Asiaczek Posted March 10, 2007 Author Posted March 10, 2007 ewelinabuck napisał(a):bo ja bede na 100%:razz: :razz: :razz: :razz: bede w niedzielke:razz: Jeżeli się zdecyduję, to V gr. (m.in. basenji) są w niedzielę. A więc... Anecioreczek napisał(a):ze mnie sie wszyscy smieją ;( Nawet Ty...no wiesz. xD:lol: Jakie wszyscy? Jakie wszyscy... Na pewno znajlazłoby się sporo osób, które się z Ciebie nie śmieją... np. ja. Cerber napisał(a):Witam :) jaka piękna, maluchna mordunia:loveu: :loveu: :loveu: a Kiedy maluszki pójdą do nowych domków??? Juz od najbliższego czwartku zapowiedziane są wizyty Nowych Właścicieli... Elitesse napisał(a):to malutko zcasu juz zostalo !! ja zglosozna jak prawie co roku - to jedna z moich ulubionych wystaw :loveu: Ja tez b. lubię Opole! Musze jeszcze zerknąć do mojej tajnej rozpiski wystawowej, czy w tym czasie nie mam innej wystawy... Magda_Miki napisał(a):Dawno mnie nie bylo, a bobaski takie duze juz sa:loveu::loveu: Ja sie chyba przejade do Warszawy. Wszystkie wycaluje i wypieszcze, bo takie slodkie sa;) Nie wiem czy pisalas, ale czy kolorek jest wedlug wzorca? Czy sie nie zmienil? Bo pamietam, ze byly problemy... Kolorek jest jak najbardziej poprawny! Pzdr. Quote
Magda Posted March 10, 2007 Posted March 10, 2007 Asiaczek napisał(a): Kolorek jest jak najbardziej poprawny! Pzdr. No prosze jak super!! A tak sie martwilas:eviltong: Rozumiem, ze w czwartek to ja przyjezdzam:cool3::p Quote
Asiaczek Posted March 10, 2007 Author Posted March 10, 2007 Fakt, powiem szczerze, źże w pewnym momencie zupełnie nie wiedziałam, jak ja sobie poradzę z trindlami... A tu... po paru dniach... niespodzianka - trindle poszłu w niebyt a pojawiły się najprawdziwsze trikolorki!!! Hahaha - w czwartek, jako pierwsza wędruje do nowego domku - KISS FOR GOOD DAY Asiaczek. Będzie mieszkała w Warszawie i na pewno bedzie prezentowana na wystawach! Pzdr. Quote
Daisunia Posted March 10, 2007 Posted March 10, 2007 bobaski urocze :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
ewelinabuck Posted March 10, 2007 Posted March 10, 2007 to mamy okazje sie spotkan na wystawce bo ja tez specjalnie na 5 grupe:razz: :razz: :razz: Quote
Asiaczek Posted March 10, 2007 Author Posted March 10, 2007 Ewelina - w takim razie na pewno się spotkamy...:lol: Pzdr. Quote
bonita Posted March 10, 2007 Posted March 10, 2007 Ta fotka jest śliczna, a dlaczego jest taka śliczna? Bo jest na niej takie małe cudo:loveu:. Pozdrowionka Asiaczku Mam takie pytanko do Ciebie, czy któryś z Twoich znajomych hoduje może Boston Teriery? Quote
ewelinabuck Posted March 10, 2007 Posted March 10, 2007 ooooooooooo suuuuuuppppeeerr:multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: wymiziam twoje piesiole:diabloti: Quote
Marysia_i_gończy Posted March 10, 2007 Posted March 10, 2007 Ależ śliczne te małe trikolorki :loveu: :loveu: :loveu: Muszę przyznać, że basenji bardzo mi się podobają... mają w sobie coś takiego magnetycznego... ale obawiam się, że to z charakteru nie są psy dla mnie :lol: Mogłabyś napisać coś więcej o tym, jakie są? :) Bo może mi się źle wydaje ;) Pozdrawiam Marysia i Una www.una.net.pl Quote
Asiaczek Posted March 10, 2007 Author Posted March 10, 2007 bonita napisał(a): Ta fotka jest śliczna, a dlaczego jest taka śliczna? Bo jest na niej takie małe cudo:loveu:. Pozdrowionka Asiaczku Mam takie pytanko do Ciebie, czy któryś z Twoich znajomych hoduje może Boston Teriery? Tak. Mój znajomy Andrzej K. Ma hodowlę "On Time", Warszawa. ewelinabuck napisał(a):ooooooooooo suuuuuuppppeeerr:multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: wymiziam twoje piesiole:diabloti: Jeszcze muszę się zastanowić, jakie psiaki wziąć. Na pewno będą to Dżezik i Żelka. Ale jeszcze wezmę może Gusia, może Wahzirka... Zobaczymy. Pzdr. Quote
ewelinabuck Posted March 10, 2007 Posted March 10, 2007 :eviltong: ok moge zrobic 660 zdjec mysle ze starczy:eviltong: Quote
Asiaczek Posted March 10, 2007 Author Posted March 10, 2007 Marysia_i_gończy napisał(a):Ależ śliczne te małe trikolorki :loveu: :loveu: :loveu: Muszę przyznać, że basenji bardzo mi się podobają... mają w sobie coś takiego magnetycznego... ale obawiam się, że to z charakteru nie są psy dla mnie :lol: Mogłabyś napisać coś więcej o tym, jakie są? :) Bo może mi się źle wydaje ;) Pozdrawiam Marysia i Una www.una.net.pl Witaj Marysiu w Galerii. Cieszę się, że Bbaski podobają się nie tylko mnie.;) Co do ich charakteru: energia temperament niezależność (do pewnego stopnia) apetyt otwartość na pracę z ludźmi lubią ciepło, słońce akceptuja inne rasy, gatunki ... ... ... Napisałam w wielkim skrócie, co sądzę o charakterze basków. Gdybym chciała dać rozszerzoną odpowiedź - powstałby poemat... Na pewno mają wady, ale i zalety. Tak, jak każda inna rasa. A wszystko zależy od tego, czego od nich oczekujemy, na co się nastawiamy... Miło będzie, jak jeszcze do nas zaglądniesz.:lol: Pzdr. Quote
Asiaczek Posted March 10, 2007 Author Posted March 10, 2007 ewelinabuck napisał(a)::eviltong: ok moge zrobic 660 zdjec mysle ze starczy:eviltong: Rany bowskie...:evil_lol: Kto to potem by oglądał?! :lol: Pzdr. Quote
dzasta Posted March 10, 2007 Posted March 10, 2007 Asiaczek super mają charakterki te Twoje Basiorki :loveu: Ja przez Twoją galeryjke naczytałam się wiele o Basenji i powiem szczerze że zafascynowały mnie te psy pod względem psychiki i temperamentu a jeszcze bardziej fascynują mnie te dżwięki przypominające jodłowanie(chyba tak można to nazwać) które z siebie wydają, których na żywo jeszcze nie słyszałam ale mam nadzieje usłyszeć niebawem :) Quote
Marysia_i_gończy Posted March 10, 2007 Posted March 10, 2007 Asiaczku ja do Was zaglądam, tylko tak cichcem :oops: Dziękuję za skrótowy opis :multi: Jeśli o mnie chodzi, to poemat też możesz napisać :razz: To: Asiaczek napisał(a): niezależność (do pewnego stopnia) [...] otwartość na pracę z ludźmi brzmi prawie jak u gończego :evil_lol: Powiedz mi proszę jak taki basenji radziłby sobie w agility? obedience? Czy podobałoby mu się to? Czy sprawiałby niespodzianki? Czy baski są "piłeczkowe"? I w ogóle to wiesz co, napisz proszę ten poemat :modla: Pozdrawiam Marysia i Una www.una.net.pl Quote
ewelinabuck Posted March 10, 2007 Posted March 10, 2007 Asiaczek napisał(a):Rany bowskie...:evil_lol: Kto to potem by oglądał?! :lol: Pzdr. ty naprzyklad:eviltong: :eviltong: :eviltong: Quote
Asiaczek Posted March 10, 2007 Author Posted March 10, 2007 dzasta napisał(a):Asiaczek super mają charakterki te Twoje Basiorki :loveu: Ja przez Twoją galeryjke naczytałam się wiele o Basenji i powiem szczerze że zafascynowały mnie te psy pod względem psychiki i temperamentu a jeszcze bardziej fascynują mnie te dżwięki przypominające jodłowanie(chyba tak można to nazwać) które z siebie wydają, których na żywo jeszcze nie słyszałam ale mam nadzieje usłyszeć niebawem :) No, z tym jodłowaniem to może byc problem. Baski "gadają" wtedy, kiedy są pod ciśnieniem swoich emocji... Ale możesz zajrzeć na moją stronę www i na stronie głównej, na dole po lewej stronie jest link do starej strony. Wedź tam i powinny pojawić się m.in. ikonki "piesek + trąbka". Wejdż na tę ikonki i tam możesz posłuchać kilku rodzajów "śpiewów" baskowych... Marysia_i_gończy napisał(a):Asiaczku ja do Was zaglądam, tylko tak cichcem :oops: Dziękuję za skrótowy opis :multi: Jeśli o mnie chodzi, to poemat też możesz napisać :razz: To: brzmi prawie jak u gończego :evil_lol: Powiedz mi proszę jak taki basenji radziłby sobie w agility? obedience? Czy podobałoby mu się to? Czy sprawiałby niespodzianki? Czy baski są "piłeczkowe"? I w ogóle to wiesz co, napisz proszę ten poemat :modla: Pozdrawiam Marysia i Una www.una.net.pl Wiem, że basenji są trenowane w kierunku agility i obiedience. Ale w Polsce nie słyszałam o baskach tak szkolonych. Basenji głównie są szkolone w Stanach, Kanadzie... Ale np. w niektórych krajach basenji poddawane sa próbom coursingu i bardzo ładnie się sprawdzają. Sa b.zwrotne. Ale myślę, że tak do końca baski nie są przewidywalne i podejrzewam, że niespodzianki trzeba wliczyć w ryzyko trenowania basenji.:lol: Baski bardzo lubią biegać za rzuconym aportem (nazwijmy tak to wszystko, co rzucamy), ale z przynoszeniem jest trochę problemów. No i szybko się nudzą. Wydaje mi się, że bieganie jest najulubieńszą formą aktywności basków; dobrze czują się, jak biegają przy rowerze. Ale to tez wymaga naprawdę sporo pracy, zanim przyzwyczają się do takiej formy wysiłku fizycznego. Pzdr. Quote
Asiaczek Posted March 10, 2007 Author Posted March 10, 2007 Trochę zdjęć z ostatniego miziania maluszków. Na początek KISS FOR GOOD DAY Asiaczek (ćwiczenia) No i chyba najlepsza "stójka"... Pzdr. Quote
Asiaczek Posted March 10, 2007 Author Posted March 10, 2007 Teraz KALIMERA Asiaczek. Tutaj: razem z Żelką i Krzysiem od Fionki. (Kalimerki prawie wcale nie widać, prawda?) Kalimerę trochę za bardzo rozciągnęłam... ale następna sesja będzie lepsza, obiecuję! I z ciocią Żelką... Pzdr. Quote
Asiaczek Posted March 10, 2007 Author Posted March 10, 2007 KENTARO WITH ME Asiaczek Jeszcze trochę ćwiczeń Z Felką... Jak myślicie, czyje to są kolanka, co? Kolanka te same, tylko Właścicielka, dla niepoznaki, przykryła je sweterkiem... hihihi, myśli, że nikt nie pozna... Pzdr. Quote
Agappe Posted March 10, 2007 Posted March 10, 2007 a ja nie zobacze :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: nie wimiziam tych śliczności :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: Asiaaaa kiedy będa następne bobaski do miziania?? :roll: :roll: Quote
Asiaczek Posted March 10, 2007 Author Posted March 10, 2007 I KEY TO LOVE Asiaczek Z Mamcią... I jeszcze trochę ćwiczeń No i na dzisiejszą noc, to tyle. Dzisiaj, ale ppłd. tez będą jakieś fotki. Dobranocka! Pzdr. Quote
jo-jo Posted March 10, 2007 Posted March 10, 2007 Asiaczek napisał(a): Ależ Rozkoszniak :loveu: Agappe napisał(a):a ja nie zobacze :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: nie wimiziam tych śliczności :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: Ja też nie :placz: Quote
Asiaczek Posted March 10, 2007 Author Posted March 10, 2007 Agappe napisał(a):a ja nie zobacze :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: nie wimiziam tych śliczności :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: Asiaaaa kiedy będa następne bobaski do miziania?? :roll: :roll: Za rok..? Pzdr. Quote
Asiaczek Posted March 10, 2007 Author Posted March 10, 2007 Dziewczyny, a jutro nie możecie? Tak ok. 12:00 na przykład? Pzdr. Quote
Recommended Posts