Asiaczek Posted September 29, 2013 Author Posted September 29, 2013 [quote name='Izabela124.']Zaciskam kciuki![/QUOTE]Spocznij:) [quote name='Kaaasia']:thumbs::thumbs::thumbs:[/QUOTE] Spocznij:) [quote name='Joanna-F']Cudne psy! :lol: Zakochałam się ostatnio w tej rasie, myślę że za parę lat takie cudo się u mnie pojawi ;)[/QUOTE] To miłe, witaj w mojej Galerii:) [quote name='Alicja']Gratki , gratki , gratki :cool2:[/QUOTE] Czyzbys znała wyniki z Tulln...? pzdr. Quote
Asiaczek Posted September 29, 2013 Author Posted September 29, 2013 Tak na szybko nasze wyniki z Tulln: Zgłoszono 12 basków, sedzia: henrik Soeborg/DK Dadik (UPDATED JUBILEE DADDY Asiaczek FCI) - wybitnie obiecujacy; sędzia nie przyznawał lokat w kl. szczeniąt i teoretycznie na BIS Puppy powinnam pójśc z Dadikiem. Ale, moje kolano poczuło sie przez ostatnie kilka tygodni mocno przeciążone i wolałam zostawic moje siły na BOG... ale o tym za chwilę:) Ofik (OFI CHILD OF THE STARS Asiaczek FCI) - bdb; nie za bardzo wiem, dlaczego taka ocena, ale jeżeli dobrze udało nam sie odczytać bazgriły sekretarki ringowej, to chyba za nadgarstki....:(A Ofik pokazał się cudnie: uszka pięknie stały, namarszczenie OK. Może ciutke za wolno biegł...? Tego się nie dowiemy... Serek (Kanibaru FROMAJE FRAIS) - DOSK.1/3, cac, cacib, bos, BOB!!! ZWYCIĘZCA TULLN 2013, BUNDESSIEGER TULLN 2013!!!! Ponieważ lubię biegac po równym (ze wzgl. na moje kolano), to dobrze mi się biegało, Serek wczesniej wybiegany, załatwiony;), tez fajnie sie wystawiał. W porównani o CACIB [okonał pieska, który dosyc duzo ostatnio wygrywa na różnych wystawach a prezentowanego przez zawodowego handlera w zielonych trampkach. Kto "siedzi" w kynologii, ten wie, o kim mówię:) A sam piesek, prezentowany przez niego - mnie nie zachwyca. Nie ta głowa, nie te lędźwie, chociaż ruch OK. Ale jakby bał się handlera; parę razy jakoś tak dziwnie ise zachował... Na grupie było nas chyba ponad 25 zwierzątek i sędzia do pierwszej.... ósemki wybrała zdecydowanie wybrała duże i puchate: samojed, AM, SH, chow-chow i chyba walhund i cos jedszcze. Na golasy i pierwotniaczki nawet nie spojrzała na ringu honorowym, bo - na ringu przygotowawczym, to kazdego psa dokładnie pomacała, kazała pobiegac itp. Torinka (TORNEY Asiaczek FCI) - dosk.1, CAJC, Naj. Junior, Młodzieżowy Zwycięzca Tulln 2013 (BUNDESJUGENDSIEGER TULLN 2013). Torka fajnie się zaprezentowała, widze, że z wystawy na wystawe jest lepiej. Jednak moja metoda małych kroków nadal działa:) Na BIS Młodzieży juz nie zostaliśmy. Wolałam wczesniej wyruszyc do domu; do W-wy ruszylismy ok. 17.30, a w domu bylam o 2 nad ranem. jechało nam się cudnie, bo spry kawał trasy przejechalismy jeszcze za dnia, a w PL to jechalismy jakąś nowa otwartą trasą S1 czy jakos tak. Mówię Wam - jechalo się jak po maśle:) Bardzo dziękuje tutaj Sarze G., Zuzi L., Ewie I., M&S za towarzystwo podczas wystawy, pomoc przy wyprowadzaniu psów i pomoc w robieniu fotek:) Całuski!!!:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Pzdr. Quote
Asiaczek Posted September 29, 2013 Author Posted September 29, 2013 [quote name='Izabela124.']I jak, i jak?[/QUOTE] Powyżej masz nasze wsie wyniki:) pzdr. Quote
Asiaczek Posted September 29, 2013 Author Posted September 29, 2013 Tez się cieszę:) To juz 3 austriacki wniosek Serka na Championa Austrii, a pierwszy dla Torinki. Moze uda nam sie zrobic Młodziezowego Championa austrii...? zobaczymy:) pzdr. Quote
Alicja Posted September 29, 2013 Posted September 29, 2013 [quote name='Asiaczek']Tez się cieszę:) To juz 3 austriacki wniosek Serka na Championa Austrii, a pierwszy dla Torinki. Moze uda nam sie zrobic Młodziezowego Championa austrii...? zobaczymy:) pzdr.[/QUOTE] myślę , ze się uda :) Quote
Asiaczek Posted September 29, 2013 Author Posted September 29, 2013 Wiesz, tutaj ogromna role odgrywają finanse. Nie wiem, za jaką cene i czy w ogóle uda mi sie w grudniu pojechac do 2xCACIB w Wels/Austria. zobaczymy, może zbierze się grupa, to zawsze taniej będzie... pzdr. Quote
Asiaczek Posted September 30, 2013 Author Posted September 30, 2013 Kilka zdjęc z wystawy w Tulln (28.09.2013 r.) Ofik: Cdn. Pzdr. Quote
Asiaczek Posted September 30, 2013 Author Posted September 30, 2013 Cd. Tulln, 28-09-2013 Serek i Torinka:) Pzdr. Quote
jamnicze Posted September 30, 2013 Posted September 30, 2013 Ho ho, jakie wieści :cool3: Gratulacje :multi: Jak fajnie oglądało się zdjęcia i przynajmniej tak mogłam być z Wami :) Quote
Asiaczek Posted October 1, 2013 Author Posted October 1, 2013 Wieści Austrii rzeczywiscie były dobre, choc - jak mawiam - zawsze pozostaje niedosyt... Quote
M&S Posted October 1, 2013 Posted October 1, 2013 Heloł Dżołana:) Gratulejszyn raz jeszcze:lol: Jest już rozpiska do Wels. Quote
Asiaczek Posted October 1, 2013 Author Posted October 1, 2013 Tak, widziałam. Generalnie sedziowie OK. tylko nie wiem, jak ja będe z kasa stała, bo termin do 11 października - jak dla mnie - zabojczy. Nie dam rady w i terminie, raczej...:( Pzdr. Quote
M&S Posted October 1, 2013 Posted October 1, 2013 [quote name='Asiaczek']Tak, widziałam. Generalnie sedziowie OK. tylko nie wiem, jak ja będe z kasa stała, bo termin do 11 października - jak dla mnie - zabojczy. Nie dam rady w i terminie, raczej...:( Pzdr.[/QUOTE] Austria, to porządny kraj;) Możesz zgłosić w I-szym terminie, a zapłacić trochę później. Quote
Asiaczek Posted October 1, 2013 Author Posted October 1, 2013 Zobaczymy. Jak się spotkamy, to powiem, jakie wydatki mam w październiku i dlaczego moge nie załapac się na I termin... Bo, rozumiem, że piateczek to sie widzimy na Sekcji? Pzdr. Quote
Asiaczek Posted October 3, 2013 Author Posted October 3, 2013 Ponizsze zdjęcie wygrało we wrześniowej edycji na najciekawsze zdjęcie basenji:) (Facebook) Na zdjęciu Tori (TORNEY Asiaczek FCI) & Lans (RICH BOY Asiaczek FCI) podczas zabaw nad Wisłą... Pzdr. Quote
Kosmaty Gałganek Posted October 5, 2013 Posted October 5, 2013 Świetna fotka :) Widać jakie to zwinne psy :) Quote
Asiaczek Posted October 7, 2013 Author Posted October 7, 2013 Zmarła Joanna Chmielewska, miała 81 lat... ["]... pzdr. Quote
Asiaczek Posted October 7, 2013 Author Posted October 7, 2013 Jezeli ktos lubi książki o tematyce wojennej - zapraszam do oglądnięcia reklamy jednej z nich: http://www.youtube.com/watch?v=suIZeNJO45k http://www.youtube.com/watch?v=GrrZaM1yQr4 Książke tę napisał jeden z naszych forumowych kolegów:) Pzdr. Quote
Recommended Posts