Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ewelinabuck napisał(a):
bo ja bede na 100%:razz: :razz: :razz: :razz: bede w niedzielke:razz:

Jeżeli się zdecyduję, to V gr. (m.in. basenji) są w niedzielę. A więc...

Anecioreczek napisał(a):
ze mnie sie wszyscy smieją ;(
Nawet Ty...no wiesz. xD:lol:

Jakie wszyscy? Jakie wszyscy... Na pewno znajlazłoby się sporo osób, które się z Ciebie nie śmieją... np. ja.

Cerber napisał(a):
Witam :)

jaka piękna, maluchna mordunia:loveu: :loveu: :loveu:

a Kiedy maluszki pójdą do nowych domków???

Juz od najbliższego czwartku zapowiedziane są wizyty Nowych Właścicieli...

Elitesse napisał(a):
to malutko zcasu juz zostalo !!
ja zglosozna jak prawie co roku - to jedna z moich ulubionych wystaw :loveu:

Ja tez b. lubię Opole! Musze jeszcze zerknąć do mojej tajnej rozpiski wystawowej, czy w tym czasie nie mam innej wystawy...

Magda_Miki napisał(a):
Dawno mnie nie bylo, a bobaski takie duze juz sa:loveu::loveu: Ja sie chyba przejade do Warszawy. Wszystkie wycaluje i wypieszcze, bo takie slodkie sa;)

Nie wiem czy pisalas, ale czy kolorek jest wedlug wzorca? Czy sie nie zmienil? Bo pamietam, ze byly problemy...

Kolorek jest jak najbardziej poprawny!
Pzdr.

• Replies 49.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Asiaczek

18152

• M&S

1809

• Alicja

1483

• taxelina

1475

Top Posters In This Topic

Posted

Asiaczek napisał(a):

Kolorek jest jak najbardziej poprawny!
Pzdr.

No prosze jak super!! A tak sie martwilas:eviltong:
Rozumiem, ze w czwartek to ja przyjezdzam:cool3::p

Posted

Fakt, powiem szczerze, źże w pewnym momencie zupełnie nie wiedziałam, jak ja sobie poradzę z trindlami... A tu... po paru dniach... niespodzianka - trindle poszłu w niebyt a pojawiły się najprawdziwsze trikolorki!!!

Hahaha - w czwartek, jako pierwsza wędruje do nowego domku - KISS FOR GOOD DAY Asiaczek. Będzie mieszkała w Warszawie i na pewno bedzie prezentowana na wystawach!
Pzdr.

Posted

Ta fotka jest śliczna, a dlaczego jest taka śliczna? Bo jest na niej takie małe cudo:loveu:.

Pozdrowionka Asiaczku

Mam takie pytanko do Ciebie, czy któryś z Twoich znajomych hoduje może Boston Teriery?

Posted

Ależ śliczne te małe trikolorki :loveu: :loveu: :loveu:

Muszę przyznać, że basenji bardzo mi się podobają... mają w sobie coś takiego magnetycznego... ale obawiam się, że to z charakteru nie są psy dla mnie :lol:
Mogłabyś napisać coś więcej o tym, jakie są? :) Bo może mi się źle wydaje ;)

Pozdrawiam
Marysia i Una
www.una.net.pl

Posted

bonita napisał(a):

Ta fotka jest śliczna, a dlaczego jest taka śliczna? Bo jest na niej takie małe cudo:loveu:.

Pozdrowionka Asiaczku

Mam takie pytanko do Ciebie, czy któryś z Twoich znajomych hoduje może Boston Teriery?

Tak. Mój znajomy Andrzej K. Ma hodowlę "On Time", Warszawa.
ewelinabuck napisał(a):
ooooooooooo suuuuuuppppeeerr:multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi:

wymiziam twoje piesiole:diabloti:

Jeszcze muszę się zastanowić, jakie psiaki wziąć. Na pewno będą to Dżezik i Żelka. Ale jeszcze wezmę może Gusia, może Wahzirka...
Zobaczymy.
Pzdr.

Posted

Marysia_i_gończy napisał(a):
Ależ śliczne te małe trikolorki :loveu: :loveu: :loveu:

Muszę przyznać, że basenji bardzo mi się podobają... mają w sobie coś takiego magnetycznego... ale obawiam się, że to z charakteru nie są psy dla mnie :lol:
Mogłabyś napisać coś więcej o tym, jakie są? :) Bo może mi się źle wydaje ;)

Pozdrawiam
Marysia i Una
www.una.net.pl

Witaj Marysiu w Galerii. Cieszę się, że Bbaski podobają się nie tylko mnie.;) Co do ich charakteru:
energia
temperament
niezależność (do pewnego stopnia)
apetyt
otwartość na pracę z ludźmi
lubią ciepło, słońce
akceptuja inne rasy, gatunki
...
...
...
Napisałam w wielkim skrócie, co sądzę o charakterze basków. Gdybym chciała dać rozszerzoną odpowiedź - powstałby poemat...
Na pewno mają wady, ale i zalety. Tak, jak każda inna rasa. A wszystko zależy od tego, czego od nich oczekujemy, na co się nastawiamy...

Miło będzie, jak jeszcze do nas zaglądniesz.:lol:
Pzdr.

Posted

Asiaczek super mają charakterki te Twoje Basiorki :loveu: Ja przez Twoją galeryjke naczytałam się wiele o Basenji i powiem szczerze że zafascynowały mnie te psy pod względem psychiki i temperamentu a jeszcze bardziej fascynują mnie te dżwięki przypominające jodłowanie(chyba tak można to nazwać) które z siebie wydają, których na żywo jeszcze nie słyszałam ale mam nadzieje usłyszeć niebawem :)

Posted

Asiaczku ja do Was zaglądam, tylko tak cichcem :oops:

Dziękuję za skrótowy opis :multi: Jeśli o mnie chodzi, to poemat też możesz napisać :razz:

To:

Asiaczek napisał(a):

niezależność (do pewnego stopnia)
[...]
otwartość na pracę z ludźmi

brzmi prawie jak u gończego :evil_lol:

Powiedz mi proszę jak taki basenji radziłby sobie w agility? obedience? Czy podobałoby mu się to? Czy sprawiałby niespodzianki?
Czy baski są "piłeczkowe"?

I w ogóle to wiesz co, napisz proszę ten poemat :modla:

Pozdrawiam
Marysia i Una
www.una.net.pl

Posted

dzasta napisał(a):
Asiaczek super mają charakterki te Twoje Basiorki :loveu: Ja przez Twoją galeryjke naczytałam się wiele o Basenji i powiem szczerze że zafascynowały mnie te psy pod względem psychiki i temperamentu a jeszcze bardziej fascynują mnie te dżwięki przypominające jodłowanie(chyba tak można to nazwać) które z siebie wydają, których na żywo jeszcze nie słyszałam ale mam nadzieje usłyszeć niebawem :)

No, z tym jodłowaniem to może byc problem. Baski "gadają" wtedy, kiedy są pod ciśnieniem swoich emocji... Ale możesz zajrzeć na moją stronę www i na stronie głównej, na dole po lewej stronie jest link do starej strony. Wedź tam i powinny pojawić się m.in. ikonki "piesek + trąbka". Wejdż na tę ikonki i tam możesz posłuchać kilku rodzajów "śpiewów" baskowych...

Marysia_i_gończy napisał(a):
Asiaczku ja do Was zaglądam, tylko tak cichcem :oops:

Dziękuję za skrótowy opis :multi: Jeśli o mnie chodzi, to poemat też możesz napisać :razz:

To:

brzmi prawie jak u gończego :evil_lol:

Powiedz mi proszę jak taki basenji radziłby sobie w agility? obedience? Czy podobałoby mu się to? Czy sprawiałby niespodzianki?
Czy baski są "piłeczkowe"?

I w ogóle to wiesz co, napisz proszę ten poemat :modla:

Pozdrawiam
Marysia i Una
www.una.net.pl

Wiem, że basenji są trenowane w kierunku agility i obiedience. Ale w Polsce nie słyszałam o baskach tak szkolonych. Basenji głównie są szkolone w Stanach, Kanadzie... Ale np. w niektórych krajach basenji poddawane sa próbom coursingu i bardzo ładnie się sprawdzają. Sa b.zwrotne.

Ale myślę, że tak do końca baski nie są przewidywalne i podejrzewam, że niespodzianki trzeba wliczyć w ryzyko trenowania basenji.:lol:

Baski bardzo lubią biegać za rzuconym aportem (nazwijmy tak to wszystko, co rzucamy), ale z przynoszeniem jest trochę problemów. No i szybko się nudzą. Wydaje mi się, że bieganie jest najulubieńszą formą aktywności basków; dobrze czują się, jak biegają przy rowerze. Ale to tez wymaga naprawdę sporo pracy, zanim przyzwyczają się do takiej formy wysiłku fizycznego.
Pzdr.

Posted

Teraz KALIMERA Asiaczek.

Tutaj: razem z Żelką i Krzysiem od Fionki.

(Kalimerki prawie wcale nie widać, prawda?)

Kalimerę trochę za bardzo rozciągnęłam... ale następna sesja będzie lepsza, obiecuję!

I z ciocią Żelką...

Pzdr.

Posted

KENTARO WITH ME Asiaczek

Jeszcze trochę ćwiczeń

Z Felką...

Jak myślicie, czyje to są kolanka, co?

Kolanka te same, tylko Właścicielka, dla niepoznaki, przykryła je sweterkiem... hihihi, myśli, że nikt nie pozna...

Pzdr.

Posted

a ja nie zobacze :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: nie wimiziam tych śliczności :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz:
Asiaaaa kiedy będa następne bobaski do miziania?? :roll: :roll:

Posted

Asiaczek napisał(a):

Ależ Rozkoszniak :loveu:

Agappe napisał(a):
a ja nie zobacze :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: nie wimiziam tych śliczności :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz:

Ja też nie :placz:

Posted

Agappe napisał(a):
Asiaaaa kiedy będa następne bobaski do miziania?? :roll: :roll:

Za rok..?
Pzdr.