Czoko Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 Odwiedziłam Was, podziwiałam śliczne zdjęcia ze spacerków i życzę udanego dzisiejszego spotkania. My niestety z powodu powrotu upałów i co z tym się wiąże przekształceniem się PM w plażę i zwiększoną ilością ludzi, co nie wpływa dobrze na zachowanie mojej łobuzicy na jakiś czas jesteśmy zmuszone do zrezygnowania ze spacerków... Siedzę sobie w biurze... Pozdrawiam Was serdecznie Ewa Quote
Asiaczek Posted August 16, 2007 Author Posted August 16, 2007 Ewuniu, prześlemy chłodne podmuchy z Pól. Na dzisiejszym spotkanku ma być: Agasia ze swoja księżniczką, po domowemu Nadia, seterka angielska Alesja z Jaszką Agabass z 3 swoich basków Miumiu z 1-2 CZI ja z 2 basków. Jak sama widzisz będzie nas całkiem spora gromadka. BTW - z naszego ostatniego spaceru mam naprawdę ładne fotki Twojej Czekoladki. Chyba dzisiaj wezmę się za te plik fotek. Pzdr. Quote
Asiaczek Posted August 16, 2007 Author Posted August 16, 2007 Witaj Koffana! U nas zapowiada się całkiem, całkiem miły dzień, czego i Wam życzę! Pzdr. Quote
Czoko Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 Asiaczek napisał(a):Ewuniu, prześlemy chłodne podmuchy z Pól. Jak sama widzisz będzie nas całkiem spora gromadka. BTW - z naszego ostatniego spaceru mam naprawdę ładne fotki Twojej Czekoladki. Chyba dzisiaj wezmę się za te plik fotek. Pzdr. Dziękuję bardzo Asiu za chłodniejszy podmuch.... baardzo się przyda w naszym pokoju nasłonecznionym przez prawie cały dzień. Będzę myślami z Wami podczas spacerku gdy zrobię sobie przerwę w pracy. Asiu a czy kilka basków też mogłabyś do mnie wkleić? Taka pogoda zupełnie się nie nadaje dla naszej brunatnej niedźwiedzicy nie dość ze ciemnej to jeszcze z grubym podszerstkiem - nawet wtedy w sobotę czy zauważyłaś że od jakiegoś momentu chowała się w cienu drzew. Pozdrawiam Was serdecznie Ewa Quote
Matusz Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 [quote name='Asiaczek']Widzę, że Kenio zdobywa nowych sympatyków... Pzdr. hej:multi: zdobywa, zdobywa ;):loveu: Quote
Madzik93 Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 [quote name='Asiaczek']Madzik - jeżeli nic nie stanie na przeszkodzie - to będę! Dokumenty i finanse już wysłane. Tak więc powinnam być.:lol: Pzdr. No to mozesz sie przygotowac ze bede non stop molestowac twoje baski :evil_lol: Quote
miumiu Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 dziewczynki kochane serdecznie dziękujemy za uroczy spacer :mad: Paco jest juz odłączony od respiratora i na prawdę czuje się lepiej, zapewne obudzi się za kilka miesięcy :cool3: to do kogo kochani mam wysłać rachunki od veta:evil_lol: ?;) no nic skończyło się na strachu no i niestety wygolonej kryzie, więc nici z Torunia:placz: tu nauka jest dla ćwoka ćwok nie spuszcza chiłki z oka na razie czekam aż mąż wróci, ciekawe jakie ja będę mieć obrażenia jak zobaczy liska w bandażu!!! mea culpa, nie powinnam go puścić ze smyczy :( cholera...szybkie te baski miałam nosa z tą musztardą... Quote
agabass Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 [quote name='miumiu']dziewczynki kochane serdecznie dziękujemy za uroczy spacer :mad: Paco jest juz odłączony od respiratora i na prawdę czuje się lepiej, zapewne obudzi się za kilka miesięcy :cool3: to do kogo kochani mam wysłać rachunki od veta:evil_lol: ?;) no nic skończyło się na strachu no i niestety wygolonej kryzie, więc nici z Torunia:placz: tu nauka jest dla ćwoka ćwok nie spuszcza chiłki z oka na razie czekam aż mąż wróci, ciekawe jakie ja będę mieć obrażenia jak zobaczy liska w bandażu!!! mea culpa, nie powinnam go puścić ze smyczy :( cholera...szybkie te baski miałam nosa z tą musztardą... strasznie mi przykro małemu życzę zdrowia Quote
Asiaczek Posted August 16, 2007 Author Posted August 16, 2007 Miumiu - nawet nie wiesz, jak cała nasza trójka przezywała to zdarzenie ... Nam też jest głupio i baaaaaardzo przykro. A tak liczyłam na pogaduszki z Tobą! Dobrze, że Wilczyca pozostała w torbie, bo w jej przypadku nigdy bym sobie tego nie wybaczyła... BTW - w takim razie to teraz ja wproszę się do Was na spacerek i wymiętolenie Wilczycy i oświadczam, że będę BEZ BASKÓW! To jak, łapka na zgodę? Pzdr. Quote
Nugatowa Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 Cześć BASSIACZKI :evil_lol: :evil_lol: Czytam, że miliście jakieś nie miłe przygody na spacerku :-( :-( :-( :placz: A skwar dziś był niesamowity.............. Asiu czy Ty moze wiesz jakie sa warunki na spelnienie Championatu Francji. Bo tkwie 2 godz już w tamtejszych regulaminach i szlag mnie trafia, bo połapać sie nie mogę w tamtejszych przepisach :angryy: Quote
Savannah Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 jest mi dosyc smutno dzisiaj... bo to pewne ze nic nie bedzie stac na przeszkodzie bym byla i we Wrocku i na klubowce...niestety:placz: narazie nici z wyjazdu wrzesniowego:-( Miumiu trzymam kciuki za psiaka! Quote
Asiaczek Posted August 16, 2007 Author Posted August 16, 2007 Co do wczorajszego zdarzenia. Stało się to, że umówione byłyśmy na spacerek w grupie 5-osobowej. Paco biegał sobie na smyczy, a pozostałe psiaki luzem. W pewnym momencie Miumiu doszła do wniosku, że może spuścić Paco ze smyczy, że już nasze psiaki na tyle poznały sie, że będzie OK. I to był nasz błąd, bo Paco przestraszył się takiej ilości basków i zaczął uciekać. Baski - za nim; "coś" ucieka, to trzeba "to" gonić... I prawdopodobnie podczas gonienia któryś z basków tak nieszczęśliwie zahaczył kłem o szyję Paco, że polała się krew... Miumiu natychmiast pojechała do weta i już jest OK. Ale ranka została i wygolone miejsce jeszcze przez jakiś czas będzie swoistym memento dla Paco... Jeszcze raz powtarzam - bardzo mi przykro, że tak się stało... Miumiu - napisz, jak tam Paco. Pzdr. Quote
Asiaczek Posted August 16, 2007 Author Posted August 16, 2007 [quote name='Nugatowa']Cześć BASSIACZKI :evil_lol: :evil_lol: Czytam, że miliście jakieś nie miłe przygody na spacerku :-( :-( :-( :placz: A skwar dziś był niesamowity.............. Asiu czy Ty moze wiesz jakie sa warunki na spelnienie Championatu Francji. Bo tkwie 2 godz już w tamtejszych regulaminach i szlag mnie trafia, bo połapać sie nie mogę w tamtejszych przepisach :angryy: Championat Francji: 1/ psa trzeba zgłosić do kl. otwartej, bo w championach nie dają CAC'a. 2/ Trzeba zdobyć: - un CAC de la nationale d'elevage ou celui du championnat de France, - un CAC dans une "speciale" de race, - un CAC dana une exposition internationale - un CAC dans une exposition nationale ou internationale - le TAN (test d'aptitudes naturelles) - tres facile a passer, mais il se fait essentiellement a la Nationale d'elevage. To wszystko, co wiem. Trochę mnie to przeraża, ale może warto chociaz spróbować? Przymierzam się na przyszły rok. I będę prosiła zaprzyjaźnionego Philippa o pomoc w ustalenia daty przynajmniej 2 wystaw we Francji. Może coś się uda ugrac... Pzdr. Quote
Asiaczek Posted August 16, 2007 Author Posted August 16, 2007 [quote name='Savannah']jest mi dosyc smutno dzisiaj... bo to pewne ze nic nie bedzie stac na przeszkodzie bym byla i we Wrocku i na klubowce...niestety:placz: narazie nici z wyjazdu wrzesniowego:-( Miumiu trzymam kciuki za psiaka! Savannah - nie rozumiem Twojego postu: to będziesz mogła być na wystawach we wrześniu czy nie...? Pzdr. Quote
miumiu Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 Nic się nie stało!!!!!!!!!!! :) umówmy się, ze jakby stado basków miało złe zamiary to by raczej nie uszedł cało! jest cały i zdrowy, obrażonyi generalnie mega "wkurw" ale żre, na spacerze był kilka razy w szelkach (oj obroży jakiś czas nie założymy, że o ringówce nie wspomnę:placz: ) dobrze że nie uciekł bóg wie gdzie że poleciał do samochodu (i pan go bohatersko obronił jakiś) problem jest czysto kosmetyczny ja tylko się walę w pusty łeb (po cholerę go puszczałam?) bo mamy 2 wystawy (Toruń Bialystok) w plecy i to takie "bez konkurencji" hehehheh przestraszyłam się , u weta popłakałamm jak napięcie zeszło, chłopaczyna ma bandażyk i małą dziórkę w szyi i wygolone pół kryzy - wetka tez spanikowała:shake: i jeszcze mnie moja crazy sister ochrzaniła, ze trzeba było podkleić i nie golić no normalnie :mad: baski są śliczne i ujmujące oczywiście przedłożę w Sejmie projekt ustawy by wpisac je na listę ras groźnych :evil_lol: :cool3: już kolo kolesław na łózko wskakuje i zapomniał, że coś się stało mąż się do mnie nie odzywa:angryy: na hasło "socjalizacja' dostaje apopleksji Quote
Asiaczek Posted August 16, 2007 Author Posted August 16, 2007 Uf, emocje opadły... Jeżeli Paco zapomniał, to może i Pan Mąż też? Pzdr. Quote
sylrwia Posted August 17, 2007 Posted August 17, 2007 Oj to ja nie wiedziałam, ze baski takie groźne i jednego nieświadomie na rece wziełam:eek2: Asiaczku czy może wysłałaś do mnei plytke z karteczką i masz odpowiedz od koleżanki?:roll: Quote
Asiaczek Posted August 17, 2007 Author Posted August 17, 2007 Odpowiedzi nie mam, bo ona nie wie, jak to sie może nazywać. A CD poszła... Tak więc, muszę oficjalnie przyznać się, że Sylrwia chyba cudem uszła z życiem, jak wzięła Kenia na ręce... A nie masz przez przypadek śladów pogryzień?:evil_lol: Pzdr. Quote
WinterGirl Posted August 17, 2007 Posted August 17, 2007 dzień dobry bGirl tylko na minutke lub dwie, dużo papierzysk spadło nam na główke i trzeba się nimi zaopiekować..niestety pozdrawiam [FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Comic Sans MS][SIZE=1]Cleo & WielkoLUD Quote
miumiu Posted August 17, 2007 Posted August 17, 2007 sylwria sprawdź jeszcze dobrze bo one groźne, może jakieś znieczulające najpierw "jady" wpuszczają:cool3: i się biedactwo zorientujesz jak się wykrwawisz Paco czuje się dobrze wygląda mało ciekawie ale to z powodu interwencji nadgorliwej wetki nie nadgorliwych basków czy zrobiłyście choć trochę fotek? Quote
Asiaczek Posted August 17, 2007 Author Posted August 17, 2007 Witajcie, witajcie! Ja też tylko na chwilkę tu zajrzałam, bo zaraz pędzę załatwiać różniste sprawki na mieście. Ale ppłd. na pewno będę... Pzdr. Quote
Recommended Posts