilku wyrywkowych fotek, na dodatek absolutnie niewystawowych, - że tylko jedna z fryzur psich jest tą politycznie poprawną, - każda z osób zrobiłaby "to" inaczej, - pozostawienie wiekszej ilości włosa groziłoby zrobieniem w domy zupelnie nieplanowanej piaskownicy, ale co tam! Wiemy lepiej! - maszynke elektryczną pozostawiłyby najchetniej w domu, - trymowałaby psiaka do bólu, nie patrząc, że tego włosa po prostu nie dałoby się wytrymowac...Ale co tam! Trymujemy! Eh...mnie tez jest przykro.... Pzdr. mi też jest przykro,że tak to się do tego ustosunkowałaś. "jeśli będziemy ograniczali się tylko do strzyżenia jego sierść w dotyku bardziej będzie przypominać sierść pudla niż "szczecinę". Nie trymowane sznaucery, które matka natura obdarzyła szorstką i dobrze wysyconą kolorystycznie sierścią do około drugiego roku życia zachowują w miarę dobry włos. W późniejszym okresie ich sierść robi się miękka i traci pigment. Trymowanie zawsze poprawi jakość nowego odrastającego włosa. " a maszynki nie można zostawić w domu bo niektóre partie robi się tylko maszynką. Mudik napisał(a):Poświato nie reagować .przyschnie znajdą inny powód i temat, robic swoje i tyle! Pozdrawiamy gorąco w śnieżny ,wiosenny poranek. P.S Może juz w piątek pojade na wieś to przywioze Ci te sadzonki. co znaczy robić swoje?Nikt nikogo nie chce gnębić i wszystkie znas chcą dobrze dla Poświaty i jej psa,ale może jak więcej niż jedna osoba zwraca na coś uwage to coś w tym jest. P.S sorrka za moją obecność u Ciebie,bo pewnie sobie jej nie życzysz,ale i tak ciepło pozdrawiam Quote
panienkabubu Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 http://img522.imageshack.us/img522/4661/kot1wp4.jpg :crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye: :mdleje::mdleje::mdleje: nie wierze że ten kot to wytrzymał:crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye: Quote
Jupi Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 gassira napisał(a): wszystkie znas chcą dobrze dla Poświaty i jej psa,ale może jak więcej niż jedna osoba zwraca na coś uwage to coś w tym jest. być może jest ale uważam że fb nie jest miejscem na takie uwagi, zawsze można podyskutowac nad wyższością trymowania nad strzyżeniem w odpowiednio założonym w tym celu temacie, lub gdy chodziło Ci o konkretnego psa Poświaty można było napisać do niej pw Quote
ariss Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 Jupi napisał(a):być może jest ale uważam że fb nie jest miejscem na takie uwagi, zawsze można podyskutowac nad wyższością trymowania nad strzyżeniem w odpowiednio założonym w tym celu temacie, lub gdy chodziło Ci o konkretnego psa Poświaty można było napisać do niej pw może masz rację i nie jest to miejsce do tego typu rozmów,ale jeśli się nie mylę to rozmawiamy właśnie o tym jednym psiaku i były w wątku Poświaty wklejone fotki które zostały skomentowane,a fb tak jak gdzieś pisałaś nie jestem miejscem tylko i wyłącznie na wychwalanie...po co kłamać,jak coś jest nie tak?Ja się zachwycam jej olbrzymiastą pięknością,ale jak mi się sposób fryzowania nie podoba to nie nie wiem czemu mam o tym nie napisać? Zakończy ten temat bo robimy:offtopic: na blogu Asiaczka. Pozdrawiam Quote
AneQ Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 [CENTER]Cześć Asiaczki! ;):multi: Widzę, ze szczeniorki sa już dosyć duże.. jak urosły... :lol: Widze też, że świetnie się bawią 'tarmosząc" kota. :cool3: Biedny kotek.:eviltong:[/CENTER] Quote
Asiaczek Posted March 18, 2008 Author Posted March 18, 2008 [quote name='panienkabubu']http://img522.imageshack.us/img522/4661/kot1wp4.jpg nie wierze że ten kot to wytrzymał Uwierz na słowo! Mam nawet jego fotki... [quote name='AneQ']Cześć Asiaczki! ;):multi: Widzę, ze szczeniorki sa już dosyć duże.. jak urosły... :lol: Widze też, że świetnie się bawią 'tarmosząc" kota. :cool3: Biedny kotek.:eviltong: Witaj AneQ! Dawno Cię nie słyszałam... pzdr. Quote
Asiaczek Posted March 18, 2008 Author Posted March 18, 2008 Na razie nie bedę więcej pisac, ale jak wszystkodobrze pójdzie, to juz w najbliższa środe po Świętach, Lowka pojedzie do nowego domku. Na razie nic więcej nie napiszę. Jutro będę miała ostateczne potwierdzenie. I to nie od nowej właścicielki, ale z ..... Trzymajcie kciuki, abym ze wszystkim zdążyła! Pzdr. Quote
Elitesse Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 uff nadrobilam zaleglosci :) 3 dni bylam we wroclawiu bo i uczelnia i wizyta u ortopedy z madzikiem i odwiedziny u prababci ... padam na pyszczek Quote
Recommended Posts